Tο «παιχνίδι του δειλού»
20/04/2015 17:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tο «παιχνίδι του δειλού»

Ο κόσμος μπορεί να μην αντιλαμβάνεται την καταστροφή που έρχεται γιατί ακόμη δεν έχει υπάρξει σύγκρουση. Όταν γίνει αυτό τότε θα είναι πολύ αργά. Θα μετράμε θύματα...

Οι Αμερικανοί το ονομάζουν chiken game. Στα ελληνικά λέγεται το «παιχνίδι του δειλού». Είναι όταν δυο οδηγοί κατευθύνονται με ταχύτητα ο ένας πάνω στον άλλο και κερδίζει αυτός που θα φρενάρει ή πηδήξει από το αυτοκίνητό του ...δεύτερος.

Με απλά λόγια, όποιος έχει τα κότσια να αντέξει σε μια σύγκρουση είναι ο νικητής και ηττημένος ο... δειλός της υπόθεσης.

Εδώ και τρεις μήνες περίπου η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές έχει καταντήσει να είναι ένα τέτοιο «παιχνίδι του δειλού». Όποιος είναι πιο... κότα θα ηττηθεί γιατί απλά στο τέλος δεν άντεξε την πιθανότητα της σύγκρουσης.

Δεν ξέρουμε πράγματι αν η Ελλάδα είναι τόσο ισχυρή ώστε σ' αυτό το πολύ επικίνδυνο παιχνίδι να φτάσει μέχρι τέλους. Άλλωστε, σημασία έχει και με ποιους συγκρούεσαι. Αν π.χ. έχεις ένας Φιατάκι και πας κόντρα με μια νταλίκα τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις μαγκιές. Ακόμη και τη σύγκρουση να επιλέξεις έχει γίνει... λιώμα. Το πιο πιθανό είναι ότι μόλις δεις τον όγκο του φορτηγού να κάνεις το... δειλό.

Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει μέχρι στιγμής να «γκαζώνει» στη γραμμή εκκίνησης με ένα «Φιατάκι» και απέναντί της να βρίσκεται ένα τριαξονικό. Ο Τσίπρας, κάνοντας λάθος σε όλες τις πολιτικές του εκτιμήσεις πίστεψε ότι το μικρό αυτοκινητάκι θα κοντράρει το φορτηγό και τελικά αυτό θα είναι που θα κάνει την... κότα.

Τη μια εκτιμούσε ότι θα αλλάξει όλη η Ευρώπη γιατί δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Η Ευρώπη δεν άλλαξε.

Την άλλη έλεγε ότι θα δημιουργηθεί μια πανευρωπαϊκή συμμαχία με Ιταλούς, Γάλλους, Ισπανούς κ.λπ. Τώρα η Ελλάδα βρίσκεται στην απομόνωση και η συμμαχία δεν υφίσταται.

Έλεγε ο Τσίπρας ότι υπάρχει κύμα πολιτικής αλλαγής στην Ευρώπη. Όμως, οι Podemos ασθμαίνουν, στην Ιταλία ακόμη και ο κεντρώος Ρέντσι δεν στέκει καλά, η Γαλλία κάνει δεξιά στροφή. Στη Φινλανδία έχασε ο συντηρητικός Στουμπ αλλά ενισχύεται ο ευρωσκεπτικισμός που λέει ότι «φτάνουν τα λεφτά στους Έλληνες, πετάξτε τους έξω».

Εκτιμούσε ο Τσίπρας ότι οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη και τελικά δεν υπάρχει κανένας χορός. Ίσως μόνον ο «τελευταίος χορός» για την Ελλάδα.

Τέλος έλεγε ο Αλέξης ότι «ούτε μία στο εκατομμύριο να μην υποχωρήσει η Μέρκελ». Κι όσο την είδαμε εμείς να υποχωρεί άλλο τόσο την είδε και ο Τσίπρας.

