Έκλεισαν στόματα Σαμαράς – Καραμανλής
29/10/2014 15:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έκλεισαν στόματα Σαμαράς – Καραμανλής

Όλοι οι υπόλοιποι γιαλαντζί Καραμανλικοί και Σαμαρικοί μπορούν να λουφάξουν τώρα και να σταματήσουν τα τουιταρίσματα και τα τηλεπαράθυρα.

(Ανανεωμένο) Έκλεισαν στόματα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής με τη δημόσια κοινή εμφάνισή τους στο ξενοδοχείο Χίλτον, μια κίνηση που εμφανώς ήθελε να στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, κυρίως σε κάτι ανεπάγγελτους βουλευτές της ΝΔ που δηλώνουν ως μόνιμη ενασχόλησή τους τις διαρροές «από το περιβάλλον Καραμανλή».

Εκείνους δηλαδή που κάνουν καριέρα και αποκτούν προβολή λέγοντας «πόσο δυσαρεστημένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός», «τι σκέφτεται», «που θα πάει και που όχι», και αν «συμπαθεί τον Σαμαρά ή όχι».

Η επιλογή του τόπου και η δημόσια εμφάνιση, χωρίς να κρυφτούν σε κάποιο γραφείο, δεν ήταν τυχαία. Έγινε προκειμένου να φανεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις τους.

Επίσης, έγινε και διέρρευσε αργότερα ότι ο κ. Καραμανλής επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης. Και ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όλα αυτά θα έπρεπε να γίνουν στο φως και όχι σε κλειστούς κύκλους.

Αλλά ουσιαστικά ξεκαθάρισαν και άλλα πράγματα οι δύο πρωθυπουργοί, νυν και πρώην. Ότι δεν χρειάζονται «μπροστινούς» για να συνεννοούνται. Ότι δεν χρειάζονται «τελάληδες» και «Σαμαρικούς» ή «Καραμανλικούς» (όπως δηλώνουν οι ίδιοι δηλαδή) προκειμένου να στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον.

Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε εθνικό κίνδυνο, τόσο με τις προκλήσεις της Τουρκίας όσο και με την οικονομία, δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαμένα στελέχη». Ούτε για προσωπικές στρατηγικές από κανέναν. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι εκείνοι που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα από εκεί που δεν υπάρχει.

Ο Σαμαράς και ο Καραμανλής μπορεί να μη γίνουν ποτέ «κολλητοί», να έχουν διαφορετικές απόψεις για πολλά θέματα. Αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να τα λένε, να εκφράζουν την αγωνία τους για την Ελλάδα και τη Νέα Δημοκρατία. Και να σχεδιάζουν τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποφευχθεί η λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται καβάλα στο άλογο και με το εμβατήριο του ΕΑΜ να παίζει δυνατά.

Αυτό όμως δεν έχει καμιά σχέση με τις διαρροές ότι ο Καραμανλής και το περιβάλλον του είναι δυσαρεστημένοι, ότι θέλουν ξανά το κόμμα στα χέρια τους, ότι ετοιμάζεται να έρθει ο πρώην πρωθυπουργός ως σωτήρας και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ είναι ο Σαμαράς, πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός που πονά τη χώρα του και την παράταξή του είναι ο κ. Καραμανλής.

Όλοι οι υπόλοιποι γιαλαντζί Καραμανλικοί και Σαμαρικοί μπορούν να λουφάξουν τώρα και να σταματήσουν τα τουιταρίσματα και τα τηλεπαράθυρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Seagull avatar
  Seagull 29/10/2014 17:31:27

  Μήπως θέλει να του προτείνει το υπουργείο Εθν. Αμυνας? Και ο Καραμανλής είχε καλέσει τον Σαμαρά να αναλάβει το ΥΠ. ΠΟΛ. τότε... ή μπορεί να θέλει να τον προτείνει ΠτΔ, ή να του αναθέσει τον προεκλογικό αγώνα... εμ Κώστα μας κάθεσε πέντε χρόνια τώρα και δεν σε ενοχλεί κανένας, κάνε κάτι τέλος πάντων!

 2. sender avatar
  sender 29/10/2014 18:09:09

  Αγαπητέ κ.Καραμανλή,με τον σύριζα εντός,τα εθνικιστικο-φασιστικά γειτονικά κράτη πέριξ,δεν απαιτείται απλά συστράτευση.αλλά επιστράτευση των πατριωτών,πολιτών και πολιτικών.

  • Fotini avatar
   Fotini @ sender 29/10/2014 18:34:21

   Τό ὀφείλει στήν Πατρίδα. Συστράτευση καί ἐπιστράτευση μέ τόν ΑΣ! ᾿Αρκετά ἔμεινε σιωπηλός καί οἱ ἐπικίνδυνοι καιροί πού βιώνομε δέν ἐπιτρέπουν τήν σιωπή του πλέον.

 3. ΒΜ avatar
  ΒΜ 29/10/2014 19:25:02

  Συνάντηση σε ουδέτερο έδαφος...

