#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2013 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σόιμπλε: «Καμιά ελπίδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις»



Ανεύθυνες χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δηλώσεις που αφορούν στην καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη χώρα του. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί αντίθετα πιο χρήσιμο «να διαφωτίσει κανείς τους Έλληνες για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις».

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση της γερμανικής καγκελαρίας στην ανακίνηση του θέματος από τις ελληνικές αρχές. Όπως μεταδίδει το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Deutsche Welle, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέθεσε συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung, στην οποία δήλωσε ότι «ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μακρύς» και «οι Έλληνες δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται».

Αναφερόμενος στους υποστηρικτές της καταβολής αποζημιώσεων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία.

Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμo δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ότι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

www.dw.de

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 11/04/2013 09:09:41

  Ο Σόιμπλε ξεκινάει από τη λογική ότι "θέλουν να ξεκοκκαλίσουν τις αποζημιώσεις για να συνεχίσουν την ανεύθυνη οικονομική πολιτική". Ακόμη και εάν έχει κάποιο δίκιο σ' αυτό (έχει), η ουσία είναι ότι ο ίδιος (και οι λοιποί ομοεθνείς του) χρησιμοποιεί το επιχειρήμα για να αισθανθεί ηθική υπεροχή έναντι της Ελλάδας και να πει "δεν πληρώνω" με ηθικό έρεισμα.

  Η σωστή απάντηση είναι: "εντάξει, το δρόμο των μεταρρυθμίσεων των ακολουθούμε. Τις δικές σας υποχρεώσεις πώς και πότε θα τις τηρήσετε; Δεν είναι ανεύθυνο από την πλευρά σας να μην καταβάλλονται αποζημιώσεις;". Δηλαδή δεν μπορεί να είναι μονά-ζυγά δικά του.

  Η Γερμανία δηλαδή θα πρέπει να δει και το σκέλος των δικών της υποχρεώσεων και όχι μόνον των υποχρεώσεων των άλλων.

  Και όσο για "ξεκαθαρίστηκε από καιρό": Πότε ξεκαθαρίστηκε και δεν το μάθαμε; Δεν μας το λέει και σε μας για να ξέρουμε; Και με ποια βάση, νομική ή πολιτική, ξεκαθαρίστηκε; Για ποιο λόγο δηλαδή λέει η Γερμανία "δεν πληρώνω", πού βασίζεται; Νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει τόσο εύκολα με αυτό;

  Είμαστε ισότιμα μέλη της Ε.Ε. και όταν λήξει η μνημονιακή ομηρία μας (πλησιάζει η ημέρα) θα πρέπει να εξαναγκάσουμε τη Γερμανία μέσα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (π.χ., βέτο σε ζωτικά για την Γερμανία θέματα) να πληρώσει και με το παραπάνω τις αποζημιώσεις.

  • No Time Delay avatar
   No Time Delay @ Διογένης 11/04/2013 10:16:06

   Όταν νομίζει (πιστεύει) κάποιος οτι σε ελέγχει απόλυτα, και τυχαίνει αυτός να διαθέτει το ήθος και το ύφος του συγκεκριμένου, χάνει το μέτρο (αν ποτέ το είχε) και τολμά να σε εξευτελίζει ασύστολα, γιατί διατηρεί τη βεβαιότητα οτι δεν πρόκειται να αντιδράσεις, καθ΄ότι σε δύσκολη θέση....
   Για να δούμε. Έχει δίκιο, ή υπερεκτιμά την εξουσία του και παραλογίζεται προσπαθώντας να... τρομάξει τους ιθύνοντες ;

 2. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 11/04/2013 09:13:47

  Ας έχει η Ελλάδα τα κότσια να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις/αποζημιώσεις ακόμη και δικαστικά και θα δούμε πόση σημασία έχουν αυτά που λέει ο Σόιμπλε και κάθε Σόιμπλε.

 3. Enjoy Capitalism avatar
  Enjoy Capitalism 11/04/2013 09:22:39

  Όταν έπρεπε, δεν βρέθηκε κάποιος έλληνας πολιτικός να του πεί :
  "Καμμία ελπίδα για εξοπλισμούς γερμανικής προέλευσης"

  • B.Q avatar
   B.Q @ Enjoy Capitalism 11/04/2013 09:43:43

   Και πως να του το πει αφού ελάμβανε ...μπαξίσια!

