#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/12/2013 19:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπέρ της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού ο ΣΥΡΙΖΑΟ ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του συνταγματικού τόξου. Μάλιστα, διεκδικεί την εξουσία επομένως αποδέχεται τους όρους της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και οφείλει να σέβεται τους κανόνες, γραπτούς και άγραφους.

Φυσικά, όλος ο κόσμος, κι όχι μόνο οι… αριστεροί, έχουν ευαισθησίες σε θέματα υγείας, φυλακισμένων και μη. Οπότε, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η υπόθεση που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού;  Ζητούν να βγει από τη φυλακή για λόγους υγείας και ζητά από τη δικαιοσύνη να δείξει ανθρωπισμό.

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ για τρομοκράτες είναι πρώτος στην ευαισθησία και τον ανθρωπισμό. Άραγε γιατί δεν πράττει το ίδιο και για μια σειρά από ασθενείς φυλακισμένους, με μικρότερα εγκλήματα από τις καμιά 20αριά δολοφονίες της 17 Νοέμβρη.

Κάνουμε μια πρόταση στην Κουμουνδούρου. Να ζητήσει την αποφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που επίσης είναι σοβαρά άρρωστος και στο κάτω – κάτω δεν δολοφόνησε και κανέναν. Εκεί δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα άραγε;

Τηρουμένων των αναλογιών γιατί δεν ζητούσαν χρόνια τώρα την αποφυλάκιση των Χουντικών για λόγους υγείας; Αν για παράδειγμα αρρωστήσει ο Μιχαλολιάκος θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αποφυλάκισή του; Αυτοί θα μας κυβερνήσουν; Αυτοί θα αναλάβουν θέματα δικαιοσύνης και δημόσιας ασφάλειας;

Διαβάστε τι λέει η ανακοίνωση του τμήματος δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Η νέα αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού, η οποία θα συζητηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2013 από το Εφετείο Πειραιά αναδεικνύει την ξεχωριστή περίπτωση του συγκεκριμένου καταδίκου. Έντεκα και πλέον χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια, όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για αναστολή ή διακοπή της ποινής του απορρίφθηκαν, το ελληνικό κράτος, όμως, καταδικάστηκε για τη μεταχείριση του Σάββα Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) του Στρασβούργου, το Σεπτέμβρη του 2010. Στην ουσία, το ΕΔΔΑ καταδίκασε το ελληνικό κράτος διότι εφαρμόζει πάνω στον Σάββα Ξηρό εκδικητικές μεθόδους κράτησης, αρνούμενο να του δώσει τη δυνατότητα να φροντίσει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Έκρινε, δε, ότι «η εισαγωγή του σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο για το χρονικό διάστημα που απαιτεί η φύση της ιατρικής του αγωγής, μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστική για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του». Η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο «ειδικής φύσης» μπορεί να εξηγηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τη δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με το δέοντα ανθρωπισμό το ζήτημα."

 

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

"Αφού δεν κατάφεραν με τις καταθέσεις υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν να αποτρέψουν τις καταδίκες, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τώρα να πετύχουν την αποφυλάκιση του δολοφόνου – τρομοκράτη, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη. Και μετά διαμαρτύρονται όταν τους λένε ακραίους…", λέει χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρομοκράτες, όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά και παίρνει προκλητικές διαστάσεις.

Μόλις πρόσφατα (14/12), η “Αυγή”, εκφραστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενούσε άρθρο “φίλων και συντρόφων του Δ. Κουφοντίνα”, που ζητούσε να αποφυλακιστεί ο τρομοκράτης Σ. Ξηρός.

Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του Χθες, το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, όχι μόνο υιοθετούσε το αίτημα των “φίλων” του φυλακισμένου τρομοκράτη, αλλά και εξαπέλυε επίθεση στο κράτος, υποστηρίζοντας ότι η παραμονή του Σ. Ξηρού στη φυλακή συνιστά “απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση”, καθώς και “δείγμα εκδικητικότητας του κράτους, σε έναν κρατούμενο «ειδικής φύσης»”.

