#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/12/2013 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

New York Times: Το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της ΕλλάδαςΗ υπογεννητικότητα και τα καθόλου αισιόδοξα δημογραφικά στοιχεία της Ελλάδας βρίσκονται στο επίκεντρο άρθρου των New York Times, που υπογράφει ο αρχισυντάκτης της Καθημερινής Νίκος Κωνσταντάρας. «Οι Έλληνες βρίσκονται σε μια μάχη για την σωτηρία τους και οι πιθανότητες είναι εναντίον τους» γράφει ο δημοσιογράφος, τονίζοντας ότι η μάχη της Ελλάδας δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και δημογραφική, καθώς «οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, αρκετοί άνθρωποι φεύγουν από την χώρα και ο πληθυσμός γερνάει τόσο γρήγορα, κάτι που σημαίνει πως σε μερικές δεκαετίες η Ελλάδα μπορεί να μην μπορεί να παράγει αρκετό πλούτο για να φροντίσει τους ανθρώπους της και μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο έθνος- κράτος».

Το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται σε ολόκληρη την ΕΕ και όχι μόνο στις χώρες του Νότου οι οποίες μαστίζονται από την κρίση. Τα βασικά αίτιά του είναι τα υψηλά κόστη υγειονομικής περίθαλψης και οι συντάξεις. Όπως επισημαίνεται, «στην Ελλάδα, η μάχη για την οικονομική επιβίωση είναι τόσο πιεστική που δεν υπάρχει χρόνος για να κοιτάξουμε το μεγάλο κάδρο. Έχοντας ανάγκη να κόψουν τις δαπάνες και να σταματήσουν τις σπατάλες, οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν πράγματα τα οποία ίσως να ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν παιδιά». Το άρθρο τονίζει πως η δημογραφική μείωση του πληθυσμού σχετίζεται άμεσα με την οικονομική κρίση, τις μειώσεις μισθών και την υψηλή φορολόγηση και προσθέτει πως ακόμη και οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν που ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, φεύγουν.

«Ακόμη και χωρίς στατιστική επιβεβαίωση, η κατάσταση που επικρατεί είναι εμφανής. Αρκετά μαιευτήρια έχουν κλείσει πτέρυγες και τις έχουν μετατρέψει για άλλες ιατρικές ειδικότητες, ενώ αρκετά σχολεία στην επαρχία και τα νησιά έχουν πολύ λίγους μαθητές. Από χωριό σε χωριό, οι υπερήλικες ξεπερνούν τους ντόπιους και τους μετανάστες της εργατικής ηλικίας», σημειώνει το δημοσίευμα. «Το πιο τρομακτικό νούμερο της Eurostat δείχνει ότι το 2050, το 32,1% του ελληνικού πληθυσμού θα είναι πάνω από 65, σε σύγκριση με το 16,6% το 2000. Και αυτή η εκτίμηση έγινε το 2007, προτού η κρίση πλήξει τους Έλληνες» γράφει το άρθρο.

Κλείνοντας ωστόσο, επισημαίνεται πως η Ελλάδα έχει δύο «δυνατούς λόγους για να ελπίζει: έχει μια δυναμική διασπορά κυρίως σε ΗΠΑ και Αυστραλία και είναι μέλος της ΕΕ, ένας πυλώνας υποστήριξης σήμερα, που όμως με τα ανοιχτά της σύνορα είναι και μια πιθανή πηγή μετανάστευσης. Εάν μπορέσουμε να μείνουμε σταθεροί μέσα στην κρίση και δουλέψουμε προς την αισιοδοξία και τις ευκαιρίες, τότε θα έρθουν και οι άνθρωποι».

nytimes

ΣΧΟΛΙΑ

 1. helios avatar
  helios 09/12/2013 20:31:38

  Ουσιαστικά ξεκινάει πλέον η αντίστροφη μέτρηση για το έθνος μας.
  Έχουμε πλέον πέσει και επίσημα κάτω από δέκα εκατομμύρια Έλληνες. Και φυσικά τα στοιχεία για το 2013 είναι ακόμα χειρότερα, αφού χιλιάδες έχουν μεταναστεύσει, άλλοι έχουν αυτοκτονήσει και φυσικά στους Έλληνες πρέπει να προσθέσει κανείς και τους χιλιάδες αλλοδαπούς που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια και για τους οποίους κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τους την ακυρώσει.

