Αναβαθμίστηκε... ο ξάδελφος
09/04/2015 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναβαθμίστηκε... ο ξάδελφος

Ταχύτατη ήταν η ανέλιξη του ξαδέλφου του πρωθυπουργού, του Γεώργιου Τσίπρα ο οποίος από σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, αναβαθμίστηκε μέσα σε ένα μήνα σε… γενικό γραμματέα του υπουργείου. Σύμφωνα με το ΦΕΚ που υπογράφηκε πρόσφατα, ο Γιώργος Τσίπρας παύεται από ειδικός σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών και αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Προφανώς δεν έχει καμιά… σχέση ο Αλέξης Τσίπρας στην αναβάθμιση του ξαδέλφου. Είχε τα προσόντα μάλλον, κάτι που απέδειξε και με το ταξίδι του στο Ιράν όπου πήγε να πουλήσει ελληνικά ομόλογα.

Αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Κοτζιάς δεν τον πήγαινε και πολύ και ήθελε να τον ξεφορτωθεί. Αλλά… ξεφόρτωμα δια της αναβαθμίσεως πάει πολύ. Αν σε ένα μήνα από σύμβουλος έγινε γραμματέας του υπουργείου μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε το συγκεκριμένο ΦΕΚ με δόση ειρωνείας: Θέλουμε να συγχαρούμε τον κ. Γεώργιο Τσίπρα γιατί, με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, κατέλαβε επαξίως τη θέση του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε το ΦΕΚ

[photo_1]

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ψειριστερός avatar
  Ψειριστερός 10/04/2015 02:14:33

  Αρχομανείς αρχι-σύντροφοι, με συγκινείτε... Βαθύτατα... Τι μου θυμίζετε... Εκείνο το «Σήκω Αντρέα για να δεις, τα παιδιά της Αλλαγής». Kαι το «την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα» του Καρόλου, μόνο που έγραφε για τον Λουδοβίκο. Das eine Mal als große Tragödie, das andre Mal als lumpige Farce

 2. Eva avatar
  Eva 10/04/2015 08:00:11

  Γιατι? μήπως περιμέναμε κατι διαφορετικό?

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 10/04/2015 13:26:13

  Δεν μπορεί το επώνυμο να αποτελεί σκαλοπάτι επιτυχίας αλλά ούτε και "κατάρα" στασιμότητας.Τα προσόντα του και το βιογραφικό μετράει,αν και όαα υπαρχουν.Απο επώνυμα πάντως διαβατήριο επιτυχίας,εχει και η ΝΔ αρκετές αμαρτίες....

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ Μεγάλες στιγμές 10/04/2015 14:46:51

   Αχ αυτές οι συμψηφιστικές λογικές, που τελικά αυτό που κάνουν είναι να τα εξισώνουν όλα και να τα κάνουν χυλό! Υποτίθεται ότι η αριστερά δεν ξέρει τις λογικές της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού-λέμε τώρα! Εν πάση περιπτώσει ο κύριος Ξάδελφος, σύμφωνα με το βιογραφικό διάβασα, πολιτικός μηχανικός είναι και αναδύθηκε σαν φιγούρα που ενδιαφέρεται για την εξωτερική πολιτική μετά την ανάδειξη του Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος του σαν συντάκτης της ΑΥΓΗΣ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Κανένα ιδιαίτερο τυπικό προσόν δεν διαθέτει και φυσικά καμιά εμπειρία ή τεκμήρια σοβαρής ενασχόλησης του με τη διπλωματία. Σαν πολιτικός μηχανικός η μόνη θέση του στο ΥΠΕΞ θα ήταν εκείνη του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου-ηλεκτρολόγων, υδραυλικών κλπ. Αλλά και πάλι να διορίζεις κάποιον σε τέτοια θέση στα 45 του, καταχρηστικά θα συνέβαινε. Το ότι σε δυό μόλις μήνες βρίσκεται ένας άσχετος συγγενής σε τόσο υπεύθυνο και υψηλό πόστο δείχνει την πρεμούρα της φαμίλιας να μπει στο κλαμπ των προνομιούχων που ο άλλος όρος του είναι η απρόσφορη για έναν αριστερό λέξη ΚΑΣΤΑ.

   • Μεγάλες στιγμές avatar
    Μεγάλες στιγμές @ iconology2009 14/04/2015 16:25:57

    Τώρα λοιπόν που γνωρίζουμε το βιογραφικό,δεν νομίζεις οτι η κριτική είναι πιο δίκαιη και πιο ασφαλής; Δεν εξισώνω και δεν τσουβαλιάζω.

 4. Eva avatar
  Eva 10/04/2015 18:57:51

  Ο κ. Παπαδημούλης ενοχλείται και τουιτάρει βεβιασμένα και άστοχα σχετικά με την οικογενειοκρατία. Το οτι σας διαβάζει όμως είναι μία καλή αρχή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.