Το... φορτηγό των δανειστών είναι εκεί, ακλόνητο και περιμένει το Φιατάκι να κάνει την πρώτη κίνηση. Κι ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το «παιχνίδι του δειλού», ενώ οι προειδοποιήσεις από την άλλη πλευρά είναι ξεκάθαρες, η ελληνική κυβέρνηση «μαρσάρει» και κάνει μαγκιές σαν κι αυτές που έκαναν οι «γκαζοφονιάδες» της δεκαετίας του '80.

Οι επιλογές για το μικρό αυτοκινητάκι της Ελλάδας είναι δύο: Είτε προχωρά προς τη νταλίκα και συγκρούεται μαζί της είτε πηδά από το αυτοκίνητο πριν τη σύγκρουση. Στην πρώτη περίπτωση δεν θα μείνει ούτε... βίδα. Στην άλλη περίπτωση θα έχει πληγεί καίρια η αξιοπρέπεια μιας χώρας, θα έχει στιγματιστεί ο οδηγός ως «κότα» αλλά δεν θα έχουν διαλυθεί τα πάντα.

Ο κ. Τσίπρας αντί να αποφύγει το «παιχνίδι του δειλού» από την αρχή της θητείας του το κυνήγησε. «Ξύστηκε στην γκλίτσα του τσοπάνη», επεδίωξε την πρόσωπο με πρόσωπο αναμέτρηση αντί να διαπραγματευτεί, να κάνει διπλωματικές κινήσεις, να εξασφαλίσει την επιβίωση της χώρας.

Ωστόσο, υπάρχει και μια διάχυτη εντύπωση στην ελληνική κοινωνία ότι «που θα πάει, θα υποχωρήσουν οι δανειστές και θα μας δώσουν λεφτά χωρίς να μας ζητήσουν τίποτε». Πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει καλά που διαπραγματεύεται με τέτοιο τρόπο γιατί δεν μπορεί «το φορτηγό θα τρομάξει από το φιατάκι και θα εξαφανιστεί».

Αμ δεν είναι έτσι κυρίες και κύριοι. Ο ισχυρός έχει το πάνω χέρι, ό,τι κι αν λέτε. Το έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η ψευτομαγκιά του τύπου που παίρνει πρώτη φορά τιμόνι στα χέρια του και νομίζει ότι έπιασε το Θεό από...

Και μπορεί ο κόσμος, δηλαδή οι επιβάτες του μικρού αυτοκινήτου να μην αντιλαμβάνονται την καταστροφή που έρχεται γιατί ακόμη δεν έχει υπάρξει σύγκρουση. Όταν γίνει αυτό τότε θα είναι πολύ αργά. Θα μετράμε θύματα...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 20/04/2015 18:18:06

  Αυτά που λέτε θα συνέβαιναν αν το παιχνίδι δεν ήταν στημένο. Προσωπική μου άποψη είναι οτι είναι στημένο διότι βολεύει και τους δύο. Κρατάει και τις δυό πλευρές σε σασπένς. Λίγο πρίν συγκρουσθούν, θα φρενάρουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ . Γι αυτό ο Τσίπρας είναι αισιόδοξος και κάνει ιδιαίτερες συναντήσεις με τους Ευρωκράτες. Τον Ιούνιο θα κάνουν εναν "αμοιβαία επωφελή" συμβιβασμό, ώστε στο εξής η Ε.Ζ. και η ΕΕ "να βγούν απο την κρίση". Μην ξεχνάμε οτι το σημαντικώτερο στις αγορές είναι το "κλίμα". Οσο καταστροφικό είναι το Grexit για την Ε.Ζ. και την Ελλάδα, άλλο τόσο παραγωγική και επικερδής για το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα είναι η οριστική αποφυγή του, απο κοινού με τους πρωταγωνιστές του. Γι αυτό το συμπιέζουν όσο παίρνει...