Πως και γιατί οι φυλακισμένοι τρομοκράτες είναι “κρατούμενοι ειδικής φύσης” μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει.

Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris avatar
  Aris 19/12/2013 20:58:33

  Αυτές δυστυχώς είναι οι παιδικές αρρώστιες του Αριστερισμού που έλεγε κι ο Λένιν. Προφανώς οι συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης του τμήματος δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν "υιοθετήσει" τον Σάββα Ξηρό κατ΄εξαίρεσιν και κανέναν άλλο κρατούμενο δολοφόνο που έχει την ίδια ή και χειρότερη μεταχείρηση με αυτόν. Η βλακεία τους μάλιστα είναι πολύ μεγάλη αν λάβουμε υπ' όψιν οτι ο Ξηρός τους θεωρεί ξεπουλημένους συστημικούς ψευτοαριστερούς και ουδέποτε ήταν Σύριζα ή Συν ή και ΚΚΕ εσωτ. τέλος πάντων. Η μεγαλύτερη βλακεία του ανθρώπου είναι οταν καταντάει δογματικός...
  Πάντως είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ δια του Κεδίκογλου κάνει μια σοβαρή αντιπολιτευτική κίνηση κατα του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τώρα οι κινήσεις της θύμιζαν παιδική χαρά και δεκαπενταμελές γυμνασίου...

  • και πες και πες και ψ ψ π avatar
   και πες και πες και ψ ψ π @ Aris 20/12/2013 00:31:13

   Ο Σάββας είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ κρατούμενος, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί. Δεν σκότωσε, -αν σκότωσε ποτέ αυτός, γιατί δεν ξέρω-, για να πάρει λεφτά, ή γιατί είχε κάποια προσωπικά προηγούμενα με τα θύματα. Για ιδεολογικούς/πολιτικους λόγους το έκανε. Αυτή ειναι η αλήθεια.

   Αν για πολιτικούς λόγους σκοτώνεις, ή ό,τι άλλο παράνομο κάνεις, διώκεσαι ποινικά και δικάζεσαι για αυτά. Ο Ξηρός έφαγε κάποιες ισόβιες για τα δικά του, αλλά μία μετράει.

   Απο κει και πέρα, υπάρχουν νόμοι και δικαστήρια να κρίνουν,αν θα πάρει άδειες, αναστολή κλπ. Όπως και η κοινωνία, βέβαια. Ο Ξηρός δεν είναι όποιος κι όποιος κρατούμενος, και δεν μπορεί να προσδοκά ίση μεταχείριση με άλλους. Αλλά ουτε και έχει την υγεία του, όπως οι άλλοι. Έχουμε ιδιάζουσα περίπτωση. Σημειωτέον, δε, αναστολή δίνεται, όχι αποφυλάκιση.

   • Aris avatar
    Aris @ και πες και πες και ψ ψ π 20/12/2013 08:58:01

    Oλοι οι κρατούμενοι είναι πολιτικοί κρατούμενοι φίλε μου, σου υπογράφουν και υπεύθυνη δήλωση αν θέλεις. Ολοι βρέθηκαν στη φυλακή επειδή σε κάποιο σημείο συγκρούστηκαν με το ισχύον πολιτικό καθεστώς. Σε άλλο καθεστώς μπορεί και να μην συγκρούονταν.

  • Practical Joke avatar
   Practical Joke @ Aris 20/12/2013 01:11:45

   Ρε παλικάρια πραγματικά οι Χουντικοί πέθαναν στην φυλακή; Μόνο 2 που δεν ήθελαν να κάνουν αίτηση αποφυλάκισης. Οι υπόλοιποι βγήκαν. Αυτοί που έκαναν πραγματικά εσχάτη προδοσία (Κατέλυσαν το Σύνταγμα και το πολίτευμα) πως τους συμπεριφερθήκαμε; Δίνοντας τους όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα.

