#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/04/2013 18:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύνδεση των υποκλοπών με το "σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή" βλέπει η δικαιοσύνηΣτη συνένωση των δικογραφιών, που αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές το 2004-2005, και το λεγόμενο «σχεδίο δολοφονίας» του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, θα προχωρήσει άμεσα η Δικαιοσύνη, καθώς φαίνεται να έχουν εντοπιστεί ενδείξεις πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα στοιχεία των δύο δικογραφιών, που έχουν σχηματιστεί κατ΄αγνώστων δραστών και βρίσκονται σε τακτική ανάκριση, οδηγούν σε ενδείξεις ότι τόσο οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις επιφανών πολιτών με πρώτο τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό όσο και το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή, αποτελούν περιστατικά που πιθανολογείται πως έχουν «κοινή γραμμή» και «κοινή αφετηρία».

Δικαστικές πηγές φαίνεται να θεωρούν ότι η υπόθεση της παρακολούθησης των κινήσεων του τότε πρωθυπουργού και μελών της οικογένειάς του, που δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο με παράθεση εγγράφων της ΕΥΠ και «αναφορές Ρώσων πρακτόρων», αλλά και η παρακολούθηση συνομιλιών τού τότε πρωθυπουργού έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: Αποτελούν ενέργειες κατασκοπείας σε βάρος κρατικών αξιωματούχων, με κοινό στόχο και στις δύο, τον πρωθυπουργό της χώρας.

Οι ενδείξεις που φαίνεται να αξιολογούνται από τη Δικαιοσύνη ως επαρκείς για τον σχηματισμό μίας δικογραφίας για τις δύο αυτές υποθέσεις εκτιμάται ότι θα πρέπει να αξιολογηθούν ενιαία, ώστε να δοθούν απαντήσεις αν πράγματι εκδηλώθηκαν παρασκηνιακά ενέργειες με στόχο ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της χώρας την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

Πληροφορίες από το περιβάλλον των δικαστηρίων αναφέρουν ότι βασικός λόγος που οδηγεί στην ενιαία διερεύνηση των δύο υποθέσεων είναι κάποια σοβαρά στοιχεία που οδηγούν στον συμπέρασμα πως οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων πολιτικών αξιωματούχων δεν σταμάτησαν το 2005, οπότε αποκαλύφθηκε το παράνομο λογισμικό της εταιρίας VODAFON, αλλά φέρονται να συνεχίστηκαν έως τουλάχιστον το 2007, ενώ δηλαδή πλέον διεξαγόταν ήδη έρευνα για την υπόθεση. Η αξιολόγηση δεδομένων που περιλαμβάνονται στην επίμαχη δικογραφία κατά δικαστικούς κύκλους αφήνει επαρκείς ενδείξεις ότι οι καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών εξακολούθησαν μέσω άλλων -και όχι απαραίτητα τηλεφωνικών- εταιρειών. Κάτι τέτοιο, όπως λέγεται έντονα στα δικαστήρια, προέκυψε χωρίς αμφιβολία από άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων, που διατάχθηκαν από την ανάκριση.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των συνομιλιών τού πρώην πρωθυπουργού με υψηλότατους ξένους αξιωματούχους, που είχαν υποκλαπεί, κάποιες αφορούσαν θέματα ενεργειακής πολιτικής και αντίστοιχων έργων που τότε η κατασκευή τους βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών. Το ενδεχόμενο αυτό «δένει» επιπλέον τις δύο δικογραφίες.

Αντίστοιχα μαρτυρικές καταθέσεις πολιτικών προσώπων ενώπιον του 3ου Τακτικού Ανακριτή, που χειρίζεται τη δικογραφία για τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας, αλλά και άλλες ανακριτικές ενέργειες φαίνεται να ενισχύουν την υποψία ότι με τη δημοσιοποίηση του «σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών» δεν σταμάτησε η «κατασκοπεία».