   • αργατεία avatar
    αργατεία @ B.Q 11/04/2013 10:11:18

    που είναι εκείνο το παληκάρι ο χριστοφοράκος να κελαηδήσει και να χάσει τον ύπνο του το ελληνικο πολιτικοεπιχειρηματικό καρκίνωμα....τον ξεχάσαμε μάλλον έτσι....αχ ρε σημιτάκο....

 4. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 11/04/2013 09:24:56

  Αν διαβάσει κανείς το λήμμα της Wikipedia υπό τον τίτλο Final Settlement Concerning Germany (πρόκειται για τη γνωστή Συνθήκη 2+4 του 1990), θα καταλάβει πόσο πολύ τον δουλεύουν όσοι ανακινούν έκτοτε εδώ στην Ελλάδα δήθεν ζήτημα πληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων από τη γερανία.
  Σας προτρέπω να το διαβάσετε....

  • pythagorean avatar
   pythagorean @ Διαφωνών 11/04/2013 09:59:55

   Τι εννοείς ???
   Η συνθήκη αυτή αναφέρεται στα αυτοκυριαρχικά δικαιώματα της επανενωμένης Γερμανίας έναντι των 4 νικητριών Δυνάμεων του Β'ΠΠ. Μπορείς να μας δείξεις από πού συνάγεται κάποια αμνηστία της Γερμανίας έναντι κατοχικών δανείων και πολεμικών αποζημιώσεων?

  • Sceptic avatar
   Sceptic @ Διαφωνών 11/04/2013 11:01:14

   Την διάβασα και την έχουν υπογράψει η Γερμανία,Γαλλία,Μ.Βρετανία,ΗΠΑ,Σ.Ενωση...

   Χαίρεται...

 5. Προσωπίδα avatar
  Προσωπίδα 11/04/2013 09:35:23

  Δεν κατάλαβα. Τα δικαιούμαστε ή όχι αντικειμενικά τα χρήματα των αποζημιώσεων; Αν ναι, ποιός ρώτησε τη γνώμη του Σοϊμπλε για το αν...έχουμε ελπίδα να τα αντισταθμίσουμε (τουλάχιστον) με υπάρχοντα χρέη μας;

 6. B.Q avatar
  B.Q 11/04/2013 09:42:05

  Χαίρε θράσος απύθμενο κι αισχρή αλαζονεία απροσμέτρητη!!!

 7. Περικλής avatar
  Περικλής 11/04/2013 09:50:24

  Εγώ έχω καταλάβει ότι μετά από συμφωνίες του Καραμανλή του πρεσβύτερου δεν τις δικαιούμαστε. Επίσης προφανώς και δεν μπορεί να γίνει αντιστάθμιση με τα χρέη μας καθώς αυτά δεν είναι όλα προς το γερμανικό δημόσιο. Έχω άδικο κάπου;

  • Προσωπίδα avatar
   Προσωπίδα @ Περικλής 11/04/2013 09:58:23

   Αυτό με τις ...συμφωνίες, δε νομίζω να ισχύει, γιατί προσωπικές συμφωνίες συνάπτει κανείς ΜΟΝΟ για τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία. Οι ''άλλες'', αμφισβητούνται από τα Κοινοβούλια των χωρών, ερήμην των οποίων συνήφθησαν.
   Μπορούμε δε ένα μέρος να το συμψηφίσουμε με υπάρχοντα χρέη μας προς το Γερμανικό κράτος και ότι ...μένει, στο τεράααααστιο χρέος που συνεχώς μας αυξάνουν. Λύσεις υπάρχουν. Αρκεί τα ζητούμενά μας να είναι αρκούντως τεκμηριωμένα.

  • GO avatar
   GO @ Περικλής 11/04/2013 10:06:05

   Πρόκειται περί αστικού μύθου.
   Τι είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις, για να εκκαθαρίζονται με προφορικές συμφωνίες; Φραγκοδίφραγκα;
   Επειδή ο Σόϊμπλε δηλώνει, προκλητικά, ότι το ζήτημα έχει ξεκαθαριστεί από καιρό, οφείλει να καταθέσει και τα σχετικά στοιχεία.
   Βεβαιότατα, όμως, οφείλουμε εμείς να διεκδικήσουμε, επιτέλους, ότι δικαιούμαστε!

