#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2013 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O νέος χάρτης των Πανεπιστημίων

"Αδαμάντιος Κοραής" το Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο στην ΑθήναTo στοίχημα για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας είναι εδώ.

Απομένει να δούμε εάν η Θέα Αθηνά έχει την ασπίδα για να θωρακίσει την Παιδεία από τις στρεβλώσεις και να γίνει αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη.

Παρουσιάστηκε λοιπόν σήμερα το Σχέδιο Αθηνά, ο εξορθολογισμός του Ακαδημαϊκού Χάρτη της Χώρας από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.

Στόχος είναι το  νοικοκύρεμα των Σχολών, η δημιουργία ανταγωνιστικών και βιώσιμων ιδρυμάτων, ώστε να μην παράγουμε πια άλλους άνεργους πτυχιούχους. Όπως σημείωσε και από το account του στο twitter ο κ. Αρβανιτόπουλος: "Φτιάχνουμε μια πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία που θα παρέχει γνώση,δικαιώματα & θα σέβεται τον Έλληνα Φορολογούμενο"

Είναι αλήθεια πως ο ακαδημαϊκός χάρτης της Ελλάδας αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται από πανσπερμία και  κατακερματισμό γνωστικών αντικειμένων και επιστημών και ανεξάρτητα -απομονωμένα Τμήματα σε διαφορετικές πόλεις και κωμοπόλεις χωρίς να εντάσσονται σε Σχολές, χωρίς Διδακτικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, με ελάχιστους φοιτητές και ακόμη λιγότερους αποφοίτους. Βασική καινοτομία είναι η ίδρυση ενός Ομόσπονδου Πανεπιστημίου στο οποίο εντάσσονται μέσα όλα τα Πανεπιστήμια, εκτός από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.  Όπως τόνισε ο Υπουργός: "Εισάγουμε το Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση στα πρότυπα του Βρετανικού και Γαλλικού συστήματος. Εντάσσουμε το Οικονομικό, το Πάντειο, το Χαροκόπειο, το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής.Το πανεπιστήμιο θα διοικείται και θα ελέγχεται από ένα Δ.Σ, ενώ οι νυν αρχές (πρυτανικές και Συμβούλια) δεν καταργούνται αλλά θα λειτουργούν κανονικά".

To Ίδρυμα φέρει το όνομα του λαμπρότερου εκπροσώπου του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, στον οποίο αποδίδεται και η εισαγωγή του όρου «Πανεπιστήμιο» στη νέα ελληνική γλώσσα. Ο στόχος είναι να αναδειχθεί σε κόμβο αριστείας, διαθέτοντας ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά συγκρίσιμα και ανταγωνιστικά με αυτά μεγάλων διεθνών Πανεπιστημίων (University of London).

Επίσης Ιδρύεται  το Ομόσπονδο Αττικό Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο εντάσσετε το ΤΕΙ Αθήνας, το ΤΕΙ Πειραιά και η ΑΣΠΑΙΤΕ.

Ενισχύεται το Διεθνές Πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα, από 40 Ιδρύματα – 24 Πανεπιστήμια & 16 ΤΕΙ – περιορίζονται σε 21 Πανεπιστήμια και 12 ΤΕΙ.

Η εκτίμηση είναι πως ο αριθμός των εισακτέων θα μειωθεί στα ΤΕΙ και θα αυξηθεί στα ΑΕΙ της χώρας, ενώ στο σύνολο η μείωση του αριθμού των εισακτέων θα είναι μόνο 4%.

Είναι προφανές πως η ανάπτυξη δεν θα πετύχει με τις επενδύσεις παγίων, με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ούτε ακόμα αν είχες δυνατότητα μαζικών προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, αν αποτύχεις στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού. Ο πλούτος αυτής της χώρας είναι πρωτίστως οι άνθρωποι της.

Μέχρι σήμερα, σπαταλούμε ώρες, γνώση και κυρίως πόρους του κρατικού προϋπολογισμού και των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ώρα που πολλαπλάσια τη γεννούμε με το μηχανογραφικό δελτίο κάθε χρονιάς.

Όλες αυτές οι παθογένειες είναι καιρός να αλλάξουν.

