29/11/2013 11:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανιατρική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, πριν λίγο στη Βουλή, απηύθυνε πρόσκληση σε διάλογο προς όλα τα κόμματα αλλά και προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για την δημιουργία μιας δημόσιας ενιαίας πρωτοβάθμιας υγείας με καθολική πρόσβαση στις παροχές. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην εξαιρέσει κανένα από την τήρηση της νομοθεσίας τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε πολίτες δύο κατηγοριών. Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα που ανέφερε ότι το κόμμα της θα κάνει αντίλογο με την κυβέρνηση αλλά δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη. Εν τω μεταξύ, διακόπτονται από σήμερα οι συμβάσεις των ιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας. Η διακοπή, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eva avatar
    Eva 29/11/2013 11:50:27

    Να υποθέσω οτι θα συμμετέχουν και κάτι βουλευτές της περιφέρειας
    που είναι ιατροί η που έχουν συζύγους ιατρούς? Γιατί αν όχι, τότε να σταματήσουν
    τις τζάμπα δηλώσεις κατα του υπουργού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.