Syriza Pride
01/07/2015 17:09
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Syriza Pride

Το υπερήφανο 50ρικο

Η 13η Ιουνίου 2015 υπήρξε η ημέρα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, εκδήλωση που διεθνώς έχει επικρατήσει να ονομάζεται Gay Pride, με το σύνθημα "Πάρε θέση!", για τις λεσβίες, τους γκέι, τα αμφισεξουαλικά και τρανς άτομα (LGBT), όπως ανέφερε η ανακοίνωσή τους.


Δεδομένων των κοσμοϊστορικών γεγονότων που βιώνουμε σήμερα, προτείνω η 1η Ιουλίου να εορτάζεται εφεξής ως "Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ΣΥΡΙΖΑ" και για συντομία Syriza Pride.

Θα μπορούσε δε να εξεταστεί η περίπτωση οι συμπαθείς ομοφυλόφιλοι και τρανς να μεταφέρουν την εορτή τους την ημέρα αυτή και να εορτάζουν πανηγυρικά απαξάπαντες οι υπερήφανοι την ίδια μέρα, με φαντασμαγορική παρέλαση επικεφαλής της οποίας, κάτι σαν το βασιλιά-Καρνάβαλο, αυτοδικαίως θα βρίσκεται πάντοτε ο Γιάνης Βαρουφάκης φορώντας το σακκάκι με την κόκκινη ρίγα στο γιακά.

Η 1η Ιουλίου 2015 είναι η ημέρα που τρανς πολιτικοί, σήμερα κυβερνώντες, "πήραν θέση" απέναντι σε όλη την Υφήλιο, φίλους και εχθρούς. Ποια ήταν η θέση αυτή; Εκείνη που βροντοφώναζε ο κ. Καμμένος πρόσφατα από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας έωλα την προηγούμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς, πραγματικά "στα τέσσερα" βρέθηκε σήμερα ο ίδιος, ο κυβερνητικός του εταίρος πρωθυπουργός και αλλοίμονο, με ευθύνη τους, η χώρα. Και όλα αυτά, για την υπερηφάνεια.

Η 1η Ιουλίου είναι η ημέρα που η Ελληνική Πολιτεία δια των πλέον επισήμων χειλέων, εκείνων του συμβόλου της, του Προέδρου της Δημοκρατίας, έφθασε στο σημείο να απευθύνει ικεσία προς τον Ηγεμόνα του Κόσμου, τις ΗΠΑ, να μας βοηθήσει. Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου. Υπερήφανοι ικέτες.

Η 1η Ιουλίου είναι η ημέρα που χρεοκοπήσαμε, ανεξαρτήτως του αν ακόμα δεν κηρύχθηκε επισήμως, καθώς δεν καταβάλαμε τις οφειλόμενες δόσεις στο ΔΝΤ. Ξεπεράσαμε και τη Ζάμπια, διότι εκείνη είχε ζητήσει αναβολή πληρωμής για άλλη ημερομηνία την οποία όμως και τήρησε, κατέβαλε δηλαδή στην νέα ημερομηνία την οφειλόμενη δόση. Αντίθετα εμείς ζητήσαμε αναβολή ώστε να πληρώσουμε συγκεντρωτικά τρεις δόσεις την 30η Ιουνίου 2015, αλλά χθες ανακοινώσαμε επισήμως ότι τους "φεσώνουμε". Υπερήφανοι μπαταχτσήδες.

Η 1η Ιουλίου είναι η ημέρα που η Μέρκελ, απηχώντας την ηγεμονία της Ευρώπης, γνωρίζοντας και τις δημοσκοπήσεις, παρέπεμψε μετά το δημοψήφισμα την απάντηση στην επιστολή-ικεσία του Τσίπρα για Τρίτο Μνημόνιο, ώστε να ακουστεί πρώτα η βούληση του ελληνικού λαού. Κομψό μεν, "τσαλάκωμα" δε. Πλην όμως ο Τσίπρας είναι ο έλληνας πρωθυπουργός. Και στο πρόσωπό του τσαλακώνεται, περαιτέρω, η χώρα. Υπερήφανοι γονατισμένοι.