Δεν μπορούμε να σπαταλάμε τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για να λειτουργούν Πανεπιστήμια χωρίς Τμήματα, Τμήματα χωρίς Πανεπιστημιακούς και πολλές φορές χωρίς αποφοίτους. Και όλα αυτά αποκομμένα από την αναπτυξιακή πολιτική των ελληνικών Περιφερειών.

Θ.

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 31/01/2013 15:46:32

  Ἅμα τὸ Ὁμόσπονδο Πανεπιστήμιο ὀνομαστεῖ «Ἀδαμάντιος Κοραῆς», μὰ τὸ Θεὸ θὰ κάνω βομβιστικὴ ἐπίθεση αὐτοκτονίας. Τὸ λέω, τὸ ἐννοῶ, νὰ καταγραφεῖ καὶ περιμένω τὴν ἀστυνομία στὸ σπίτι μου γιὰ τὴν περαιτέρω ἀνάκριση.

  Νομίζατε ὅτι μόνο οἱ ἀκροαριστεροὶ τὰ κάνουν αὐτὰ ἔεε;;; Γατάκια

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 31/01/2013 15:49:12

   Νὰ τὸ ποῦν Ὀδυσσέας Ἐλύτης, νὰ τὸ ποῦν Γιῶργος Σεφέρης, νὰ τὸ ποῦν Κωστῆς Παλαμᾶς, (νὰ τὸ ποῦν Γρηγόριος Παλαμᾶς), νὰ τὸ ποῦν Διονύσιος Σολωμός, δὲν μὲ ἐνδιαφέρει. Μόνο «Ἀδαμάντιος Κοραῆς» μὴν τὸ ποῦν. Γιὰ ὄνομα τοῦ Θεοῦ δηλαδή, 180 χρόνια κράτος καὶ δὲν ἔχεις καταλάβει τίποτα.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 31/01/2013 16:07:35

    Πολιτικὴ εἶναι ἡ διαχείριση τῶν συμβόλων dammit

   • κατερίνα avatar
    κατερίνα @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 31/01/2013 16:08:11

    Γιατί διαμαρτύρεστε δεν καταλαβαίνω.
    Μια χαρά βρίσκω το όνομα, απόλυτα ταιριαστό με την Ελληνική παιδεία...

  • Απορών avatar
   Απορών @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/02/2013 00:13:59

   Μπορεί να εκπλήξω πολλούς εδώ μέσα αλλά συμφωνώ απολύτως... Όταν το άκουσα κι εγώ δαγκώθηκα... Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ΑΕΙ της χώρας ονομάζεται Αριστοτέλειο, τώρα που δημιουργούμε έναν 2ο πόλο το ονομάζουμε... Αδαμάντιος Κοραής(;!). Δηλαδή θα πηγαίνει ο απόφοιτος στο εξωτερικό και θα δηλώνει υπερήφανος απόφοιτος του Korais University?!
   ΧΑΘΗΚΕ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ που και γεωγραφικά ταιριάζει στην Αθήνα σε σχέση με τον Σταγειρίτη;;; ΧΑΘΗΚΕ!? Το ίδιο είναι "Korais University" (we teach good Grecofrench) me to "Plato University"?! Θα φανταζόμουν μάλιστα η Αθήνα σταδιακά να αποκτά φήμη στις κλασσικές και ανθρωπιστικές σπουδές με τη Θεσσαλονίκη να επικεντρώνεται στις θετικές επιστήμες, μηχανική, λογική κτλ. υπερβαίνοντας την ψευτοαντίθεση καθαρευουσιάνων αττικιστών / δημοτικιστών μαλλιαρών που δεν έχει να προσφέρει τίποτα πλέον...
   Και αυτά τα λέω ενώ έχω και ισχυρές διαφωνίες φιλοσοφικά με το Πλάτωνα αλλά αυτό δεν έχει καμμία σημασία, για άλλο πράγμα μιλάω...
   Πέρα από αυτό που λέει ο Αστυάναξ (και έχει απόλυτο δίκιο) περί μεταπρατισμού κτλ. στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει τη σημασία του branding...
   Εκτιμώ τον κ. Αρβανιτόπουλο, φαίνεται σοβαρός άνθρωπος... Ελπίζω τελευταία στιγμή να αλλάξει τον τίτλο...