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ασκήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 ποινική δίωξη για «απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας» κατά παντός υπευθύνου.
Το 2007 η υπόθεση των υποκλοπών είχε μπει στο αρχείο, καθώς η ανάκριση που είχε διενεργηθεί δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τους δράστες και τις παραμέτρους της υπόθεσης. Ωστόσο, το 2010, η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο κατόπιν παρέμβασης του μετέπειτα υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τότε προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η νέα διερεύνηση της υπόθεσης εντόπισε στοιχεία για τη χρήση συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων που εμπλέκουν στην υπόθεση υπαλλήλους ξένης πρεσβείας στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα «ύποπτο» κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούνταν από υπαλλήλους της συγκεκριμένης πρεσβείας, το οποίο αγοράστηκε μαζί με άλλα τρία καρτοκινητά από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη, στον Πειραιά, από πρόσωπο που είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία. Εντοπίστηκαν, επίσης, και άλλοι «ύποπτοι» τηλεφωνικοί αριθμοί σε άλλη χώρα, που επικοινώνησαν με τα καρτοκινητά - σκιές των υποκλοπέων στην Ελλάδα.

Η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες για «σχέδιο απόπειρας δολοφονίας του Κ. Καραμανλή» εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2012 σε τακτικό ανακριτή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων δραστών για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».

Οι καταγγελίες αφορούν έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, που δημοσιεύθηκε σε εβδομαδιαίο έντυπο, σύμφωνα με το οποίο, υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής τής τότε κυβέρνησης.
Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει, το 2008, αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπουργό.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 02/04/2013 20:45:00

  Να δω πότε θα καταλάβουμε πόσο μεγάλο παιχνίδι από τις ΗΠΑ έχει παιχθεί στην πλάτη μας εδώ και 40 χρόνια με πολλούς συνεργούς αιρετούς μας...

 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 02/04/2013 20:48:25

  Θά ήθελα πολύ νά βγή νά μιλήση γιά όσα βίωσε στό θέμα αυτό ο Κ. Καραμανλής. Συλλογάται καλά όχι μόνον όποιος είναι ελεύθερος αλλά καί όποιος είναι πλήρως ενημερωμένος (αυτό γιά εμάς τούς πολίτες). Δίνει δέ προοπτικές άλλης πολιτικής στό Γένος όποιος αναλαμβάνει τόν κίνδυνο (αυτό γιά τόν Κ. Καρμανλή καί κάθε Ηγέτη).
  Κάποτε πρέπει ο Κ. Καραμανλής νά βγή νά μιλήση γιά τά 3 ΟΧΙ πού είπε στόν άρτι εκλεγέντα Γεν. Γραμματέα τού ΝΑΤΟ Δανό κ. Ράσμουσεν,
  1. όχι σέ ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν στήν Κύπρο,
  2. όχι στήν συνεκμετάλλευση τού Αιγαίου μέ τούς νεοΟσμανλήδες,
  3. όχι στήν αποδοχή διπλής ονομασίας γιά τά Σκόπια.
  Πόσο σπουδαία καί ΕΘΝΙΚΗ συμβολή θά είχε προσφέρει εάν αμέσως μετά τίς απορρίψεις τών 3 προτάσεων τού θρασύτατου κ. Ράσμουσεν είχε στήν επακολουθήσασα συνέντευξη τύπου αποκαλύψει,
  -όχι μόνον τίς 3 προτάσεις καί τά ισάριθμα ΟΧΙ, αλλά κυρίως,
  -τήν ευθεία καί ιταμή δήλωση τού (εκλεγέντος καί από ημάς) κ. Ράσμουσεν ότι ''είναι τελειωμένος''.
  Οι ρομαντικοί πιστεύουμε ότι έτσι γράφεται η Ιστορία, έτσι δίδονται παραδείγματα καί μηνύματα πρός πάσαν κατεύθυνσιν...
  Γιατί, στόν βαθμό πού ενδεχομένως ο Πατριώτης Κ. Καραμανλής σκέφθηκε έναν καλύτερο χρόνο αποκαλύψεως, αυτός πέρασε καί χάθηκε μέ τήν εκλογική του ήττα, από ένα ΠΑΣΟΚ πού τό 2009 πήρε μόνον 8.000 ψήφους περισσότερους από τήν προηγουμένη φορά, όπου καί ηττήθηκε από τήν κουρασμένη Ν.Δ. ενός κουρασμένου Κ. Καραμανλή...
  Οι παροικούντες τά έσω μέρη τών τειχών τής Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καί άλλα. Γιατί επιτέλους δέν μιλούν, π.χ. γιά τίς φωτιές τής Ηλείας καί τήν διασύνδεσή τους μέ τήν ...Αλάσκα ? Γιατί δέν λένε τίποτε γιά τήν υπαναχώρηση από τήν προφορική συμφωνία αποδοχής τής Ελληνικής ΑΟΖ από Λιβύη καί Αίγυπτο ? Γιατί δέν κάνουν έστω μία νύξη γιά τήν πτώση τού σκάφους πού πήγαινε στό Άγιον Όρος τόν Πατριάρχη Αλεξανδρείας καί άλλα άτομα ?
  Αλήθεια, πόσα άτομα έχουν ως έδρα τους τήν Αθήνα καί εργάζονται στήν βασική -μία- Πρεσβεία ? Εάν, εάν, εάν, είναι πάρα πολλά, τί ρόλο παίζουν ?
  Καί οι γραικύλοι διαπλεκόμενοι γιατί σιωπούν ?
  Στήν καταγραφή τής Ιστορίας οι αποσιωπήσεις αποδεικνύονται συνήθως χειρότερες από τίς παραποιήσεις ! Βαρύτερης σημασίας.