 2. Tassos avatar
  Tassos 19/12/2013 21:48:42

  Αν δεν κάνουν πλάκα, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Στον ΣΥΡΙΖΑ ενεδρεύουν δυνάμεις με μύχιες σκέψεις ολοκληρωτισμού. Πάντως αν αφεθούν ελεύθεροι οι ΞηροΚουφοντίνες δεν τους βλέπω να μακροημερεύουν. Οταν σκοτώνεις πράκτορες της CIA, έσφιξες. Και μάλιστα πολύ...

 3. Practical Joke avatar
  Practical Joke 19/12/2013 22:29:28

  Φίλε μου για τον Λαυρεντιάδη και τον Μιχαλολιάκο υπάρχουν ένα κάρο πρόθυμοι να ζητήσουν την αποφυλάκιση του. Το να δώσεις σε κάποιον άρρωστο ΔΙΑΚΟΠΗ και όχι αποφυλάκιση (λες και υπάρχει περίπτωση ο τυφλός να το σκάσει και να πάει που;) για 6 ΜΗΝΕΣ λέγεται πολιτισμός. Το να προβάλεις πάντα τα θύματα τότε καλύτερα να τον εκτελούσαμε. Εκτός και αν είμαστε υπέρ των βασανιστηρίων οπότε πάω πάσο και κόβω την συζήτηση εδώ

 4. CHRIS avatar
  CHRIS 19/12/2013 22:33:34

  Από τη στιγμή που υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το ΕΔΔΑ δεν θα έπρεπε να συμμορφωθούμε ως προς αυτή; Έχουμε την πολυτέλεια να πληρώνουμε πρόστιμα;

 5. ΑΜ Παπαιωαννου avatar
  ΑΜ Παπαιωαννου 19/12/2013 22:50:10

  Αν εχει πραγματικά σοβαρή βλάβη υγιειας πρέπει να αποφυλακιστεί. Η Δημοκρατια δεν εκδικείται όπως πάρα πολύ καλά έκανε στο θέμα Παττακού.

  • και πες και πες και ψ ψ π avatar
   και πες και πες και ψ ψ π @ ΑΜ Παπαιωαννου 20/12/2013 00:41:00

   Όχι μονο του Πατακου, όλων των χουντικών, πλην Παπαδόπουλου και Ντερτιλή. Αυτοί ΔΕΝ εκαναν αίτηση και χωρίς αίτηση δεν βγαίνεις. Νομίζω ότι η Ιστορία θα κρίνει ευμενώς αυτή την απόφασή τους. Δεν είναι και λίγο πραγμα για την ιδεολογία σου να πεθαίνεις στην φυλακή...

   • και πες και πες και ψ ψ π avatar
    και πες και πες και ψ ψ π @ και πες και πες και ψ ψ π 20/12/2013 00:42:11

    Και του Αγγελή, βέβαια, που αυτοκτόνησε στο κελί του

   • Ηλίας Πορφυρός avatar
    Ηλίας Πορφυρός @ και πες και πες και ψ ψ π 20/12/2013 01:20:41

    Εντάξει φίλε μου αλλά αυτή η λογική δεν γίνεται να δουλεύει α λα καρτ. Αν συμβεί κάτι σε χρυσαυγίτη κρατούμενο (ως συνάνθρωπός τους, εύχομαι να έχουν την υγεία τους) τότε θα περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ σε παρόμοια συζήτηση να λάβει ξεκάθαρη θέση διακοπής της ποινής τους. Και να μη φοβηθεί το γεγονός πως κάτι τέτοιο θα μετατραπεί σε ευκαιρία για επικοινωνιακό σόου. Έτσι δεν είναι;

 6. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 20/12/2013 06:03:55

  Εμενα με εξοργιζει η διαφορετικη αντιμετωπιση της Πολιτειας απεναντι στους πολιτες.Προσωπικα θα ηθελα ολοι οι ψευτοεπαναστατες να σαπισουν μεσα στη φυλακη.Απο την αλλα,θυμαμαι τον ''αρρωστο'' Μακαρο να καπνιζει το πουρο του.Δεν μπορει ο Μακαρος να ειναι πιο αρρωστος απο τον Ξηρο
  Γενικοτερα ομως ενα συμπερασμα....οι τελευταιες ειδησεις απο τον Συριζα ολο και απομακρυνουν το ενδιαφερον του κοσμου απο το πολιτικο πεδιο και το στρεφουν αλλου!!