  Όσον αφορά τους αλλοδαπούς με τα στοιχεία του 2011 μιλάμε για ένα εκατομμύριο αλλοδαπούς που έχουν νομιμοποιηθεί (πόσες φορές έχω πει ότι από τους λεγόμενους νόμιμους θα την πατήσουμε), αν προσθέσουμε σε αυτούς και άλλα δύο με τρία εκατομμύρια παράνομους (που πάνε και αυτούς να τους νομιμοποιήσουν) οδηγείται η χώρα σε εθνολογική εξόντωση και εξαφάνιση.

  Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα αν συνυπολογίσουμε ότι έχουμε σχεδόν 3 εκατ. συνταξιούχους από τους οποίους το ένα εκατομμύριο είναι ηλικιακά κάτω από 65 ετών, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις συνεχίζουν κανονικότατα σαν να μη συμβαίνει τίποτα με αποτέλεσμα στο άμεσο μέλλον να έχουμε σχεδόν δύο εκατομμύρια συνταξιούχους κάτω των 65 ετών.

  Η χώρα μας οδηγείται σε ένα όλεθρο με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της πατρίδας μας,θα ζήσουμε στο άμεσο μέλλον ένα μοντέρνο 1453.

  Είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή και αντί να βάλουμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες κάτω των 67 και 65 ετών να ξανά εργαστούν πραγματικά (μέσω κινήτρων ακόμη και με επιβολή αν χρειαστεί) προκειμένου να σωθεί αυτός ο τόπος, εμείς βολευόμαστε με πενιχρά επιδόματα ανεργίας,πλασματικές εργασίες πεντάμηνης εξάσκησης και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και απλά περιμένουμε την οριστική κατάρρευση.

  Τι μπορεί να γίνει(έστω και στο παρά πέντε):

  -Σύνταξη στα 65 για τις γυναίκες και στα 67 για τους άντρες. Όσοι λόγω των συνθηκών εργασίας δεν θα μπορούν να εργάζονται στη δουλειά τους μέχρι τα 65 ή τα 67 θα πρέπει να υπάρχει επανεκπαίδευση ώστε να διοχετευτούν είτε σε παρεμφερή κλάδο, είτε σε διαφορετικό κλάδο, είτε σε κοινωνική εργασία(μέχρι να φτάσουν τη συγκεκριμένη ηλικία) . Κόψτε επιτέλους τα εφάπαξ(όποιος θέλει εφάπαξ ας κάνει ιδιωτική ασφάλιση,οι όποιες πραγματικές κρατήσεις για εφάπαξ έγιναν να επιστραφούν και μετά τέλος) και όλες τις συντάξεις που είναι κάτω των 65 ή των 67 ετών (φυσικά θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις π. χ ασθενείς). Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να ξανά δουλέψουν, και αν δεν γίνεται να τους τις κόψεις, για να τις παίρνουν θα πρέπει τουλάχιστον να δουλεύουν κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα.

  - Αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα εργασίας. Όσο πιο βαριά είναι η εργασία, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το επίδομα εργασίας.

  -Ισχυρές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Ακόμη και αν είναι στον τομέα της καθαριότητας(καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή), με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε και από τους εργολάβους και υπεργολάβους.

  -Διοχέτευση 200. 000 – 300. 000 δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα (κατά βάση σε επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα και όχι μόνο) με το κράτος να αναλαμβάνει το 20% – 30% του μισθού τους στη νέα τους εργασία για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Υπάρχουν ολόκληρες βιοτεχνίες, βιομηχανίες, ξενοδοχεία, όλων των ειδών μαγαζιά και καταστήματα, κατασκευαστικός κλάδος, μεταποίηση, αγροτικός τομέας κλπ… όπου ο έλληνας εργαζόμενος είναι είδος προς εξαφάνιση.

  - ισχυρά κίνητρα για προσέλκυση Ελλήνων εργαζομένων του εξωτερικού(οποιαδήποτε γενιάς) στα πρότυπα του Ισραήλ.

