#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2014 20:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κάποιος να μαζέψει τους ΣκοπιανούςΩμή πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας και μάλιστα μέσα στην ελληνική Βουλή από εκπρόσωπο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) Hajrula Misini. Ο εν λόγω κύριος, καταχρώμενος την ελληνική φιλοξενία αποκάλεσε τη χώρα του «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και άρχισε να τα «χώνει» στην ελληνική προεδρία γιατί δεν έχει βάλει στη λίστα των προτεραιοτήτων της διεύρυνση της ΕΕ.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε αναταραχή στο κοινοβούλιο. Ο κ. Misini είπε ότι «η Δημοκρατία της Μακεδονίας θεωρούσε πριν από δέκα χρόνια ότι η διεύρυνση είναι μία από τις ύψιστες προτεραιότητες της Ε.Ε. Σήμερα δυστυχώς βλέπω ότι η σημερινή Προεδρία δεν έχει συμπεριλάβει τη διεύρυνση της Ε.Ε. στη λίστα με τις προτεραιότητές της». Ενώ αναφερθείς στην ελληνική κρίση, είπε: «Όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες που επικρατούν σε πολλά κράτη – μέλη της Ε.Ε. και ξέρουμε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου οι συνθήκες είναι δυσχερείς. Αυτό, όμως, δεν θα έπρεπε να αποτελέσει λόγο για μία χώρα να μην ορίσει αυτό ως στρατηγική προτεραιότητα, γιατί αυτή η διεύρυνση μπορεί να φέρει μεγαλύτερη αγορά, μεγαλύτερη ενοποίηση και μεγαλύτερη επιτυχία στην Ευρώπη».

Και τόνισε ότι: «Ακόμη και αν δεν είναι προτεραιότητα η διεύρυνση μετά από τα ψηφίσματα της Επιτροπής αναμένουμε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στη διάρκεια αυτής της Προεδρίας. Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα ως γείτονας μας θα μπορέσει να μας στηρίξει σε τοπικό επίπεδο, γιατί η ένταξή μας θα συνεισφέρει αμοιβαία και προς τις δύο χώρες, έτσι ώστε να επωφεληθούν αμοιβαία από τη συμμετοχή στην Ε.Ε.. Για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας θα αποτελέσει ένα βήμα προς τα εμπρός και ένα βήμα βελτίωσης των θεσμών μας».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος ο οποίος παρατήρησε: «Σε σχέση με την παρατήρηση του αγαπητού φίλου από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας: εάν κατάλαβα καλά το κόμμα από το οποίο προέρχεται έχει αρχηγό τον κ. Αχμέτι, με τον οποίο είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες και διατηρούμε ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας. Ισχύουν όσα είπα προηγουμένως. Η Ελλάδα δεν έχει αντιρρήσεις, οι οποίες αφορούν κάτι το παράλογο ή κάτι το υπερβολικό. Εμείς θέλουμε να εκπληρούνται τα γενικά κριτήρια και να φτάσουμε σε μία συμφωνημένη λύση σχετικά με το όνομα». Και επανέλαβε την ελληνική θέση με σύνθετο όνομα, μία λύση γενικής εφαρμογής, όπως υπογράμμισε, η οποία περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο «Μακεδονία».

Και υπενθύμισε ότι «υπάρχουν αντιρρήσεις άλλων χωρών, οι οποίες είναι πάρα πολύ σοβαρές και οι οποίες δεν σχετίζονται με το όνομα, αλλά με τον αλυτρωτισμό, με το διεθνές δίκαιο, με τις σχέσεις καλής γειτονίας». «Το διεθνές δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι ο παρονομαστής όλου αυτού του πράγματος», κατέληξε.

Φαίνεται ότι οι Σκοπιανοί έχουν ξεφύγει τελείως και κάποιος θα πρέπει να τους μαζέψει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 27/01/2014 20:51:33

  •Είναι αλήθεια ότι η νεολαία τους μαθαίνει εντατικά ελληνικά για να "μετέχει της ελληνικής παιδείας" στο μέλλον;
  •Είναι αλήθεια ότι οι νέοι τους έχουν αντιληφθεί ότι το μέλλον ευρίσκεται στην ενσωμάτωση τους στην ελληνική ιστορία και ταυτότητα;

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΓΓΣ 28/01/2014 04:01:33

   Όχι δεν είναι.