 7. Artemis Kateridou avatar
  Artemis Kateridou 20/12/2013 07:08:55

  Ο Ξηρος να ξηραθει μια ωρα αρχιτερα... να μας αδειασει την γωνια ο δολοφονος

 8. Free Democrat avatar
  Free Democrat 20/12/2013 07:14:05

  Ο ανθρωπισμός και η ανεκτικότητα είναι δύο θεμελιώδη στοιχεία του δημοκρατικού πολιτεύματος και του νομικού πολιτισμού μας.

  Ο σεβασμός και η τήρησή τους είναι και η πιο αποστομωτική απάντηση στους αμφισβητίες της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Ανάγκη επίκαιρη όσο ποτέ!

  Η αναστολή εκτέλεσης ποινής του Σάββα Ξηρού από την Ελληνική δικαιοσύνη είναι μία ύστατη πράξη δημοκρατικής ευαισθησίας και σεβασμού στους θεσμούς μίας ευνομούμενης Ευρωπαικής πολιτείας.

  • Νικολάκη εφέντης avatar
   Νικολάκη εφέντης @ Free Democrat 20/12/2013 10:39:58

   Αυτά που λες επί της αρχής είναι φυσικά σωστά. Εν προκειμένω όμως, επιδέχονται ερμηνείας. Ποιό ακριβώς πνεύμα δικαίου υπηρετεί μια τέτοια κίνηση; Υπάρχει αναλογικότητα στις ποινές, αυτό δεν το απαιτεί ο νομικός πολιτισμός; Όποιος κάφρος σκοτώσει δηλαδή, να βγαίνει έξω μετά από λίγα χρόνια;

   Εγώ προσωπικά θεωρώ πάντως, πως η πολιτεία του δείχνει υπερβολικό ανθρωπισμό αφού η μάνα του έχει την δυνατότητα να τον βλέπει ζωντανό, σε αντίθεση με τις μάνες των θυμάτων του γιου της (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ…) που βλέπουν μόνο τα μνήματα τους…

   Ας δηλώσει μεταμέλεια τουλάχιστον, ας δώσει και 5-6-7-10 ονοματάκια και βλέπουμε…

 9. Tassos avatar
  Tassos 20/12/2013 08:52:47

  Νομίζω ότι πολλές πτυχές της υπόθεσης 17Ν είναι σκοτεινές. Φρονώ ότι είναι σκόπιμη μία ανάκριση από την CIA στην Σαουδική Αραβία. Εκεί που σε περιμένει ο χοντρός, ιδρωμένος, γουαχαμπιστής ανακριτής με την φαλάκρα και τα μούσια με ένα κλαδευτήρι, σε κόβει τα δάχτυλα για καλημέρα και μετά σε λέει: "καλωσόρισες παιδί μου, γιατί σε φέραν εδώ, έχεις να μας πεις κάτι?"

 10. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 20/12/2013 12:15:42

  "Κάνουμε μια πρόταση στην Κουμουνδούρου. Να ζητήσει την αποφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που επίσης είναι σοβαρά άρρωστος και στο κάτω – κάτω δεν δολοφόνησε και κανέναν. Εκεί δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα άραγε;"

  Εύλογο ερώτημα το παραπάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι αν μπορούσε να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, θα δημιουργούσε με τέτοιες αντιλήψεις άλλα σοβαρά προβλήματα.

  Πάντως η κατάσταση στις φυλακές πρέπει να βελτιωθεί γενικώς και πρέπει να χτιστούν και νέες φυλακές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.