Να κλείσουν το συντομότερο οι πληγές στην Κεφαλλονιά
04/02/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να κλείσουν το συντομότερο οι πληγές στην Κεφαλλονιά

Οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς, που δοκιμάζονται με τόσο άγριο τρόπο είναι... τυχεροί, διότι η καταστροφή έγινε 4 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές και δεν πρόκειται η κρατική μηχανή να μείνει από καύσιμα.

Οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς, που δοκιμάζονται με τόσο άγριο τρόπο είναι... τυχεροί. Δεν είναι αστείο. Είναι τυχεροί διότι η καταστροφή έγινε 4 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές και δεν πρόκειται η κρατική μηχανή να μείνει από καύσιμα.

Σε άλλη περίπτωση είναι σίγουρο ότι η γραφειοκρατία θα ήταν τέτοια που θα έφερνε σε απόγνωση του σεισμόπληκτους, όμως τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να αφεθούν στο έλεος του Θεού.

Ίσως κάποιοι στην υπόλοιπη Ελλάδα να μην έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής. Οι Κεφαλλονίτες είναι τυχεροί που είχαν γερά σπίτια και δεν είχαν καταρρεύσεις και θύματα. Όμως, στα περισσότερα κτίρια υπάρχει μεγάλη καταστροφή στο εσωτερικό και οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να μπουν μέσα. Φοβούνται και είναι λογικό ενώ έχουν χάσει και μεγάλες περιουσίες.

Επίσης, σημαντικές είναι οι καταστροφές σε δημόσια κτίρια και υποδομές. Το λιμάνι του Ληξουρίου για παράδειγμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενώ αρκετοί δρόμοι έχουν μεγάλες ρωγμές.

Βρισκόμαστε τέσσερις μήνες από τις εκλογές, αλλά μην ξεχνάμε και τέσσερις μήνες από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ο τουρισμός στην Κεφαλλονιά είναι μεγάλο κεφάλαιο για την οικονομία του νησιού και το ενδεχόμενο να χαθεί η τουριστική σεζόν θα σημάνει μια ακόμη καταστροφή για τους Κεφαλλονίτες.

Για το λόγο αυτό, κι εφόσον περάσει η σεισμική δραστηριότητα, η κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα. Να κηρυχθεί το νησί σεισμόπληκτο, να ξεμπλοκάρουν άμεσα όλες οι διαδικασίες, να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης σε χρόνο – ρεκόρ και χωρίς να εμπλακούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας με διαγωνισμούς και άλλα τέτοια. Επίσης, το κράτος θα πρέπει να βοηθήσει οικονομικά οικογένειες και επιχειρήσεις. Να διεκδικήσει χρήματα από την Κομισιόν αλλά και να ανοίξει τις χρηματοδοτικές κάνουλες των τραπεζών που ελέγχει. Να κλείσουν το συντομότερο δυνατό οι πληγές γιατί αλλιώς η οργή του κόσμου θα είναι μεγάλη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. m.s avatar
  m.s 04/02/2014 09:53:09

  Τα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός πρέπει να αποτυπωθούν στην πραγματική τους διάσταση ,να αποφευχθούν οι υπερβολές και ο λαϊκισμός γιατί αυτοί που θα πληγούν ακόμη περισσότερο θα είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού. Γνωστοί μου στο εξωτερικό με ρωτάνε αν έχει μείνει τίποτα όρθιο στη Κεφαλλονιά , αν θα λειτουργήσουν συγκεκριμένα ξενοδοχεία , αν υπάρχει η παραλία του Μύρτου (!!!!!) . Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει το νησί αυτού του είδους η προβολή (και αυτό το λέω με απόλυτο σεβασμό προς τους ανθρώπους που έχουν υποστεί καταστροφές)

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 04/02/2014 10:25:15

  Αφού πήγε ο αποκρουστικός Δένδιας φυλασόμενος από 30 και πλέον αστυνομικούς θα ......κλείσουν οι πληγές. Τί φοβάται και θέλει μπράβους; Να δόσει εντολή ο πρωθυπουργός και να απαγορευτεί η φύλαξη των πολιτικών από αστυνομικούς.

 3. Φάλτσο αηδόνι avatar
  Φάλτσο αηδόνι 04/02/2014 12:21:49

  Δύσκολα τα πράγματα για τους κατοίκους. Η κυβέρνηση πρέπει να γκαζώσει και να υπερβεί για να ξεφύγει από το πολύ βεβαρημένο μητρώο που έχουν όλες οι προηγούμενες από αυτήν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών.

 4. NewMask22 avatar
  NewMask22 04/02/2014 12:49:37

  Πρέπει όλα να γίνουν με μεγάλη ταχύτητα, να διορθωθούν οι ζημιές να αποκατασταθούν οι συγκοινωνίες, να επανέλθει η ζωή του νησιού στους φυσιολογικούς ρυθμούς, γιατί η τουριστική περίοδος είναι κοντά. Και φυσικά ο Θεός να βάλει το χέρι του, όλα να σταματήσουν έως εδώ.....

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 04/02/2014 13:06:56

  "Oταν δίνω εντολή σε υπουργό, έχω την αξίωση ο ίδιος ο υπουργός να βρει τα μέσα για τη πραγματοποίησή της." ~Ναπολέων Βοναπάρτης

 6. Bitter smile avatar
  Bitter smile 04/02/2014 16:33:33

  Οι άνθρωποι μέσα στο κρύο και στη βροχή, χωρίς σπίτι και με το φόβο του άγνωστου, πρέπει να υποστηριχτούν με κάθε μέσο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.