O Τσίπρας αβαντάρει τη Ζωή;
24/08/2015 12:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Τσίπρας αβαντάρει τη Ζωή;

Μήπως ο Τσίπρας την αφήνει να κάνει κουρέλι τη δημοκρατία και τους θεσμούς πριμοδοτώντας της για τις εκλογές γιατί τη θέλει και μετά από αυτές;

Πολλοί λένε γιατί πρέπει τα μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γιατί δηλαδή να της δίνουν βήμα σε κάθε παλαβομάρα ή εκτροπή της, να την αφήνουν να κάνει σόου και γενικά να την «προωθούν» ως υποψήφια του κόμματος Λαφαζάνη.

Γιατί πράγματι η δημοσιότητα που παίρνει η Ζωή τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο και σε πολλούς χαχόλους Έλληνες αυτή η στάση περνάει ως μαγκιά ή ως καθαρός λόγος ή ακόμη και ως η μοναδική ανεξάρτητη φωνή. Τα έχουμε ακούσει όλα αυτά και πράγματι πολλοί αναρωτιούνται γιατί να της δίνουν τα μέσα ενημέρωσης χώρο για να κάνει τις παραστάσεις της και να διαφημίζει τζάμπα την πραμάτεια που θα πουλήσει στις εκλογές.

Το αν θα εκλεγεί η Ζωή στις επόμενες εκλογές είναι ένα ζητούμενο. Κάποιες περίεργες δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλο ποσοστό στη Λαϊκή Ενότητα αν συμπεριλάβει τη Ζωή στα ψηφοδέλτιά της. Είναι κι αυτό ένα θέμα που χρήζει ψυχοπαθολογικής εξέτασης. Γιατί δηλαδή να ψηφίσεις ένα κόμμα τεμπέληδων, γεροντοκομμουνιστών που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους αλλά ήταν μόνο κομματικά στελέχη, και μιας κυρία η οποία κατά γενική ομολογία «δε στέκει στα καλά της»; Όμως, αυτό είναι στην κρίση του ελληνικού λαού η οποία δεν είναι και τόσο καθαρή θα λέγαμε.

Όμως, το ζήτημα είναι η Ζωή και τα καμώματά της για τα οποία έχουμε γράψει πλείστες φορές. Πέντε μέρες πριν τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών η Πρόεδρος που είναι απελθούσα συγκαλεί Διασκέψεις, πάνε πέντε έξι αργόσχολοι της Λαϊκής Ενότητας, λέει ότι θα κάνει Ολομέλειες, θα προσαγάγει τον Στουρνάρα, απειλεί τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίνει συνεχείς ντροπιαστικές παραστάσεις που προσβάλλουν το δημοκρατικό πολίτευμα και συνεχίζει ακάθεκτη να εμφανίζεται στο κανάλι της Βουλής που ο ελληνικός λαός πληρώνει με 5-6 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Και τι κάνει η κυβέρνηση; Τι κάνουν τα άλλα κόμματα; Γιατί την αφήνουν να εξευτελίζει με τέτοιο τρόπο τη δημοκρατία και τη χώρα; Ποιος της έδωσε το δικαίωμα να κάνει χρήση του καναλιού της Βουλής; Ποιος της έδωσε το δικαίωμα να προσβάλλει όλους τους άλλους πολιτειακούς θεσμούς;

Θα πει κανείς ότι το δικαίωμα της το έδωσε ο Τσίπρας, ο σύντροφος Αλέξης που την έκανε Πρόεδρο και την ανέχθηκε αλλά και ο κ. Παυλόπουλος που όπως θα θυμάστε, χαριεντίζονταν μαζί της και κοκορευόταν όταν του έλεγε για τη στάση του στα επεισόδια του 2008.