  • AGH avatar
   AGH @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 02/04/2013 21:58:01

   ...οι διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου σε χρόνο μηδέν...η ασφάλειά του ακόμη και σήμερα...και πολλά άλλα. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα ακουστούν κάποια πράγματα.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 03/04/2013 06:40:59

   Εξαιρετικη ανασκοπηση Ξενοφωντα...
   Ιδιαιτερως η αναφορα για την πτωση του αεροσκαφους. Σαφες μηνυμα προς τον τοτε πρωθυπουργο : "αυτο θα παθεις"....

 3. μακεδων avatar
  μακεδων 02/04/2013 21:12:14

  Και τον γαπ τον παρακολουθούν οι εξωγήινοι και ετοιμάζεται ανακοίνωση από τον καρχιμακη

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 02/04/2013 21:22:57

  Αμφίβολο αν θα τα διαβάσουμε το 2035, όταν ανοίξουν τα αρχεία της CIA, μαλλον θα έχουν δέσμευση 50+ χρόνων.
  Από κανένα wikileaks αν βρεθούν ενδείξεις - και μόνο του τι συνέβη. Κι αυτοί μόνο "Εμπιστευτικά" βγάζουν, οι αποδείξεις βρίσκονται σε απόρρητα και άκρως απόρρητα, αν βγάλουν τέτοια το κεφάλι τους χάθηκε.

  Κατά τα λοιπά καραμπινάτη υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος μαλιστα συμμάχου χώρας. Όχι ότι αμφιβάλλαμε. Θα αφεθεί η Δικαιοσύνη να απαγγείλει κατηγορίες; Όταν την αφήνουν κανει τη δουλειά της. Που είναι τώρα τα παπαγαλάκια-πρακτοράκια που πριόνιζαν τον δήθεν κουρασμένο Καραμανλή;

  • Απόδραση avatar
   Απόδραση @ Προφήτης 02/04/2013 22:00:33

   Σωστός

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 02/04/2013 21:58:45

  Καθώς λέει το άρθρο, τα εν λόγω στοιχεία (και ίσως, η αποκάλυψη-δημοσιοποίησή τους), σχετίζονται με το ενεργειακό παιχνίδι των δυο (τουλάχιστον) πρώην υπερδυνάμεων. Μοιάζει λογικό, να βγει στο φως ολόκληρη η αλήθεια, με πλήρη τα στοιχεία, όταν το παιχνίδι αυτό θα έχει πάψει να εξελίσσεται και όταν το αποτέλεσμά του οριστικοποιηθεί.

 6. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 02/04/2013 22:54:23

  Μπερδεύτηκα. Εγώ ήξερα αυτά που έγραφαν τα νταβατζοΜΜΕ: ο Καραμανλής έπαιζε όλη μέρα game boy και έτρωγε σουβλάκια. Δεν είναι έτσι τα πράγματα;

 7. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 02/04/2013 22:58:31

  Προεδρε να εισαι παντα καλα. Η Πατριδα ισως σε χρειαστει ξανα, απο καποιο ποστο. Δεν μπορω να πω αυτη τη στιγμη απο ποιο. Ο χρονος και οι αναγκες θα το καθορισουν... δεν σε ξεχναμε..

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Μικρασιάτης 03/04/2013 01:43:45

   Οι κομματικές χάρες και συμφωνίες θα δείξουν τι θα γίνει...Ελάτε τώρα ρε παιδιά,ήξερε τι ερχεται,ηξερε πόσο χάλια είναι τα δημοσιονομικά και παλι εκαναν σωρηδόν προσλήψεις σρο Δημόσιο.