Η 1η Ιουλίου είναι η ημέρα που χάσαμε τα 11 δις του ΤΧΣ που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λόγω του ότι τεθήκαμε επισήμως εκτός προγράμματος. Αυτά που βρισκόντουσαν εδώ, στην Τράπεζα της Ελλάδος, και ο τελετάρχης της Παρέλασης Υπερηφάνειας Βαρουφάκης έστειλε με τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Λουξεμβούργο. Υπερήφανοι κερατάδες και δαρμένοι.

Η 1η Ιουλίου είναι η ημέρα που το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) λαμβάνοντας υπόψη τη δημόσια δήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ότι η Ελλάδα δεν πραγματοποίησε την πληρωμή της δόσης, απειλεί την Ελλάδα με απαίτηση της εξόφλησης ολόκληρου του δανείου, καθώς είναι ενδεχόμενο ναακυρώσει τη σύμβαση δανείου και να ζητήσει την άμεση εξόφληση του κεφαλαίου και των τόκων. Υπερήφανοι πανικόβλητοι.

Η 1η Ιουλίου είναι η ημέρα που καθώς ημιεπισήμως χρεοκοπήσαμε οι Τούρκοι προτείνουν να αναλάβουν τα χρέη μας και, στην πράξη, να αντιστρέψουν την Επανάσταση του 1821, να μας θέσουν κατ' αρχήν υπό καθεστώς "Φινλανδοποίησης" και βαθμιαία, οι Ανατολίτες είναι υπομονετικοί, 250 χρόνια περίμεναν από το 1204 μέχρι το 1453, να μάς υποδουλώσουν και πάλι. Σήμερα σε αμφισβήτηση του καθεστώτος του Αιγαίου συνέλαβαν ψαρά, πιθανότατα εντός των χωρικών μας υδάτων, στη Μυτιλήνη. Υπερήφανοι εθνοπροδότες.

Η 1η Ιουλίου είναι η ημέρα που ο τουρισμός καταβαραθρώνεται από μπαράζ ακυρώσεων, σκορπώντας ρίγη για απώλεια της μοναδικής ελπίδας για εισροή μετρητών στη χώρα και προκαλώντας τρόμο επιβίωσης ιδίως στα νησιά εκείνα που έχουν τουριστική περίοδο 30-40 ημέρες, από τις οποίες περιμένουν να ζήσουν τον υπόλοιπο χρόνο. Υπερήφανοι κατεστραμμένοι.

Η 1η Ιουλίου είναι η ημέρα που σχεδόν μείναμε από φάρμακα και αναλώσιμα στα νοσοκομεία αλλά ο Κουρουμπλής έστειλε έγγραφο σε όλες τις υπηρεσίες υγείας πανελλαδικά υπέρ του "ΟΧΙ", θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για συν-τελετάρχης της παρέλασης υπερηφάνειας δίπλα στον Βαρουφάκη. Υπερήφανοι χατζηαβάτηδες.

Η 1η Ιουλίου είναι η ημέρα που οι πολυεθνικές ιδίως στο χώρο του αυτοκινήτου, λόγω της αναμενόμενης μεγάλης δυσπραγίας που ξεκινά από τη λήξη της συμφωνίας, εξετάζουν επισήμως το να φύγουν από τη χώρα, προκαλώντας περαιτέρω αιμορραγία στην αγορά εργασίας και στέλνοντας μερικές χιλιάδες ακόμα στην ανεργία. Υπερήφανοι λαθροβιούντες.

Η 1η Ιουλίου είναι η ημέρα που τα μακαρόνια τελείωσαν στα ράφια, κάνοντας υπερήφανο τον κ. Φίλη. Υπερήφανα πολιτικά κήτη.

Τέλος, η 1η Ιουλίου είναι η ημέρα που οι συνταξιούχοι στήθηκαν με τις ώρες στην ουρά για να λάβουν τον οβολό του ΑΤΜ, το υπερήφανο 50ρικο. Υπερήφανα γηρατειά.

