Ένας υπέργηρος ναύαρχος θα ανανεώσει τη εικόνα της ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις
21/03/2014 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένας υπέργηρος ναύαρχος θα ανανεώσει τη εικόνα της ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Που είναι όλοι αυτοί οι πολυπράγμονες εισηγητές , κουμπάροι, υποψήφιοι μεγαλόσχημων κυβερνητικών θέσεων , οι διαχειριστές της εξουσίας και των πλεονεκτημάτων της. Θα πρέπει να αφήσουν τα παραγοντιλίκια να πάρουν το παράδειγμα του Πρωθυπουργού , να σηκώσουν τα μανίκια και να πέσουν στη δουλειά.

Είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι διανύουμε το αποκορύφωμα της προσπάθειας της κυβέρνησης Σαμαρά να κρατήσει τη χώρα πάνω στις ράγες και να μην εκτροχιασθεί. Παρά τις αναμφισβήτητες επιτυχίες της επίμονης , στοχευμένης και ιδιαίτερα απαιτητικής αυτής προσπάθειας αποτελέσματα της οποίας είναι ήδη πολυεπίπεδα εμφανή (πλεόνασμα, ετοιμασία εξόδου στις αγορές, κοινωνική συνοχή κ.ά.) και παρά τα όποια κυβερνητικά λάθη είναι επίσης κοινή πεποίθηση ότι αυτή η φάση είναι η πλέον κρίσιμη.

Σε αυτό το κλίμα και με τον Σαμαρά να δουλεύει 24 ώρες το 24ώρο , 360 ημέρες τον χρόνο θα περίμενε κανείς τον μηχανισμό του κόμματος να βρίσκεται σε πλήρη δράση και να βγάζει φωτιές για να βρεθεί δίπλα στον πολίτη με δράσεις και δραστηριότητες που τον προστατεύουν από τις Ερινύες, θα εμποδίζουν την παραπλάνηση και θα δείχνουν αυτό που τουλάχιστον είναι πραγματικότητα , υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις αδύναμες ομάδες.

Σε αυτό το κλίμα θα περίμενε κανείς την προηγούμενη εβδομάδα που γινόντουσαν οι εκλογές για τις γραμματείες των «Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων» (ΕΚΟ) να σφύζει ο χώρος από ενθουσιασμό, παλμό και άτομα με διαθέσεις και δυνάμεις προσφοράς. Τα πράγματα όμως ήταν διαφορετικά.

Θα σταθώ στη Γραμματεία Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. Ένα χώρο που θεωρητικά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η φυλακισμένη πλέον ΧΑ και προσπαθεί να σφετεριστεί με κάθε τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι παράπλευροι μηχανισμοί. Έτσι βλέπουμε να ιδρύονται Σύνδεσμοι κάθε είδους (ΣΥΣΜΕΔ,...) , Σωματεία αποφοίτων (όπως Σχολής Ικάρων...) με κύριο συστατικό την σύνθεση των προεδρείων τους από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ενώσεις αποστράτων για να υποβαθμίσουν τις θεσμικές και να έχουν τη δυνατότητα να υποκινούν και να «καπελώνουν» πολιτικά τα μέλη τους . Ακόμη και πολιτικά κόμματα αποστράτων ή αυτοβαφτιζόμενοι προστάτες της φήμης και της ηθικής των Ενόπλων Δυνάμεων (οι ίδιοι που συμμετείχαν στη διαπλοκή!) και άλλες πολλές προσπάθειες παραπλάνησης και πολιτικής στρατολόγησης του προσωπικού αυτών των χώρων.

Σε αυτή την προσπάθεια θα περίμενε κανείς η Νέα Δημοκρατία να απαντήσει με αντίστοιχη τουλάχιστον δραστηριότητα . Πως όμως αυτό θα μπορούσε να συμβεί όταν προωθούν ως μοναδικό υποψήφιο ένα υπερήλικα ναύαρχο , τον οποίο τον συγχαίρουμε για το κουράγιο του και την προσφορά του αλλά εκ των πραγμάτων δεν θα μπορεί να διεισδύσει σε όλα αυτά τα πολύπλοκα και δύσκολα θέματα.