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ Μεγάλες στιγμές 03/04/2013 14:07:46

    Δηλαδη οι εκατονταδες χιλιαδες μονιμοι κυφηνες του Δημοσιου, ειναι διορισμενοι απ το Κ. Καραμανλη? 6 χρονια περιπου κυβερνησε, ας δουμε ποσους καινουργιους ΜΟΝΙΜΟΥΣ δημοσιους υπαλληλους ''φορτωσε'' στο Κρατικο τομεα.
    Για οσους συμβασιουχους που οι πιο πολλοι κακως διορισθησαν, δεν το συζηταμε αφου το 99% απ αυτους εχουν ηδη απολυθει, χωρις να επιβαρυνουν πλεον, ενω οι αποδοχες των περισσοτερων απ αυτων ηταν μικρες.
    Αλλα μην ανησυχειτε, θα ερθει ο Τσιπρας να επανακρατικοποιησει Ολυμπ Αεροπορια, Δεη, Οτε κτλ, και τοτε θα φαμε ολοι με χρυσα κουταλια.
    Απλα να μη χαθουμε τοτε, που με τη ΠΕΙΝΑ που θα πεσει θα κλαιτε ΟΛΟΙ με μαυρο δακρι.
    Λογικα το αντιnews θα υπαρχει, και θα σας περιμενω να μου πειτε τα νεα σας...

    • Μεγάλες στιγμές avatar
     Μεγάλες στιγμές @ Μικρασιάτης 03/04/2013 20:06:40

     Δεν βλέπεις καθαρά...
     Πρώτον,όποιος διαφωνεί δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ
     Δεύτερον,μην μου λες τι δεν έκανε.Πες μου τί εκανε όταν τα πράγματα εβλεπε οτι οδηγουσαν με ακρίβεια στο ΔΝΤ!

     • dim avatar
      dim @ Μεγάλες στιγμές 03/04/2013 21:28:09

      Μέχρι το 2008 υπήρχαν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και όλα έδειχναν ότι είναι υπό έλεγχο...

      Από τις αρχές του 2009 που φάνηκε προς τα που πάει το πράγμα, και ξέροντας ότι με 151 βουλευτές και Μανώληδες και Σία δε μπορεί να επιβάλλει μόνος του μέτρα λιτότητας, ζήτησε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, για ένα μίνιμουμ συναίνεσης δέκα μέτρων, και ο ΓΑΠ τα αρνήθηκε όλα....

      Μετά πρότεινε πάγωμα μισθών και συντάξεων ώστε να συγκρατηθεί το έλλειμμα σε μονοψήφιο νούμερο και να μη κλείσουν οι αγορές, και για να μη μείνει η χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο (ο ΓΑΠ είχε ξεκαθαρίσει ότι το Μάρτη του 2010 θα προκαλούσε έτσι κι αλλιώς εκλογές), προκήρυξε εκλογές…

      Η ευθύνη του ΚΚ ήταν στη τριετία 2004 – 2007, όταν ήταν παντοδύναμος, είχε άνετη πλειοψηφία και μπορούσε να προχωρήσει στην επανίδρυση του κράτους… Τελικά προτίμησε την ήπια προσαρμογή, νομίζοντας ότι έχει μπροστά του τουλάχιστον 8 χρόνια ηγεμονίας… Τελικά η παγκόσμια ύφεση του 2008 επηρέασε και το έτσι κι αλλιώς σαθρό ελληνικό οικονομικό σύστημα και παρόλαυτα έκανε ό,τι πιο έντιμο και εθνικά υπεύθυνο έπρεπε να κάνει εκείνη τη στιγμη: σύγκληση αρχηγών, κάλεσμα σε εθνική συναίνεση, πρόταση για πάγωμα και λιτότητα και αποφυγή παρατεταμένου προεκλογικού κλίματος, θέτοντας τη πρόταση του στη κρίση του λαού… Ο λαός όμως προτίμησε το «λεφτά υπάρχουν»…

     • Μικρασιάτης avatar
      Μικρασιάτης @ Μεγάλες στιγμές 03/04/2013 22:50:31

      Λεω τη γνωμη μου για το τι ερχεται, μαζι με τον Αλεξη Τ που σιγουρα ερχεται (αν δεν σταματησει η επιδρομη στη μεσαια ταξη). Δεν λεω οτι καποιος υποστηριζει ντε και καλα τον Αλεξη, αλλα ισως μερικοι ελπιζουν σε μια καλυτερη μερα με αυτον...! Ο Κ. Καραμανλης κυβερνησε τη δευτερη τετραετια με οριακη πλειοψηφια 152 μετα 151 αν θυμαμαι καλα, κι οτι προσπαθησε να περασει εβρισκε τοιχο, και παραλληλα πολεμηθηκε απο παντου ακομα και απο μεσα. Το μονο που μπορουσε να κανει ηταν να θεσει να νεα οικονομικα δεδομενα στον Ελληνικο λαο, και να ζητησει μια καθαρη εντολη πχ με 160 Βουλευτες οπως πηρε ο ΓΑΠ, και ξεκαθαρη θεση απεναντι στο λαο οτι παμε αμεσα/εγκαιρα σε αυτα που ο Κ.Καραμανλης τοτε εξηγγειλε.

