#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2013 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Μεγάλης πολιτικής βαρύτητας" η πρόσκληση Μπαρόζο προς Σαμαρά, για συμμετοχή στο Κολλέγιο των ΕπιτρόπωνΗ πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Μ. Μπαρόζο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, προκειμένου να μετάσχει στη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων της 4ης Δεκεμβρίου, "σηματοδοτεί την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της και αποτελεί-ως μια κατ' εξαίρεσιν συνύπαρξη του κορυφαίου οργάνου της ΕΕ με την πολιτική ηγεσία μιας χώρας - την ευκαιρία για μια θεσμική και ουσιαστική ενημέρωση για τις επιτυχίες, τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελλάδας και παράλληλα θα στείλει θετικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καρβούνη έχει ως εξής: "Στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος Barroso προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό αποδίδεται μεγάλη πολιτική βαρύτητα. Η συμμετοχή του Προέδρου, καθώς και μελών της κυβέρνησης στην τακτική συνεδρία του Κολλεγίου των 28 Επιτρόπων, δηλαδή του τρόπον τινά Υπουργικού Συμβουλίου της Ε.Ε., την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, σηματοδοτεί την αξιοπιστία που επανέκτησε η χώρα μας στα μάτια των ευρωπαίων εταίρων της, τη στιγμή που οδεύει προς την έξοδο από την κρίση και αναλαμβάνει το επόμενο εξάμηνο τα ηνία της ΕΕ.

Ας λάβουμε υπόψη μας, ότι πρόκειται για μια κατ' εξαίρεση συνύπαρξη των εκπροσώπων του κορυφαίου οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την πολιτική ηγεσία μιας χώρας. Το εύρος, η ουσία και οι καρποί μιας τόσο εκ του σύνεγγυς και εφ' όλης της πυκνής ύλης συζήτησης για τα ελληνικά θέματα, μόνο επ'ωφελεία της χώρας μας θα αποβεί και θα στείλει παράλληλα πολλαπλά θετικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές.

Η θεσμική αυτή συνάντηση θα είναι πράγματι ουσιαστική: Θα επιτρέψει την πληρέστερη ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό και τους συμμετέχοντες υπουργούς για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, τα επιτεύγματα, τα προβλήματα, τις προοπτικές. Θα δώσει την ευκαιρία επίσης ανταλλαγής απόψεων με 28 Επιτρόπους, όλοι έμπειροι πολιτικοί που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα και οι οποίοι είναι ισχυροί " αναμεταδότες" μηνυμάτων τόσο στη χώρα μας όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι Επίτροποι με τα κρίσιμα για την Ελλάδα χαρτοφυλάκια: Οικονομίας Όλι Ρεν, Απασχόλησης Λάσλο 'Αντορ, Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, Τραπεζών Μισέλ Μπαρνιέ, Ανταγωνισμού Χοακίμ Αλμούνια, Μετανάστευσης Σεσίλια Μάλμστρομ, Θαλασσίων Υποθέσεων Μαρία Δαμανάκη, θα καθίσουν "ενώπιος – ενωπίω" με τους Έλληνες ομολόγους τους με στόχο την εδραίωση ασφαλέστερων αποτελεσμάτων για τη χώρα μας.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή την "έξωθεν καλή μαρτυρία" γιατί έτσι θα προσελκύσει επενδύσεις, κεφάλαια, επισκέπτες, που θα την βοηθήσουν, μετά τις θυσίες που έκανε, να ανακάμψει, να δημιουργήσει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Σ' όλη αυτή την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της χώρας μας."

ΣΧΟΛΙΑ

  1. aris1 avatar
    aris1 29/11/2013 15:55:22

    Οπότε αν ο Σαμαράς τους ανακοινώσει πως ό,τι και να πεί η Τρόικα αυτός ούτε πλειστηριασμούς ούτε καμμία περικοπή θα δεχτεί, δεν υπάρχει περίπτωση να τον μεταχειριστούν όπως τον ΓΑΠ όταν τους είπε οτι θα κάνει δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο περήφανος Εληνκός λαός...(λέμε τώρα)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.