Που είναι όλοι αυτοί οι πολυπράγμονες εισηγητές , κουμπάροι, υποψήφιοι μεγαλόσχημων κυβερνητικών και άλλων θέσεων , οι διαχειριστές της εξουσίας και των πλεονεκτημάτων της. Θα πρέπει να αφήσουν τα παραγοντιλίκια να πάρουν το παράδειγμα του Πρωθυπουργού , να σηκώσουν τα μανίκια και να πέσουν στη δουλειά.

Τι είναι οι ΕΚΟ ;

Οι Ε.Κ.Ο. είναι αμιγείς κομματικές οργανώσεις και τελούν υπό τον άμεσο έλεγχο και την πολιτική καθοδήγηση της Γραμματείας Συνδικαλισμού. Κύρια αποστολή των Ε.Κ.Ο. είναι η διακίνηση και η προβολή των ιδεολογικών αρχών και των πολιτικών θέσεων του κόμματος. Ιδιαίτερα δε κατά την προεκλογική περίοδο αποτελούν σημαντικό τμήμα του εκλογικού μηχανισμού του κόμματος.

Οι ΕΚΟ λειτουργούν στη βάση των Οργανωτικών και Λειτουργικών Αρχών, που διέπουν την οργάνωση του κόμματος σύμφωνα με τους ορισμούς του Καταστατικού.

Με τη λειτουργία των ΕΚΟ η Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων επιτυγχάνει βασικούς στόχους όπως :

Τη διάδοση των ιδεολογικών αρχών και τη στήριξη των θέσεων του Κόμματος μέσα στον αντίστοιχο χώρο.

Την εγγραφή στο Κόμμα νέων μελών από τον αντίστοιχο χώρο, με στόχο την διεύρυνση της βάσης του Κόμματος.

Την οργάνωση και κινητοποίηση των μελών τους για την ενεργό συμμετοχή τους στην κομματική, στη συνδικαλιστική και στην κάθε μορφής συλλογική δραστηριότητα του αντίστοιχου χώρου.

Τη συλλογή πληροφοριών για τις συνθήκες και τα προβλήματα του αντίστοιχου χώρου, τη μελέτη των προβλημάτων αυτών, τη διατύπωση σχετικών προτάσεων και τη διαβίβασή τους στα αρμόδια όργανα του Κόμματος.

Την ενημέρωση των αρμόδιων οργάνων του Κόμματος για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται γενικώς στο συγκεκριμένο χώρο και την πρόταση για την ανάπτυξη πολιτικών δραστηριοτήτων και την οργάνωση σχετικών εκδηλώσεων.

Ακόμη η Γραμματεία διατηρεί σε ετοιμότητα μηχανισμό κινητοποίησης των στελεχών και μελών που ανήκουν στην ευθύνη της.

Παράλληλα, σε επίπεδο περιφέρειας η Γραμματεία συνεργάζεται με τους Υπεύθυνους Συνδικαλιστικού, Επιστημονικού Τομέα και Κοινωνικών Κινημάτων των Περιφερειακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hunter avatar
  Hunter 21/03/2014 15:52:32

  Καλά μου είχε πει ο Αρσένης κάποτε σε γάμο στην Πάτρα: "Είμαστε η μοναδική κομμουνιστική χώρα μετά το πέσιμο του παραπετάσματος"... Μας προέκυψαν λοιπόν και οι political officer εν έτει 2014... The political commissar (also politruk Russian: политрук from политический руководитель: political officer) is the supervisory political officer responsible for the political education (ideology) and organization, and committed to the civilian control of the military. ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
   ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ @ Hunter 22/03/2014 08:04:12

   Οι ΕΚΟ είναι αποστράτων και όχι εν ενεργεία στελεχών που εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία περιλαμβάνουν ως συνδεδεμένα μέλη οι συνθέσεις τύπου ΣΥΣΜΕΔ και ενώσεων αποφοίτων τύπου ΣΑΣΙ που ενεργοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε στα Σώματα Ασφαλείας έχουν προλάβει οι περι ου λόγος (ΠΑΣΟΚ.........) να θεσπίσουν συνδικαλισμό και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