 8. theo1 avatar
  theo1 03/04/2013 06:03:40

  +1000!!!!
  Στο ίσως μόνο διαφωνώ. Για μένα είναι σίγουρο και σύντομα.

 9. tpe avatar
  tpe 03/04/2013 08:28:52

  Ακόμα κι έτσι να είναι (προσωπικά δεν αμφιβάλω για τη διασύνδεση αυτών των 2 θεμάτων). Το θέμα είναι πως εγώ νιώθω προδομένος από το ΚΚ γιατί απλά, στο τέλος, πέρα από 3 ΒΡΟΝΤΕΡΑ όχι, δεν είδα κάτι άλλο.

  Συγνώμη. Είδα. Είδα ένα ΜΟΥΓΓΟ πρωθυπουργό που δεν βγήκε να πει γιατί το χρέος θα πάει στο ΘΕΟ (από την πρώτη ημέρα της πρωθυπουργίας του), γιατί τα ελλείμματα ήταν τόσα, γιατί, γιατί, γιατί.
  Ακόμα περιμένω την επανίδρυση. Ή μήπως αυτό ήταν με τον διορισμό και των υπολοίπων;

  Η ιστορία έχει κρίνει ήδη.

  Και τέλος, αν χρειάζονται σχεδόν 10 χρόνια για ένα τόσο ξεκάθαρο πρόβλημα κι ουδείς έχει πάει φυλακή...

 10. parmeniwn avatar
  parmeniwn 03/04/2013 11:55:27

  Ο κ. Καραμανλής εκβιάστηκε, απειλήθηκε κλπ.
  Ωραία όλα αυτά αλλά έχω μία απορία, όταν αναλαμβάνεις στα χέρια σου τις τύχες ενός Έθνους περιμένεις κάτι λιγότερο;
  Γιατι εγώ απο τον Ηγέτη ενός Έθνους περίμενα κάτι περισότερο!
  Περίμενα να μείνει και να πολεμήσει ''υπερ βωμών και εστιών'' όπως οι παπούδες μας το '40 το '22 το '97 το '21 κλπ δίνοντας τη ζωή τους γι'αυτό το Έθνος και χωρίς να είναι Πρωθυπουργοί!!
  Να πολεμήσει και αν απαιτηθεί να ''πέσει'' όπως και άλλοι πριν απο αυτόν.
  Άλλωστε αυτός το ζήτησε (αυτός κατέβηκε υποψήφιος και ζήτησε την ψήφο μας) δεν μας εξήγησε τότε ότι αναλαμβάνει υπο προυποθέσεις ότι δηλ αν απειληθεί θα την κάνει... καθώς δεν καλύπτεται απο το συμβόλαιο του...
  Και απορώ που οι ''καραμανλικοί'' περιμένουν ακόμα να μιλήσει, να πεί τι δηλαδη;

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ parmeniwn 03/04/2013 14:54:06

   Μαλλον δεν θυμαστε (ή κανετε τα κοροιδα) ποσο πολεμηθηκε ο Κ. Καραμανλης. Για ηπια μετρα, ουτε στο 1/10 των σημερινων, και η χωρα παρελυε απο γενικες απεργιες , πορειες σχεδον καθε μερα, & τρομερα επεισοδια. Κλειστα λιμανια, αγροτες που ανεβαζαν τα τρακτερ τους στην Αθηνα, Κρουαζιεροπλοια που δεν τα αφηναν να δεσουν, υποκλοπες και απειλες για τη ζωη του.
   Μετα οι πολεις μας καταστραφηκαν επειδη ενας τρελος Ειδικος Φρουρος πυροβολησε το μικρο παιδι αφου σχεδον ΟΛΟΙ κανατε λες και ειχε δωσει την ...εντολη ο Κ. Καραμανλης.