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 01/02/2013 16:11:34

   Μαζί σου, Αστυάναξ!
   Όχι στο "Μαντάμ Σουσού Γιουνιβέρσιτυ"!

 2. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 31/01/2013 15:48:54

  Τη λέξη Πανεπιστήμιο έπλασε ο Aδαμάντιος Kοραής το 1810, πιθανόν ως ουσιαστικοποιημένο ουδέτερο του επιθέτου πανεπιστήμιος: πανεπιστήμιο (ενν. ίδρυμα ή διδακτήριο), στην προσπάθεια να αποδοθεί στα Eλληνικά ο αντίστοιχος ξένος όρος, το λατινικό universitas, που δήλωνε την καθολικότητα της γνώσης, το σύνολο των επιστημών.

 3. καρελιας avatar
  καρελιας 31/01/2013 16:25:54

  Δεν σας καταλαβαίνω κύριε.... Ο Αδαμάντιος Κοραής ήταν υπέρμαχος της πνευματικής αναγέννησης των Ελλήνων. Επειδή δεν είναι σύγχρονος ; Μήπως η Αθηνά είναι; Εκείνος τουλάχιστον είναι υπαρκτό πρόσωπο.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ καρελιας 31/01/2013 17:03:23

   Ὁ Κοραῆς εἶναι ὁ πρωτομάστορας τοῦ μεταπρατισμοῦ μας. Τὸ πρόταγμα τοῦ Κοραῆ ἦταν ἡ «μετακένωση» ὅπως ἔλεγε, ἡ μίμηση τῶν 'μοδέρνων' Εὐρωπαίων. Ἔλεγε ὅτι ὅσο πιὸ Γάλλος γίνεσαι, τόσο πιὸ Ἕλληνας καταλήγεις... Γιὰ νὰ γίνουμε Ἕλληνες, πρέπει νὰ μιμηθοῦμε τοὺς Γάλλους. Ἕνα ἔθνος, οἱ «Γραικογάλλοι»! (...Σοβαρολογῶ, αὐτὰ γράφει.)

  • DebbyTant avatar
   DebbyTant @ καρελιας 31/01/2013 18:47:01

   Φυσικα η Αθηνα δεν ειναι προσωπο αλλα θεοτητα

 4. πολίτης avatar
  πολίτης 31/01/2013 16:30:45

  Γιατί; Επειδή εναντιώθηκε στον Καποδίστρια;
  Δεν μπορεί να τον κρίνει κανείς μονοδιάστατα, όπως επίσης και το έργο του Καποδίστρια, άσχετα αν προσπάθησε να το επιβάλλει με αυταρχικό τρόπο,ίσως λόγω της θητείας του στην τσαρική Ρωσία.
  Ο Κοραής θεωρούσε ανεπίτρεπτη τη συγκέντρωση πολλών εξουσιών σε ένα πρόσωπο.
  Τώρα, αν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες για μια διαφορετική διακυβέρνηση, είναι άλλο θέμα.
  Υποστήριζε επίσης φανατικά την ανεξιθρησκεία.

  • Γιώργος Π. και ... avatar
   Γιώργος Π. και ... @ πολίτης 31/01/2013 17:34:34

   Σαν πολίτης σου επισημαίνω ότι η σύγκριση με τον πατριώτη πολιτικό Καποδίστρια απλά αφανίζει το στίγμα του Κοραή.
   Με όλο τον σεβασμό στη μνήμη του Αδαμ. Κοράη.
   Καλό θα είναι να είναι πιο οξυδερκείς οι έλληνες πολιτικοί.

 5. Nike avatar
  Nike 31/01/2013 16:40:05

  Και πώς ήθελες, δηλαδή, να ονομασθεί; "Απόστολος Σαούλ ή Σαύλος ή Παύλος, ο εξ Εβραίων";

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Nike 31/01/2013 18:05:43

   Ὄχι. Νὰ τὸ ποῦν Ὀδυσσέας Ἐλύτης, νὰ τὸ ποῦν Γιῶργος Σεφέρης, νὰ τὸ ποῦν Κωστῆς Παλαμᾶς, νὰ τὸ ποῦν Διονύσιος Σολωμός, νὰ τὸ ποῦν Ρήγας Βελεστινλῆς Φεραῖος. Ἔξυπνε.