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 27/01/2014 21:00:15

  Όπως λέει και ο υπουργός, ο κ. Misini ανήκει σε ένα απο τα κοινοβουλευτικά κόμματα τη γειτονικής χώρας, που στελεχώνονται και ψηφίζονται από πολίτες της μειονότητας Αλβανικής καταγωγής. Συγκεκριμένα στο κόμμα του κ. Ahmeti.
  Ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στον κ. Misini, αλλά και στον πρόεδρό του, ότι άν όντως παραιτούνται από αλυτρωτισμούς και επιθυμίες για αλλαγές συνόρων (που είναι η "βαθειά", απαρέγκλιτη προυπόθεση για τη διεύρυνση), τότε θα πρέπει να είναι τυπικοί, να μη προκαλούν, για το θέμα του ονόματος.
  Η επιμονή τους για μονόπλευρη χρήση ονόματος μιας ευρύτερης, διασυνοριακής ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ περιοχής (Μακεδονία), είναι απο μόνη της δείκτης μιας λογικής που βλέπει αλλαγές συνόρων.

  • Ανεξάρτητη Μεραρχία avatar
   Ανεξάρτητη Μεραρχία @ Uncle Stgm 27/01/2014 23:50:02

   Μέσα στα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία έχετε γράψει κατεβατά σε άλλες αναρτήσεις και κατηγορείτε όποιον διαφωνεί μαζί σας ως Νεάρτενταλ και ρατσιστή είναι και αυτό του αυτοπροσδιορισμού, δεν είναι; Θέλετε μήπως να μαλώσουμε για το πως θα λέγονται οι άνθρωποι; Όπως γουστάρου νας λέγονται.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Ανεξάρτητη Μεραρχία 28/01/2014 13:22:35

    Προφανώς και έχουν όλοι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, αλλά χωρίς μετατοπίσεις διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων.
    Οι αλλαγές συνόρων (και πως "συσκευάζονται σε ελκυστική συσκευασία"), αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα - πέραν τούτου ουδέν.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Uncle Stgm 29/01/2014 01:09:16

     Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα ε; Έτσι λες εσύ!

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ Ανεξάρτητη Μεραρχία 29/01/2014 02:07:06

    "Θέλετε μήπως να μαλώσουμε για το πως θα λέγονται οι άνθρωποι;"

    Βασικά, λαμβάνοντας υπόψιν τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε και εξακολουθεί να συντηρήται αυτό το κρατίδιο, ναί!

 3. NEMESIS avatar
  NEMESIS 27/01/2014 21:15:47

  ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ
  ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ "ΤΖΙΖ"

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 27/01/2014 21:25:27

  Δηλαδή ἄν κατάλαβα καλά,τίς ἀντιρρήσεις περί ἀλυτρωτισμοῦ,καί σέ σχέση μέ τό διεθνές δίκαιο καί τίς σχέσεις καλής γειτονίας,δέν τίς ἔχουμε ἐμεῖς,τίς ἔχουν ἄλλα κράτη,σύμφωνα μέ τόν ΥΠ.ΕΞ. ;
  Ἔτσι πάντα φαφλατᾶς καί γλυκανάλατος...
  Ἔμεῖς μόνο ἔτσι λίγο γιά τό ὄνομα ἔχουμε κάτι κικρές ἀντιρρησοῦλες,ὅλα τ' ἄλλα εἶναι τέλεια,οἱ ἄλλοι φωνάζουν,ὄχι ἐμεῖς!
  Κι ὕστερα παραξενευόμαστε πού ἔρχονται μές στό σπίτι μας καί μᾶς τά πετᾶνε στά μούτρα...

 5. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 27/01/2014 21:55:47

  Δηλαδή τώρα και οι Αλβανοί θέλουν να γίνουν Μακεδόνες?
  Μήπως τελικά (δεν είμαι διπλωμάτης) αλλά λέω, μήπως θα ήταν σκόπιμο η Ελλάδα να θέσει θέμα αποκατάστασης της αρχαίας Μακεδονίας επεκτείνοντας τις τρεις Ελληνικές Μακεδονίες προς Βορράν και να περιλάβουν έτσι την Β. Ηπειρο την ΠΓΔΜ και την Νότια Βουλγαρία (Μακεδονία του Πιρίν) σε ένα ομόσπονδο κρατίδιο με επίσημη γλώσσα τα Ελληνικά?