   Στο ασφαλιστικο οταν εγινε ενα βημα ενοποιησης εγινε ΧΑΜΟΣ, μετα οταν εφερε τη COSKO στο λιμανι (που τωρα ολοι λενε, καλως ηρθε) γινοταν ΠΟΛΕΜΟΣ. Κι οταν υπογραφτηκε το Μπουργας - Αλεξ πολλοι λεγατε οτι δεν θα μας προσφερει κατι και απλα θα ρυπαινει το περιβαλλον. Μετα ειχαμε τη ...''τρομοκρατια'' που σκοτωνε καθε τρεις και λιγο αστυνομικους εν ονοματι του ...λαου, συν οτι στα Πανεπιστημια γινοταν ΜΑΧΕΣ πραγματικες για ασημαντες αιτιες.
   Μετα στην Ελλαδα εγινε χαμος για το Βατοπεδι μια υποθεση ουτε 100 εκατ, οταν τωρα μιλαμε για εκατονταδες Δις Ευρω χαμενα, οταν ο αγαπημενος της Αριστερας Ακης μας εκανε πλακα σε εξοπλιστικα αξιας πολλων Δις κι ολα καλα...
   Τι αλλο να πρωτοθυμηθω, τις φωτιες που ολως τυχαιως ομοιες τους δεν εχουν ξαναμπει στην Ευρωπη, τις υποκλοπες και τις απειλες για τη ζωη του. Και ποσα αλλα, θα εγραφε κανεις βιβλιο απ τα στημενα γεγονοτα της περιοδου εκεινης. Δεν εχει πολεμηθει κανεις οσο ο Κ. Καραμανλης.

   Οποτε αφου σχεδον ολη η κοινωνια ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ να φυγει η Ν.Δ απ την εξουσια, και ο ΓΑΠ ειχε ξεκαθαρισει οτι θα γινοταν εκλογες λογω του Προεδρου της Δημοκρατιας, ο Κ.Καραμανλης βλεποντας οτι αυτη η κατασταση ζημιωνει συνεχεια την Ελλαδα εκανε το αυτονοητο, δλδ εκλογες.
   Εκει απλα ζητησε απ το κοσμο να δεχτει ΑΜΕΣΑ μηδενικες αυξησεις σε μισθους/συνταξεις για καποια χρονια συν μια μικρη αυξηση της φορολογιας και καποια αλλα περιοριστικα μετρα, γιατι ξεκαθαρισε οτι τα πραγματα ηταν πολυ δυσκολα. Ο Ελληνικος λαος του εδωσε ~34% μονο, και ο θριαμβευτης ηταν ο αγαπημενος σας (τοτε) ΓΑΠ που σας ελεγε οτι ολα θα πανε καλα και λεφτα υπαρχουν. (αντε μην μου κριβεστε τωρα, τον ΓΑΠ αγαπησετε οι πιο πολλοι).
   Τη συνεχεια τη ξερετε. Τωρα ο Α. Σαμαρας προσπαθει να μαζεψει τα αμαζευτα αλλα ειναι μαλλον αργα, κι ερχεται ο Αλ Τσιπρας ως νεος ΓΑΠ και χαριζει χρεη, ταζει αυξησεις σε μισθους και συνταξεις, διορισμους στους νεους Κρατικους Οργανισμους που θα προκυψουν.
   Κι οσοι απο εσας ψηφισατε ΓΑΠ, θα τρεξετε τωρα ολοι στον Αλ Τσιπρα.
   Καλη επιτυχια, και μην χαθουμε οταν μαζι με τον Αλεξη θα ερθει η απολυτη ΠΕΙΝΑ. Ελπιζω να εχουμε ιντερνετ τοτε, αλλοιως θα πηγαινουμε στις πλατειες που θα ειναι και free...

   ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟΡΩ, ΑΜΝΗΣΙΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ... ?!?!...

   • *Mara* avatar
    *Mara* @ Μικρασιάτης 03/04/2013 17:25:41

    Μικρασιάτη όταν η μνήμη είναι επιλεκτική..., όσα και άν τους υπενθυμίσεις κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
    Ξέχασες βέβαια να αναφέρεις τους "πανέξυπνους" δεξιούς που αντί για κάλπη πήγαν παραλία......