   • Nike avatar
    Nike @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 31/01/2013 21:32:33

    Το "έξυπνε" πού κολλάει;

  • Απορών avatar
   Απορών @ Nike 01/02/2013 00:15:54

   Πλατωνικό μήπως; Σε αντιστοίχιση με το Αριστοτέλειο;

 6. anonymous avatar
  anonymous 31/01/2013 17:34:02

  Τραγικό λάθος να μπει το αριστοτέλειο στην εποπτεία του ομόσπονδου πανεπιστημίου.
  Επίσης επειδή παρακολουθώ τα της παιδείας, είμαι της άποψης ότι ο Αρβανιτόπουλος θα μας εκπλήξει δυσάρεστα.

  • Απορών avatar
   Απορών @ anonymous 01/02/2013 00:16:59

   Δεν νομίζω να ισχύει αυτό... Στα αθηναϊκά ΑΕΙ αναφέρεται πλην ΕΜΠ και ΕΚΠΑ από ότι κατάλαβα...

 7. Serial_Sinner avatar
  Serial_Sinner 31/01/2013 17:54:19

  Σκοπός του σχεδίου Αθηνά ήταν οι μείωση των σχολών ώστε να μειωθούν τα έξοδα στην παιδεία και να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλυπτόμενες σχολές. Η ίδρυση του Αδαμάντιος Κοραής και η συνένωση των εν λόγω πανεπιστημίων δεν οδήγησε σε συγχώνευση παρόμοιων τμημάτων, π.χ τμήμα Στατιστικής εξακολουθεί να υπάρχει και στην ΑΣΟΕΕ και στο ΠΑΠΕΙ, τμήμα Πληροφορικής σε ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ και Χαροκόπειο... Άλλο ένα παράλογο είναι ότι δεν καταργούνται τα υπάρχοντα ΔΣ, και παράλληλα ο Έλληνας φορολογουμενος θα χρεωθεί άλλο ένα υπερ-ΔΣ... Επομένως ποιό το κέρδος από την δημιουργία του Ομόσπονδου Πανεπιστημίου και ποιός ο λόγος το ίδιο Πανεπιστήμιο πλέον να έχει παρόμοιες σχολές;;

  • Vee avatar
   Vee @ Serial_Sinner 01/02/2013 00:43:38

   Για τον ίδιο λόγο που το University College London έχει τις ίδιες σχολές με το Kings College London, και παλαιότερα με το Imperial.

 8. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 31/01/2013 18:08:31

  Ἐπὶ τῆς οὐσίας τώρα (καὶ ὄχι ἐπὶ τῶν συμβόλων, ἡ διαχείριση τῶν ὁποίων εἶναι ἡ πολιτική), μιὰ χαρὰ εἶναι τὸ σχέδιο. Θὰ χωροῦσε βέβαια κι ἄλλο «ψαλίδι», ἢ γιὰ τὴν ἀκρίβεια ψαλίδι μὲ ἀκόμη καλύτερα κριτήρια, ἀλλὰ μὴν τὰ ζητᾶμε κι ὅλα. Τὸ σχέδιο εἶναι μιὰ καλὴ ἀρχή!

  • Γιώργος Π. και ... avatar
   Γιώργος Π. και ... @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 31/01/2013 21:50:36

   Το θλιβερό ξέρεις ποιο είναι αγαπητέ Αστυάνακτα;
   Ότι υπάρχουν φοιτητές (το διανοείσαι;;;;) και γονείς φοιτητών, που επηρεασμένοι από τις δυσκολίες που περνάμε λόγω της εσωτερικής λιτότητας που μας έχει επιβληθεί, θεωρούν αυτό το μέτρο ως κάτι αρνητικό.
   Αντί μέσα στη μαυρίλα να δούμε ότι επιτέλους δεν θα απαξιώνεται άλλο η εκπαίδευση, δεν θα παράγονται πτυχιούχοι που γράφουν αξιοπρεπείς εως άριστους βαθμούς μαζί με άλλα παιδιά, που αντί να ασχοληθούν με την πραγματική τους ικανότητα, το μεράκι τους, πηγαίνουν με λευκή κόλλα σχεδόν και σπουδάζουν στη τριτοβάθμια εκπ/ση!
   Θα σταματήσει αυτό το αίσχος της πληθωριστικής παραγωγής ιδρυμάτων, σχολών, πτυχίων για να σιτίζονται κάποιοι εις υγεία των κορόιδων.
   Μακάρι να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση άσπρου-μαύρου σε αυτή τη χώρα και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αστράτευτα, ακομμάτιστα, με διαύγεια.
   Παρεμπιπτόντως είναι όντως ένα πρώτο δειλό βήμα και όχι όσο αποφασιστικό και ορθολογικό θα έπρεπε, αλλά πάλι είναι ένα καλό βήμα, όπως και να έχει.
   Κάποτε έπρεπε να τελειώσει το χάλι αυτό.
   Συν τα λιγότερα εξοδα που θα γλιτώσουμε ως φορολογούμενοι.