 4. iconology2009 avatar
  iconology2009 29/10/2014 22:22:47

  Ο Καραμανλής είναι παραταξιακός. Δεν είναι ο αυτοκαταστροφικός Γιωργάκης Παπανδρέου που επειδή δεν τού ανήκει πια το κόμμα να το θέλει ρημάδι. Αν και γόνος κι αυτός, έχει καλή και στέρεα δημοκρατική συγκρότηση και παίζει το πολιτικό παιχνίδι ανοικτά, στα ίσα και ντόμπρα. Η σύγκριση αυτή δείχνει τις διαφορετικές ποιότητες ανάμεσα τους και που καθιστούν τον ένα σεβαστό και τον άλλο αξιοθρήνητα γελοίο. Και φυσικά ο ένας έχει επίγνωση της Ιστορίας και σαν Υστεροφημίας ενώ ο άλλος-βαθιά ανιστόρητος-ξέρει μόνο το γινάτι του και το προσωπικό του μαράζι χωρίς να μπορεί να το προβάλλει σε προοπτικό ιστορικό χρόνο. Αδυνατεί να συλλάβει τέτοιες έννοιες ακόμη και αν οι λογογράφοι του τις βάζουν στα κείμενα που αδέξια εκφωνεί.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ iconology2009 29/10/2014 23:36:44

   iconology2009 Προσυπογράφω τις καθαρές απόψεις σου. Και λέω για μια ακόμα φορά: άθροιση και όχι διαίρεση δυνάμεων. Απευθύνομαι με αυτό και σε κάποιους που ούτε σ΄αυτό το κείμενο μπόρεσαν να αποφύγουν τις εμπαθείς τοποθετήσεις τους.

 5. Naruto avatar
  Naruto 29/10/2014 23:14:51

  Πιστεύω να ξεκουράστηκε επιτέλους . Η παρατεταμένη σιωπή έχει αρχίσει να προκαλεί υποψίες και αυτό δεν ειναι καλό για την υστεροφημία του .

 6. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 29/10/2014 23:24:30

  Η στρατηγική σκέψη Καραμανλή σε αγαστή συνεργασία με την πεισματώδη και πατριωτική διακυβέρνηση Σαμαρά. Μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και για την παράταξη, αλλά κυρίως για την χώρα. Δεν θα μπορέσει να μεταβάλλει τον ρου της Ιστορίας προς τον Τσίπρα (ας όψεται το GAP), αλλά θα μπορέσει να συγκρατήσει μερικούς δεξιούς που σκέφτονται με βάση την τσέπη τους. Το 33% του 2009 είναι παρακαταθήκη για την παράταξη. Πρέπει να γυρίσει πίσω!!1

 7. Αχαλινοτωπουλος avatar
  Αχαλινοτωπουλος 30/10/2014 08:36:18

  Αχ Ντόρα, που νάσαι Τώρα ....

  • Svart Drottning avatar
   Svart Drottning @ Αχαλινοτωπουλος 30/10/2014 15:22:13

   Από κανάλι σε κανάλι κωπηλατεί.....

 8. GregA avatar
  GregA 30/10/2014 09:05:04

  Η παράταξη έχει ανάγκη από κάτι καινούργιο. Όχι αναγκαστικά νεαρό στην ηλικία, αλλά κάποιον που δεν έχει ταυτισθεί με πρόσωπα και καταστάσεις που δεν προκαλούν ευχάριστους συνειρμούς στους Έλληνες. Ο Καραμανλής έκλεισε τον πολιτικό του κύκλο και δεν έχει τα χαρακτηριστικά του θείου του για να επανέλθει σαν νικητής και τροπαιοφόρος, εξάλλου με τη βιολογική ανανέωση των ψηφοφόρων μειώνεται σταδιακά και ο μαγνητισμός που προκαλεί το όνομα του στους ψηφοφόρους. Πρέπει να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα για να ετοιμάσουμε το άυριο της παράταξης και όχι να ψάχνουμε για "Ελ Σιντ" που θα νεκραναστήσουν τα παλαιά κλέη του 40%. Η ισχύς ενός πολιτικού οργανισμού αποδεικνύεται μόνον από τη δυναμική της αυτοανανέωσής του και όχι από την προσφυγή στην εσωστρέφεια στη δύσκολη συγκυρία.

 9. θεσσαλος avatar
  θεσσαλος 30/10/2014 10:49:11

  θετικη η συναντηση και με πολλα μηνυματα..οι εκλογες δεν θα ειναι περιπατος για τον τσιπρα..η κεντροδεξια οφειλει να μαζεψει τα κομματια της και να κανει την τελικη αντεπιθεση..δεν εχει χαθει καμια εκλογη πριν τη διεξαγωγη της..

  • Ειρηνη avatar
   Ειρηνη @ θεσσαλος 30/10/2014 13:18:31

   Εχεις δικηο σ' αυτο που λες. Δεν εχει χαθει καμμια εκλογη πριν την διεξαγωγη της. Ειναι σαν το ανεκδοτο με τον τυπο που πεφτει απο τον πεντηκοστο οροφο κι οταν φτανει στον τεταρτο λεει, "μεχρι εδω καλα παμε".

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Ειρηνη 03/11/2014 23:12:51

    Μήπως είδαμε το χθεσινό γκάλοπ και θυμηθήκαμε πιο ταιριαστό ανέκδοτο; Το συγκεκριμένο βγήκε εκτός....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.