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Περικλής 11/04/2013 10:07:00

   Πού είναι οι "συμφωνίες" αυτές; Κλείνουν τέτοια θέματα προφορικά; Το άλλο είναι σωστό.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Περικλής 11/04/2013 13:00:55

   Ναι, διότι αυτές έγιναν με την Δυτική Γερμανία που υποτίθεται ότι δεν εκπροσωπούσε όλη την Γερμανία.

   Το ζήτημα έμεινα ανοικτό και το 1990, παρά το ότι ονομάστηκε η συμφωνία Final Setllement, διότι εκεί τα μόνα κράτη που υπέγραψαν, πλην των δύο Γερμανιών, ήταν ΗΠΑ, ΕΣΣΔ, Βρετανία, Γαλλία και Πολωνία. Τα κράτη αυτή δεν είχαν επ' ουδενί τη δυνατότητα να δεσμεύσουν και άλλα κράτη, όπως η Ελλάδα. Άρα, το Final Settlement είναι Final μόνον όσον αφορά τα κράτη εκείνα. Όχι την Ελλάδα.

 8. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 11/04/2013 09:56:07

  Περικλή, έχεις δίκιο.
  Ειδικότερα: Με τις συμφωνίες επί Καραμανλή ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΝ οι υποχρεώσεις της τότε Δυτικής Γερμανίας έναντι της Ελλάδας.
  Με τη Final Settlement Concerning Germany (που δεν είναι Peace Treaty ούτε καν Treaty ώστε να προβλέπει πληρωμή αποζημιώσεων ή επανορθώσεων) ΚΛΕΙΝΕΙ οριστικά το ζήτημα για την ενωμένη Γερμανία.
  Τελεία και παύλα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Διαφωνών 11/04/2013 13:01:42

   Οι συμφωνίες εκείνες ισχύουν μόνον για τα κράτη που τις υπέγραψαν και όχι για τους άλλους. Εμείς δεν τις είχαμε υπογράψει, άρα, με βάση το διεθνές δίκαιο, το ζήτημα είναι ανοικτό.

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 11/04/2013 11:34:15

  Η «μυστική» Γερμανία του Σόιμπλε (απόσπασμα) | του Π. Τραϊανού | 07/2012

  Πάντα θα βρίσκονται στη Γερμανία εγκληματίες, οι οποίοι θα επιχειρούν "μικρά" εγκλήματα και όσο δεν θα τιμωρούνται θα προχωρούν σε "μεγαλύτερα". Ποτέ δεν θα "ξεμένει" η Γερμανία από τέτοιους πρόθυμους. Ακόμα και σήμερα έχει στις τάξεις της επιφανείς ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να κατηγορηθούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Υπάρχει ακόμα και στη σημερινή γερμανική Κυβέρνηση ένα πρόσωπο με αυτά τα χαρακτηριστικά και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει υποκρισία.

  Ποιό είναι αυτό το πρόσωπο; ...Ο Σόιμπλε ...Ο πολύς Σόιμπλε. Ο Σόιμπλε είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ της αναλλοίωτης μέσα στον χρόνο γερμανικής νοοτροπίας ...Της νοοτροπίας του αμετανόητου εγκληματία, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει εναντίον όποιου θέλει ...Του εγκληματία, ο οποίος διαρκώς "προοδεύει" στον χώρο του εγκλήματος ...Του εγκληματία, ο οποίος όχι απλά νιώθει ασφαλής, αλλά θεωρεί ότι μπορεί ακόμα και να ηθικολογεί εις βάρος των θυμάτων του. Απόλυτα σίγουρος για τον εαυτό του, έχοντας εξασφαλίσει την προστασία της αυθεντικής γερμανικής κοσμοθεωρίας ...Της θεωρίας του-"συμφεροντολογισμού". Αυτός ο εγκληματίας, ως γνήσιο τέκνο του ναζισμού και οπαδός της θεωρίας του "συμφεροντολογισμού", τολμά σήμερα και ηθικολογεί, αποδίδοντας συλλογικές ευθύνες στους Έλληνες.

  Ο Σόιμπλε δεν είναι αυτό που θα λέγαμε "χθεσινός" ...Εμπλέκεται σε όλες τις υποθέσεις, που αναφέρουμε στο κείμενο αυτό. Είτε μιλάμε για ανυποψίαστους Γερμανούς αθλητές, οι οποίοι έπεσαν θύματα του εγκληματία αυτού, είτε μιλάμε για Ανατολικογερμανούς εργαζόμενους, οι οποίοι έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας του, είτε μιλάμε για Έλληνες συνταξιούχους, μιλάμε για το ίδιο πράγμα ...Μιλάμε για έναν εγκληματία, ο οποίος για λόγους συμφέροντος δεν δίστασε ούτε για μία στιγμή να τους καταστρέψει. Αυτός είναι ο Σόιμπλε και τα εγκλήματά του έχουν ένα τεράστιο εύρος, που αφορούν πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους.