  -επιβολή ισχυρών και σοβαρών αντικινήτρων και εμποδίων (εμφανών και μη) προκειμένου προκειμένου ο ιδιωτικός τομέας /οι επιχειρήσεις να μην τους συμφέρει να απασχολούν και να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς π.χ.υψηλότερη φορολογία / υψηλότερες εισφορές/ υψηλότερα δημοτικά τέλη/περισσότερα ένσημα,επιβολή γλωσσικών κριτηρίων κλπ….. Σήμερα, αν είναι δυνατόν, γίνεται ακριβώς το αντίθετο επιδοτούνται επιχειρήσεις προκειμένου να προσλάβουν αλλοδαπούς. Άλλη λύση δεν υπάρχει.Αυτή η πρόταση πρέπει να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα,σε διαφορετική περίπτωση τελειώσαμε. Ταυτόχρονα και οι υποχρεώσεις των αλλοδαπών απέναντι στην πολιτεία να είναι τόσο υψηλές ώστε να μην μπορούν να σταθούν πουθενά όρθιοι ( σήμερα γίνεται ακριβώς το αντίθετο). Μόνο έτσι θα χάσουν τις άδειες παραμονής-εργασίας τους και θα ξεκινήσουν άμεσα μαζικές απονομιμοποίησεις,όπως επίσης θα πρέπει να κοπούν άμεσα και όλων των ειδών τα επιδόματα (π.χ. οικογενειακά επιδόματα ,επίδομα θέρμανσης, επίδομα ανεργίας,δωρεάν υγεία-παιδεία κλπ …),ώστε ο συνδυασμός όλων των παραπάνω να οδηγήσουν και να καταλήξουν σε μαζικές απονομιμοποιήσεις.

  • Πατωματζής avatar
   Πατωματζής @ helios 10/12/2013 08:54:12

   Γράφεις => ισχυρά κίνητρα για προσέλκυση Ελλήνων εργαζομένων του εξωτερικού(οποιαδήποτε γενιάς) στα πρότυπα του Ισραήλ.

   Αυτό με τον Τοτό θα το έχεις ακούσει.
   Με τι κριτήρια εγώ να επιστρέψω?
   Και δεν είμαι κάπου στον αγύριστο, Κύπρο μένω.
   Δε γίνεται να αντέξει η Ελλάδα, κάποιοι μοιραία έπρεπε να φύγουν. Όπως έγινε και τις δεκαετίες του 50, 60....
   Απλά εσείς που θα μείνετε πίσω, προσπαθήστε κάτι το καλύτερο και φερθείτε μας σαν αδέλφια όταν θα ερχόμαστε εκεί για διακοπές έστω.
   Είτε κρατήστε μια επαφή με εμάς για να μπορούμε μια στο τόσο να ενισχύουμε την κατάσταση με το υστέρημά μας.

   • helios avatar
    helios @ Πατωματζής 10/12/2013 09:56:02

    φορολογικά-εργασιακά κίνητρα για έλληνες επιστήμονες/επιχειρηματίες/εργαζόμενους,δωρεάν διαμονή για τα πρώτα 10 χρόνια κλπ....

  • helios avatar
   helios @ helios 10/12/2013 09:37:36

   -πόσα χρόνια φωνάζω ότι αν χρησιμοποιούσαμε την τεχνολογία παντού(όπως συμβαίνει σε όλες τις σοβαρές χώρες εκτός από την Ελλάδα που προτιμάμε να χρησιμοποιούμε Πακιστανοαλβανούς)θα είχαμε απαλλαγεί από όλους αυτούς τους λαθροεισβολείς και θα δούλευαν λίγοι αλλά εξειδικευμένοι έλληνες εργαζόμενοι. Υπάρχει έντονη υστέρηση στην τεχνολογική ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας στην χώρα μας με αποτέλεσμα να μην είμαστε ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί, να αυξάνεται το τελικό κόστος των προϊόντων και να αυξάνεται έτσι συνεχώς ο εποικισμός της Ελλάδας(με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται). Από το πιο απλό μέχρι το πιο πολύπλοκο: π.χ.αυτόματοι πωλητές βενζίνης στα βενζινάδικα, πλήρη εκμηχάνιση της αγροτικής παραγωγής ( π.χ.http://kopanakinews.files.wordpress.com/2010/01/8.pdf), υπερσύγχρονη τεχνολογία (π.χ.κούκα robotics) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να εφαρμοστεί σε πάρα πολλούς κλάδους και τομείς κλπ …

