Ανεβαίνει η συσπείρωση της ΝΔ
21/01/2015 14:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανεβαίνει η συσπείρωση της ΝΔ

Ανεβαίνει η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ώρα με την ώρα σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, με το ποσοστό να αγγίζει το 82% - με ανοδική τάση - από 72% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η απότομη αύξηση καταγράφηκε μετά την Κυριακή με πιο ενθαρρυντική εικόνα στο Λεκανοπέδιο και κυρίως στην κρίσιμη μάζα της Β. Αθηνών.

Ακόμη μεγαλύτερο πάθος αναμένεται με τις προεκλογικές ομιλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα του Αντώνη Σαμαρά.

Όσο περνάνε οι μέρες είναι φανερό πως και τα διλήμματα που θα μπαίνουν στο κόσμο θα είναι περισσότερα και η συσπείρωση θα ανεβαίνει.

Άλλα στοιχεία δείχνουν πως η συσπείρωση συνοδεύεται από την μετακίνηση ψηφοφόρων από το κέντρο και την κεντροαριστερά προς τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, αυτή η τάση καταγράφει αφενός την επιθυμία του κόσμου για κυβέρνηση συνεργασίας αφετέρου την βούλησή του να "ταχθεί" υπέρ του σίγουρου ευρωπαϊκού δρόμου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 21/01/2015 14:34:58

  "... επιθυμία του κόσμου για κυβέρνηση συνεργασίας ..." Ο λυσσαλέος αγώνας του Αλέξη για αυτοδυναμία και η επιφύλαξη του κόσμου ως προς αυτή την προσέγγιση διακυβέρνησης απομονώνουν το ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότερο. Αλέξη καλά το πας, συνέχισε!

 2. Fotini avatar
  Fotini 21/01/2015 14:36:34

  Τά κατευθυνόμενα "μμε" προσπάθησαν καί προσπαθοῦν νά μεταφέρουν κλῖμα ἡττοπάθειας στούς ψηφοφόρους τῆς ΝΔ. Μόνο πού τουλάχιστον ἐμένα δέν μέ ἄγγιξε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Fotini 21/01/2015 21:37:21

   Αυτή την προσπάθεια πρώτη φορά τη βλέπω τόσο έντονη. Αν άλλες φορές ήταν τόσο μικρή η διαφορά, κανείς δεν τολμούσε να προβλέψει ποιος θα νικήσει. Έχουν λυσσάξει να βάλουν Καμμένο στη βουλή για να έχει έστω 1 κόμμα ο Τσίπρας να συμμαχήσει, και για να μη χάσει τις όποιες πιθανότητες έχει ο πρώτος φτάνουν να πουν ότι ο αγώνας κρίθηκε για να μη συσπειρωθούν άλλοι γύρω από τη ΝΔ.

 3. Wolf avatar
  Wolf 21/01/2015 14:47:31

  Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μας αφορούν άμεσα όλους. Το διακύβευμα είναι μεγάλο για τον τόπο και για την/τον καθεμιά/ναν ξεχωριστά.
  Όλοι μπορούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι να βοηθήσει τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να κρατήσει τη χώρα όρθια και να μπούμε μια και καλή στο δρόμο της ευημερίας.
  Να το παλέψουμε αυτές τις λίγες μέρες που έμειναν μέχρι την 25η Ιανουαρίου, όσο μπορούμε πιο πολύ. Με όσες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας.
  Ας βρούμε όλους εκείνους που χολωμένοι, πικραμένοι, οργισμένοι επέλεξαν να απέχουν το 2012 απ τις εκλογές, ώστε να έτσι να εκφράσουν την διαφωνία τους σε όσα συνέβαιναν.
  Ας μιλήσουμε και ας πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους, ένα–δυο (1-2 φίλους) ο καθένας μας να φέρουμε πίσω και αν μπορούμε και περισσότερους.
  Τους ξέρουμε.
  Είναι δίπλα μας, στον κοινωνικό μας περίγυρο, στις δουλειές μας, στην οικογένειά μας.
  Μην κάνουμε το λάθος και επιτρέψουμε να συμβεί το ατύχημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας στην πατρίδα.
  Θα είναι το χειρότερο για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας.
  Μιλήστε λοιπόν παντού, βρείτε αυτούς που οργισμένοι δεν πήγαν να ψηφίσουν.
  Τότε υπήρχε αυτό το περιθώριο και έστειλαν το μήνυμα τους.
  Τώρα δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.
  Δεν έχουμε την πολυτέλεια όσα με πόνο και θυσίες υπεράνθρωπες καταφέραμε, να τα χάσουμε όλα, για κάποιους τύπους που καθημερινά αποδεικνύουν ότι θέλουν το κακό μας.
  Που ονειρεύονται να πάρουν ρεβάνς από το 1949.
  Είναι υπόθεση που μας αφορά όλους.
  Είναι η μεγαλύτερη ώρα, η ώρα της αλήθειας, που ή θα πάμε μπροστά όρθιοι ή η ιστορία θα μας γυρίσει την πλάτη.
  Τώρα δεν υπάρχει το: δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν έμαθα. Η ψήφος διαμαρτυρίας αυτή την φορά ισοδυναμεί με ανοχή στο ΣΥΡΙΖΑ. Κουβαλάμε όλοι μας την ευθύνη, την ευθύνη την ατομική.
  Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μας κυβερνήσουν, όλοι ξέρουμε ποιος είναι και τι πρεσβεύει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Το «λεφτά υπάρχουν Νο2» θα είναι απείρως χειρότερο απ’ το πρωτότυπο, το οποίο όλοι βιώσαμε.
  Άλλωστε έχει απαντήσει σ αυτό, ο ποιητής Μένανδρος, από τον 4ο πχ αιώνα: «Το δις εξαμαρτείν τ’ αυτόν ουκ ανδρός σοφού» δηλαδή «δεν είναι έξυπνος αυτός που επαναλαμβάνει τα λάθη του».
  Μην αφήσουμε να ζήσουμε τον χειρότερο εφιάλτη μας.
  Είναι στο χέρι σου, το δικό μου, όλων μας.
  Και οι Έλληνες, χάσαμε πολλά για να κάνουμε πίσω τώρα!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Wolf 21/01/2015 21:38:06

