10/01/2013 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης

Την ανεξαρτητοποίησή του γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής ,ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης.

Ο βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ είχε προκαλέσει τη δυσφορία της Ιπποκράτους μετά την παρουσία του σε εκδήλωση του πρώην υπουργού και ιδρυτή της ΡΙΚΚΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του επίσης, ο κ. Αηδόνης είχε επισημάνει πως το «ΠΑΣΟΚ έγινε συνιστώσα της ΝΔ», υπογραμμίζοντας ότι η διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ συνέβαλε στην ηθική εκτέλεση του Κινήματος.

«Το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς μου δεν το χαρίζω σε κανέναν. Απο αυτό δεν μπορεί να με διαγράψει κανείς ... Χρειάζονται ρήξεις ... Με απειλούν με διαγραφή. Δεν καταλαβαίνουν ότι η κοινωνία θέλει πράξεις και όχι αυτοκρατορικούς λεονταρισμούς;», ανέφερε ο βουλευτής αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ηγεσία του Κινήματος.

Αμεση ήταν η απάντηση της Ιπποκράτους στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Δράμας Χρήστου Αηδόνη.

«Ο κ. Αηδόνης επέλεξε να κάνει επίσημα αυτό που από καιρό έχει κάνει ανεπίσημα, την ημέρα που τα ίδια τα γεγονότα δίνουν αποστομωτική απάντηση στην σκευωρία κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό είναι θλιβερό και παράδοξο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων                           

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η προσπάθεια εκμετάλλευσης από όλα τα κόμματα  του «σκανδάλου» της  λίστας «Λαγκάρντ», σκιάζει ακόμη περισσότερο την ήδη καταρρακωμένη πολιτική ζωή του τόπου και κλονίζει την αξιοπιστία μας, απέναντι σε ένα λαό που υποφέρει.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα αντιμέτωπος με αντίστοιχες υποθέσεις, στην αρχή της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής, διαφώνησα με το ισχύον καθεστώς, που επιτρέπει την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, αλλά δίνει και την δυνατότητα σε πολιτικές πλειοψηφίες, να «στρογγυλεύουν» ευθύνες, στο όνομα κομματικών σκοπιμοτήτων.

Ακόμη έχω  δηλώσει  στο πρόσφατο παρελθόν και σίγουρα πριν από την εμφάνιση των  στοιχείων σχετικά με την διαφαινόμενη απάλειψη ονομάτων απο την λίστα «Λαγκάρντ», πως η πολιτική διαχείριση αυτής της υπόθεσης από τους υπουργούς  οικονομικών συνέβαλε στην ηθική εκτέλεση του ΠΑΣΟΚ.

Τότε, έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί επικοινωνιακά η σχετική μου τοποθέτηση και να αναχθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ως ελάσσονος σημασίας ζήτημα.

Δυστυχώς σήμερα αποτελεί το μείζον ζήτημα για την χώρα.

Κύριε Πρόεδρε,

Δεν δέχομαι πως το ΠΑΣΟΚ και η τρικομματική κυβέρνηση μπορούν  να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας για την μη εξέταση ευθυνών των πολιτικών  προσώπων που διαχειρίστηκαν την λίστα, όπως αυτές υπαγορεύονται από τα γεγονότα.

Η προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών απο την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μου προκαλεί θλίψη και απογοήτευση.

Είχα την ψευδαίσθηση, οτι αυτές τις ευθύνες  θα είχε ήδη αναλάβει ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να απελευθερώσει το κίνημα από την επιχειρούμενη συλλογικοποίηση του προβλήματος και κατ´επέκταση και την τρικομματική κυβέρνηση και να μην κρύβεται πίσω από την απειλή της αποσταθεροποίησης του κυβερνητικού σχήματος.

Η Δημοκρατία μας απέδειξε για μία ακόμη φορά, στις πρόσφατες εκλογές, πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Δεν δέχομαι, πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ολισθήσει εκ νέου και να πορευτεί και με άλλα ενοχικά σύνδρομα, πέρα αυτών που του φορτώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτητοποιούμαι.

Νιώθω υπερήφανος που βρέθηκα εδώ και 35 χρόνια  σε μία  πολιτική διαδρομή της παράταξης που συνδέθηκε με την δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική συμφιλίωση και απελευθέρωση και συνέβαλε καθοριστικά στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανέναν μηχανισμό συγκάλυψης ευθυνών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανένα μηχανισμό απαξίωσης του πολιτικού και  θεσμικού μου ρόλου και του κοινοβουλευτικού μου λειτουργήματος.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανένα μηχανισμό που πλέον δεν παράγει πολιτικές ανακούφισης του λαού, αλλά λειτουργεί με γνώμονα τα αρχηγικά συμφέροντα επιβίωσης.

Δεν επιθυμώ να συμμετέχω, σε κανέναν μηχανισμό πολιτικού κανιβαλισμού.

Εξ´ άλλου η σκιά της μη αξιοποίησης της λίστας «Λαγκάρντ» θα βαραίνει πάντα, όσους  είχαν την ευθύνη της διαχείρισης.

Πιστεύω και θα στηρίζω τη σταθερότητα της τρικομματικής κυβέρνησης, ως της πλέον κατάλληλης πολιτικής συνταγής για την πατρίδα μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δεν θα στηρίξω όμως περαιτέρω υφεσιακές πολιτικές, καθώς  και πρόσωπα που λειτουργούν επιζήμια για το μέλλον του τόπου και της δημοκρατικής παράταξης.

Σήμερα, η κοινωνία που πλήττεται, ζητά άμεσες δράσεις ανάκαμψης και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Θα συνεχίσω να υπηρετώ πολιτικές, αξίες και ιδανικά που θα είναι μόνο ελπιδοφόρα για την Ελλάδα μας.

 Με τιμή

Χρήστος Αηδόνης

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Darki avatar
    Darki 10/01/2013 12:20:22

    Kελαηδισε ο Αηδονης.

  2. Χρήστος avatar
    Χρήστος 10/01/2013 23:26:43

    Το πουλάκι τσίου, ο Αηδόνης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.