 2. Hunter avatar
  Hunter 20/04/2015 18:21:17

  Όταν θα πάνε μεθαύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι (οι οποίοι σημειωτέον ψήφισαν όλοι ΣΥΡΙΖΑ για να μην "αξιολογηθούν") και οι συνταξιούχοι στην τράπεζα και θα δούνε, ναι μεν να τους έχει καταγραφεί λογιστικά ο μισθός και η σύνταξη, αλλά τα μηχανήματα να έχουν όριο ανάληψης τα 10 Ευρώ ημερησίως, τότε θα το καταλάβουν άπαντες... Θα βλέπουν την απόδειξη να λέει "υπόλοιπο λογαριασμού € 1.500,00" αλλά μόλις θα πατάνε "ανάληψη 20 Ευρώ" θα τους γράφει "δεν μπορείτε να υπερβείτε το ημερήσιο όριο ανάληψης"... Εκεί μετά να δείτε τι θα γίνει...

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ Hunter 20/04/2015 19:52:45

   Αν όμως μεθαύριο τα ΑΤΜ λειτουγούν κανονικά όπως και την 26η Ιανουαρίου καθώς και όλες τις Δευτέρες από τότε, θα δικαιωθεί και πάλι ο Σκουρλέτης που θα λέει πάλι λιακάδα έχουμε, και όσοι έχουν λεφτά παίρνουν απ' τα ΑΤΜ ελεύθερα. Νομίζω οτι δεν είναι αποδοτική η αντιπολίτευση που βλέπει κάθε εβδομάδα να κλείνει η "αριστερή παρένθεση" και την επόμενη ξαναδιαψεύδεται, όπως δεν ήταν καθόλου αποτελεσματική και η θεωρία των "δύο άκρων" και η άλλη που έλεγε οτι οι κουκολοφόροι και οι μπάχαλοι υποστηρίζουν τον Σύριζα ή είναι Συριζαίοι. Πιστεύω οτι πιό αποτελεσματικό θα ήταν να λέμε στον Τσίπρα γιατί αφήνει ασύδοτους τους Νταβατζήδες επι 4 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ μήνες που κυβερνά να συνεχίζουν την καταστροφή του λαού και της οικονομίας. Γιατί ακόμα δεν εισέπραξε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ απο τους μεγαλοκαρχαριες της φοροδιαφυγής? Γιατί δεν έβαλε ακόμα ΦΠΑ στα τυχερά παιχνίδια του Κόκκαλη, γιατί δεν έπιασε ΑΚΟΜΑ ούτε έναν λθρέμπορο πετρελαίου κ.ο.κ...

   • Hunter avatar
    Hunter @ οδυσσεύς Κ. 20/04/2015 21:51:32

    Εδώ συνεχίζει και πληρώνει 850.000 μισθούς χωρίς να απολύσει με συνοπτικές διαδικασίες 400.000 αργόσχολους, για τους καρχαρίες λες εσύ που τα έχουν τσουβαλιασμένα στο εξωτερικό;;;; Πρέπει να βρει, ποιος καρχαρίας, φοροδιέφυγε πότε, πόσα λεφτά, πού τα πήγε κτλ. Χρονοβόρα διαδικασία που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αλλά με αποτελέσματα αμφίβολα καθότι είχαν εταιρείες offshore κτλ. που δύσκολα μπορούν να ελεγχθούν... Το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι άλλες χώρες όσον αφορά τη φοροδιαφυγή... Τους 550.000 ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ μισθούς που μπορεί να τους βρει σε 25 μέρες, γιατί συνεχίζει και τους πληρώνει;;; Μιλάμε για ετησίως 16,2 Δις ΤΖΑΜΠΑ και ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ!!! 16,2 Δις ετησίως τη στιγμή που παρακαλάμε την τρόικα για 11 Δις σε βάθος διετίας... 16,2 Δις που πρέπει να πληρώσουμε εμείς οι υπόλοιποι μέσω τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, χαράτσι, ΕΝΦΙΑ, ΤΕΒΕ κτλ. εφόσον δεν έρχονται λεφτά απ' έξω... Πρώτο βήμα: απολύει 400.000 αργόσχολους από το Δημόσιο που έχουν κάτι απίθανα εργασιακά αντικείμενα τα οποία είναι ντροπή για χώρα άνωθεν της Σαχάρας το 2015 (υπάλληλοι που δίνουν αριθμό πρωτοκόλλου, κλητήρες, 5 καθαρίστριες ανά τετραγωνικό μέτρο, 35 "ωρομίσθιοι" και "εποχιακοί" δάσκαλοι για σχολείο με 10 μαθητές κτλ. κτλ.)... Δεύτερο βήμα: πάταξη της φοροδιαφυγής στον ιδιωτικό τομέα (μικροί-μεγάλοι) Υ.Γ.: δεν μπορεί, προκειμένου να "διαψευστεί" η αντιπολίτευση, να φάει η κυβέρνηση τα λεφτά από τα ταμεία και μετά να φάει τις καταθέσεις των πολιτών, ώστε να είναι συνεπής προς την καινούρια της κομματική πελατεία η οποία έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην "αξιολογηθεί"... Αν θα φάει τα λεφτά από τις καταθέσεις των πολιτών τότε όντως θα έχουνε τα ΑΤΜ χρήματα τον άλλο μήνα...

