#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/01/2013 11:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισαγγελείς κατά Παπανδρέου για τις δηλώσεις του για ΕΛΣΤΑΤ«Απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης» χαρακτηρίζει, με σκληρή ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αναφέρει ότι παρά την αντίδραση των δικαστικών ενώσεων για τις πρόσφατες δηλώσεις «των εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας» (του υπουργού Προστασίας του Πολίτης Ν. Δένδια, κ.λπ.) για την τρομοκρατία, «συνεχίστηκαν ομοίου χαρακτήρα δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον τέως πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου».

«Με αφορμή παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης, που έδωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε εκκρεμή ποινική έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην Πρωθυπουργός, σε ανακοίνωσή του, εκφράζεται απαξιωτικά για τον Οικονομικό Εισαγγελέα (η θέση αυτού συστήθηκε σημειωτέον επί των ημερών της κυβέρνησής του, με το Ν 3943/2011), προσδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες στις ενέργειές του. Ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται να αγνοεί ότι η Εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, τούτο έχει δε πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΕΕ, στην οποία επισημαίνεται:

«Ανεξάρτητα από τις ενέργειες του Οικονομικού Εισαγγελέα που προξένησαν τη δυσφορία του πρώην Πρωθυπουργού, για λόγους που εκείνος γνωρίζει -και τις οποίες το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος από λόγους συμμόρφωσης με το Σύνταγμα και σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν σχολιάζει, ούτε κρίνει-, απαιτείται να υπογραμμιστεί ότι οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη».

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος διαπιστώνει ότι «στις επάλληλες, πρόσφατες δηλώσεις παρέμβασης στα της Δικαιοσύνης εκ μέρους πολιτικών προσώπων, εμφιλοχωρεί η ίδια εκείνη σκοπιμότητα που οι τελευταίοι -δήθεν- εντοπίζουν σε δικαστικές ενέργειες» και καταλήγει: «είναι αυτονόητο, όμως, ότι υπάρχουν όρια, που πρέπει να τηρούν κάποτε όσοι διατείνονται ότι σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Τουρίστας avatar
  Κώστας Τουρίστας 24/01/2013 13:24:38

  ..Και πολύ ευγενικοί είναι στην δήλωσή τους.
  Να τον καλέσουν άμεσα σε απολογία.
  Η Δικαιοσύνη λειτουργεί για όλους με τον ίδιο τρόπο.
  Αλλά να λειτουργεί....

 2. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 24/01/2013 13:54:56

  Δε θυμάμαι παρόμοια ανακοίνωση από τους δικαστές, για πρώην Πρωθυπουργό. Έτσι μπράβο. Η αμφισβήτηση έχει βάρος αν ξεκινά από τους ίδιους τους θεσμούς. Τότε θα ξεδιπλωθεί όλο το κουβάρι του κου ΓΑΠ. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να διαψευστούν πολλοί που ισχυρίζονται ότι ο ΓΑΠ δεν αγγίζεται. Αγγίζεται και παρααγγίζεται

 3. Γιώργος Π. και ... avatar
  Γιώργος Π. και ... 24/01/2013 15:19:24

  Έπρεπε ο θρασύς να μπει στη θέση του.
  Το ξέρω, είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσει, αλλά ακόμα η Ελλάδα θεωρείται κράτος και όχι αποικία.

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 24/01/2013 16:09:11

  Είναι προκλητικός επειδή νομίζει πως θα τον προστατεύουν μια ζωή τα αφεντικά του από τις ΗΠΑ... Κούνια που τον κούναγε!

 5. viva avatar
  viva 24/01/2013 16:15:57

  Γωργιος Τ ,δεν τον προστατευουν μονο τα αφεντικα του απο τις ΗΠΑ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.