#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/11/2013 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έξι σενάρια για την αποψινή ψηφοφορία Για 155 "κατά"της πρότασης δυσπιστίας και 122 "υπέρ" κάνουν λόγο τα προγνωστικά, αλλά εμείς  θα σας αναφέρουμε όλα τα πιθανά σενάρια, έτσι για να ανεβάσουμε το ενδιαφέρον για μια πληκτικότατη μέχρι σήμερα συζήτηση

 

Σενάριο πρώτο: Η πρόταση μομφής συσπειρώνει την κυβέρνηση με απόλυτο τρόπο, ψηφίζουν 155 βουλευτές, ίσως και περισσότεροι με κάποιες εκπλήξεις και το δώρο του Τσίπρα αξιοποιείται στο έπακρο. Η κυβέρνηση προχωρά στο έργο της, κάνει τις διαπραγματεύσεις που πρέπει με την τρόικα και ελπίζει σε ευνοϊκή λύση για το χρέος.

Σενάριο δεύτερο: Καταψηφίζεται μεν η πρόταση μομφής αλλά οριακά, δηλαδή κάποιοι βουλευτές της συγκυβέρνησης λένε «ναι» στην πρόταση και προκαλούν ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Έχουμε διαγραφές και μια οριακή πλέον πλειοψηφία που είναι άγνωστο που θα βγάλει. Οι αποφάσεις για τον κ. Σαμαρά είναι δύσκολες και η πολιτική σταθερότητα τίθεται εν αμφιβόλω.

Σενάριο τρίτο: Οι διαφωνούντες βουλευτές της συγκυβέρνησης είναι περισσότεροι από πέντε, η πρόταση μομφής υπερψηφίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγάλος νικητής, η χώρα πάει σε εκλογές. Με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία και τη διατήρηση της χώρας σε τροχιά δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σενάριο τέταρτο: Δε γίνεται απολύτως τίποτε στη Βουλή, έχουμε μια πολιτική αντιπαράθεση από τις γνωστές, όμως, γίνεται χαμός απ’ έξω. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε έχει ζητήσει λαϊκό ξεσηκωμό προκειμένου να ικανοποιήσει το… αριστερό ακτιβισμό του. Αν γίνουν σοβαρά επεισόδια από τους γνωστούς μπαχαλάκηδες τότε πάμε σε άλλες καταστάσεις.

Σενάριο πέμπτο: Η περίπτωση της προβοκάτσιας. Μην ξεχνάμε ότι οι τρομοκράτες κυκλοφορούν ελεύθεροι, προκήρυξη για τις δολοφονίες των παιδιών στο Νέο Ηράκλειο δεν υπάρχει και οι αρχές φοβούνται νέο χτύπημα. Η καλύτερη περίοδος αποσταθεροποίησης είναι αυτή, όλοι το λένε.

Σενάριο έκτο: Είναι σε συνάρτηση με το πρώτο. Η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στη δουλειά της, σε έξι μήνες από τώρα οι ξένοι απαιτούν νέα αναδιάρθρωση του χρέους αλλά με νέο Μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ξανακαταθέτει πρόταση δυσπιστίας και ίσως πάμε σε τριπλές εκλογές. Είναι ίσως και το χειρότερο σενάριο, ακόμη κι από αυτό των εκλογών τώρα. Διότι επί έξι μήνες η χώρα θα είναι σε εκκρεμότητα και στο τέλος θα μας απαιτηθεί νέο Μνημόνιο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Βεβαίως, το υποσενάριο, το καλύτερο για την Ελλάδα, είναι σε έξι μήνες οι δανειστές να προχωρήσουν σε λύσεις για το χρέος χωρίς απαίτηση για σκληρά μέτρα. Τότε το πλεονέκτημα το έχει η κυβέρνηση που μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά της ή να πάει σε πρόωρες εκλογές, μετά το επόμενο καλοκαίρι, έχοντας το πλεονέκτημα της εξόδου από το Μνημόνιο.

Όλα, λοιπόν, στο τραπέζι. Όλα πιθανά κι απίθανα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vesper avatar
  Vesper 10/11/2013 17:23:33

  Ακριβώς έτσι...
  Η προσέγγιση του αρθρογράφου περιλαμβάνει το σύνολο...
  Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί πραγματικά την επαναστατική ανατροπή, με κάθε κόστος και στο όνομα της λαοκρατίας, τότε θα προχωρούσε στα σενάρια 4 και 5.
  Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Κυβέρνησης στην εξουσία, πάμε στο σενάριο πρώτο.
  Νομίζω ότι κινούμαστε στο πρώτο. Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ το επιθυμεί και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν "ελέγχει". Όλα τα άλλα είναι "άλλα λόγια να αγαπιώμαστε".
  Χαμένος θα βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ενισχυμένος ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλέον την κατάσταση στα χέρια του και έχει πλέον την ευκαιρία να δρομολογήσει καταστάσεις συσπείρωσης αλλά και διεύρυνσης.
  Το μόνο που είναι εκτεθειμένο πλέον από όλη την κατάσταση είναι το ΠΑΣΟΚ. Το "τσάμπα μάγκες" είναι πλέον συνώνυμό τους...
  Και το πλέον αιμοβόρα διασκεδαστικό ήταν να βλέπω ΠΑΣΟΚους να μας στηρίζουν (αναμένοντας και τον πανηγυρικό του Μπένι). Το δε άκρον άωτον της διασκέδασης είναι οι τύπου Σκανδαλίδη που μας στηρίζουν μεν αλλά δεν δίνουν λευκή επιταγή. Γεμίσαμε σκισμένα καλσόν στον αέρα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.