 2. δημης avatar
  δημης 21/03/2014 17:53:03

  " Σε αυτό το κλίμα θα περίμενε κανείς την προηγούμενη εβδομάδα που γινόντουσαν οι εκλογές για τις γραμματείες των «Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων» (ΕΚΟ) να σφύζει ο χώρος από ενθουσιασμό, παλμό και άτομα με διαθέσεις και δυνάμεις προσφοράς." Τί έχουν οι έρμες και ψοφούν;;;;;;; -Λειτούργησαν Δημοκρατικά ποτέ ή οι εκάστοτε ηγεσίες ήταν φερέφωνα του Εκάστοτε;;;; -Πάρθηκαν συλλογικές αποφάσεις πολλές φορές εδώ και 30 χρόνια ;;;;; -Ξεκαθαρίστηκε τι είναι ΜΕΛΟΣ (ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ -ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) ;;;; -Ακόμα για δειλούς -μοιραίους κι άβουλους αντάμα ψάχνουμε χειροκροτητές, κάνοντας ότι πέφτουμε από τα σύννεφα;;;; -Αν δεν έχω συγγενή μπορώ χωρίς ΣΠΟΝΣΟΡΑ και λοιπά δεκανίκια να μπώ Υποψήφιος ή να εκλεγώ (Κύριε Φαήλο);;;;;; -Πόσοι θέλουν από μας την Νομιμότητα την Αξιοκρατία στο Χώρο και στην Κοινωνία ;;;;;;; Όταν ο προηγούμενος της ΟΛΜΕ εξέφρασε τη Συλλογική διαφωνία ...ΔΙΕΓΡΑΦΗ (θυμάστε;;). -Να αναρωτηθούμε ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ την ΥΓΕΙΑ στο Χώρο;;;;; -Να αναρωτηθούμε ποιοί θα μαζεύονται γύρω απο τον εκάστοτε Επικεφαλής ;;;; ΜΑΤΑΙΑ ΕΛΠΙΣ... |

  • Hunter avatar
   Hunter @ δημης 21/03/2014 18:41:03

   Να σας πω κύριε, αυτοί που δεν θέλουν με τίποτε να αλλάξει κάτι σε Παιδεία, Υγεία κτλ. είναι πρώτον και κύριον τα συνδικάτα με αιχμή του δόρατος κάτι Ολμέδες...

 3. ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ avatar
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ 21/03/2014 18:22:59

  Παρατηρείται ότι πολλά θετικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει η κυβέρνηση προσπαθούν κάποιοι να τα ακυρώνουν (όπως το πρόσφατο επίδομα) πέραν από την καθημερινή αρνητική προπαγάνδα που γίνεται επί παντός επιστητού. Μάλιστα αποδεικνύονται "μάστορες" στον κεκαλλυμένο και χωρίς "αξιόλογο προιόν" εναγκαλισμό μεγάλων (ιδιαίτερα των απαλπισμένων) κοινωνικών ομάδων. Ο ενεργός πολίτης θα πρέπει να συμμετέχει σε όλες τις κοινωνικές - πολιτικές διαδικασίες μέσα από τις οποίες εκφράζει το όραμά του και την ιδεολογία του για την καθημερινότητα, την πολιτική διαχείριση της χώρας .... Τα σύγχρονα δημοκρατικά κόμματα θα πρέπει να έχουν τις δομές και τις δυνατότητες αφ'ενός μεν να παράγουν πολιτική, αφ/ετέρου δε να υποστηρίζουν την πολιτική τους ταυτότητα μέσα από ουσιαστικές επεξεργασίες αλλά και με ανάλογη πρόσβαση στην κοινωνία. Έτσι εξασφαλίζεται ότι ο κάθε πολίτης έχει την απαραίτητη αντικειμενική ενημέρωση για να επιλέξει ή να απορρίψει το κόμμα αυτό αλλά πραγματοποιείται και η απαραίτητη αναζωογόνηση - ανανέωση των μηχανισμών των κομμάτων ώστε να βελτιώνεται το επίπεδο της ήρεμης πολιτικής αντιπαράθεσής τους και να καθίσταται παραγωγική προς όφελος της κοινωνίας. Αυτό όμως προυποθέτει την εμπλοκή νέων, άφθαρτων, υγιών και με δυνατότητες στελεχών . Η ανακύκλωση προσώπων και το φαινόμενο της απογύμνωσης των δομών και των δημιουργικών στοιχείων του κόμματος για την νομή της εξουσίας ...... είναι κοντόφθαλμη και εγκληματική για το παρόν και το μέλλον.

