#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/12/2013 14:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με το ισχύον εκλογικό σύστημα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον ΜάϊοΜε το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Όπως σημείωσε ο κ. Μιχελάκης, παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί. Άρα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.

Σε ότι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της και με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού παίζει με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών καθώς μεταφέρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα από τις ευρωεκλογές παρερμηνεύοντας το  νόμο.


Δεν πρόκειται παρά για ένα πολύ φτηνό τέχνασμα μπροστά στο φόβο της εκλογικής τους ήττας στις ευρωεκλογές το οποίο δεν θέλουν να φέρουν στην πλάτη ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών.

Είναι άλλη μία θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης η οποία ελπίζει και επενδύει στην αποχή καθώς στο ενδεχόμενο σε διάφορους δήμους και περιφέρειες να έχει λήξει το αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο πολλοί πολίτες δεν θα πάνε να ξαναψηφίσουν.

Είναι σίγουρο ότι θα κάνουν το παν για να μειώσουν το πολιτικό μήνυμα  των ευρωεκλογών  το οποίο όμως θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι για τις δυνάμεις του μνημονίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dimitris avatar
  Dimitris 11/12/2013 14:53:25

  Ηττοπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ ή νομίζω; καταλαβαίνω ότι ανησυχούν εκεί στην Κουμουνδούρου. Διότι αφενός μεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγεί οριακά πρώτος (που ίσως φαντάζει πιθανό) αλλά το σενάριο να παραμείνει ο χάρτης μπλέ σε περιφέρειες και δήμους τρομάζει σίγουρα. Θα έχει ενδιαφέρον διότι ενώ το ζήτημα των Ευρωεκλογών είναι πιο ξεκάθαρο (κόμματα), στην περίπτωση των Δήμων και των Περιφερειών θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδυνατεί να παίξει πολιτικό παιχνίδι.

  Υ.Γ.
  Και γιατί τόσο σύνδεση μιας πιθανής νίκης με χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ με εθνικές εκλογές; Η Ν.Δ. κέρδισε το 1999 με 37%-33% αν θυμάμαι καλά και τον επόμενο χρόνο έχασε 43%-42%. Δεν μπορούμε σε αυτή την χώρα να ξεχωρίζουμε τους θεσμούς και τις εκλογές; όλα τόσο μπερδεμένα και κομματοποιημένα πρέπει να είναι; και μάλιστα από αυτούς που ευαγγελίζονται το "καινούριο"...

 2. CHRIS avatar
  CHRIS 11/12/2013 21:27:22

  Σύμφωνα με τον νόμο του Καλλικράτη, πρόκειται για θεσμική εκτροπή. Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ, όπως απαιτούν να είναι οι ευρωεκλογές. Ποιος ο λόγος να γίνουν οι ευρωεκλογές την δεύτερη Κυριακή ενώ μπορεί να υπάρξουν περιοχές (π.χ. στην επαρχία) που θα έχουν εκλεγεί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή; Για να αναγκάσουμε 2 φορές τους ψηφοφόρους να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ακόμα και αν ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος; Τζάπα είναι τα καύσιμα; Τζπάπα είναι τα διόδια; Πάντα την πρώτη Κυριακή δεν γινόταν; Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από αυτό;

  Νόμος 3852/10

  ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  Άρθρο 9 - Διάρκεια δημοτικής περιόδου

  2. Η εκλογή στα ανωτέρω αξιώματα γίνεται την ίδια ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων.

 3. Skeptikisths avatar
  Skeptikisths 11/12/2013 23:33:03

  Τις προηγούμενες φορές η πρώτη Κυριακή συνέπιπτε με τις Ευρωεκλογές και αυτή την φορά αλλάζει. Από μακριά χτυπάει ο τακτικισμός και η "ζαβολιά". Δεν είναι αυτή η ΝΔ στην οποία πιστεύω. Τόσο πολύ φοβάστε πλέον τους ψηφοφόρους της παράταξης μας; Τόσο έχετε χάσει την επαφή με τον κόσμο; Πραγματικά λυπηρό!

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ Skeptikisths 12/12/2013 10:15:36

   "Βενιζελιά" καλύτερα...

  • radiomedic avatar
   radiomedic @ Skeptikisths 12/12/2013 12:42:53

   Λάθος.
   Ποτέ ξανά δεν έχουν γίνει οι ευρωεκλογές μαζί με τις δημοτικές. Παλιά οι δημοτικές γινόντουσαν τον Νοέμβριο και οι ευρωεκλογές πάντα τον Ιούνιο.
   Ο καθένας κρίνει αυτά που γράφεις και τα πιθανά κίνητρα.
   Όσον αφορά το πραγματικό πολιτικό θέμα της ανακοίνωσης, θλίβομαι που τα σχόλια αφορούν το πότε θα γίνουν οι ευρωεκλογές και όχι το ότι δεν θα γίνει η πραγματική τομή στην τοπική αυτοδιοίκηση γιατί δεν θέλει ο Βενιζέλος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.