20/12/2013 13:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βουλή: Αποσύρονται από το νομ. για τους πλειστηριασμούς οι άσχετες διατάξεις

Υπό την διακομματική άρνηση να συζητηθούν διατάξεις που δεν έχουν σχέση με τους πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποσύρει από το νομοσχέδιο τις ρυθμίσεις που δεν έχουν δεσμευτικές προθεσμίες έναρξης εφαρμογής την αρχή του 2014 αλλά και όσες δεν είναι απόρροια μνημονιακών δεσμεύσεων.

Σε κλίμα έντονων αντιδράσεων από βουλευτές όλων των κομμάτων για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος με τον οποίο εισήχθη το νομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Χατζηδάκης αποδέχθηκε ότι «οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να κάνουν κατάχρηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος». Σημείωσε, όμως, ότι κυρίως το θέμα των πλειστηριασμών απαιτεί ρύθμιση πριν το τέλος του τρέχοντος έτους και γι' αυτό επιβάλλεται να ενεργοποιείται η κοινοβουλευτική διαδικασία του κατεπείγοντος. «Οι προθεσμίες αποτελούν δημόσιο κείμενο» δήλωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τους βουλευτές να μην ξεχνούν ότι η χώρα μας τελεί «σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης».

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης σκιαγράφησε και τα λοιπά θέματα για τα οποία πρέπει άμεσα να ψηφίσει η Ολομέλεια και αφορούν στις διατάξεις για τον ΦΠΑ, τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, τις αναπηρικές συντάξεις και τις διατάξεις που σχετίζονται με το ΤΑΙΠΕΔ ως προς την ΛΑΡΚΟ και τον ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος).

Προηγουμένως, ο υπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με τα πυρά όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και όλων των βουλευτών της συμπολίτευσης (Ντόρα Μπακογιάννη, Φεβρωνία Πατριανάκου, Φωτεινή Πιπιλή, Γιάννης Ιωαννίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος,) που έλαβαν τον λόγο, επισημαίνοντας ότι τα όριά τους έχουν εξαντληθεί και ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να επιμείνει σε διατάξεις για τις οποίες δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να συζητηθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Με φράσεις, όπως «δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή τη διαδικασία για τον απίθανο γραμματέα δημοσίων εσόδων», όλα τα κόμματα αντέδρασαν στην Επιτροπή. Αιχμηρότερες ενστάσεις για το σύνολο των διατάξεων που εισάγονται με αυτή τη διαδικασία, πρόβαλαν οι βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι το κοινοβούλιο σύρεται από την κυβέρνηση και εξευτελίζεται, τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ, Τέρενς Κουίκ και άλλους να λένε ότι «έχει γίνει χωματερή νομοσχεδίων η Βουλή», το ΚΚΕ με την Διαμάντω Μανωλάκου να ζητά απόσυρση, μιλώντας για ρυθμίσεις αρπαγής της λαϊκής κατοικίας, την Ασημίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ) να επισημαίνει την ανάγκη να συζητηθούν διεξοδικά όσες διατάξεις δεν επείγει η ψήφισή τους, τον Ηλ. Παναγιώταρο (ΧΑ) να μιλά για παράνομο νομοσχέδιο και τον Μάρκο Μπόλαρη αλλά και τον Μίμη Ανδρουλάκη να λέει «δεν θα σταθείτε στο Κοινοβούλιο αν περάσει αυτό το πράγμα».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.