 4. Apatsi avatar
  Apatsi 21/03/2014 23:44:44

  Πρέπει να πούμε δυό φορές ευχαριστώ τον κ. Ναύαρχο, που δέχθηκε τέτοιο βάρος. Αν και μεταξύ μας μόνος με τον εαυτό θα είναι, αφού κάθε λογικός νεοδημοκράτης μετά τις τελευταίες κρίσεις οφείλει-εντέλλεται να κόψει κάθε δεσμό με το κόμμα. Αποτελεί πιά συνείδηση σε όλους μας ότι το κόμμα αδυνατεί να αντισταθεί στον οδοστροτήρα που λέγεται κομματικός μηχανισμός πασόκ. Δεν μπορεί ούτε κάν να εισηγηθεί. Είναι ανύπαρκτο. Κάποιοι που έχουν στρογγυλοκαθήσει επάνω και υποτίθεται ότι είναι αυτοί που υλοποιούν την πολιτική γραμμή, απλώς θα κερνάνε ένα καφέ τον Ναύαρχο και θα γελάνε μέσα τους, διότι το ραβασάκι του πασόκ είναι πιό δυνατό και με καλλίτερες προοπτικές.

  • airman avatar
   airman @ Apatsi 22/03/2014 09:42:17

   Για να καταλάβω, οι κρίσεις στις ΕΔ πρέπει να γίνονται με κομματικά ή με αξιοκρατικά κριτήρια; Όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να εξελιχθούν με τις πλάτες του (κάθε) κόμματος σαφώς και δεν μπορούν να δουν την κατάντια του στρατεύματος μετά από τόσα χρόνια "δεσμών". Συνεπώς είναι ακατάλληλοι, χρήσιμο όμως είναι να εκτίθενται ως παραδείγματα προς αποφυγή.

 5. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ 22/03/2014 07:55:24

  Του ΠΑΣΟΚ σ συνεργασία με τους διαπλεκόμενους νταβατζήδες του. Στους 7 ταξχους της ΠΑ οι 5 είναι ΠΑΣΟΚτζηδες , στο ΠΝ πέραν του Αρχηγού και του περιβάλλοντος του (πρώην ΠΑΣΟΚτζήδες και νύν ενεργά του ΣΥΡΙΖΑ) Κλαδάρχης και Δντης για τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις προσωπικού επίσης ΠΑΣΟΚ τζήδες που είχαν τις ίδιες θέσεις παλιότερα επί ΠΑΣΟΚ. Όπως δικαιώθηκε ο Αρχηγός τους από τη Ν.Δ. έτσι δικαιώνονται και αυτοί. Και μην πεί κανείς περί Βαρδ... γιατί στο ψηφοδέλτιο ή στις προεκλογικές εξαγγελίες δεν περιλαμβανόταν αυτός. Τα δε σαίνια και κάποια φερέφωνά τους στις θέσεις λήψης αποφάσεων αφήνουν τον παππού να βγάλει το φίδι από την τρύπα ή καλύτερα να φάει την μπόρα από τα εγκληματικά λάθη τους.