   Ολλανδία http://icfcyprus.blogspot.gr/2013/01/automato-mixanima-topothetisis-toublwn-pezodromiou.html

   Ελλάδα http://4.bp.blogspot.com/-ni2DTJNk4b0/Ul7Si1caCrI/AAAAAAADLRU/QMxUNTLvwGs/s640/01.jpg

   Ισπανία http://www.youtube.com/watch?v=RKT351pQHfI

   Ελλάδα http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//2F03C460B0C6C2D490390E485A973138.jpg

 2. dioklis avatar
  dioklis 09/12/2013 22:52:42

  Χε!χε! Ξεχνάει σκόπιμα και αυτούς που θα έρθουν με τα αστρόπλοια ! Λες και ήμασταν ποτέ περισσότεροι.

 3. Eva avatar
  Eva 10/12/2013 08:27:02

  Επιδότηση για εξωσωματικές,
  πιο εύκολες υιοθεσίες, με απλούστευση διαδικασίας
  στις ιδιωτικές διακρατικές υιοθεσίες κλπ

 4. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 10/12/2013 09:16:38

  Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις νοιάζονται μόνο για τους συνταξιούχους-πελάτες.
  Ολόκληρο το έθνος εργάζεται για να θρέψει 3.000.000 συνταξιούχους των οποίων η μέση σύνταξη ξεπερνάει κατά 30% το μέσο μισθό!
  ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ!!!
  Η Ελλάς βαδίζει προς το ιστορικό τέλος της και κάποιοι σκέφτονται πως θα μοιράσουν το πρωτογενές πλεόνασμα στους μικροσυνταξιούχους.
  Προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα συνταξιούχο και δημόσιο υπάλληλο που να πεινάει!
  Υπάρχουν πολλοί άνεργοι σαραντάρηδες και πενηντάρηδες που πεινάνε, πολλοί φοιτητές που πεινάνε, πολλοί μαθητές που πεινάνε, πολλοί ημιαπασχολούμενοι που πεινάνε.
  Κι όμως όλοι δουλεύουν για να θρέψουν τους 3.000.000 συνταξιούχους!!!
  Για να διασωθεί η γενιά του 50' και του 60' σβήνουμε από το χάρτη ολόκληρο το έθνος των Ελλήνων!
  Ο Πίθηκας έχει προειδοποιήσει εδώ και μήνες για το Δούρειο Ίππο σε βάρος της Ελλάδας με την επωνυμία "Ελληνες συνταξιούχοι".
  Οι Έλληνες συνταξιούχοι είναι το απότοκο της γενιάς του Πολυτεχνείου που κατέστρεψε τα πάντα, είναι τα καλομαθημένα παιδιά του Ανδρέα που έφαγαν σε δανεικά το μέλλον 3 γενεών, είναι η γενιά που έφαγε με 10 μασέλες από τα ευρωπαϊκά κονδύλια-επιδοτήσεις των δεκαετιών του '80 και του '90, είναι η γενιά που γλέντησε το δημόσιο πλούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τέλος είναι η γενιά που ξόδεψε όλη την ιδιωτικής της περιουσία σε αγορά σπιτιών και εξοχικών, που κάθε οικονομική θεωρία περί παραγωγής θεωρεί ως την πιο αντιπαραγωγική επένδυση.
  Γι'αυτή τη γενιά των βολεμένων συνταξιούχων δεν αξίζει ίχνος οίκτου!