  Ο Σόιμπλε δεν ήταν πάντα Υπουργός Οικονομικών. Την ίδια εγκληματική δράση, που τον χαρακτήριζε ως άτομο, την έφερνε εις πέρας και με άλλες ιδιότητες. Ήταν, για παράδειγμα, ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος "συγχώρησε" τον Χέπνερ για τα ντοπαρίσματα. Ήταν αυτός, ο οποίος "μέτρησε" τα κέρδη της τεχνογνωσίας τού Χέπνερ για τη Γερμανία και τον άφησε ελεύθερο να κρύβεται στη γερμανική επαρχία ...Η απόλυτη ειρωνεία. Ο ανάπηρος σήμερα Σόιμπλε ήταν τότε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα σπορ. Αυτός θέλησε να "κρύψει" τον Χέπνερ, προκειμένου η Γερμανία να εκμεταλλευτεί τη γνώση του και να εξασφαλίσει "δόξα" ...έστω και πάνω σε νέα πτώματα ή ψυχοπαθείς.

  Μετά από αυτήν την υψηλής απόδοσης εθνική αποστολή ο Σόιμπλε συνέχισε ακόμα πιο "ψηλά". Κάποιοι έκριναν ότι θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα περισσότερα κέρδη στη Γερμανία και τον έκαναν Υπουργό ειδικών υποθέσεων, Αρχηγό της Καγκελαρίας, αλλά και Υπουργό Εσωτερικών. Τα αφεντικά τής Γερμανίας και των Ναζί εκτίμησαν τις "υπηρεσίες" του και τον έσπρωξαν στα ύπατα αξιώματα του γερμανικού κράτους. Έκριναν ότι είναι ο "κατάλληλος" άνθρωπος, για να διεκδικήσει τα κέρδη της Γερμανίας εις βάρος όποιου αυτή έβρισκε μπροστά της ...Εις βάρος των Ανατολικογερμανών εκείνη την εποχή.

  Ο Σόιμπλε ήταν ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης Κολ με την Ανατολική Γερμανία. Αυτός έταζε ατιμωρησίες στους σταλινικούς ηγέτες της, προκειμένου οι Δυτικοί να λεηλατήσουν την πατρίδα εκατομμυρίων Ανατολικογερμανών. Αυτός έδωσε το σύνθημα για το μεγαλύτερο "πλιάτσικο" στην ιστορία της Γερμανίας. Ο Σόιμπλε, υπηρετώντας απόλυτα τον στόχο του, έγινε ο άνθρωπος, ο οποίος ξεπούλησε για "ψίχουλα" την περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας στους βιομηχάνους της Δυτικής Γερμανίας ...σ' αυτούς, που είδαμε παραπάνω με μεγάλη ακρίβεια ποιοι ήταν. Ο Σόιμπλε ήταν ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος "απεκατέστησε" τις λίγες ζημιές που υπέστησαν οι Ναζί μεταπολεμικά και εξαιτίας του κομμουνισμού. Ο Σόιμπλε τούς έδωσε πίσω τις περιουσίες, που κάποτε έχασαν στην Ανατολική Γερμανία. Αφού αυτοί οι κυρίαρχοι Ναζί της Γερμανίας τον χρησιμοποίησαν, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών Γερμανών εις βάρος όλων των αδυνάτων ομοεθνών τους, έκριναν ότι θα τους ήταν χρήσιμος ακόμα πιο πολύ. Όλες τις εξετάσεις είχε περάσει ο Σόιμπλε. Εφόσον είχαν αποφασίσει να κάνουν οικονομική επίθεση εναντίον των "κατώτερων" της Ευρώπης, θα τους εξυπηρετούσε ως "στρατηγός" της νέας τους στρατηγικής ...Θα γινόταν ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Κεντρικής γερμανικής Κυβέρνησης. Θα γινόταν μια νέα "αλεπού" της Γερμανίας, αλλά διαφορετική από τον Ρόμελ.

