O Μεϊμαράκης, ονειρεύεται την… δεξιά Ελιά
25/07/2014 09:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Μεϊμαράκης, ονειρεύεται την… δεξιά Ελιά

Η νέα δεξιά δεν κτίζεται με παλιές συνταγές αναμεμειγμένες με Βενιζέλους και λοιπούς «πράσινους» κουμπάρους

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις δηλώσεις του… θεσμικού και πάλι Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος μετά από διάφορους… πολιτικούς ελιγμούς επέστρεψε στην ομαλότητα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μάζεψε χθες του δημοσιογράφους και τους είπε μεταξύ άλλων ότι εκτιμά πως η ΝΔ το φθινόπωρο θα είναι πρώτη στις δημοσκοπήσεις επειδή θα έχει φύγει το θέμα του Μνημονίου και η κυβέρνηση θα έχει πάρει κάποιες αποφάσεις για φοροελαφρύνσεις.

Το σημαντικότερο που είπε, πάντως, ήταν ότι χρειάζεται μια πανστρατιά της δεξιάς παράταξης και πιθανότατα ένα έκτακτο συνέδριο που θα είναι προφανώς… σάλπισμα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία και τις δυνάμεις που είναι κοντά σ’ αυτήν.

Και κάπως έτσι δηλαδή την βγάλαμε την υποχρέωση καλοκαιριάτικα. Λίγο πριν πάει για τα μπάνια ο Βαγγέλας, προφανώς σε συνεννόηση με το κόμμα, έριξε τη μπαλωθιά του και περιμένουμε πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για την πανστρατιά. Κάτι σαν… ιδρυτικό συνέδριο δηλαδή, σαν κι αυτό που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ για να συσπειρώσει την Κεντροαριστερά, έτσι και ο Μεϊμαράκης, ονειρεύεται τη… δεξιά Ελιά. Κι έτσι δηλαδή πιστεύουν ότι θα φέρουν πίσω τον κόσμο της δεξιάς. Ότι όλοι όσοι έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία (και δεν εννοούμε κάτι απίθανους σαν τον Πολύδωρα, τον Νικολόπουλο και τον Καμμένο) θα πέσουν συγκινημένοι στην αγκαλιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Ότι ο παραδοσιακός ψηφοφόρος της κεντροδεξιάς και όχι μόνο θα βάλει τα κλάματα για το προσκλητήριο που απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής; Ο άνθρωπος που έφαγε τις κατραπακιές, τη μία πίσω από την άλλη, θεωρείται για τον Μεϊμαράκη και κάποιους στη ΝΔ ως «δεδομένος» και μόλις του κουνήσουνε το δαχτυλάκι θα έρθει να στηρίξει την πανστρατιά;

Ο δεξιός που έφαγε αμάσητα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που έχασε την περιουσία που έβγαλε με κόπο και αίμα ενώ τα λαμόγια κάνουν πάρτι, που περιμένει να δει λύσεις για το μεταναστευτικό, που περιμένει να δει ΑΟΖ, που βλέπει συνεχώς υποχωρήσεις και παλινωδίες ακόμη και στα εθνικά θέματα. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος πιστεύουν κάποιοι ότι είναι πρόβατο για να γυρίσει στο μαντρί, ακόμη κι αν ο βοσκός δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για να του βελτιώσει τη ζωή; Όχι, απ’ όσο μπορούμε να αφουγκραστούμε την ελληνική κοινωνία και τον δεξιό ψηφοφόρο με τον οποίο μιλάμε κάθε μέρα, κανείς πλέον δεν είναι πρόβατο για σφαγή. Έχει καταλάβει ότι τα φθηνά επικοινωνιακά κόλπα των έκτακτων συνεδρίων και των… προσκλητηρίων πανστρατιάς είναι από άλλες εποχές, δεν χωράνε στη σημερινή ελληνική κοινωνία και πολιτική σκηνή.

Μα καλά, ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο; Τη μια μας ζητάνε δεξιά πανστρατιά για να σταματήσει η λαίλαπα του Τσίπρα και την άλλη οι ίδιοι σκύβουν το κεφάλι στον Βενιζέλο και το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ.

Τη μια μας λένε ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις μόλις έρθουν οι πρώτες φορο-ελαφρύνσεις και την άλλη ρίχνουν συνεχώς νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ με «μεταρρυθμίσεις» όπως ο αιγιαλός.

Από τη μια ζητούν μειώσεις φόρων κι από την άλλη δεν είναι ικανοί να ολοκληρώσουν ακόμη και τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ελληνική κοινωνία. Τη μια λένε ότι θα δώσουν λεφτά στον κόσμο και την άλλη αρνούνται να εφαρμόσουν άμεσα τις δικαστικές αποφάσεις για τους ένστολους ή τους δικαστικούς και θα δώσουν τα αναδρομικά σε 5-6 χρόνια.