Το μέγα ερώτημα όμως είναι: Γιατί αυτή τη στιγμή δεν συγκαλεί ο πρωθυπουργός την Ολομέλεια της Βουλής και όλοι μαζί να την πετάξουν με τις κλωτσιές από τη θέση της; Γιατί όλα τα κόμματα δεν κάνουν πρόταση μομφής και με συντριπτική πλειοψηφία να την διώξουν και από την Προεδρία και από την προνομιακή προβολή της στο κανάλι; Η κίνηση αυτή θα ήταν συμβολική αφού έτσι κι αλλιώς θα φύγει την Πέμπτη και δεν θα την ηρωοποιούσε όπως κάποιοι πιστεύουν αλλά θα την εξευτέλιζε. Γιατί δεν μπορεί να αφήνουν έναν άνθρωπο που δεν πάει καλά να κάνει κουρέλι τη δημοκρατία και τους θεσμούς αλλά και κουρέλια τα νεύρα μας. Μήπως δηλαδή ο Τσίπρας που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή την αφήνει πριμοδοτώντας της για τις εκλογές γιατί τη θέλει και μετά από αυτές; Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε σε ένα χωριό ο τρελός πάντα είναι χρήσιμος για να γελά ο κόσμος και να ξεχνά την πίκρα του.

Τον τελικό λόγο βεβαίως τον έχει ο ελληνικός λαός. Αν αυτός αποφασίσει να την στείλει στο σπιτάκι της ίσως να γλιτώσουμε κι εμείς και η χώρα μια ακόμη κοινοβουλευτική περίοδο απόλυτα παράνοιας με Ζωή και Ραχήλ να προσβάλουν τους πάντες και τα πάντα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 24/08/2015 17:10:08

  Ο ασβός, δεν είναι για κανέναν πόλεμο. Παριστάνει τον τζάμπα μάγκα μόνο εκ του ασφαλούς κι όταν τα πράγματα ζορίσουνε, κότα λυράτη. Σιγά να μην έχει τα κότσια ν΄αντιμετωπίσει κατά μέτωπο τη Ζωή ή τον Βαρουφάκη. Κομμάτια και θρύψαλα θα τον κάνανε και το ξέρει. Έτσι, εξ ανάγκης, παριστάνει τον τάχα...μετριοπαθή που ...αυτοσυγκρατείται. Τρέμει τους διανοητικά και ηθικά ισχυρότερούς του. Δεν είναι ορατό;

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 24/08/2015 17:27:13

  Μητρόπουλος: "Εχουν υποτιμήσει το φαινόμενο Κωνσταντοπούλου" http://tinyurl.com/ob8wz8c MSN Ειδήσεις | Copyright: Newmoney.gr | 3 ώρες πριν " Το φαινόμενο Κωνσταντοπούλου το έχουν υποβαθμίσει και αυτοί που το δημιούργησαν και το εκτόξευσαν", είπε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον real fm 97,8. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η κ. Κωνσταντοπούλου και ο Μανώλης Γλέζος θα συνταχθούν με τη Λαϊκή Ενότητα, απάντησε χαρακτηριστικά: "Το φαινόμενο Κωνσταντοπούλου το έχουν υποβαθμίσει και αυτοί που το δημιούργησαν και το εκτόξευσαν. Είναι φαινόμενο διάρκειας, έχει μεγάλη εκρηκτικότητα και αποδοχή στην κοινωνία και μέσα από αυτή την περιγραφή που σάς κάνω, άλλων ήταν κορυφαία επιλογή, όπως και μένα. Είχαμε αναδειχθεί και οι δύο στη δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη περιφέρεια με ρεκόρ ψήφων των τελευταίων δεκαετιών. Εγώ, επελέγην ως αναπληρωτής της". Και πρόσθεσε: " Όσοι νομίζουν ότι έχει μικρή διάρκεια το φαινόμενο Κωνσταντοπούλου, το υποτιμούν. Θα πέσουμε σε ραγδαίες εξελίξεις. Και με αυτό το οποίο βλέπουμε ως φαινόμενο φαίνεται ότι πέρα από τους μισθούς, τις συντάξεις, τους φόρους, το φαινόμενο Κωνσταντοπούλου θα είναι κυρίαρχο και ας πάψουν κάποιοι που το δυνάμωσαν, να το υποτιμούν. Δεν βλέπω να μην έχει πολιτικό και κοινοβουλευτικό ρόλο στην επόμενη Βουλή ως στοιχεία του πάζλ του δικού της πολιτικού σχεδίου, άρα βλέπω να συμμαχεί και ενδεχομένως η εγγύτερη συμμαχία είναι αυτή που είπατε, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη".

 3. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 25/08/2015 22:59:18

  Όπως από ραδιοφώνου μάθαμε, αύριο στις 5 το απόγευμα -με Εισαγγελική Παραγγελία- θα κληθεί στη Βουλή ο Διοικητής ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, για τη Siemens.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.