    • Μικρασιάτης avatar
     Μικρασιάτης @ *Mara* 03/04/2013 22:37:36

     Ακομα κι αν δεν πηγαιναν στη παραλια, η κατασταση ηταν μη αναστρεψιμη, αφου τα μιντια ειχαν πεισει το κοσμο οτι ο Κ. Καραμανλης επρεπε να κανει στην ακρη. Πολλοι απ αυτους που πηγαν στις παραλιες θα ψηφιζαν Πασοκ οχι φανατικα. Σιγουρα οι πιο πολλοι απ αυτους θα ψηφιζαν Ν.Δ, αλλα και παλι δεν θα ηταν αρκετο. Απλα αντι ~34% - 44 %, θα ειχαμε πχ 37% - 42,5 %. Αλλα στη τελικη καλυτερα που ο ΓΑΠ εξελεξε 160 Βουλευτες οποτε δεν ειχε καμια δικαιολογια οτι δεν τον αφησαν να κυβερνησει. Και πηραν και καποιοι Δεξιοι ενα μαθημα οτι η παραλια δεν ειναι για τη μερα των εκλογων...

  • GO avatar
   GO @ parmeniwn 04/04/2013 05:27:34

   Ο Κώστας Καραμανλής, κόντρα σε όλη την αντιπολίτευση και τους Τατούλη, Μανώλη και τ΄ άλλα παιδιά, στο τέλος με 151 βουλευτές, τον Παυλίδη να του κουνά απειλητικά το δάκτυλό του και με διαφόρους άλλους μιντιάρχες να του κατασκευάζουν ... Βατοπέδια:
   Άσκησε εξωτερική πολιτική που μας έκανε όλους υπερήφανους.
   Έφερε στην Ελλάδα σημαντικές επενδύσεις.
   Άφησε τον κατώτατο μισθό στα 780€, την ανεργία στο 7%, την βενζίνη στα 0,90€/lt και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 0,40€/lt (τα νούμερα είναι στο περίπου) και... και... και...
   Έπεισε τον Μπαρόζο και τον Αλμούνια και συμφώνησαν να λάβει μέτρα ήπιου χαρακτήρα προκειμένου να συμμαζευτεί το, λόγω της παγκόσμιας κρίσης, διογκωμένο (το παρέδωσε <9%) έλλειμμα. Τονίζεται ότι παρόμοια υψηλά ελλείμματα είχαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
   Πήρε ορισμένα από τα μέτρα και επαναστάτησε, αλλά πραγματικά επαναστάτησε, το σύμπαν.
   Ο Γιωργάκης με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οδηγούσε την χώρα σε εκλογές.
   Ήταν πρακτικά αδύνατο (λόγω κοινοβουλευτικής αδυναμίας, κοινωνικής αναταραχής και με τον Γιωργάκη να μας πηγαίνει σε εκλογές) να εφαρμοστεί οποιοδήποτε σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής.
   Επειδή πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και επειδή ο Καραμανλής δεν ήταν ο Μπάτμαν στην Γκόθαμ Σίτι, ούτε ο Σούπερμαν στην Σμόλβιλ Τάουν, αλλά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος που είχε καθήκον να ασκήσει πολιτική προς όφελος της χώρας και τα εμπόδια που είχε μπροστά του ήταν ανυπέρβλητα, έπραξε ότι το δημοκρατικότερο. Προσέφυγε στην ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.
   Και πώς ανταποκρίθηκε ο λαός τον Σεπτέμβριο του 2009; Πίστεψε τον Γιωργάκη και τα “λεφτά υπάρχουν” ή πήγε για μπάνιο. Σεβαστό, τότε, Εφιαλτικό, τώρα.
   Ο Κώστας Καραμανλής δεν εγκατάλειψε τίποτα απολύτως.
   Έδωσε την τότε τελευταία μάχη του και την έχασε.

   • Μηχανικός avatar
    Μηχανικός @ GO 04/04/2013 13:25:59

    Φίλε GO, καλά κάνεις και αναφέρεις το πως έγιναν τα πράγματα και το πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, για να μην νομίζουν οι απέχοντες των εκλογών του 2009, ότι οι υπόλοιποι τρώμε κουτόχορτο.
    Μην περιμένεις όμως τίποτα από αυτούς, γιατί έχουν βρει την "απόλυτη" δικαιολογία για την αποχή ή την επιλογή τους και δεν πρόκειται να παραδεχτούν δημόσια το λάθος τους.
    Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, πάντα κάποιος άλλος φταίει...