 6. Apatsi avatar
  Apatsi 22/03/2014 15:17:28

  Φίλε μου Airman, μετά το 1981, οι κρίσεις με τέτοια κριτήρια, απλώς, δεν έγιναν ποτέ. Μετά την ομηλία Α. Παπαντρέου στη Λέσχη Αξκων Θεσσαλονίκης τα Χριστούγεννα του '81, όπου είπε "όσοι από σας βοηθήσετε το έργο της αλλαγής θα τα πάρετε όλα (να μην κάθομαι να ξανακούσω το λόγο για επακριβή αποτύπωσή του), όλες μα όλες οι κρίσεις, μη εξαιρουμένων και εκείνων της ΝΔ ήταν με κομματικά κριτήρια. Δεν ήταν μόνον εκείνη του Α/ΓΕΑ Αντωνετσή, για τους ειδικούς λόγους των Ιμίων. Έκτοτε, οι τελευταίοι των σειρών γινόταν αρχηγοί. Κρίσιμες θέσεις (όχι επιχειρησιακές) ήταν μόνο για εκείνους τους γνωστούς και μή εξαιρετέους των κομμάτων. Η παρουσία αυτών των ανθρώπων δημιουργούσε και δημιουργεί ακόμη ασπόνδυλα. Και κάθε φορά τα βρίσκουμε μπροστά μας. Το πασόκ έχοντας αποκτήσει ΤΗΝ ειδίκευση στο θέμα, φροντίζει να διαιωνίσει την κατάσταση, χωρίς καμμιά αντίδραση από το χώρο της ΝΔ. Ακόμη κι αυτό το χάπατο που ανέλαβε αναπληρώτρια, έχει την ικανότητα και τη δύναμη να περνά πράγματα που ο Αβραμό δεν φαντάζεται.

  • airman avatar
   airman @ Apatsi 22/03/2014 18:37:27

   Για όσο ακόμα οι κρίσεις γίνονται με "κριτήρια ΠΑΣΟΚ", προκοπή δεν έχει. Υ.Γ. Μήπως στην περίπτωση της ΑΝΥΕΘΑ το επιτελείο που την υποστηρίζει κάνει τη διαφορά, επειδή από την άλλη υπάρχει το "τίποτα" και στο αντίστοιχο επίπεδο;

   • ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
    ΣΙΝΙΑΛΟ @ airman 23/03/2014 02:29:21

    Καλά ότι έχει διάφορους τραγελαφικούς ο ΥΕΘΑ (χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος) είναι γνωστό, από τον Δντη του κολλητό του υπόδικου επιχειρηματία Πάλλη και δήθεν ενεργό στις υποθέσεις της Κοκ. Πρ. του 84-86, τον ασφαλείτη (υπό παραίτηση εδώ και καιρό) ταγματάρχη του γραφείου απορρήτων (γιο του καταδικασθέντα εχθές με ισόβια κάθειρξη για απαγωγή, εκβιασμό και δολοφονία), του οικονομικού αξκου του ΠΝ στα απόρρητα που αποσπάσθηκε στο γραφείο ΥΕΘΑ εσπευσμένα από Δντης Οικονομικών στο ΝΝΑ (Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών) που μαίνεται το σκάνδαλο εκατομμυρίων με τα πλαστά τιμολόγια , καθώς και το επιτελείο του ΥΦΕΘΑ που κληρονόμησε σχεδόν εξ ολοκλήρου απο τον πρώην ΥΦΕΘΑ (τον θυμάται κανείς άλλος πλην του υπόδικου Κάντα?). Όσον αφορά τον Αντωνετσή, επελέγη μετά τα Ίμια για να κάνει πόλεμο ή για να διαλέξει τα οπλικά συστήματα της μετά Ιμίων εποχής του ΑΚΗ? Οι γνωρίζοντες , οι τραπεζίτες, οι εταιρείες και τα καζίνα γνωρίζουν την απάντηση. Η κυβέρνηση χρειάζεται άλλες 3-5 δεκατείες και μια χαρτορίχτρα για να την βρεί. Δεν είναι όμως αυτή η εκπροσώπηση της Ν.Δ.