  Το νέο μεγάλο "κόλπο" της Γερμανίας και των Ναζί ήταν έτοιμο ...Θα επαναλάμβαναν τους εαυτούς τους ...Μέσω της δήθεν ευρωπαϊκής ενοποίησης, θα κατακτούσαν την Ευρώπη. Όπως στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Krupp και οι όμοιοί του κάτεσχαν όλες τις βιομηχανίες των ανταγωνιστών τους, έτσι περίπου κάνουν και σήμερα οι επίγονοί τους. Ας ψάξει να δει κάποιος πότε και εξαιτίας ποιών εξελίξεων συνέβαιναν εξελίξεις στο θέμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η πορεία τής Γερμανίας και η σχέση της με τις υπόλοιπες χώρες ήταν αυτή, που προκαλούσε τις εξελίξεις στην Ευρώπη ...Ο σχεδιασμός άλλαξε και όχι οι στόχοι. Οι νέοι Ναζί της Γερμανίας απλά λόγω σχεδιασμού δεν εμφανίζονται με στρατιωτικές στολές, αλλά σαν "επενδυτές", που αγοράζουν. Γι' αυτό θέλουν "περισσότερη" Ευρώπη. Θέλουν "περισσότερη" Ευρώπη μόνον όταν μπορούν να "καταπιούν" αυτό το "περισσότερο".

  Αυτό, το οποίο κάνουν πλέον καθημερινά και εις βάρος όλων των λαών δεν διαφέρει από αυτό, το οποίο έκαναν οι Ναζί με τα τανκ. Καθημερινά επιτίθενται στα κράτη, πρωταγωνιστώντας σε έναν ακήρυχτο πόλεμο. Με τα ασυναγώνιστα επιτόκια της Γερμανίας αγοράζουν στην πραγματικότητα τα πάντα τζάμπα.
  Απλά εκμεταλλεύονται την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και κάνουν αυτό, το οποίο πάντα απαγορευόταν. Χρησιμοποιούν την κρατική δύναμη της Γερμανίας, για να επιβληθούν στον ιδιωτικό ανταγωνισμό και άρα με αθέμιτες συνθήκες.

  Αγοράζουν, λόγω γερμανικής οικονομίας —και άρα με μηδενικά επιτόκια— ευρωπαϊκές κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα έγινε πρόσφατα με την Ducati. Στην πραγματικότητα τούς βγαίνει "τζάμπα", εφόσον με τα κέρδη των ίδιων των εταιρειών κάνουν απόσβεση των δανείων που συνάψανε, προκειμένου να τις αποκτήσουν.

  Όμως, αυτό το οποίο περιγράψαμε είναι απόλυτα παράνομο και ανήθικο, γιατί είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Όταν ιδιωτικές εταιρείες "νικούν" ανταγωνίστριες εταιρείες με τις δυνατότητες των οικονομιών αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών τους, υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Με τη δύναμη του κράτους της Γερμανίας "νικούν" οι ιδιώτες Γερμανοί επιχειρηματίες τους αβοήθητους ιδιώτες Ιταλούς επιχειρηματίες στο παράδειγμά μας. Έχουν γίνει προκλητικά επιθετικοί ...σε σημείο να γίνονται μισητοί. Όπως για παράδειγμα είναι μισητός ο εγγονός του Ναζί Πόρσε, ο οποίος σήμερα, ως ιδιοκτήτης της Φόλκς Βάγκεν, πιέζει την Άλφα Ρομέο για εξαγορά.

  ...Την πιέζει ως γνήσιος Ναζί κακοποιός και πέρα από κάθε δεοντολογία της αγοράς και της οικονομίας. Πιέζει τη διοίκησή της με απειλές και εκβιασμούς, που είναι ανήθικοι ακόμα και όταν ασκούνται στα πεζοδρόμια από αλήτες. Ούτε οι νταβατζήδες του δρόμου δεν διεκδικούν εξαγορές με τον τρόπο που το κάνει ο Φέρντιναρντ Πιχ. Μιλάμε για πράγματα, τα οποία έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Αν αυτά τα κάνουν οι ιδιώτες Γερμανοί εις βάρος των περιουσιών ιδιωτών επιχειρηματιών, φαντάζεται κάποιος τι κάνουν απέναντι σε πολιτικούς και στελέχη, οι οποίοι διαχειρίζονται κρατικές επιχειρήσεις ...Τι κάνουν εκεί όπου τους "παίρνει" καί να διαφθείρουν καί να "απειλούν". Φαντάζεται κάποιος πώς συμπεριφερόταν ο Πρόεδρος της Ντόιτσε Τέλεκομ απέναντι στους αρμόδιους υπουργούς και στη διοίκηση του ΟΤΕ, όταν τον "πολιορκούσε" ...Όταν τον "πολιορκούσε" με τη βοήθεια των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών και των δωσίλογων τύπου Χριστοφοράκου και Κόκκαλη.