 9. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 31/01/2013 18:11:04

  Ἀπὸ τὴν συνέντευξη Τύπου τοῦ ὑπουργοῦ:
  «Να πω, επίσης, ότι μαζί με τον Υφυπουργό, σχεδιάζουμε την επόμενη εβδομάδα, να αλλάξουμε οριστικά το Χάρτη των Προτύπων Σχολείων. Ο θεσμός αυτός πρέπει να ενισχυθεί με εισαγωγικές εξετάσεις, από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, όπως συνέβαινε παλιά, γιατί αυτά τα σχολεία δεν αποτελούν σχολεία «ελίτ», αποτελούν Σχολεία Αριστείας και πρέπει να τα ενισχύσουμε.»


  ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 31/01/2013 18:46:19

  "Κομβος αριστείας" με τα τραπεζάκια των κομματικών νεολαιών, με τη βρώμα της αφισοκόλλησης, με αίθουσες κατειλημμένες από αναρχοαριστεριστές και μαύρους λαθρέμπορους...
  Μάλιστα...
  Κύριε Αρβανιτόπουλε, με όλη μου την εκτίμηση, το Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο "Αδαμάντιος Κοραής" μάλλον για "Κόμβο Λειανοκλαδίου" το βλέπω...
  Αποφασίστε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ κάθε κομματική εκδήλωση εντός του Πανεπιστημίου και όλα σιγά-σιγά θα φτιάξουν...
  Ούτε σχέδιο Αθηνά, ούτε Αθηνάς, ούτε Ερμού, ούτε Όθωνος έχουμε ανάγκη... Σχέδιο "κοινή λογική" χρειάζεται, ή αλλιώς Common Sense, μια και κάνατε λόγο για το University of London...

 11. γιατι? avatar
  γιατι? 31/01/2013 18:47:01

  AΠΑΡΑΔΕΚΤΗ,ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ
  η απορροφηση μιας μεγαλης υψηλόβαθμης και οργανωμενης σχολης οπως η εφαρμοσμενη πληροφορικη του Πανεπιστημιου Μακεδονιας απο ενα μικρο νεοτευκτο με ελαχιστους καθηγητες περιφερειακο τμημα οπως αυτο της ναουσας...ΝΤΡΟΠΗ...να βγει και να εξηγηθει με ποιο σκεπτικο πηρε αυτην την εξωφθαλμα παραδοξη αποφαση ο αρβανιτοπουλος...

  • γιατι? avatar
   γιατι? @ γιατι? 31/01/2013 18:50:05

   χαντακώνει χιλιαδες απόφοιτους της σχολής

   • γιατι? avatar
    γιατι? @ γιατι? 31/01/2013 18:51:29

    ερχεται ενα μικρο χαμηλοβαθμο τμημα απο την ναουσα στο μακεδονιας και απορροφα την μεγαλη σχολη και μαλιστα στην εδρα της...αισχος!

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ γιατι? 31/01/2013 19:56:54

     Μήπως επειδή υπάρχει ένα ακόμη τμήμα πληροφορικής στο ΑΠΘ με έδρα τη Θεσσαλονίκη ;
     Δηλ. θα ήταν καλύτερο να απορροφηθεί το τμήμα Νάουσας, από αυτό της Θεσ/νίκης ; Για ποιον;
     Πάντως, όχι για τους γονείς που σπουδάζουν παιδιά.
     Για μια οικογένεια με παιδί-φοιτητή πληροφορικής , και τόπο διαμονής γύρω από την Ημαθία, είναι πλέον συμφέρον να έχει να επιλέξει μεταξύ δυο πόλεων (Νάουσα, Θεσσαλονίκη), από το να έχει ως μοναδική επιλογή τη Θεσσαλονίκη με δυο τμήματα πληροφορικής σε ΑΠΘ και παν.Μακεδονίας.