Γκέι, λεσβίες, τρανς και ΣΥΡΙΖΑίοι μπορούν να έχουν την ημέρα όπου θα γιορτάζουν την υπερηφάνειά τους. Έχουμε όμως και οι υπόλοιποι τη δική μας. Είναι την Κυριακή, 5 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 01/07/2015 17:22:29

  To διαγγελμα τσιπρα ηταν επικοινωνιακα δυνατο παιδια! λαικισμος μεχρι αηδιας ανεμειγμενο με ψεματα και συναισθημα. Στην καλυτερη περιπτωση παμε για διχασμο. στη χειροτερη για εξοδο απο το ευρω.

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ Παρατηρητής 01/07/2015 17:53:09

   Δεν υπάρχει εμφύλιος που να μην έχει στο πιο βαθύ του πυρήνα γεωπολιτική αναφορά-αν όχι αιτία. Τούτος εδώ ο εμφύλιος είναι ο πρώτος με αφορμή τον ακήρυχτο προσώρας πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ε.Ε. Όπως ο αντίστοιχος Ψυχρός Πόλεμος ξεκίνησε από την Ελλάδα έτσι και αυτός ο ακήρυχτος ξεκινάει από εδώ. Η μάχη που πρέπει να δώσουμε σαν Έλληνες είναι να διασφαλίσουμε τη θέση μας στην Ευρώπη ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, διαφορετικά θα είμαστε ενδεχομένως το λάφυρο της σύγκρουσης ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ, με πολύ πιθανή τη περίπτωση να μας πουλήσουν οι ίδιοι οι Γερμανοί σαν επισφαλές τμήμα της Ε.Ε. Όμως η Ευρώπη είναι ο φυσικός, ο οργανισκός γεωπολιτικός μας χώρος και η σχέση μας με την Ευρώπη θα είναι μία σχέση ομοσπονδιακή, ενώ η σχέση μας με τις ΗΠΑ θα είναι αυτή που πάντα ήταν: μπανανία τους! Και καλά στη μεταπολεμική περίοδο έτρεχαν και ιδεολογικοπολιτικοί λόγοι που εν πάση περιπτώσει δικαιολογούσαν μια τέτοια εξάρτηση. Τώρα δεν συντρέχει κανένας τέτοιος λόγος.

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ iconology2009 01/07/2015 17:57:27

    μα ακριβως για αυτο τρελαινομαι! γιατι εμεις πρεπει να παιξουμε αυτο το ρολο ξανα. γιατι να δωσουμε μια μαχη που δεν μας αφορα! μια ζωη εφηβοι!

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Παρατηρητής 01/07/2015 18:12:41

     "γιατι εμεις πρεπει να παιξουμε αυτο το ρολο ξανα" Είναι η Γεωγραφία, αγαπητέ φίλε.
     Το πέρασμα από Ανατολή σε Δύση. Το έσχατο όριο της Δύσης, πριν την Ανατολή. Οι ΗΠΑ το θεωρούν έτσι, η Ευρώπη όχι. Έζησε μερικούς αιώνες με τους Τούρκους στο μαλακό της υπογάστριο, στα Βαλκάνια. Τα οποία, λίγο, θεωρεί "Ανατολή". Είναι κι η Ορθοδοξία, βλέπεις...