   Έτσι ακριβώς είναι.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Wolf 21/01/2015 23:11:20

   Wolf Σε συγχαίρω, τα είπες όλα. Να προσθέσω μόνο κάτι για την αριθμητική των εκλογών. Το προβάδισμα 4 μονάδων (ας το δεχτούμε ως παραγματικό), μηδενίζεται με μετακίνηση 2 ψηφοφόρων στους 100. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να πείσουμε ο καθένας 1-2 γνωστούς, αλλά, αφού προσπαθήσουμε όλοι σε ένα κύκλο γνωστών μας, αρκεί να πεισθούν 2 στους 100. Αυτό το ξέρει καλά η άλλη πλευρά (παλιό ΠΑΣΟΚ και νυν ΣΥΡΙΖΑ) και δίνει τη μάχη μέχρρι τη τελευταία ώρα πόρτα - πόρτα. Στον κύκλο των 100, υπάρχει ένας ανήμπορος ηλικιωμένος, ένας μοναχικός άνθρωπος, ένας άρρωστος, θα τον βρούν και θα τον φέρουν στην κάλπη. Αντίθετα η από δω πλευρά παραιτείται στο κρίσιμο τελικό φίνις, θεωρεί ότι κάποιοι άλλοι θα τρέξουν, δεν είναι αξιοπρεπές να πείσει αναξιοπαθούντες. Δεν αναφέρομαι καθόλου στην άρρωστη κατάσταση της αφόρητης εσωτερικής γκρίνιας την ώρα του αγώνα, την ώρα της μάχης. Αγώνας λοιπόν, προσπάθεια να μετακινήσουμε ή να πείσουμε να ψηφίσουν 3-4 στους 100. Αυτός ο απλός δρόμος της νίκης.

   • Fotini avatar
    Fotini @ Νίκος Α 22/01/2015 00:54:43

    ῾Η ἀδελφή μου κάνει μεγάλο ἀγῶνα γιά τόν Πασπάτη στό ῾Ηράκλειο. Πόρτα, πόρτα ἔχει μααζέψει πολλούς ψήφους καί ἰδίως ἀπό ἀνήμπορα ἄτομα καί ἀναποφάσιστους!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Wolf 22/01/2015 00:30:39

   Μαζί σου Wolf !

  • Μεταλλωρύχος avatar
   Μεταλλωρύχος @ Wolf 22/01/2015 07:58:55

   Έτσι, μάχη πόρτα-πόρτα.

 4. giorgos avatar
  giorgos 21/01/2015 14:55:29

  η απιστευτης μαιμουδιας δημοσκοπηση που αναρτησε η ιστοσελιδα του σταρ δειχνει οτι κατι δε παει καλα.....θαυμαστε νουμερα.β θεσσαλονικης...συριζα 10 μοναδες μπροστα....χαχα!ανελλ 6% πασοκ 0,7%.για γελια και κλαμματα.

  • Fotini avatar
   Fotini @ giorgos 21/01/2015 21:38:57

   ῾Ο χατζηλαλάκης προσπαθεῖ νά καρπωθεῖ μέ τόν τσύριζα λεφτα ὑπάρχουν νο 2 ὅτι δέν καρπώθηκε ἀπό τό original λεφτά ὑπάρχουν! :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.