#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2014 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχει... Χάρη ο Θεοχάρης αλλά μέχρι πότε;«Έχει... Χάρη που έχει 5ετή θητεία και δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Πόσο μεγάλο λάθος κάναμε με την επιλογή του».

Αυτό λένε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τα οποία βλέπουν καθημερινά τις γκάφες, τις παλινωδίες και την αλαζονεία του γενικού γραμματέα εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος προκαλεί όχι μόνο το θυμό υπουργών και βουλευτών αλλά και μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αισθάνεται τόσο ισχυρός που πολλές φορές αγνοεί βασικούς κανόνες και εντολές ενώ «κάνει του κεφαλιού του» εκθέτοντας την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα που έχει προκαλέσει σάλο στην αγορά ακινήτων και έχει παγώσει τις αγοραπωλησίες. Ο λόγος είναι ότι ο κ. Θεοχάρης δεν έχει ετοιμάσει την διευκρινιστική εγκύκλιο που θα λύνει μια σειρά από προβλήματα που έχουν τεθεί υπόψιν του από μεσίτες, ιδιοκτήτες ακινήτων και συμβολαιογράφους.

Για παράδειγμα είναι τεράστιο το μπάχαλο με την τιμή στην οποία θα υπολογίζεται ο φόρος υπεραξίας, αν θα λαμβάνεται υπόψη η εμπορική ή αντικειμενική αξία του ακινήτου. Ακόμη και γι' αυτό, 27 ημέρες μετά την ισχύ του νόμου, ο κ. Θεοχάρης δεν έχει δώσει λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, έχοντας καταλάβει ότι «θα φάνε ξύλο» όπως λέει και ο λαός, έκαναν συσκέψεις προκειμένου να βρουν λύσεις, παρακάμπτοντας τον κ. Θεοχάρη ο οποίος ασχολείται με πολύ σημαντικά ζητήματα. Όπως για παράδειγμα πως θα δώσει στη δημοσιότητα το... τεράστιο έργο που έχει επιτύχει κατά τη μικρή θητεία του στη θέση που βρίσκεται.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, απουσία του γενικού, βρέθηκαν κάποιες λύσεις και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν. Ωστόσο, μόλις ο κ. Θεοχάρης έμαθε ότι τον «παρέκαμψαν» άρχισε να παίρνει τηλέφωνα σε... φίλους δημοσιογράφους και να διαρρέει ότι αυτός βρήκε τη λύση. Πιστεύει έτσι ότι θα γίνει αρεστός στον κόσμο, αλλά δεν έχει ακούσει ούτε έχει διαβάσει τι λένε γι' αυτόν. Κι όπως λένε: Μπορεί να δουλεύει πολύ αλλά δεν μπορεί να «μας δουλεύει» όλους.

Τα «καμώματα» του κ. Θεοχάρη έχουν φτάσει στο Μαξίμου και προκαλούν πολλά εγκεφαλικά. Ειδικά μετά τις πληροφορίες ότι ο «ανεξέλεγκτος» υπουργός έχει αρχίσει να παίζει και πολιτικά παιχνίδια...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μαίρη avatar
  Μαίρη 28/01/2014 21:12:06

  Αν δεν βρούν τρόπο να τον αλλάξουν θα πάρει στο λαιμό του όλη την κυβέρνηση αναιρώντας τα όποια θετικά έχουν γίνει μέχρι τώρα από τους υπόλοιπους. Τα περί θητείας είναι δικαιολογίες, δεν μπορεί να μην υπάρχει τρόπος.

 2. Α.Τ.Α.Π.Α avatar
  Α.Τ.Α.Π.Α 28/01/2014 21:39:11

  Φορολόγηση υπέρ κράτους του μισθού του κατά 97% και αύξηση ωραρίου στις 15 ώρες 7 μέρες την βδομάδα ,όπως σε πολλούς ιδιωτικούς υπαλλήλους .

