Έλεος! Μετά τον Κουφοντίνα συγγραφέας και ο Ξηρός!
07/03/2014 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεος! Μετά τον Κουφοντίνα συγγραφέας και ο Ξηρός!

Δεν έχουμε παράπονο. Μετά τον συγγραφέα Κουφοντίνα που ξεσήκωσε πολιτική θύελλα έρχεται και συγγραφέας Σάββας Ξηρός για να μας αποτελειώσει. Μαθαίνουμε ότι το βιβλίο του άλλου υψηλόβαθμου μέλους της «17Ν» θα κυκλοφορήσει σε 10 ημέρες από τις εκδόσεις Κονιδιάρη και γράφτηκε με τη βοήθεια δύο πανεπιστημίων. Θα έχει τίτλο «Πολιτική Ευθύνη» και όπως κυκλοφορεί θα περιλαμβάνει 4 κεφάλαια και ο Σάββας Ξηρός σε αυτά θα αναφέρεται στο πως ξεκίνησε τη δράση του, στους ανθρώπους που τον μύησαν, αλλά και στο πως έμαθε να χρησιμοποιεί όπλο. Επίσης θα δίνει πληροφορίες για τους τρόπους της ανάκρισης, αλλά όπως είναι αναμενόμενο και για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές.

Αναλυτικότερα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρώτο κεφάλαιο τονίζει ότι δεν ήταν άνθρωπος που τον ενδιέφερε η πολιτική. Εξιστορεί το πως στρατολογήθηκε και περιγράφει την εγκεφαλική διεργασία από την οποία πέρασε ώστε να πιάσει στο χέρι όπλο.

Το δεύτερο κεφάλαιο αφορά στην προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τα όσα πέρασε από την ανάκριση και μετά.

Στο τρίτο κεφάλαιο, μιλά για το εσωτερικό των φυλακών, αλλά και για το πως βίωσε το σωφρονιστικό σύστημα στην Ελλάδα.

Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο, τα δύο πανεπιστήμια αναλύουν όσα λέει ένας τρομοκράτης για τα γεγονότα της μεταπολίτευσης.

Δεν έχουμε καμιά πληροφορία αν θα προλογίσει το βιβλίο του Ξηρού κανένας απίθανος «σύμμαχος» του Τσίπρα, αλλά αν το είχε κάνει σίγουρα θα το πήρε πίσω μετά το φιάσκο με τον Νίκο Γιαννόπουλο.

Αλλά τι να πει κανείς. Όταν οι δολοφόνοι κατά συρροή γράφουν βιβλία και προκαλούν την ελληνική κοινωνία τότε έχουμε πέσει πολύ χαμηλά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 07/03/2014 08:45:40

  Αυτός καλά καλά δεν ξέρει να μιλάει, θα γράψει και βιβλίο;

 2. Θρίαμβος avatar
  Θρίαμβος 07/03/2014 10:51:18

  Από βδομάδα και ο Γιωτόπουλος; Τυχερέ λαέ. Με τόσους επαναστάτες έχεις σίγουρη την ελευθερία σου.

 3. Jimakos avatar
  Jimakos 07/03/2014 16:12:31

  Κάποιο κεφάλαιο για το παραδάκι που έρρεε στα ταμεία της οργάνωσης θα γράψει κανένας τους;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.