Ήττα... Ζωής
28/06/2015 00:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ήττα... Ζωής

Σκηνές εκτροπής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία κατά παράβαση του άρθρου 66 παράγραφος 2 του κανονισμού δε σεβάστηκε ούτε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποχρεώνοντας τον Αντώνη Σαμαρά να διακόψει την ομιλία του και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας εν μέσω έντονων διαμαρτυριών για την αντικοινοβουλευτική στάση της προέδρου της βουλής.

Το γεγονός ήταν τόσο εξόφθαλμο που ακόμα και ο Α. Τσίπρας κάτω από την κατακραυγή των βουλευτών αναγκάστηκε να «αδειάσει» τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητώντας 10λεπτη διακοπή για να αποκατασταθεί η κοινοβουλευτική τάξη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου λειτουργεί ως δικτάτορας, σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορούσε στο γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε από το βήμα της βουλής ως βουλευτής πριν από τον πρόεδρο της ΝΔ και επέστρεψε στην έδρα του Προέδρου (αντικαθιστώντας τον Αλέξη Μητρόπουλο) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Η παραβίαση αυτή του κανονισμού και της κοινοβουλευτικής τάξης προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρά τις διαμαρτυρίες έδειξε αμετανόητη να επανορθώσει.

Ωστόσο λίγη ώρα μετά η Πρόεδρος της Βουλής επανήλθε και ανακοίνωσε ότι ανέβηκε στο προεδρείο για να... τιμήσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά επειδή είναι εκτός του κανονισμού κάτι τέτοιο αποφάσισε να κατέβει και να προεδρεύσει ο πρώτος αντιπρόεδρος Αλέξης Μητρόπουλος. Έτσι, ο κ. Σαμαράς επανήλθε για να ολοκληρώσει την ομιλία του. Η οπισθοχώρηση της κ. Κωνσταντοπούλου ηρέμησε τα πράγματα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε σε πιο ήρεμους τόνους.

Επανερχόμενος ο κ. Σαμαράς είπε "τρομοκρατούμαι και μόνο που σκέφτομαι τι θα γινόταν αν η κ. Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να με τιμήσει".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 28/06/2015 01:04:34

  Αποχώρησε από την Ολομέλεια της Βουλής η ΝΔ. Το σχετικό βίντεο της έντασης http://tinyurl.com/pu8jc7p naftemporiki.gr/story | Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015 @00:58

 2. Vesper avatar
  Vesper 28/06/2015 05:34:51

  Η Σαμαράς το χειρίστηκε άψογα. Δυναμικά και χωρίς πολιτικά σαλιαρίσματα. Ειδικά όταν απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, του φώναξε: "Μαζέψτε την...". Και όντως ο Τσίπρας τον άκουσε. Και όντως τη μάζεψε. Για να επανέλθει η Πρόεδρος, όχι ως Ζωή, αλλά ως βρεγμένη γάτα...