 3. perastikos avatar
  perastikos 28/01/2014 21:43:27

  Και να είναι μόνο ο φόρος για τα ακίνητα... Ο άνθρωπος είναι ενας απλός πληροφορηκάριος και πρώην βοηθός του Σπινέλη. Όταν ο τελευταίος εφυγε, μας κάθισε ο Θεοχάρης γιατί ηταν ο πρώτος διαθέσιμος και με κάποια εμπειρία δίπλα στον Σπινέλη. Παντελώς άσχετος περι τα οικονομικά ή τα φορολογικά. Οπότε τι περιμένετε? Αλλοίμονο στην κυβέρνηση που της φορτώνουνε τον κάθε άσχετο που εκμεταλλεύεται την κάλυψη της τρόικα και γίνεται τροικότερος αυτής σε βάρος του κόσμου για να ζεί και βασιλεύει εις υγεία όλων ημών των κορόιδων.

 4. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 28/01/2014 22:00:55

  Όπως έχω ξαναγράψει η θητεία του είναι ελεγχόμενη ετησίως από το ΥπΟικ για την αποτελεσματικότητά της...Θέλουν να τον ελέγξουν?

  • θηραία avatar
   θηραία @ Αιρετικός 28/01/2014 23:28:26

   Το θέμα είναι ο έλεγχος να μην περιοριστεί σε ποσοτικά κριτήρια μόνο!
   Η μεγάλη ζημιά που έχει κάνει, φαίνεται στα ποιοτικά κριτήρια...

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ θηραία 29/01/2014 11:05:41

    Προφανώς! Ως πρώην ΓΓ ΠληρΣυστ έχει ήδη στο παθητικό του την διαρροή προσωπικών δεδομένων των φορολογουμένων, για την οποία επιβλήθηκε πρόστιμο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων βλ. http://www.skai.gr/news/greece/article/239497/varu-prostimo-se-gg-pliroforiakon-sustimaton-gia-diarroi-prosopikon-dedomenon/

    • θηραία avatar
     θηραία @ Αιρετικός 29/01/2014 14:52:34

     Αυτές είναι οι πιό ακριβοπληρωμένες λίστες στην αγορά! Οι τράπεζες και οι εισπρακτικές, αν μην τι άλλο, βαδίζουν με έγκυρη πληροφόρηση.

     ...και τα ποιοτικά κριτήρια δεν εξαντλούνται εδώ. Αγγίζουν πολλά περισσότερα,... ακόμη και το θέμα των αυτοκτονιών!

 5. ADASK avatar
  ADASK 28/01/2014 22:12:43

  Νομίζω ότι το πρόβλημα ειναι ευρύτερο και όχι ατομικό στο πρόσωπο του κου Θεοχαρη. Αυτός και όλα τα άλλα golden boys, έχουν πραγματική εμπειρία απο την οικονομία, απο την κοινωνία, απο την ίδια τη ζωή? Πολυ αμφιβάλλω. Η γνώση όταν δεν εμπλουτίζεται απο πραγματικές εμπειρίες, ειναι άχρηστη, για να μην πω επικίνδυνη, ειδικά σε όποιους ασκούν διοίκηση. Ο κος Θεοχαρης εχει αντιμετωπίσει ποτέ τον ελεγκτή της εφορίας, με δεδομένο ότι τον θεωρεί κλέφτη? Εχει αργήσει δυο μέρες την καταβολή των φορολογικών του υποχρεώσεων για να νοιώσει τον εκβιασμό του τοκογλυφου (του κράτους) με το 1% μηνιαίως? (12% το χρόνο). Εχει ποτέ συναλλαχθει με το Δημόσιο (ως μελετητής, εργολάβος, προμηθευτής κλπ) ώστε να εχει λαμβάνειν? να τελειώνει και να παραδίδει το έργο του, την υπηρεσία του και να περιμένει χρόνια για να πληρωθεί? Εχει εκδώσει ποτέ του τιμολόγιο που παρέμεινε ανεξόφλητο για καιρό, ενώ ο άλλος Θεοχαρης του ζητούσε στο τρίμηνο την καταβολή του ΦΠΑ?
  Όχι, τίποτα απο όλα αυτά. Γιατί, έστω και αν δεν τα είχε κάνει ο ίδιος, αλλά είχε εμπειρίες απο τον στενό του περίγυρο, θα συμπεριφερόταν διαφορετικά.
  Δεν είμαι σίγουρος, αλλά έχω την πεποίθηση ότι όλα αυτά τα golden boys, έχουν κάνει κάποιες καλές σπουδές στο εξωτερικό, προέρχονται απο "καλές" οικογένειες, ενδεχομένως έχουν δουλέψει σε κάποιους οργανισμούς η ιδρύματα του εξωτερικού και μετά, έχοντας γίνει ευρωπαίοι, επέστρεψαν στην πατρίδα για να "διοικήσουν". Αποκομμένοι απο την πραγματικότητα, ζώντας σε γυάλινο κλουβί, μας βλέπουν όλους εμάς σαν παρακατιανους ιθαγενείς.
  Αυτά.....
  Όμως "δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη"....