 3. Μέρες που ειναι avatar
  Μέρες που ειναι 20/04/2015 19:02:17

  τον Πάπα απο τα...............(ορατε Παπισα Ιωάννα ) Κατα τα λοιπά οι κουμουνιστικες μαγκιές μας απομονωσαν απο την Ευρώπη Ζήτω τα Βαλκάνια κύριε Τσίπρα , με δραχμές λεκ και τα δηναρια σε βλέπω φορτωμένο στο ελικόπτερο αλλά δεν θα έχεις που να πας γιατι το κομμουνιστικό μπλοκ δεν υπάρχει πιά. Μάλλον η βενζίνη δεν φτάνει για την Βόρεια Κορέα. Για Κούβα δεν το βλέπω και εκεί άρχισαν να καταλαβαίνουν. Τελευταίος εσύ και ο Ουγκ. Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα αν είσαι αδιάβαστος και εμπαθής με όλους. , μη το κρύβεις όλοι καταλαβαίνουν ότι εισαι ημιμαθής κουμουνιστης . Δυστυχώς οι ψευτομαγκιές θα πληρωθούν άσχημα ας ελπίσουμε όχι με εθνική καταστροφή.

  • cockpit2 avatar
   cockpit2 @ Μέρες που ειναι 20/04/2015 21:35:56

   Εξαιρετικά τα γραφόμενά σου βγάλε όμως το ....κύριε,δεν μπορεί ο κάτω του μέσου όρου κομπλεξικός μικρομέγαλος κλπ να είναι κύριος......

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/04/2015 21:27:33

  Τα πράγματα είναι ακόμη πιό άσχημα,μαρσάρει το φιατάκι ο Τσίπρας,πιστεύοντας ότι θα περάσει κάτω από τη νταλίκα...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/04/2015 22:26:43

   Ή φρενάρει πατώντας γκάζι άμα στο φιατάκι έχει και το "Ν" του ατζαμή...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ roadrunner 20/04/2015 22:30:42

    Και φυσικά ο ατζαμής θεωρεί τον εαυτό του οδηγάρα...

    • Hunter avatar
     Hunter @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 20/04/2015 23:15:01

     !!!

   • Hunter avatar
    Hunter @ roadrunner 20/04/2015 23:14:49

    χαχαχαχα

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/04/2015 01:09:37

   Από τους καθρέφτες και κάτω, θα περάσει. Και ο οδηγός επίσης, από το λαιμό και κάτω.

 5. George N avatar
  George N 20/04/2015 23:27:54

  Πολύ περίεργα παίζει αυτό το παιχνίδι η κυβέρνηση. Με το να στραγγίζει το δημόσιο από χρήματα για να πληρώσει χρέη δείχνει ότι θα στρίψει την τελευταία στιγμή. Αλλιώς θα τα κρατούσε για μετά. Δεν θα πήγαινε σε χρεοκοπία με μηδέν ευρώ στην τσέπη δλδ. Μπορεί να είναι τρελό αυτό το παιχνίδι αλλά έχει και κάποιους κανόνες. Αν δεν τους τηρείς μπορεί να έρθει η σύγκρουση απλά και μόνο επειδή στέλνεις λάθος σήματα.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ George N 20/04/2015 23:54:21

   Γιατι προβληματιζεστε για το μελλον; διαβαστε Αγιους και θα παρετε ΟΛΕΣ τις απαντησεις για το τι ερχεται κι οσοι καταλαβουν θα ξερουν και τι να κανουν.....