    • airman avatar
     airman @ ΣΙΝΙΑΛΟ 23/03/2014 08:19:24

     "χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος"!!! Αν είναι έτσι τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Μήπως δεν τους γνωρίζει κιόλας ή δεν τους έχει δει καν; Αλλά δε μπορεί, τόσο καιρό κυκλοφορούν στους διαδρόμους. Όσο για τον τρόπο επιλογής οπλικών συστημάτων επί Τσοχατζόπουλου και συμμορίας, ο υπουργός είχε και τις "δικές του" εισηγήσεις ανάλογα με το "κασέρι"! Ολόκληρος υπουργός ήταν, πως μπορούσε να μην έχει "άποψη"!

 7. Apatsi avatar
  Apatsi 23/03/2014 23:20:49

  Τον Αντωνετσή τον ανέφερα, διότι ο άνθρωπος ήταν και παραμένει μακράν σαν επιχειρησιακός νους μεταξύ των ΑΓΕΑ μετά το '81. Το τί έκανε ο Ακης με το Σμπώκο είναι γνωστό και δεν αναιρούν την αξία του Αντωνετσή του οποίου ο λόγος ήταν μόνο εισηγητικός. Όσο για τον σημερινό ΥΕΘΑ, είναι απλώς μιά ακόμη απόδειξη του τρόπου που ενεργούν όλοι αυτοί, οι οποίοι αφού πέρασαν από χίλια δυό κομματικά στέκια, έχοντας στο νού μόνο τη δική τους φιλοδοξία, ασκούν "μεγαλόπνοες'' πολιτικές, στρατιωτική διπλωματία χωρίς να έχουν ρωτήσει ποτέ τα οικεία επιτελέια "ρε παλικάρια εσείς πως κρίνετε τον τάδε γείτονά μας, τί λένε οι αναλύσεις σας, που μπορούμε να προχωρήσουμε σε μιά συμφωνία χωρίς να τρέχουμε μετά να κλείσουμε τρύπες στην άμυνά μας". Έχουμε ζήσει πολλές φορές αυτό το σκηνικό, του απόλυτου αιφνιδιασμού της στρατιωτικής ηγεσίας από πολιτικούς αιθεροβάμονες που βλέπουν τα θέματα όπως έβλεπε ο ΓΑΠ τα Ελληνοτουρκικά. Χαρακτηριστικό το πόσο υπολογίζει και υποστηρίζει τα όσα επεξεργάζονται οι άνθρωποι που υποτίθεται είναι αυτοί που επεξεργάζονται τις θέσεις του ΥΕΘΑ, είναι ότι είναι ακριβώς οι ίδιοι που ήταν επι Παναγιωτόπουλου, σχεδόν οι ίδιοι που ήταν επι Μπεγλίτη και Βενιζέλου. Η ΑΝΥΕΘΑ εκανε μια σφικτή ομάδα η οποία απαιτεί και παίρνει, με τον αέρα του μηχανισμού, που ξέρει πως να κάνει τις δουλειές του. Έχουν το know how εξ απο ανέκαθεν όπως λέει η Στυλιανοπούλου (μου φαίνεται) Πότε θα διορθωθεί αυτό? Ειλικρινά δεν μπορω να δω λύση χωρίς την απόλυτη πολιτική βούληση για εκκαθάριση της κατάστασης σε ένα βάθος χρόνου δύο τετραετιών τουλάχιστον, αποδεχόμενοι όλοι ότι, ότι χαρτιά κάηκαν κάηκαν, μηδενίζουμε το κοντέρ και πάμε πάλι από την αρχή στη βάση της αξιολόγησης και των ικανοτήτων.

  • ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
   ΣΙΝΙΑΛΟ @ Apatsi 24/03/2014 02:56:10

   Όσον αφορά τον Αντωνετσή ή είσαι μακριά νυχτωμένος ή είσαι φερέφωνο του. Είναι γεγονός ότι η διοίκηση θα πρέπει να είναι σωστά δομημένη και εις θέση να έχει άποψη και προτάσεις. Όταν έχεις τον Ζαχαριάδη (ο ίδιος που προσπάθησε να αποχαρακτηρίσει από "μπουκα-δόρους" τα τουρκικά μαχητικά αφη που υπερίπταντο στα Ελληνικά νησιά) Δντη Διεθνών Σχέσεων επί Βενιζέλου υπουργού που μαζί με Βαιτση Κλαδάρχη Στρατηγικής έθαψαν πανηγυρικά την Ελλάδα στη νέα δομή του ΝΑΤΟ θεωρώντας το επιτυχία και τον πρώτο τον βάζεις σήμερα Επικεφαλή της Σ/Α στο ΝΑΤΟ και τον άλλον τον προαλείφεις για ΑΓΕΑ έχεις πέσει μέσα στην κριτική σου.