 11. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 03/04/2013 15:04:06

  Εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία που δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα (αν υπάρχουν θα βγουν κρυφό δε μένει τίποτε στην Ελλάδα) ή υπόθεση της "απόπειρας δολοφονίας" είναι μια φούσκα. Είπε ένας Ρώσος πράκτορας σε έναν της ΕΥΠ κάποια πράγματα, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία. Επειδή ήθελαν οι της ΕΥΠ να είναι καλυμμένοι μη γίνει κάνα κουφό, έκαναν ένα έγγραφο που ενημέρωναν τον Καραμανλή, παρόλο που προειδοποιουσαν στο ίδιο έγγραφο για την αναξιοπιστία της πηγής. Και ξαφνικά αυτό το έγγραφο έγινε το (μόνο με όσα βγήκαν στη δημοσιότητα) στοιχείο σε μια υπόθεση δολοφονίας πρωθυπουργού. Με την επιφύλαξη που ανέφερα αρχικά βέβαια, αλλά αν είναι έτσι όντως, να δω πόσο θα τρενάρουν αυτή την υπόθεση και πως θα τη βάλουν στο αρχείο, γιατί με τέτοια στοιχεία τι συνέχεια να υπάρξει;

 12. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 03/04/2013 16:08:40

  Το σίγουρο είναι πως ΓΑΠ, Σύριζα, Ντόρα και Καρατζαφέρης έριξαν τον Καραμανλή υλοποιώντας το τελικό σχέδιο των ΗΠΑ να ακυρώσουν συμφωνίες με Ρωσία. Καθένας από το πόστο του έπαιξε το ρόλο του. Μόνο ο Σύριζα είναι ακόμη -κακώς- εκτός κάδρου λόγω ηθικής αυτουργίας με πολιτική κάλυψη όσων γίνονταν από λάθρο και αναρχικούς όταν καίγονταν οι πόλεις μας. Οι υπόλοιποι ήταν σε ενεργό και δημόσιο ρόλο στην τέλεση των άκρων προδοτικών πράξεών τους.

  • *Mara* avatar
   *Mara* @ Γεώργιος Τ. 03/04/2013 17:28:07

   Έτσι ακριβώς Γιώργο.

 13. popaia avatar
  popaia 03/04/2013 19:23:20

  Και καθόλου στοιχεία να μη βρεθούν είναι εξώφθαλμο ότι υπήρξε σχέδιο αν όχι δολοφονίας, τουλάχιστον ανατροπής του Κ. και αποσταθεροποίησης της χώρας. Τέτοια λύσσα, τέτοιος πόλεμος δεν έχει ξαναγίνει. Πότε άλλοτε κάηκαν 68 άνθρωποι σε πυρκαϊές; Πότε άλλοτε υπήρξε "εξέγερση"; Τα "σκάνδαλα" να πέφτουν με ρυθμό πολυβόλου, στα λιμάνια και στις εθνικές, χαμός, ξύλο μέσα στα πανεπιστήμια, κόλαση. Αλλά βέβαια δεν συμφέρει ν' αποδειχτεί αυτό το έγκλημα γιατί η Πρεσβεία δεν το διέπραξε μόνη της. Μόνο τις εντολές έδινε. Τα υπόλοιπα τα έκαναν όλοι αυτοί οι "αντιδεξιοί αγωνιστές" που λυσσομάνησαν να φέρουν το ΓΑΠ και τώρα κάνουν τα κορόϊδα. Και μιλάνε φυσικά για συνομωσιολογίες. Λογικό...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ popaia 03/04/2013 23:06:29

   Ότι υπήρξε προσπάθεια, για να πέσει η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009 δεν αμφισβητείται. Έχω όμως μια ερώτηση :
   για ποιο λόγο, τα όποια στοιχεία περί σχεδίου δολοφονίας Καραμανλή, (που υπήρχαν πολύ πριν τις εκλογές του 2009),
   δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν τις εκλογές ;
   Αν μη τι άλλο, οι "αναφορές ρώσων πρακτόρων" που αναφέρει το άρθρο, εάν έβγαιναν προεκλογικά, θα μπορούσαν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα υπερ την Νδ.
   Και το τελευταίο, θα ήταν λογικό, να αποτελεί και σκοπό, για τη ρωσική πλευρά, η οποία, θα έπρεπε να επιθυμεί τότε, την επανεκλογή της ΝΔ,
   για να διαφυλάξει τη συμφωνία του Μπουργκάς..
   Όμως, αυτά δεν έγιναν, προεκλογικά...Γιατί ;

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ roadrunner 04/04/2013 07:29:46

    Γιατι εκτος απο κουρασμενο θα τον λοιδωρουσαν πλεον και ως πυροβολημενο. Διαφυλαξε την ζωη και την αξιοπρεπεια της οικογενειας του και καλα εκανε. Τα εξωνημενα μμε ειχαν αποφασισει, ο λαος ηθελε γαπ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.