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ρηνα 21/04/2015 01:33:20

    Έτσι που του απαντάς, θα νομίζει ότι τον τρολλάρεις. Κι όμως, εδώ ταιριάζει αυτό που είπε ο Απόστολος Παύλος: «Πού σοφός; Πού γραμματεύς; Πού συζητητής του αιώνος τούτου; Ουχί εμώρανεν ο Θεός την σοφίαν του κόσμου τούτου;» Και συνεχίζει: «Επειδή γαρ εν τη σοφία του Θεού ουκ έγνω ο κοσμος διά της σοφίας των Θεόν, ευδόκησεν ο Θεός διά της μωρίας του κηρύγματος σώσαι τους πιστεύοντας. Επειδή καί Ιουδαίοι σημείον αιτούσι καί Έλληνες σοφίαν ζητούσιν, ημείς δε κηρύσσομεν Χριστόν εσταυρωμένον, Ιουδαίοις μεν σκάνδαλον Έλλησι δε μωρίαν. Αυτοίς δε τοις κλητοίς, Ιουδαίοις τε και Έλλησι, Χριστόν Θεού δύναμιν και Θεού σοφίαν.»

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ ΚΜ 21/04/2015 10:47:29

     Σαφώς και δεν τρολλαρω αγαπητέ ΚΜ. Γενικά αναφέρομαι, συνεκτιμωντας όλες τις παραμέτρους, τη φτωχοποιηση, τη δυσκολία της εθνικής άμυνας, το δυναμικό της χώρας που το χάνουμε στα ξενα, τη πληγή του μεταναστευτικου, θέματα σοβαρά που ένα ένα δε μπορεί να τα λύσει κανεις όχι ολα μαζεμένα.... Φέρνω συχνά στο μυαλό μου τα λόγια του Αγ. Παισιου ότι επειδή δεν είμαστε ικανοί να ρυθμίσουμε τα του Έθνους (λέξη κι αυτή ξεχασμενη), θα τα ρυθμίσει ο Θεός....Νομίζω ότι και συ γνωρίζεις πολύ καλά τι συμβαίνει όταν επεμβαίνει ο Θεός...Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να Τον παρακαλέσουμε για ελεος και παράλληλα να αλλάξουμε πλεύση. Η αγωνία μου δεν είναι γιατί ειμαι "βαρεμενη", πατάω πολύ γερά στη γη, αλλά γιατί ΞΕΡΩ......

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Ρηνα 21/04/2015 20:07:07

      Έτσι θα γίνει και θα επιβιώσει η Πατρίδα με όσους βάλουν μυαλό. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους.

 6. airman avatar
  airman 21/04/2015 06:58:14

  Η Κυβερνητική επικοινωνιακή τακτική (όχι προπαγάνδα) παρουσιάζει μια αντιπεράθεση μεταξύ της "γενναίας" Ελληνικής Κυβέρνησης και (όλων) των σκληρών της Ευρώπης. Εδώ υπάρχει μια διαφορά όμως. Γενναίος είναι αυτός που αναγνωρίζει τον κίνδυνο, τον έχει σταθμίσει, και αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει ώστε στην περίπτωση που επέλθει το μοιραίο να αναγνωρισθεί ως ήρωας. Εκείνος που αγνοεί τον κίνδυνο είναι πολύ απλά ηλίθιος. Εάν στον κυβερνητικό θίασο αγνοούν τον κίνδυνο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, είναι ηλίθιοι. Εάν όμως τον έχουν αναγνωρίσει, τότε δημιουργείται το εύλογο ερώτημα προς τί η "ηρωϊκή θυσία" που επιλέχθηκε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.