Και τη μια μιλάνε για κάθαρση της ελληνικής κοινωνίας, για νέα Ελλάδα και νέα Μεταπολίτευση και από την άλλη οι διαπλεκόμενοι συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο στη χώρα. Παλιά παραδοσιακά τζάκια επιχειρηματιών μαζί με τους νεόκοπους μεγαλονταβατζήδες και τους λιμανίσιους που ετοιμάζονται να εφορμήσουν στον νταβά με τα κουλούρια. Είτε αυτά είναι στην ενέργεια, είτε στον τζόγο, είτε στα κατασκευαστικά έργα είτε στους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τους οποίους κάποια στιγμή θα γραφτεί ολόκληρο βιβλίο αδιαφάνειας.

Πώς λοιπόν ο παραδοσιακός, τίμιος νοικοκύρης της δεξιάς, ο άδολος πατριώτης θα ξαναγυρίσει στον χώρο από τον οποίο έφυγε; Έχει γίνει κάτι που να προοιωνίζεται ραγδαίες αλλαγές στην εφαρμοζόμενη πολιτική; Υπάρχουν σημάδια για ρήξεις και για συγκρούσεις ακόμη και με τον σοβαρό κίνδυνο να χαθεί η εξουσία; Ή μήπως ακόμη και η πανστρατιά που ανακοινώνεται είναι κόλπο για να μη χαθεί η εξουσία;

Αν, συμπερασματικά, θέλει ο κ. Μεϊμαράκης ή ολόκληρη η ΝΔ να ξαναφέρει πίσω τους ψηφοφόρους και να ξαναγίνει κόμμα του 40% τότε πρέπει να αφήσουν τα φθηνά επικοινωνιακά κόλπα. Οι φιέστες δεν ταιριάζουν στην κρισιμότητα της κατάστασης. Η νέα δεξιά δεν κτίζεται με παλιές συνταγές αναμεμειγμένες με Βενιζέλους και λοιπούς «πράσινους» κουμπάρους. Η Νέα Ελλάδα έχει ανάγκη από τομές που θα γίνουν παντού κι όχι από τη διατήρηση του τέλματος που βρίσκεται η κοινωνία και το πολιτικό σκηνικό.

Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά τα προσκλητήρια κι ας βγουν στην κοινωνία να ακούσουν τι λέει ο λαός, τι λέει ο πρώην και νυν δεξιός ψηφοφόρος. Και τότε θα καταλάβουν ότι αν δεν σπάσει η γυάλα του Μαξίμου και της Βουλής προκοπή δεν θα υπάρξει ποτέ. Αντιθέτως θα στρώσουν το… red carpet στον θριαμβευτή Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Seagull avatar
  Seagull 25/07/2014 11:52:23

  Ακριβώς όπως τα γράφετε είναι και για να επικεντρώσω η ουσία κρύβεται στην πρόταση " ο τίμιος νοικοκύρης & άδολος πατριώτης " δεν αντέχει άλλα ψεύτικα και μεγάλα λόγια.

 2. ελενη avatar
  ελενη 25/07/2014 12:20:50

  Πλανάσθε πλάνη οικτράν στη ΝΔ,ότι θα βλέπουμε την φορολογική λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εις βάρος των περιουσιών μας και από την άλλη θα πάμε να σας ξαναψηφίσουμε.Κάνετε την επιλογή Τσιπρα αυτονόητη,έστω και αν έχει ερωτηματικά για τους αστούς

 3. Naruto avatar
  Naruto 25/07/2014 13:12:49

  Οσο οι λύκοι παραμένουν μέσα στο μαντρί κανένα πρόβατο δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω . Στην Ν.Δ πάντα διακατέχονταν απο την άποψη οτι οι ψηφοφόροι της ειναι δεδομένοι και δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ , η επέλαση της Χ.Α θα έπρεπε να τους είχε συνετίσει αλλά δυστυχώς . Ολοι αυτοί που έχασαν περιουσίες ,δουλειές , σπίτια ή τα παιδιά τους μετανάστευσαν δεν πρόκειται να γυρίσουν πρέπει να θεωρούνται ολική απώλεια για την Ν.Δ .

