#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/12/2013 07:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

“Απασφάλισε” ο Βενιζέλος;


Με τίτλο: “Απασφάλισε” ο Βενιζέλος!” κυκλοφορεί η Realnews, η οποία επισημαίνει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης “βάζει “φωτιά” στη διαπραγμάτευση”.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει: “Αν είναι να πέσουμε, καλύτερα να συμβεί γιατί πήγαμε κόντρα στην τρόικα, παρά να μας ρίξουν οι βουλευτές”. H εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι “υπό το βάρος της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης οδηγείται σε σκλήρυνση στάσης στα θέματα των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων”.

Στην απάντηση του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει κατ αρχήν ότι σέβεται απολύτως το δικαίωμα κάθε μέσου ενημέρωσης και κάθε πολίτη στην αξιολόγηση και τον σχολιασμό της στάσης κομμάτων και πολιτικών προσώπων” και υπογραμμίζει τα εξής:

“Πρώτον, αν κριτήριο του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του ήταν η δημοσκοπική προστασία του κόμματος και η αποφυγή του εκλογικού κόστους, δεν θα υπήρχε σήμερα μια Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θα υπήρχε ελληνικό τραπεζικό σύστημα και προστασία των καταθέσεων. Δεν θα υπήρχαν τα δημοσιονομικά επιτεύγματα του πρωτογενούς πλεονάσματος και της δραστικής περικοπής του δημοσίου χρέους για τα οποία πολλοί τώρα υπερηφανεύονται. Δεν θα αναλάμβανε ο Ευ. Βενιζέλος την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών τον Ιούνιο του 2011, αλλά θα «προστάτευε» τη δημοφιλία του. Δεν θα υπήρχε κυβερνητική σταθερότητα και καθαρή εθνική στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο, στην οποία προχώρησαν και άλλοι. Αντιθέτως, οι σκληρές θυσίες που υπέστη και υφίσταται ο λαός μας θα φαινόντουσαν παράδεισος σε σύγκριση με τις συνέπειες της ασύντακτης χρεοκοπίας, της εξόδου από το ευρώ και της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής διάλυσης της χώρας. Οι δημοσκοπήσεις δεν μας ευχαριστούν, αλλά -αλήθεια- ποιον ευχαριστούν άραγε ως γενική τάση και ανεξάρτητα από την τεχνική τεκμηρίωση και την ποιότητα κάθε μιάς από αυτές;

Δεύτερον, η επώδυνη στήριξη αυτής της μόνης ασφαλούς εθνικής στρατηγικής συνοδευόταν και συνοδεύεται πάντα από την ανάγκη για σοβαρή και σκληρή διαπραγμάτευση με μια Ευρώπη συντηρητική και μονοδιάστατη στις προσεγγίσεις της και ένα ΔΝΤ που δεν έχει ισορροπήσει πότε ούτε ως προς τις αναλύσεις και τις μεθόδους του, ούτε ως προ τη δύσκολη σχέση του με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτά όμως δεν μπορούν να στρέφονται κατά της Ελλάδας, να οδηγούν σε υποτίμηση των θυσιών του ελληνικού λαού, να ανακυκλώνουν ιδεοληπτικά λάθη που εμποδίζουν την Ευρωζώνη να βγει οριστικά από τη κρίση.Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ως Υπουργός Οικονομικών και ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικός εταίρος ακολούθησε πάντα τη γραμμή της αξιοπρεπούς και τεκμηριωμένης διαπραγμάτευσης.Έτσι φτάσαμε στο ισχύον δεύτερο πρόγραμμα, στο δάνειο των 250 δισ. ευρώ, στο κούρεμα του δημοσίου χρέους κατά 135 δισ. ευρώ, κατά 65 % του ΑΕΠ, στη δυνατότητα να μιλάει σήμερα η Ελλάδα για δημοσιονομικά επιτεύγματα.Έτσι θα φτάσουμε και τώρα σε συμφωνία χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και χωρίς περιττή, άδικη και ανόητη σκληρότητα κατά των φτωχών και μεσαίων ελληνικών οικογενειών. Έτσι θα φτάσουμε στην έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση προς μεγάλη θλίψη αυτών που επενδύουν πολιτικά και επιχειρηματικά στο αδιέξοδο και τη καταστροφή. Υπεύθυνη στάση δεν είναι ούτε η επαμφοτερίζουσα, ούτε η έμφοβη στάση.

Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις ούτε από όψιμους «φιλομνημονιακούς» που θέλουν να ξεχάσουν τις αντιμνημονιακές τους κορώνες, ούτε από γιαλαντζί «αντιμνημονιακούς» που τρέμουν μη τυχόν και υπάρξει τριβή με την τρόικα!

Τρίτον, στα κοινωνικά ευαίσθητα θέματα της προστασίας της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού από πλειστηριασμό και των ομαδικών απολύσεων μετά τις ριζικές αλλαγές που έγιναν στην αγορά εργασίας, το ΠΑΣΟΚ κινείται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που διέπει την κυβέρνηση συνεργασίας και των σχετικών ταυτόσημων δηλώσεων του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άκρη Άκρη avatar
  Άκρη Άκρη 01/12/2013 07:38:45

  Ευχαριστούμε γενναίο Πασόκ που θυσιάστηκες στο βωμό για τη σωτηρία της χώρας και του Ελληνικού λαού, προτάσσοντας το κοινό συμφέρον του κομματικού καιροσκοπισμού! Ευχαριστούμε Ευάγγελε που η σεμνότητα και ο αλτρουϊσμός σου, έγιναν παράδειγμα για όλους μας και θα μας οδηγούν ως φάρος ηθικής και ανωτερότητας σε όλη μας τη ζωή. Ήδη σας εκφράζουμε με κάθε τρόπο την ευγνωμοσύνη και τον ειλικρινή ενθουσιασμό μας για την ανεκτίμητη προσφορά σας. Η απόλυτη αναγνώριση όμως της αυτοθυσίας σας, δεν αργεί... Λίγο ακόμη έμεινε.
  Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο, για να μην πω.....και καλή ψυχή που είναι και το ακριβέστερο.

