#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2014 18:32
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπόθεση ΤΤ: Ελεύθεροι με εγγύηση Γριβέας - ΒάτσικαΕλεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, από το αρμόδιο ειρηνοδικείο του Westiminster του Λονδίνου, στο οποίο παραπέμφθηκαν μετά τη σύλληψή τους από τις βρετανικές αρχές για την υπόθεση του ΤΤ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 λιρών στον καθένα, ενώ τους ζητήθηκε να παραδώσουν τα διαβατήριά τους, καθώς και αυτά των δυο παιδιών τους. Επίσης να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Η επόμενη παρουσία τους στο ειρηνοδικείο ορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, για «αρνητικό κλίμα» σε βάρος του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα σχετικά με όσα «διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης» τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», έκανε λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων, κ. Γιώργος Καψής.

Ο συνήγορος των δύο, που είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με δανειοδότηση που είχαν λάβει από την τράπεζα επί διοίκησης Άγγελου Φιλιππίδη, αναφέρει ότι ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον των βρετανικών Αρχών με τις οποίες είχαν «προκαθορισμένο ραντεβού».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καψή έχει ως εξής:

«Ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού.

Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται. Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά».

Σημειώνεται ότι από τα συγκεκριμένα πρόσωπα ξεκίνησε η αποκάλυψη του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν άμεση συνέργεια στα κακουργήματα, που φέρονται ότι διέπραξαν ο πρώην πρόεδρος του τραπεζικού ιδρύματος Αγγελος Φιλιππίδης και τα μέλη της διοίκησης της τράπεζας που τους χορήγησαν τα επίμαχα δάνεια.

Συγκεκριμένα, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τις δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων, τις οποίες το Τ.Τ. σύναψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009 για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με την εταιρεία «C and C International», συμφερόντων των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα. Την υπόθεση αποκάλυψε ο πρόεδρος της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα) αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.