 6. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 27/01/2014 22:17:42

  Μάλλον ο Μπένυ & λοιποί δεν τον διέκοψαν,για να μην χαρακτηρισθούν ρατσιστές,μιας και ήταν αλβανός.

 7. karaiskotronis avatar
  karaiskotronis 27/01/2014 23:40:26

  ωραια μουτρα για τις Βρυξελλες !Επεσε η οικοδομη και τοριξε στη πολιτικη ο τυπος !

 8. Γιώργος avatar
  Γιώργος 28/01/2014 00:34:12

  Βλέπω καμία αντίδραση όταν είπε Μακεδονία, ε;

 9. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 28/01/2014 04:04:01

  Δηλαδη , ποιος είναι αυτος ο καποιος που θα τους μαζειψει?? Αστειακια λεμε...

 10. Κρης avatar
  Κρης 28/01/2014 07:19:51

  αυτό μαθαίνουν
  h**p://1.bp.blogspot.com/-qkcvz46zA9s/TuotDBjeFjI/AAAAAAAAR1c/38cGuguQbC0/s1600/%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%2591....PNG

 11. Νικήτας avatar
  Νικήτας 28/01/2014 22:01:44

  Ο πυρήνας του σκοπιανού προβλήματος είναι ότι μόνο η συγκατάθεση της Ελλάδας τους δίνει δικαίωμα να λέγονται μακεδόνες και να έχουν βλέψεις στην μακεδονική γή. Όσο η χώρα στέκεται απέναντι στις επιδιώξεις τους ώς ειρηνική και φίλη αλλά σε καμμία περίπτωση δεχόμενη οποιοδήποτε παράγωγο της λέξεως μακεδονίας νικά σε αυτό το ιδιότυπο παιχνίδι. Όλος ο κόσμος να την πεί μακεδονία εκτός απο την Ελλάδα θα είναι παραχάραξη . Αν το κάνουμε & εμείς θα είναι αναβάπτιση. Και θα είμαστε τραγικά αφελείς απέναντι στα επερχόμενα δεινά , τόσο που θα ισοδυναμεί με εθνική προδοσία. Βεβαίως η σιωπή στην βουλή απο τους παριστάμενους πολιτικούς στο παιχνίδι του σκοπιανού ήταν σφάλμα και θα πρέπει να τους αφυπνίσει ώστε απεναντί τους να είναι πάντα σε εγρήγορση και να μην κοιμούνται όταν έχουν μπροστά τους φίδια.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 28/01/2014 23:15:00

  «Να’ μαστε έτοιμοι.
  Κάθε ώρα, είναι η δικιά μας ώρα.»

  ~Γιάννης Ρίτσος: «Ρωμιοσύνη»

 13. Νίκη avatar
  Νίκη 29/01/2014 04:27:27

  Ψυχραιμία και λογική χρειαζονται σε αυτην την περιπτωση.

  Ειναι φανερό οτι η πολιτική που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις αναφορικά με τα Σκοπια τα τελευταία 20 χρονια,εχει αποτύχει παταγωδώς.

  Η μονη φορα που τα Σκοπια υποχώρησαν σε κατι απέναντι στην Ελλαδα ηταν στα μεσα της δεκαετίας του 90,οταν δέχτηκαν να αντικαταστήσουν τον ήλιο της Βεργινας που απεικονιζόταν στη σημαια τους με αλλο σχήμα,λογω του ελληνικου εμπάργκο που τους ειχε επιβληθεί.

  Απο τοτε που σταματήσαμε να τους πιέζουμε οικονομικά,εχουν αποθρασυνθεί.

  Ας φεύγανε απο τα Σκόπια οι ελληνικές επιχειρησεις που εχουν την έδρα τους εκει και που αποτελουν κυριολεκτικά τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της γείτονος,και θα το σκεφτοντουσαν δίπλα οι Σκοπιανοι,πριν ανοίξουν το στοματάκι τους.

  Αλλα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.