  Οι λύσεις είναι απλές και συνάμα μονόδρομος:
  1.)Άμεση κατάργηση των συντάξεων σε όσους δεν κατέβαλλαν ποτέ εισφορές.
  2.)Κατάργηση των συντάξεων άγαμων θυγατέρων και χηρείας.
  3.)Κατάργηση των πασοκικών συντάξεων "αντιστασιακών".
  4.)Γενική και απόλυτη απαγόρευση συνταξιοδότησης πριν τα 55 για κανένα λόγο και χωρίς εξαιρέσεις.
  5.)Συνταξιοδότηση μετά τα 55 μόνο για ειδικές κατηγορίες που περιοριστικά θα αναφέρει ο νόμος(πχ στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πολύτεκνες μητέρες, ΑΜΕΑ, βαρέα κ' ανθυγειινά κλπ)
  6.) Απάλειψη από κάθε νομοθεσία της εννοίας της "εθελουσίας εξόδου".Η Ελλάς πλήρωσε πολύ ακριβά εθελουσίες σε Ολυμπιακή, ΟΤΕ κλπ.ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!!
  7.)Πλαφόν ανώτατης σύνταξης στα 2.000 ευρώ για τους πρώην εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
  8.)Πλαφόν ανώτατης σύνταξης στα 1.300 ευρώ για τους πρώην εργαζομένους του δημοσίου τομέα, που άλλωστε ούτε αυτοί κατέβαλλαν ποτέ εισφορές.
  9.)Ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα και μοναδικό!
  10.)Κατάργηση οποιασδήποτε έμμεσης τρίτης παροχής προς τους συνταξιούχους εκτός από την προβλεπόμενη χρηματική.(βλέπε τουριστικά προγράμματα κλπ)
  11.)Τέλος και σημαντικότερο, να τεθεί ως χρόνος κατοχύρωσης δικαιώματος συνταξιοδότης το 67 έτος ηλικίας χωρίς διακρίσεις σε άνδρες και γυναίκες.

  • helios avatar
   helios @ Πίθηκας 10/12/2013 09:48:17

   5.)Συνταξιοδότηση μετά τα 55 μόνο για ειδικές κατηγορίες που περιοριστικά θα αναφέρει ο νόμος(πχ στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πολύτεκνες μητέρες, ΑΜΕΑ, βαρέα κ’ ανθυγειινά κλπ)

   στη γερμανια π.χ. τον αστυνομικο στα 50 και κατι τον παιρνουν απο το δρομο και το πεζοδρομιο και μεχρι να συνταξιοδοτηθει(στα 67 του) τον τοποθετουν σε μια δουλεια γραφειου στην υπηρεσια του ή σε οτιδηποτε αλλο εχουν αναγκη.

   • Γιάννης Β. avatar
    Γιάννης Β. @ helios 11/12/2013 10:40:32

    Δεν ισχύει αυτό που λες.

    Βγαίνουν στην σύνταξη ανάλογα την ηλικιακή τους εργασιακή έναρξη και κυρίως στο ποια εποχή καθιερώθηκε η κάθε ασφαλιστική μεταρρύθμιση(οι τελευταίες 2001 και 2007).
    Χονδρικά, για τους πριν το 2007, ισχύει τα 54, για τους πριν το 2001, ισχύει η ηλικιακή τους εργασιακή έναρξη(συνήθως τα 21 έτη).

    Και μιας και που είπες για Γερμανία, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, έχουμε τον ίδιο μ.ο. ηλικιακής συνταξιοδότησης, που σημαίνει ότι το 15% περίπου είναι κάτω από τα σημερινά όρια. Στην Ελλάδα έχουμε το 17% με σαφή κατεύθυνση μείωσης του.

    • helios avatar
     helios @ Γιάννης Β. 12/12/2013 07:13:41

     ισχύει και παρά ισχύει

     Polizeibeamte bekommen als Staatsdiener eine Pension. Diese richtet sich in erster Linie nach der Höhe des Verdienstes. Wenn Sie vor 1947 geboren sind, können Sie mit 65 Jahren in Rente gehen. Für später Geborene wurde das Rentenalter von der Regierung schrittweise angehoben. Sind Sie 1964 oder später geboren, können Sie erst mit 67 Jahren in Rente gehen.

     • Γιάννης Β. avatar
      Γιάννης Β. @ helios 12/12/2013 13:18:55

      Αυτό που έγραψες θα έχει τελική ισχύ το 2030 και είναι τα γενικά όρια(σαν τα 67 τα δικά μας).(http://www.worldcrunch.com/culture-society/raising-germany-s-retirement-age-still-won-t-avert-pension-time-bomb-/c3s5971/#.Uqmh_NjxvIU)

      Το «helpster.de», που χρησιμοποίησες ως πηγή αναφέρει και άλλες παραδοχές όπως αυτό που λέει στην αρχή ότι οι συντάξεις να διαφέρουν ανά περιοχή(άλλο η Βεσταφαλία και άλλο η Βαυαρία) ή η πρόωρη συνταξιοδότηση θα έχει και κουρέματα.


      Για να μην το κουράζουμε, στην Γερμανία ο μ.ο. ηλικίας σύνταξης είναι 61.9(στην Ελλάδα είναι 61.8) σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ. Αρα υπάρχουν συνταξιούχοι κάτω των 50, όπως υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη.

