Άλλαξε φύλο ... αστυνομικίνα της Τροχαίας
26/02/2014 10:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλαξε φύλο ... αστυνομικίνα της Τροχαίας

Η πρώτη περίπτωση αλλαγής φύλου εν ενεργεία αστυνομικού, στην Ελλάδα, είναι γεγονός.

Πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας κατά πληροφορίες περίπου 30 ετών - ας την ονομάσουμε «Νίκη» - η οποία υπηρετούσε στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Μετά την επέμβαση αλλαγής φύλου, στην οποία υπεβλήθη στο εξωτερικό η αστυνομικός άλλαξε με δικαστική απόφαση και το όνομά της.

Η αστυνομικός βρίσκεται τώρα σε αναρρωτική άδεια, μετά την ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται να περάσει από υγειονομική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει και γνωματεύσει αν μπορεί να ανταποκριθεί ψυχοσωματικά στο αστυνομικό έργο.

Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας, η αστυνομικός που άλλαξε φύλο προσκόμισε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών ιατρών που βεβαιώνουν ότι μπορεί να φέρει όπλο και να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της

«Είμαι περήφανος για την επιλογή μου, η οποία ήταν απολύτως συνειδητή. Από εκεί και πέρα, θέλω να συνεχίσω να είμαι μέλος της οικογένειας της Αστυνομίας, με αξιοπρέπεια και συνέπεια».

Αν και αρχικά το «ζήτημα» ξένισε τους υπόλοιπους αστυνομικούς, εκείνοι που τον έχουν συναναστραφεί στο πλαίσιο της υπηρεσίας μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα και τη συναδελφικότητά του

(φωτογραφία αρχείου)

Από το ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.