  Επικεφαλής όλων αυτών των "ανταγωνιστικών" και επικίνδυνων επιχειρηματιών είναι ο Σόιμπλε, ως Υπουργός των Οικονομικών της "ασυναγώνιστης" Γερμανίας. Ο άνθρωπος κάνει ό,τι έκανε πάντα ...Δικηγόρος του "διαβόλου" είναι και όχι οικονομολόγος ...Δεν έχει σχέση με τα οικονομικά ...Ακόμα και ως Υπουργός Οικονομικών δεν ασχολείται με τα οικονομικά ...Δεν τον έχουμε ακούσει ποτέ να μιλάει για οικονομικά. Τον έχουμε ακούσει να μιλάει γι' αυτούς, που αφορούν τα οικονομικά. Αυτός λαμβάνει τις έτοιμες εκθέσεις και τους στόχους των Γερμανών γραφειοκρατών και προσπαθεί να τις "περάσει" ως πολιτική ...Προσπαθεί να τις επιβάλει ως πολιτική εις βάρος όλων εκείνων, οι οποίοι θίγονται από τους γερμανικούς "στόχους".

  Στη πραγματικότητα δεν είναι Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ...Είναι Υπουργός Πολέμου με πρόφαση το Οικονομικό. Με αυτόν τον πόλεμο ασχολείται καθημερινά. Γι' αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα ΜΜΕ της Γερμανίας. Από αυτόν ξεκινάνε όλες οι "επιθέσεις", που κατά καιρούς έχουν δεχθεί οι Ευρωπαίοι από τις διάφορες Bild και τα Focus. Αυτός συντονίζει τις "προβοκάτσιες" των ΜΜΕ και τις προσαρμόζει κατόπιν στους σχεδιασμούς τους. Μέσω των ΜΜΕ ανοίγει τη "συζήτηση" αυθαίρετα με τους όρους που θέλει και την ολοκληρώνει όπως εξ αρχής είχε αποφασίσει. Όλη την ημέρα στις εγκαταστάσεις των ΜΜΕ βρίσκεται και προπαγανδίζει τις επιλογές της γερμανικής Κυβέρνησης ...Κάνει αυτό, το οποίο έκανε πάντα ...Υπερασπίζεται ό,τι συμφέρει τη "ντοπαρισμένη" Γερμανία. Κάποτε προπαγάνδιζε το "δίκαιο" των ντοπαρισμένων αθλητών της Γερμανίας έναντι των "τεμπέληδων" και των "κατώτερων" αθλητών. Μετά προπαγάνδιζε το "δίκαιο" της "ντοπαρισμένης" Δυτικής Γερμανίας έναντι της "τεμπέλικης" Ανατολικής Γερμανίας των "άχρηστων" κομμουνιστών. Σήμερα κάνει το ίδιο για την "ντοπαρισμένη" γερμανική οικονομία έναντι των "τεμπέληδων" του Νότου ...Αυτή είναι η εξειδίκευση το Σόιμπλε και όχι η οικονομία ...Δεν ασχολείται καν με την οικονομία ...Ηθικολογεί εις βάρος των θυμάτων της γερμανικής ανηθικότητας ...Βρίζει πρώτος στο όνομα της Γερμανίας πριν αρχίσουν να βρίζουν οι άλλοι τη Γερμανία ...Κατηγορεί τους μη ανταγωνιστικούς πριν αυτοί αρχίσουν να ψάχνουν τα περί αθέμιτων ανταγωνισμών.