 2. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 01/07/2015 18:34:30

  Η εθνολαϊκίστικη πολιτική συμμορία μάς οδηγεί μέ βεβαιότητα στόν Φασισμό. Η καθημερινή τους προπαγάνδα, ότι μόνον αυτοί εκφράζουν τήν δημοκρατική νομιμότητα, οι πραξικοπηματικές τους πρακτικές σέ πολιτειακό επίπεδο καί η προπαγάνδα ελέγχου τών μαζών μέ εθνικιστικές καί σοσιαλιστικές κορώνες (αφού κατάφεραν καί έλεγξαν απόλυτα τήν δημόσια Ραδιοφωνία καί Τηλεόραση), μάς οδηγούν βήμα-βήμα στόν τελικό στόχο. Η ρήξη με τήν ΕΕ είναι ο επόμενος στόχος καί εδώ εκμεταλλεύονται μαεστρικά τό θυμικό ενός λαού, τόν οποίο έχει πρό πολλού λοβοτομήσει η αριστερή ιντελιγκέντσια. Η φτώχεια καί η απελπισία πού θά κυριαρχήσει μετά τήν έξοδό μας από τήν ΕΕ - αυτός είναι ο πραγματικός στόχος, ο οποίος θά επιτευχθεί μέ τήν έξοδο τής χώρας από τό ευρώ - θά αποτελέσει τό καύσιμο τής ανατροπής καί τής δημιουργίας τής πρώτης ευρωπαΙκής «Λαϊκής Δημοκρατίας», μετά τήν πτώση τούς τείχους τού Βερολίνου. Η μοναδική δύναμη ανατροπής είναι μόνον οι κρατικές υπηρεσίας καταστολής (αστυνομία καί στρατός), άν δέν έχουν ήδη ελεγχθεί. Δέν θέλω νά κινδυνολογώ, αλλά οι προΰποθέσεις πλανητικού ελέγχου τών αγγλοσαξόνων, κατατάσσουν τήν χώρα μας στόν ενδιάμεσο χώρο καί δή στό ορθόδοξο τόξο τής σλαβικής ρώσικης επιρροής. Αυτά προέβλεπε ο Samuel Huntington στήν «σύγκρουση των πολιτισμών», ώς τό αποφασιστικό φαινόμενο τής αρχόμενης κοσμοϊστορικής εποχής. Στήν γειτονική μας Τουρκία οι αμερικάνοι καί τά ιδρύματα τύπου Σόρος (δές σχέση Βαρουφάκη, Τσίπρα, ΓΑΠ καί πάμπολλων συριζαίων μέ τέτοιου είδους ΜΚΟ) έφεραν τόν Ερντογκάν στήν εξουσία. Αφρική καί Μέση Ανατολή σέ κατάσταση «δημιουργικού χάους». Ουκρανία, Γεωργία, λοιπός Καύκασος καί Βαλκάνια έτοιμα νά εκραγούν μέ εθνοτικές συγκρούσεις καί η Ελλάδα έτοιμη νά παίξει τόν «ρόλο» πού τής έχουν προετοιμάσει, είτε μέ τόν φασιστικό ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέ τήν εθνικοσοσιαλιστική ΧΑ. Τίποτα δέν γίνεται τυχαία καί ο κόσμος καθοδηγείται έντεχνα νά ακολουθήσει τόν δρόμα τού επικείμενου σφαγείου. Πρέπει νά ξυπνήσει ο κόσμος καί νά αρνηθεί νά παίξει τόν ρόλο τού χρήσιμου ηλίθιου, τού κομπάρσου στό στημένο σενάριο. Στό επικείμενο σφαγείο μάς οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ (έκων - άκων) καί πρέπει ο κόσμος νά αντιδράσει. Νά δραστηριοποιηθεί καί νά αρνηθεί τόν ρόλο του στό σενάριο τής σφαγής πού τόν σέρνουν. Είναι τόσο καλοί μαέστροι ( θά μού πείς δεκάδες χιλιάδες καλοπληρωμένουν υπαλλήλους απασχολούν oi «Δεξαμενές Σκέψης» τους - ιθαγενείς καί αλλοδαπούς ), πού έχουν φροντίσει πιό μπροστά νά αποδομήσουν τά αστικά κόμματα, έτσι ώστε νά μήν υπάρχει έξοδος διαφυγής γιά τό μαινόμενο πλήθος. Όσοι μπορούν πρέπει νά προσπαθήσουν νά αφυπνίσουν τόν κόσμο. Δέν είναι καθόλου αστείο. Δίπλα μας ( FYROM, Κόσοβο, Αλβανία, Ουκρανία, Τουρκια, επίκειται έκρηξη. Εμείς είμαστε ο πυροκροτητής. Μήν τούς αφήσετε νά μάς βγάλουν από τήν ΕΕ καί τό ευρώ (αυτά τά δύο πάνε μαζί).

 3. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 01/07/2015 19:17:18

  δυστηχώς ούτε και ο Ομπάμα θέλει να βοηθήσει...

 4. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 01/07/2015 22:01:25

  Υπέροχη και λαμπερή, σε πείσμα της μιζέριας, η αποψινή πανσέληνος εκπέμπει αισιοδοξία. Ας κοιτάξουμε ψηλά! http://tinyurl.com/n9pc5k3

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.