  • George N avatar
   George N @ Naruto 25/07/2014 14:56:15

   Κάποιοι περιμένουν να φέρουν μια συμφωνία ελάφρυνσης χρέους να χαιρετήσουν την τρόικα και να πούνε ορίστε, ψηφίστε μας, τελειώσαμε με την κρίση αλλά είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια. Η ιστορία με το κοινωνικό πλεόνασμα και τα εκλογικά αποτελέσματα δεν λειτούργησαν σαν καμπανάκι. Με ΕΝΦΥΑ, τεκμήρια, εισφορές σε επίπεδα προ κρίσης κλπ σε ισχύ θα είναι chickens come home to roost

 4. K.P. avatar
  K.P. 25/07/2014 21:46:49

  Καταπληκτικό το άρθρο σας. Προσεγγίζει την ψυχή και τα αισθήματα των πρώην ψηφοφόρων αυτής της παράταξης, οι οποίοι ούτε με ''πανστρατιές'' ούτε με '' έκτακτα συνέδρια'' πρόκειται να επανέλθουν.

 5. δημης avatar
  δημης 25/07/2014 23:45:59

  Μουστάκι έχει .... Αποδεικνύονται λίγοι στο χώρο διότι: -Δεν εφαρμόζουν σε πολλές περιπτώσεις τους ΝΟΜΟΥΣ όχι τις ΚΥΑ και τα ΠΔ.... - Δείχνουν να κολυμπάνε στα νερά και στα εικονικά περβάλλοντα των ΜΜΕ... -Καταγγέλουν το κράτος το οποίο οι ίδιοι έστησαν(και το οποίο ακόμα τροφοδοτούν με ρουσφέτια)... -Εφαρμόζουν πολιτικές -προπαγάνδες κοινωνικού αυτοματισμού.... -Αφήνουν σε ατιμωρησία ᾱσυλία -παραγραφή τους υψηλά κλέψαντες .... Το δέον.... -Μηδενική ανοχη ξεκινώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .. -Καθολική -πιστή ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ..... -Τέρμα στα λογάκια .."πάταξη της εισφορο-φοροδιαφυγής" "καθιέρωση ενός απλού,δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος" κάνοντάς τα αυτά πράξη(καθολική )... -Επένδυση στην Παιδεία -Υγεία "ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ "(να χρησιμοποιήσουμε μιά λέξη παλιότερη ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ) της πραγματικότητας όχι παραμορφωμένη -μακιγιαρισμένη από τα μμε... μεταφορά της στον Κόσμο όπως επίσης μεταφορά των πραγματικών Κυβερνητικών δυνατοτήτων.... Με την ΑΛΗΘΕΙΑ σαν όπλο να πάμε κύριε Πρόεδρε της βουλής στον κόσμο και όχι με φτιασιδώματα και νέες ταμπέλλες.

 6. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 26/07/2014 09:53:51

  Απόλυτα σωστό άρθρο . Το βασικό μάλιστα είναι αυτοί που έφυγαν να μείνουν στον ευρύτερο δεξιό χώρο , γιατί αλλιώς η κεντροαριστερά και η αριστερά θα κυβερνούν γιά πολλά χρόνια . Ας αλλάξουν λοιπόν οι πολιτικές που ασκούνται και ας στείλουν στον κάδο τους εμπνευστές τους .

 7. GregA avatar
  GregA 26/07/2014 10:44:54

  Το έχω ξαναγράψει εδώ και το επαναλαμβάνω. Η μόνη ελπίδα επιβίωσης της παράταξης είναι, να βγει ξαφνικά ο Σαμαράς και να πει την απόλυτη αλήθεια στο έθνος. - Να πει την αλήθεια για την οικονομία - Να πει την αλήθεια για τα εθνικά θέματα - Να πει την αλήθεια για τις ασκούμενες και ασκηθείσες πιέσεις, τόσο από το εξωτερικό όσο και κυρίως από το εσωτερικό. - Να εξαγγείλει την άμεση σύσταση της περίφημης μιας και μόνης εξεταστικής. Και στη συνέχεια να προκηρύξει ΑΜΕΣΑ εκλογές λέγοντας μόνο την ΑΛΉΘΕΙΑ στους Έλληνες και καλώντας σε πραγματική πανστρατιά αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τα λάθη του, κυρίως δε τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Μόνον έτσι θα υπάρξει επόμενη μέρα για το κόμμα, αλλά και τη παράταξη όπως τη ξέραμε.

 8. airman avatar
  airman 26/07/2014 23:08:03

  Η σοσιαλιστική "Ελιά" στόχευε να σώσει ότι μπορούσε να σωθεί και "φύτρωσε" για τις Ευρωεκλογές. Μια αντίστοιχη "δεξιά Ελιά" με το ίδιο σκεπτικό βρίσκεται στο μυαλό ορισμένων στην περίπτωση που ο Αλέξης "καβαλήσει το άλογο", για να σωθούν όσοι μπορέσουν. Θα απογοητευθούν όμως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.