#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2013 11:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεκίνησε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕΜε την εισήγηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, άρχισαν σήμερα οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του κόμματος, στον Περισσό.

Στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το συνέδριο δίνει απάντηση στο πώς θα οργανωθεί ο αγώνας κατά «των βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων». Αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ, ενώ απάντησε σε όσους στρέφονται κατά του Περισσού, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων».

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι «η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική. Κινητήριες δυνάμεις της επανάστασης θα είναι η εργατική τάξη ως ηγετική δύναμη, οι μισοπρολετάριοι, η φτωχή αγροτιά και τα πιο καταπιεσμένα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων της πόλης».

Επισήμανε δε, ότι «η πάλη κατά των συνεπειών της κρίσης, η αποτροπή μεγαλύτερης χρεοκοπίας του λαού, η διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού μπορεί να αποτελέσει, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, κρίκο για την οργάνωση της εργατικής, λαϊκής αντεπίθεσης, να γίνει εφαλτήριο για την όσο γίνεται πιο μαζική υποστήριξη του αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, σε συνδυασμό με την πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχής της ελληνικής αστικής τάξης».

Η κ. Παπαρήγα άσκησε οξεία κριτική τόσο στην τρικομματική κυβέρνηση όσο και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Πάντως αίσθηση προκαλεί η απουσία σημαντικών στελεχών από το συνέδριο,                 όπως οι Αντώνης Σκυλλάκος, Νίκος Μπογιόπουλος και άλλοι εκ των διαφωνούντων,  καθώς δεν εκλέχθηκαν σύνεδροι από τις οργανώσεις

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, αμφότεροι, στις προσυνεδριακές τοποθετήσεις τους, είχαν εκφράσει σοβαρές διαφωνίες με τη στρατηγική που ακολούθησε η ηγεσία του κόμματος και την επιλογή των μη συμμαχιών σε πολιτικό επίπεδο παρά μόνον αυτών στην κοινωνική βάση με άξονα το ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικές και κλαδικές οργανώσεις αυτής της εμβέλειας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010 avatar
  firiki2010 11/04/2013 14:40:06

  Το ΚΚΕ απ΄ ό,τι λέει θέλει να ανατρέψει τον καπιταλισμό. Προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος με τις στοχεύσεις και τις πρακτικές του, αλλά ειλικρινά θα ήθελα παρα πολύ να καταλάβω σήμερα, με τις συγκεκριμένες συνθήκες , μέσα από ποια διαδικασία φιλοδοξεί/ προσπαθεί να το πετύχει; Και το ρωτάω γιατί ειλικρινά αυτή την απόλυτη απόρριψη συμμαχιών και μετεκλογικών έστω συμπράξεων δεν την καταλαβαίνω.
  Την απορία την θέτω απολύτως καλόπιστα και με δεδομένη την απόλυτης αντίθεση μου με το κομμουνισμό.
  Οποιος- "σύντροφος" ή μη - έχει κάποια απάντηση.....

  • MCA avatar
   MCA @ firiki2010 11/04/2013 19:45:46

   Στόχος: παραμονή στη ζωή,μέχρι μπας, όταν, κι αν........Τυχόν συμμαχίες ή μετεκλογικές συμπράξεις θα οδηγούσαν το ΚΚΕ στην εξαφάνιση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.