08/01/2013 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Σουρωτήρι" το υπουργείο Οικονομικών

Μέσα σε λίγους μήνες το υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύεται σουρωτήρι, αλλά κανείς καιρό τώρα δεν έχει βγει να μιλήσει ξεκάθαρα για το τι συμβαίνει. Τη Δευτέρα αποκαλύφθηκε το τρίτο σκάνδαλο με υποκλοπή 120-150 εκατομμυρίων στοιχείων φορολογούμενων πολιτών. Εικάζεται ότι εταιρεία στην οποία έκανε έφοδο η Οικονομική Αστυνομία, διέθετε διευθύνσεις, ονόματα, λογαριασμούς, πληρωμές οφειλών στο δημόσιο.

Ουσιαστικά όλα τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων, όλα αυτά που διαθέτει το Taxis net και που εμείς πιστεύουμε ότι είναι ασφαλή, πωλιούνται λες και είναι cd στην Ομόνοια.

Το καλοκαίρι διέρρευσαν κάποια απόρρητα έγγραφα ενώ πριν από δύο μήνες βγήκαν στη φόρα τα στοιχεία 9 εκατ. πολιτών.

Συνελήφθη ένας 36χρονος αλλά μέχρι εκεί. Καμιά έρευνα περαιτέρω δεν έγινε ή εμείς δε μάθαμε ποτέ.

Οι ευθύνες είναι σοβαρές για τους αρμοδίους στο ΚΕΠΥΟ. Δε μπορεί να γίνονται αντικείμενο εμπορεύματος τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων. Κάποιος πρέπει να πληρώσει για το νέο σκάνδαλο, κάποιος να παραιτηθεί, έστω για λόγους ευθιξίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 08/01/2013 08:19:27

  Τα πουλάνε κάποιοι από μέσα με πρόσβαση στους υπολογιστές. Αυτά να βλέπουν όλοι όσοι μιλάνε για φοροδιαφυγή. Όποιος έχει επαφή με το κράτος
  α) κινδυνεύει από το ίδιο το κράτος
  β) κινδυνεύει από τη μαφία που λυμαίνεται το κράτος
  γ) κινδυνεύει από τους απέξω οι οποίοι ανά πάσα στιγμή ξέρουν τις επιχειρηματικές του κινήσεις.

  Όσο πιο μικρό ίχνος και όσο λιγότερες πληροφορίες προς το κράτος τόσο καλύτερα. Αφενός είναι εχθρός και αφετέρου είναι ανίκανο να προστατεύσει τον οποιοδήποτε.

 2. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 08/01/2013 19:11:54

  Αν τα δεδομένα επωλούντο προς διαφημιστικές ή εισπρακτικές εταιρείες (όπως παλαιότερα τα στοιχεία αυτοκινήτων του υπουργείου μεταφορών), είναι μεγάλο το λογικό άλμα να υποθέσει κανείς πως έχουν ήδη καταλήξει στα χέρια ξένων μυστικών υπηρεσιών; Οι τελευταίες - ειρήσθω εν παρόδω - έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι υποστηρίζουν ενεργά τις εταιρείες των χωρών των σε διεθνείς διαγωνισμούς και προμήθειες και σαμποτάρουν ακόμη και ηλεκτρονικά εταιρείες άλλων χωρών. Η υποβολή παραιτήσεων, που θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει, είναι το μικρότερο από τα προβλήματά μας. Κατά τα λοιπά η ιστοσελίδα τού taxisnet συνεχίζει να διαφημίζει την ατυχήσασα φοροκάρτα! Μιλάμε για ολική απώλεια των αρχείων του taxisnet και δεν συγκινείται κανείς. Η νόσος της διοίκησης είναι πλέον νομίζω τερματική και η βλάβη ανήκεστος. Είμαστε μάρτυρες πλήρους αλλοτρίωσης εννοιών όπως ευθύνη, χρηστή διοίκηση, ασφάλεια, λαϊκή κυριαρχία και δημόσιο συμφέρον. Θλίβομαι και φοβάμαι...

 3. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 08/01/2013 19:33:05

  Σε ένα κράτος που δουλεύει πελατοκεντρικά και σκέπτεται πάντοτε πρώτα τον πολίτη, η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών θα είχε ήδη εξαγγείλει πρόγραμμα σταδιακής αντικατάστασης όλων των ενεργών ΑΦΜ, ώστε οι υποκλαπέντες να είναι εντός λίγων μηνών άχρηστοι στα χέρια των κλεπτών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.