 8. FALCON avatar
  FALCON 24/03/2014 16:10:37

  Ποιος είχε την ευθύνη ενημέρωσης για τις εκλογές στην ΕΚΟ; Και γιατί τα περισσότερα μέλη δεν γνώριζαν τίποτα;. Φαίνεται ότι μαζεύτηκαν 5-6 άτομα και αποφάσισαν να κάνουν εκλογές μεταξύ τους και αφού ψάχθηκαν έβγαλαν το Αβέρωφ μάχιμο επιχειρησιακά. HEKOείχε πάντα αξιόλογα στελέχη με περγαμηνές, ποιος την διέλυσε και για ποιο σκοπό; Οπωσδήποτε θα ζητηθούν ευθύνες γιατί δεν ενημερώθηκαν τα μέλη για τις εκλογές όπως και για τον τρόπο που έγιναν. Σχετικά με τις κρίσεις στην Π.Α φαίνεται τελικά ότι είναι δύσκολο ως αδύνατον να προάγονται οι ικανοί αξιοκρατικά. Δυστυχώς τα φαινόμενα της αναξιοκρατίας θα συνεχίζονται όσο δεν θεσμοθετούνται κανόνες και δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να μην υπάρχουν αδικίες. Δεν μπορεί να αποστρατεύεις τον μαχητή των F-16 και να προάγεις αυτό που είναι στα ψεκάστηκα όπως και να το κάνουμε δεν είχαν την ίδια διαδρομή στην Π.Α . Δεν μπορεί να παραμένει άτομο 4 χρόνια στον βαθμό του Υποπτεράρχου σφάζοντας στην κυριολεξία όλη την εξέλιξη αυτών που ακολουθούν εκτός αν κάποιους το πράσινο κομματικό σύστημα τους έκανε αθάνατους. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία έχει τις ευθύνες για όλα αυτά, από την στιγμή που δεν αποφασίζει να αλλάξει πρακτικές και κανόνες και να βάλει τέρμα στα φαινόμενα της αναξιοκρατίας. Το 2009 οι 7 στους 9 ταξιάρχους ήταν πασοκ , το 2010 αποστρατεύτηκαν ικανότατοι αξιωματικοί βάση κομματικών κριτηρίων , το 2014 προάγονται οι αφισοκολλητές του πασοκ με επανειλημμένες στερήσεις βαθμού. Έτσι εξηγείται γιατί έβαλαν το Αβέρωφ στην ΕΚΟ για να μπατάρει.

  • airman avatar
   airman @ FALCON 24/03/2014 21:26:20

   "... είναι δύσκολο ως αδύνατον να προάγονται οι ικανοί αξιοκρατικά..." "... τα φαινόμενα της αναξιοκρατίας θα συνεχίζονται όσο δεν θεσμοθετούνται κανόνες και δικλείδες ασφαλείας ..." Δηλαδή είναι δύσκολο ως αδύνατο να θεσμοθετηθούν κανόνες και δικλείδες ασφαλείας. Μάλλον το μόνο εύκολο είναι να ζητηθούν ευθύνες γιατί δεν ενημερώθηκαν τα μέλη της ΕΚΟ για τις εκλογές. Άσε που το (απίθανο ή απευκταίο;) ενδεχόμενο να διασφαλιστεί η αξιοκρατική εξέλιξη των Αξκών στερεί "αρμοδιότητες". Καληνύχτα!

   • FALCON avatar
    FALCON @ airman 24/03/2014 21:59:35

    Επικροτώ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.