 6. my way avatar
  my way 28/01/2014 22:22:28

  Το μέγα θέμα του bonus του, θα τεθεί καμιά φορά;

 7. perastikos avatar
  perastikos 28/01/2014 22:59:51

  Ο ADASK τα είπε όλα. 1.000++++++++

 8. osios xaratsious avatar
  osios xaratsious 29/01/2014 09:55:33

  Αποφύγετε το 15515 τουTAXIS την πάτησα
  από κινητό 40 λεπτά αναμονη χώρις να μιλήσω ----> 7 ευρω χρέωση + φόρους

 9. Nik avatar
  Nik 29/01/2014 11:34:16

  Η ανεπάρκεια ήταν και είναι το κύριο προσόν όσων ασχολούνται με την φορολογία. Ο συγκεκριμένος είναι απλά ένας ακόμη που πειραματίζεται στη ράχη μας, τίποτε το νέο.

 10. kritwn avatar
  kritwn 29/01/2014 12:38:14

  Οι "τεχνοκράτες" στην Ελλάδα είναι αποτυχημένοι του ιδιωτικού τομέα.

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/01/2014 13:24:56

  Το έχω ξαναγράψει, δύο άνθρωποι που τον γνώρισαν από κοντά και που εμπιστεύομαι την κρίση τους, μου τον περιέγραψαν ως "πανύβ....".

 12. θηραία avatar
  θηραία 29/01/2014 18:24:30

  ...γιατί έχει συμψηφίσει παλαιότερες λανθασμένες χρεώσεις στο χαράτσι (από λανθασμένα παραπάνω τμ, όπου έχουν διορθωθεί στους δήμους και τους λογαριασμούς), στα επόμενα χαράτσια που στέλνει;

 13. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 29/01/2014 20:00:10

  Πάντως, η τελευταία οικονομική γκάφα (χωρίς να παραβλέπω το μέγεθος αυτής με την μεταβίβαση ακινήτων) είναι η ρύθμιση για τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικών στοιχείων. Δεν θα το αναλύσω τώρα, αλλά είναι τόσο ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ, που δεν σηκώνει καν συζήτηση. Ας φανταστεί ο αναγνώστης ότι, αν θέλω να τον κάψω, κυριολεκτικά, δεν έχω παρά να εκδώσω ένα παραστατικό (κατά προτίμηση Πιστωτικό Σημείωμα -αλλά και τιμολόγιο αρκεί) στο όνομά του και... να το πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων (ή να το δώσουν τα ΕΛΤΑ στην διπλανή πόρτα, ή να το καθυστερήσω ένα μήνα, ή...ή...). Όταν αυτό ανακαλυφθεί (από παραβολή ΦΣ, ή κάρφωμα, ή...ή...) το πρόστιμο θα είναι 2500Ε (για πρώτη φορά) 5000 για δεύτερη κ.ο.κ. Έτσι, επειδή είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην συμβούν λάθη, είμαστε ΟΛΟΙ υπόχρεοι προστίμων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.