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 01/12/2013 08:31:22

  Συνεργασία -ναι!-με ΣΥΡΙΖΑἌΝΕΛ ΤΩΡΑ, τέρμα οι κομματικές ανοητες κοκκορομαχίες. Πετάχτε στον κάλαθο τηε ιστορίας τον κύριο νομικό εκπρόσωπο της διαφθαρμένης κλεπτοκρατίας με το θράσος 1000 καρδιναλίων. Θα σας ευγνωμονούν οι Ελληνες.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νίκος Αργεάδης 01/12/2013 10:43:58

   Συνεργασία με σύριζα και ανελ; Με ποια λογική; Εσύ προσωπικά, θα έλεγες καλημέρα και θα υπέγραφες συμφωνίες με τους υβριστές σου που παρεπιπτόντως τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι για να σε ξεφτιλίζουν λεκτικά κάθε μέρα μέχρι να βαρεθείς και να τα παρατήσεις;

   • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
    Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ Γεώργιος Τ. 01/12/2013 11:27:15

    ''θα έλεγες καλημέρα και θα υπέγραφες συμφωνίες με τους υβριστές σου ...''
    Ελάτε τώρα καλέ! Έχει ξαναγίνει. Δείτε στο διαδίκτυο αποσπάσματα από τους λόγους των ηγετών ΝΔ-Πασόκ προεκλογικά, όταν η πιθανότητα συγκυβέρνησης απορριπτόταν -τάχα- μετά βδελυγμίας. Δεν πέσατε χθες από τον ουρανό φαντάζομαι.... Πόσο αυταπατόμενος πια!

   • Δαρβινος avatar
    Δαρβινος @ Γεώργιος Τ. 01/12/2013 11:35:51

    Μιλωντας για συνεργασια με υβριστες, εχεις δει τι ελεγε πριν απο λιγο καιρο ο Αδωνις για τον Σαμαρα;

  • factorx avatar
   factorx @ Νίκος Αργεάδης 01/12/2013 11:04:50

   Βρε Νίκο είσαι σοβαρός άνθρωπος. Εντάξει με τον Βενιζέλο, θα τον πληρώσουμε πανάκριβα. Αλλά οχι και συ6νεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Έλεος

  • aris1 avatar
   aris1 @ Νίκος Αργεάδης 01/12/2013 11:08:15

   Eννοείς με Πρωθυπουργό Τσίπρα υποθέτω. Εκτός αν πιστεύεις ακόμα οτι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα...

 3. θηραία avatar
  θηραία 01/12/2013 11:12:01

  Αφού κοκκορευόταν στους τροικανούς,
  ότι μάζεψε χρήματα με το χαράτσι που επέβαλε,
  ας δεχτεί και τα συχαρίκια των φορολογουμένων σε είδος:
  εισητήριο για διακοπές στο σπίτι του!

 4. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 01/12/2013 11:23:06

  Αν απασφάλισε και σκάσει, θα έχει υλικό για την επόμενη εικοσαετία ο Τζαμτζής, για να φτιάχνει παξιμάδια.

 5. δημης avatar
  δημης 01/12/2013 11:44:42

  "Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις ούτε από όψιμους «φιλομνημονιακούς» που θέλουν να ξεχάσουν τις αντιμνημονιακές τους κορώνες, ούτε από γιαλαντζί «αντιμνημονιακούς» που τρέμουν μη τυχόν και υπάρξει τριβή με την τρόικα!"
  Το..σωστό σωστό !!!!
  Ο Μπένι που σε ρούχο δεν μπένει...
  -Δεν ήταν ΠΑΣΟΚ τότε που παρ' ολίγο θα ψήφιζαν Ακη για Πρόεδρο Δημοκρατίας...
  -Δεν ήταν ΠΑΣΟΚ τότε που γινόταν της κλεψιάς και της ρεμούλας , ούτε στα υποβρύχια ΠΑΣΟΚ ήταν....
  -Φυσικά ΔΕΝ ήταν ΠΑΣΟΚ όταν ΔΕΝ διαχώριζε την θέση του και έμπαινε κάτω από τον ..GAP-GAP....ΚΑΙ επαναλάμβανε μαζί του το "(κ)λεφτά υπάρχουν"....
  Τώρα ...ξαφνικά θυμήθηκε την Πατρίδα.....
  Όσο για τις "υποδείξεις " εκτός των μέχρι τώρα , ο Λαός ίσως του υποδείξει την πόρτα της εξόδου....
  Για την άλλη πόρτα (του δικαστηρίου ντέ ) ας σφυρίζουμε και εμείς, οι αντίθετοι πολιτικά ,αδιάφορα..

 6. Συμφεροντολόγοι και ριψάσπιδες avatar
  Συμφεροντολόγοι και ριψάσπιδες 01/12/2013 12:43:24

  Αυτό που ακούγεται, πως δηλαδή ο απολύτως επιτυχημένος κι ένδοξος Βάγγος, καλοβλέπει τη θέση του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου προκειμένου να διασωθεί προσωπικά από τον όλεθρο που θα υποστεί το απόκομμά του, αληθεύει; Μετανάστης ρε μαμώτο;
  Κακούργα ξενιτιά, τα καλύτερα παλληκάρια θα μας πάρεις!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.