     • γιατι? avatar
      γιατι? @ roadrunner 31/01/2013 23:27:38

      παιρνουν ενα τμημα του 2004 χαμηλοβαθμο την διοικηση τεχνολογιας το φερνουν θεσσαλονικη και αντι να ενταχθει στην εφαρμοσμενη πληροφορικη καταργουν ουσιαστικα το μεγαλυτερο υψηλοβαθμο τμημα της εφαρμοσμενης πληροφορικης και το εντασσουν στο περιφερειακο τμημα που έρχεται!το διανοεισαι?αλλαζοντας ταυτοχρονα και τα επαγγελματικα δικαιωματα..θα πρεπε ή να ενταξουντ ην εφαμροσμενη πληροφορικη στο τμημα πληροφορικης του ΑΠΘ(ή το αντιστροφο) ή το λογικοτερο να ενταξουν την διοικηση τεχνολογιας στο τμημα εφαρμοσμενης πληροφορικης του ΠΑΜΑΚ...αυτο που εγινε ειναισ κανδαλο και μια τεραστια αδικια για τα παιδια που ιδρωκοπησαν διαβασαν για να περασουν σε υψηλοβαθμη σχολη με συγκεκριμενα επαγγελματικα δικαιωματα,βλεπουν τους κοπους τους να πανε χαμενους...ενα μεγαλο αισχος και ντροπη στον αρβανιτοπουλο εχω να πω...ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ

     • γιατι? avatar
      γιατι? @ γιατι? 31/01/2013 23:29:32

      και μιλαμε τα δυο τμηματα καμια απολυτως σχεση απο αποψη δημοσιευσεων,φημης,οργανωσης,καθηγητων κτλ κτλ..μερα με την νυχτα...το μικρο ψαρι τρωει τον καρχαρια..του αλαλζει τα φωτα....τι φταινε τα παιδια που δωσαν πανελληνιες για μια καλυτερη σχολη και πετυχαν?δεν το σκεφτηκε αυτο ο αρβανιτοπουλος?ΝΤΡΟΠΗ..με μια αποφαση μιας νυχτα διελυσε τους κοπους ετων για αναριθμητα παιδια του τμηματος..ΑΙΣΧΟΣ ρε

 12. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 31/01/2013 19:33:25

  Αγαπητέ Θ. σ' ευχαριστούμε για την παρουσίαση. Όντως έιναι βήμα στη σωστή κατεύθυνση..

 13. DebbyTant avatar
  DebbyTant 31/01/2013 20:29:52

  Ειστε τοσο αυταρεσκα σιγουροι οτι δυνασθε να αναλυετε δημοσια υπονοωντες οσα εξεταζετε?
  Με εντυπωσιαζει διοτι δεν εχω γνωση του χωρου σας.
  Βεβαια η ασαφεια ειναι ασφαλεια για υπονοηματα κ παλινωδιες.
  Περα απ την εντυπωση τιποτε αλλο δε με ελκυει.
  Οπως ειπε καποτε ο 'παναγιοτατος εχω και εγω οπλα στη φαρετρα μου
  Εχω κ πορεια.
  Αν δεν την εμποδιζετε εγω δεν σας εμποδιζω
  Αυτα.

 14. ΠΑΛΛΗΞ avatar
  ΠΑΛΛΗΞ 01/02/2013 04:06:29

  Κυριοι, τι πιο απλό απο το να ονομαστεί ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ σκέτα "Panepistimio" το οριτζιναλ το πρωτο κτλ κτλ και να έχει την φήμη εκεί (στον τόπο) όπου ξεκίνησαν οι επιστήμες!

  • Απορών avatar
   Απορών @ ΠΑΛΛΗΞ 01/02/2013 08:31:23

   Υπάρχει ένα θέμα με το ελληνικό όνομα... "Πανεπιστήμιο Πανεπιστήμιο Αθηνών" θα λέγεται;

  • Απορών avatar
   Απορών @ ΠΑΛΛΗΞ 01/02/2013 08:32:57

   Το Panepistimion University of Athens καλό ακούγεται πάντως...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.