  • airman avatar
   airman @ Vesper 28/06/2015 12:59:25

   Ο μέχρι σήμερα Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην τσαρίνα Ζωή είπε: «Η ιστορική ευθύνη σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα απαιτεί από όλους μας νηφαλιότητα και ευθύνη να διεξαχθεί μία διαδικασία στο πλαίσιο που αξίζει σε όλους μας. Θα σας παρακαλούσα – ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία κανονικά, να μην τους κάνουμε το χατήρι - να διακόψετε 10 λεπτά και να επανέλθετε να προεδρεύσετε». Πρόκειται για παρένεση να μην κάνει το χατήρι στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στον οποίο σαφέστετα καταλογίζει πρόθεση να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία κανονικά, καταλογίζοντάς του ότι δεν επιδεικνύει τη δέουσα νηφαλιότητα και ευθύνη. Χαρακτηριστικά δε την καλεί να επανέλθει και να συνεχίσει να προεδρεύει. Σαφώς και δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τον κανονισμό της Βουλής με κάθε λεπτομέρια, γνωρίζει όμως πολύ καλά να παίζει μέχρι και την ίστατη ώρα επικοινωνιακά παιχνίδια που χαρακτηρίζουν την ανευθυνότητά του. Συνεπώς δεν τόλμησε να τη μαζέψει. Απλά η τσαρίνα Ζωή αυτοπαγιδεύτηκε στην προσήλωσή της για πιστή τήρηση των τυπικών διαδικασιών. Αποδείχθηκε δε ότι δεν γνώριζε καλά το σχετικό άρθρο του Κανονισμού, το οποίο πριν την παρέμβαση του μέχρι σήμερα Πρωθυπουργού ετοιμαζόταν να διαβάσει από έδρας ως δασκάλα του Κοινοβουλίου. Φτηνά τη γλύτωσε γι' αυτό και έκανε τελικά το χατήρι του Αλέξη δακόπτοντας αρχικά για 10 λεπτά. Όταν επανήλθε όμως άφησε και η ίδια έμμεσα αιχμές ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν αποδέχθηκε την τιμή που του έκανε να προεδρεύει κατά την αγόρευσή του. Και αντί να κατέλθει άμεσα από την έδρα δίνοντας τη θέση της στον Α' Αντιπρόεδρο, διέκοψε εκ νέου τη διαδικασία για 5 λεπτά ώστε να μη τσαλακωθεί το προφίλ της κατεβαίνοντας live από το "θρόνο"! Επικοινωνιακοί τακτικισμοί σε όλο τους το μεγαλείο! Ευτυχώς για πολύ λίγο ακόμα!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/06/2015 11:51:23

  Μωραίνει Κύριος... Χάρηκα που ξεφτιλίστηκε η συγκεκριμένη επίδοξη αυτοκρατόρισσα. Καιρός να πάψει να το παίζει δικαστής.

 4. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 02/07/2015 16:16:00

  Καταγγελία κατά Κωνσταντοπούλου από 11 δημοσιογράφους του καναλιού της Βουλής Δημόσια έκκληση να αποκατασταθεί η ομαλότητα και να διαφυλαχθεί το κύρος του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής που, όπως καταγγέλεται, έχουν πληγεί από πράξεις και παραλήψεις της, υπό την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, διεύθυνσής του, πραγματοποιούν εγγράφως 11 δημοσιογράφοι - εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δηλώνοντας ευθύς εξ αρχής πως παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, σημειώνουν ότι δέχονται απειλές από διευθυντικό στέλεχος του σταθμού "και μάλιστα εξ ονόματος της Προέδρου", κάνουν λόγο για λειτουργία που απαξιώνει το Κανάλι, εξ αιτίας και των διαρκών επαναλήψεων προγράμματος - που ως γνωστόν γίνονται διαρκώς το τελευταίο διάστημα, ώστε να προβάλλονται διαρκώς κοινοβουλευτικές δραστηριότητες σχετικές με πρωτοβουλίες της κας Κωνσταντοπούλου. "Ζητούμε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη λειτουργία, αλλά και το κύρος της τηλεόρασης της Βουλής, που πλέον αμφισβητείται καθημερινά από πολλούς τηλεθεατές, λόγω επιπόλαιου προγραμματισμού και διαρκών επαναλήψεων, για τις οποίες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους ακόμη και οι ίδιοι οι προσκεκλημένοι", αναφέρουν μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο υπογραμμίζουν ότι "με εντολή της Προέδρου", μπορούν ή και πρέπει να προσέρχονται στον χώρο εργασίας αλλά να μην απασχολούνται. Σημειώνεται ότι οι 11 δημοσιογράφοι όλα αυτά και αρκετά άλλα σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους μήνες που η κα Κωνσταντοπούλου είναι Πρόεδρος της Βουλής, καταγράφουν στην τρισέλιδη επιστολή που απέστειλαν τόσο στο γραφείο της Προέδρου, όσο και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες όλων των κομμάτων, όπως επίσης και στις Ενώσεις των Δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ). Υπενθυμίζεται ότι και βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν κατά καιρούς εγείρει θέμα, ακόμα και ενώπιον της κας Κωνσταντοπούλου εντός της Ολομέλειας, σχετικά με ζητήματα λειτουργίας του Καναλιού της Βουλής, χωρίς να έχει υπάρξει απάντηση. πηγή: kathimerini.gr Πολιτική | 01.07.15 @22:47

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.