      Οι συντάξεις είναι ένα κομμάτι που επηρεάζει το ασφαλιστικό. Τα άλλα δύο είναι η ανεργία και το δημογραφικό. Σε εμάς έχουμε και την μαύρη εργασία και την shadow economy, που φτάνει στο 25% του ΑΕΠ!!!!!

     • helios avatar
      helios @ Γιάννης Β. 12/12/2013 19:02:37

      κανένας αστυνομικός δεν βγαίνει στη σύνταξη στη γερμανία κάτω των 60 ετών,ανάλογα και που υπηρετεί ο καθένας μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 65 ετών,όλα τα άλλα είναι απλά αμπελοφιλοσοφιές.

      ήδη και αυτά τα όρια έχουν ξεκινήσει να αυξάνονται και όχι φυσικά από το 2030 και μετά.

 5. Νικήτας avatar
  Νικήτας 10/12/2013 09:56:09

  To υπάριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό.
  Το οικονομικό είναι μετά.
  Οι κυβερνώντες έκοψαν το επίδομα τοκετού.
  Κατάργησαν τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά. Τα αντικατέστησαν με επιδόματα τα οποία θα βρούν τρόπο να τα πάρουν πίσω.
  Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο πιά εκ μέρους της πολιτείας για την τεκνοποίηση των ζευγαριών . Η φιλοπατρία φυσικά είναι προσωπικό θέμα και χάρη σε αυτήν θα επιβιώσει το έθνος.
  Τα παραπανω σημαίνουν πως τους κυβερνώντες δεν τους νοιάζει το δημογραφικό που σημαίνει δεν τους νοιάζει η πατρίδα οσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό. Ή μάλλον τους ενδιαφέρει περισσότερο η γνώμη και τα μπράβο των ευρωπαίων δανειστών απο την ελληνίδα μάνα και το μωρό της .
  Ποιός θα πάει φαντάρος ; Ποιός θα γεννήσει ; Ποιός θα φορολογηθεί ; Ποιός θα ζήσει στην Ελλάδα ;
  Οι γέροι χάπια ρουφάνε ρε άσχετοι και γίνονται χώμα .

  Συμφέροντα , λεφτά , βολεμένοι , ασυλίες , ανύπαρκτα πόθεν έσχες , κομματοκρατία ,λίστα λαγκάρντ , πλυθησμός που γερνάει , ολόενα περισσότερη φτώχεια .
  Αθάνατο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

 6. Nik avatar
  Nik 10/12/2013 10:20:04

  Υπάρχει η άλλη λύση για τις συντάξεις, αυτή που πρότεινει ο Μάνος. Κατάργηση ταμείων, πληρωμή από τον προϋπολογισμό εθνικής σύνταξης και θα πρόσθετα υπολογισμό της σύνταξης βάσει των εκκαθαριστικών της εφορίας. Οσο πιο πολύ συνεισφέρεις με φόρους τόσο μεγαλύτερη σύνταξη παίρνεις. Και τελειώνει το ανέκδοτο με τα ταμεία. Αν θέλει κανείς συμπληρωματική σύνταξη ας κάνει επένδυση ή ασφάλεια αντί να θωρακίζεται πίσω από τα ταμεία, ευγενή και μη στα οποία συνεισφέρει το κοινωνικό σύνολο μέσα από φάμπρικες στυλ αγγελιοσήμου.

 7. George avatar
  George 10/12/2013 14:05:04

  Το δημογραφικό είναι πρόβλημα γιατί ψάχνουμε για θύματα να τους γράψουμε χρέη (κάνει να παίρνω 50Κ εφάπαξ και 1Κ το μήνα σύνταξη, χωρίς να τα έχω δώσει σε εισφορές και συ κάνει να μου τα δίνεις δλδ). Αυτό πονάει, ότι δεν βρίσκουμε ηλίθιους. Όταν αποφασίσουμε ότι είναι καλύτερα να αυξήσουμε αυτά που παράγουμε, το δημογραφικό θα λυθεί. Μέχρι τότε και πιο πολλά παιδιά να γίνουν, απλά πιο πολλά θα φύγουν και οι γερο-πονηροί θα μείνουν στην ψάθα ακόμα πιό πολύ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.