  Αυτό ακριβώς είναι η γερμανική οικονομία. Πρώτη στην Ευρώπη, εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού. Στην κυριολεξία "ντοπαρισμένη" ..."Ντοπαρισμένη" με αμερικανικά δολάρια. Όταν η Γερμανία δανειζόταν τεράστια ποσά, για ν' αποκτήσει την ανταγωνιστικότητά της, διέφθειρε τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να γίνονται αυτά οι σπάταλοι πελάτες της και να βάζουν "λουκέτα" στις δικές τους επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτόν οι Γερμανοί έστησαν μια τεράστια "πυραμίδα", η οποία, μέσω της διαφθοράς όλων των υπολοίπων κρατών, έφερε τη Γερμανία στην κορυφή τής ευρωπαϊκής οικονομίας. Τώρα προσπαθούν οι Γερμανοί να "προσφέρουν" στα θύματά τους τα μυστικά της "ανταγωνιστικότητας", τη στιγμή που γνωρίζουν ότι στις "πυραμίδες" το μυστικό δεν είναι στη γνώση, αλλά στη σειρά με την οποία "μπήκε" κάποιος στο "παιχνίδι" ...Μας δουλεύουν τα κτήνη.

  Αυτήν την "ντοπαρισμένη" οικονομία υπερασπίζεται ο Σόιμπλε ...Την υπερασπίζεται με τον γνωστό προτεσταντικό τρόπο ...Τον τρόπο της ηθικολογίας ...Την εξηγεί με τον γνωστό γερμανικό τρόπο ...Τον τρόπο του ρατσισμού των "ανωτέρων", που η "φύση" τούς έκανε ασυναγώνιστους. Πριν προλάβουν οι λαοί να κατηγορήσουν τη Γερμανία για ανηθικότητα μέσα στην ΕΕ, τρέχουν οι Γερμανοί να κατηγορήσουν τους πάντες για ανηθικότητα. Πριν προλάβουν οι λαοί να καταγγείλουν τον νεοναζισμό τής σημερινής Γερμανίας, τρέχουν οι Γερμανοί να κατηγορήσουν τους πάντες για τεμπελιά και ανικανότητα ...Αυτής της στρατηγικής είναι επικεφαλής ο Σόιμπλε.

  Αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε από καμία Δικαιοσύνη, επειδή ως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα σπορ έστειλε στον τάφο και στα ψυχιατρεία πολλούς νέους αθλητές, αλλά έχει "προαχθεί" και ανέλαβε να στείλει στον "τάφο" ολόκληρους λαούς. Αυτό το τροχοφόρο σκουπίδι όχι μόνον δεν απεβίωσε, εξαιτίας της υπόθεσης Τρόιχαντ, αλλά παριστάνει τον "ευεργέτη" μιας Ανατολικής Γερμανίας, η οποία σήμερα δυστυχεί και υποφέρει, εξαιτίας του ξεπουλήματος που υπέστη.

  Όμως, αυτό το οποίο δεν έκανε η γερμανική Δικαιοσύνη, το έκανε η μοίρα. Ο Σόιμπλε, ο οποίος ήθελε να "τιμωρήσει" τους Έλληνες και όλους τους Ευρωπαίους του Νότου, γιατί έζησαν πέρα από τις δυνατότητές τους, τιμωρείται από τη μοίρα, επειδή έζησε πέρα από τις δυνατότητές του. Για το κτήνος, που λέγεται Σόιμπλε, είναι πέρα από τις δυνατότητές του να ζει ως φυσιολογικός άνθρωπος. Πολύ πριν ο Σόιμπλε λοιπόν βάλει σε "μνημόνιο" τους λαούς, τον έβαλε τον ίδιο σε "μνημόνιο" η μοίρα.

  Μιλάμε ότι ο άνθρωπος ζει με τις κατάρες εκατομμυρίων ανθρώπων. Εάν δεν είχαν συλλάβει επ’ αυτοφώρω τον παρ' ολίγον δολοφόνο του, θα ήταν αδύνατον να τον εντοπίσουν με τους συμβατικούς τρόπους. Θα ήταν σαν έργο της Αγκάθα Κρίστι, όπου εκατομμύρια τέτοιων ανθρώπων θα είχαν λόγο και κίνητρο να τον σκοτώσουν. Γιατί; Γιατί ο άνθρωπος είναι κτήνος. Γιατί ο άνθρωπος αυτός, όλους αυτούς τους κατέστρεψε. Γιατί προσπάθησε να φέρει κέρδος στη Γερμανία εις βάρος τους. Στη θέση του εκτελεστή Ντίτερ Κάουφμαν θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από τα πάμπολλα θύματά του ...Θα μπορούσε να είναι ένας Γερμανός αθλητής, του οποίου η υγεία καταστράφηκε εξαιτίας του ...Θα μπορούσε να είναι ένας Ανατολικογερμανός εργαζόμενος, ο οποίος σήμερα είναι ένας άνεργος αλκοολικός εξαιτίας του ...Θα μπορούσε να είναι ένας Έλληνας συνταξιούχος, ο οποίος σήμερα στην κυριολεξία πεινάει εξαιτίας του.

