Έβγαλε βρώμα η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε!
18/03/2015 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έβγαλε βρώμα η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε!

Το …τερμάτισε ο Βαρουφάκης με Beatles!

Επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα ο Βαρουφάκης, όταν σπάει τη σιωπή του. Σπάνια δηλαδή. Όσο περνά ο καιρός, οι παπανδρεϊκές ρίζες της πολιτικής σκέψης του γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Από τη «δημιουργική ασάφεια» στην αλλαγή της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης και ένας Θεός ξέρει τι άλλο θα ξεστομίσει.

Η οικονομία στραγγίζει από ρευστό και αυτός άρχισε τα ηθικοπλαστικά, το χρήμα δεν είναι το παν, ισχυροποιώντας το μενού των ατράνταχτων επιχειρημάτων του.

Ακόμη και στίχους των Beatles επιστράτευσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη μοναδική συνέντευξη που παραχώρησε.

Μέχρι και σε αυτό άδικο έχει. Το τραγούδι επισήμως φέρει ως δημιουργούς τον John Lennon και τον Paul McCartney αλλά στην πραγματικότητα το έγραψε ο Paul McCartney τον Ιανουάριο του 1964 στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή Di Martedi, του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού La7, ο υπουργός Οικονομικός τόνισε ότι το πρόβλημα στην ευρωζώνη είναι ο λάθος σχεδιασμός της, ενώ πρόσθεσε ότι δεν συνεχίζει να ζητά χρήματα η Ελλάδα, όταν ρωτήθηκε σχετικά. Έτσι είναι. Αγάπη και στοργή μας λείπει!

«Δεν συνεχίζω να ζητώ χρήματα. Ζητώ μια πιο ορθολογική αναβάθμιση του μακροοικονομικού προγράμματος όλης της Ευρώπης και ιδίως της Ελλάδας. Τα χρήματα, ασφαλώς, είναι μέρος του αιτήματος αυτού, αλλά δεν είναι το παν», είπε ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: «Όπως τραγουδούσαν οι Beatles "το χρήμα δεν μπορεί να μου αγοράσει την αγάπη", αναφερόμενος στο "Can't Buy Me Love", που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύρια αντίτυπα!

Ορθολογική αναβάθμιση καταλαβαίνει ο καθένας ότι νομίζει και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Όπως τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου που μας την πούλησε για συνθήκη των Σεβρών.

Όμως ο Κραουνάκης έχει πει το σουξέ «τα λεφτά, τα λεφτά ποιος τα ανακάλυψε, τα λεφτά, τα λεφτά, την πορτοφόλα». Επίσης οι στίχοι λένε ότι «για τα λεφτά όλα γίνονται, για το μοιραίο το ευρώ..».

Το κορυφαίο όμως είναι το εξής: «άμα είσαι στην ανάγκη και δια χειρός Βαράγκη θα πουλήσεις το τραπέζι και τη σάλα στο, κι άμα τρέχουν οι πιστώσεις και τη μάνα σου θα δώσεις για να σώσεις την κεφάλα σου».

Αλλά ο Γιάνννης (με τρία νι, όπως «να ο ανανάς») τη …βιόλα του:

«Για την ευρωπαϊκή κρίση ευθύνεται η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης. Δεν φταίνε ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι χώρες, ούτε οι θεσμοί. Σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο η Ευρωζώνη, αλλά τώρα ξαναρχίσαμε να την σχεδιάζουμε με σωστό τρόπο». Μόνος του τα σχεδιάζει. Οι υπόλοιποι δεκαοκτώ Υπουργοί του Eurogroup είναι τσομπαναραίοι, μόνο το Γιάνη ξέρει!

Αυτός δεν είναι Υπουργός, αλλά καλλιτέχνης . Χτίζει ένα μοντέλο χρεοκοπίας που θα διδάσκεται δεκαετίες στα business schools. Έβγαλε βρώμα η Ιστορία ότι ξοφλήσαμε!

Λίνα Νικολακοπούλου και Σταμάτης Κραουνάκης από το μακρινό 1998, έτος προσμονής της ΟΝΕ.

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/03/2015 20:47:20

    Και όσοι τα έχουν φίλε Μ.Ο.,σάμπως μαζί τους θα τα πάρουν;...:https://www.youtube.com/watch?v=qKyS4R3pPdw

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.