  Ενώ για τον κοινό άνθρωπο μια σωματική αναπηρία είναι το άκρο άωτο της ατυχίας, για τον άθλιο Σόιμπλε αυτή η αναπηρία ήταν η "τύχη" του ...Είναι τυχερός, που ακόμα ζει ανάμεσά μας ...Είναι τυχερός που ζει ακόμα κάτω από τον Ήλιο και δεν βρίσκεται μέσα στο χώμα ...Είναι τυχερός, που ζει ανάμεσα σε τόσα εκατομμύρια θυμάτων, πολλά εκ των οποίων αυτοκτόνησαν, μη αντέχοντας τη δυστυχία που αυτός τους "φόρτωσε". Ενώ, ως θνητοί άνθρωποι, σεβόμαστε την αναπηρία και αγαπάμε τους ατυχείς συνανθρώπους μας, στην περίπτωση του Σόιμπλε δεν συμβαίνει αυτό ...Persona non grata για την ίδια τη ζωή είναι. Την αναπηρία του τη θεωρούμε ελάχιστο τίμημα, για να εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσά μας ένα τέτοιο τρομερό κτήνος.

  Είναι από τους λίγους σοβαρά ανάπηρους, που, αν αφεθεί απροστάτευτος, θα βρεθεί άνθρωπος να του στερήσει ακόμα κι αυτήν τη "ζωή" που ζει. Ούτε αυτήν τη δυστυχία δεν είναι διατεθειμένοι κάποιοι άνθρωποι να του "χαρίσουν". Τη δυστυχία τού να είναι ψυχικά, σωματικά, πνευματικά και σεξουαλικά ανάπηρος ...Ένα ανθρώπινο "κουφάρι", που η μόνη του χαρά είναι να σκορπά τη δυστυχία στους υγιείς ανθρώπους ...Ένα κτήνος, το οποίο με ευχαρίστηση σκορπά τη δυστυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη ...Ένας από τους χειρότερους ανθρώπους, που περπάτησαν, σύρθηκαν ή κύλησαν πάνω στην ευρωπαϊκή γη ...Celebrity στην Κόλαση δικαιούται αυτός ο άνθρωπος να γίνει.

  Μέχρι τότε η ζωή θα του κάνει "πλάκα" ...Ανελέητη "πλάκα" όπως μόνον σε αυτόν αξίζει. Μέχρι τότε θα είναι ο ηγέτης, που σε όλες τις ομαδικές φωτογραφίες είναι μόνος του ...Ο ηγέτης, που ακόμα και στις πιο μεγάλες του "στιγμές" θα φωτογραφίζεται με τους κώλους των υπολοίπων. Έτσι θέλησε η μοίρα να τον τιμωρήσει, δίνοντας του την "αθανασία" που του ταιριάζει. Για τους ανθρωπολόγους του μέλλοντος —και όχι μόνον— το κεφάλι του Σόιμπλε θα είναι το απόλυτο "μέτρο" των ευρωπαϊκών κώλων του τελευταίου αιώνα-"Πάχυνες "χρυσή" μου σου λέω !! ...αφού είδα περσινές φωτογραφίες του Σόιμπλε !!".

  ...Ο πολιτισμός πάντα τιμωρεί τη βαρβαρότητα.
  ...Μετά την Ύβρη έρχεται η Νέμεσις.

 10. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 11/04/2013 11:37:37

  Το θράσος του εκ πεποιθήσεως σελέμη, που για την πάρτη του εφαρμόζει σταθερά το «δανεικά και αγύριστα»!
  Ελπίζω να κατανοήσουν πλέον οι χώρες και προπαντός οι ζημιωμένες από τη Γερμανία, πως με τις πλάτες που της παρείχαν διαχρονικά - ως δεν όφειλαν- ανάστησαν το πιο ύπουλο κράτος, που έχει καταγωγή σίγουρα από βρικόλακα! Απτά πλέον τα αποτελέσματα του τρις εξαμαρτείν.

 11. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 11/04/2013 18:24:20

  Κάποιος να του πει την παροιμία "η σιωπή είναι χρυσός".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.