No prisoners
21/12/2014 07:00
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

No prisoners

Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από όλο αυτό το τοξικό σύστημα με τον πιο ανελέητο και απόλυτο τρόπο.

Στην Ελλάδα δεν βαριέσαι ποτέ. Ο σύμβουλος και κατά δήλωση του συντάκτης του οικονομικού προγράμματος του Πανάρα, πήγε να εξαγοράσει τον Παυλάρα και αλληλομαγνητοφωνιόσαντε. Ο κωμικός για να αποδείξει την συνωμοσία εξαγοράς, ο σύμβουλος, λέει, για να αποδείξει (σε ποιον;) το «ηθικό ποιόν» του πολιτικού κολοσσού Χαϊκάλη, που αυτός του ζήταγε (;) λεφτά, ο οποίος μάλιστα του είχε δώσει πέντε χιλιάρικα ευρώπουλα και έπαιρνε το μήνα πέντε κατοστάρικα για τόκους, τουτέστιν 10% το μήνα, ήτοι 120% το χρόνο! Πως το λένε αυτό κύριε Εισαγγελέα;

Αυτός δε που καμωνότανε πως θα «εξαγόραζε» με 2-3 εκατομμμύρια, δεν μπορούσε να του επιστρέψει τα πέντε χιλιάρικα, ο καρμίρης, κι ο Παύλος, που τον πνίγει η τιμιότης, τον κυνήγαγε με sms και τηλεφωνήματα, αφού είχε παντελονιάσει μερικούς μηνιαίους τόκους, με απόδοση που θα ζήλευαν οι σορτάκηδες της χρυσής εποχής Σημίτη στο ΧΑΑ, όταν δαγκώσανε το εφάπαξ του παππού και τις οικονομίες του κάθε ταλαίπωρου μέχρι φόδρα. Δεν μολογάγανε στην μερκελική κυβέρνηση με τον σύμβουλο του Πρόεδρα Πάνου την μετοχή, να παίξει κι ο Χαρδούβελης τα εθνικά ρέστα να ρεφάρουμε; Θα αποφεύγαμε τα νέα μέτρα, θα μπαλώναμε όλα τα δημοσιονομικά κενά και θα ξαναδίναμε κι επίδομα στις άγαμες θυγατέρες, που τρέχουν τώρα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/Μονταζιέρα ο Λάκης για να ‘χουν κατιτίς για αποκούμπι στα γεροντάματα στα ταπεινά Βόρεια Προάστια.

Ο δε άφραγκος συνωμότης δηλώνει πιστός κι αμετανόητος ΑΝΕΛ, κατά δε την Γιαταγάνα είναι ακόμη κολλητός του ασυμβίβαστου κι οργίλου Πάνου και παντού εκ δεξιών του. Κι όταν πήγαν στον Αλέξη, με τις κάμερες παρούσες, μαζί πιάσανε ψιλοκουβέντα με τον Αλέξη και τον Παππά, οι οποίοι στηρίζουν με σθένος αυτό το καλαμπαλίκι. Διαβάζω δε πως το υλικό είναι μονταρισμένο, άραγε από τα τίμια χέρια του Λάκη του Τιμητή που του το παρέδωσε ο Παυλάρας; Ο Λάκης που ο Στρατός τον ζόριζε ψυχολογικώς αλλά όταν μετράει με τον λογιστή του τα πεντακοσάευρα από τις δουλίτσες του όλα τα ψυχολογικά πάνε περίπατο. Θυμάμαι ακόμη το έπος της θητείας του και του έχω από τότε σέβας και εκτίμηση, ως πρότυπο ανδρισμού και ναυτοσύνης, διότι ούτε στα κότερα μασάει.

Και βέβαια αναδύεται καυτό και το ερώτημα: καλά ρε πούστη μου, κανείς δεν αγοράζει ΔΗΜΑΡ; Έχουνε εκπτώσεις στην ετοιμόρροπη παράγκα του Πάνου και σπρώχνονται όλοι οι πελάτες, ενώ ο Φώτης βαράει μύγες; Κεσάτια.΄

Αδέρφια, όταν γίνεται κάτι, κάνω πάντα μια απλή ερώτηση, πρώτα στον εαυτό μου και μετά στους άλλους. Τις ωφελείται;

Πρώτον, ωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο τυχοδιωκτικός κατιμάς που θέλει να καβαλήσει την χώρα και να παίξει ζουρνάδες και λύρες στους Κουτόφραγκους, τους Αλαμανούς και τους χαζοχαρούμενους του ΔΝΤ, ως πολύ γκαγκάν και προχωρημένη μέθοδο διαπραγμάτευσης. Μα αυτό δεν το είχε σκεφτεί κανείς. Τόσο απλό ήταν. Παραδοσιακή μουσική και αυθεντικός εξαρχειώτικος τσαμπουκάς. Απλά μετά θα περάσουμε «δύσκολες μέρες».

Δεύτερον, ωφελείται ο Πάνος, που είναι ολοφάνερο πως κάτι τρέμει. Δεν ξέρω τι άλλο τρέμει αλλά σίγουρα τρέμει την επικείμενη διάλυση του κόμματος του και την επιστροφή οίκαδε.

Έτσι αμφότεροι φτιάχνουν κλίμα να τρομάξουν τους βουλευτές, που τυχόν σκέφτονται να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, φοβούμενοι την λεζάντα και διαπόμπευση του πουλημένου, ώστε να πάμε γρήγορα σε εκλογές, να γίνει ο Αλέξης ο εθνικός ζουρνατζής κι ο Πάνος να έχει ελπίδες να την σκαπουλάρει πριν μείνει Ανεξάρτητος Έλληνας.

Το πρόβλημα του ευτράπελου σχεδίου είναι πως ο Παυλάρας δεν είναι προσωπικότητα γύρω από την οποία μπορείς να οικοδομήσεις με αξιοπιστία τέτοιο σενάριο. Ο Τζων Γκληζ ήδη ζήτησε την συνεργασία του Πάνου για την νέα ταινία των Monty Pyrhons, οπότε τουλάχιστον με την πολιτική του αυτοεκπαραθύρωση θα του ανοίξει νέα λαμπρή καριέρα στον χώρο του θεάματος. Θα μπορούσε να γίνει ένα διεθνές ρημέϊκ της θρυλικής και αλληγορικής για την ηγεσία των ΑΝΕΛ ταινίας «Κλασσική περίπτωση βλάβης», όπου ο Κώστας Τσάκωνας έλεγε στην Βέτα Μπετίνη την κλασσική ατάκα του παγκόσμιου κινηματογράφου, δίπλα στο “Play it again Sam” του Μπόγκι, «Σταμάτα να μου χτυπάς την καράφλα, μου την έχεις κάνει εμαγέ».

Αυτό το τοξικό σύστημα, που διακινεί όλη αυτή τη δύσοσμη χλαπάτσα, έκανε κι άλλο ένα λάθος με την επίθεση στον Λυκούδη. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του σε πολλά αλλά σίγουρα δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ευπρέπεια του.

Έτσι πιστεύω πως όλη αυτή η ενορχηστρωμένη ιστορία, εκτός από τις σοβαρές ποινικές συνέπειες της, θα γίνει μπούμεραγγκ για πρωταγωνιστές, ηθικούς αυτουργούς και «χρήσιμους ηλίθιους».

Δεν ξέρω αν οι ταλαντευόμενοι βουλευτές θα μασήσουν. Λογικά θα πρέπει να τους εξοργίσει κι αντί να τους φοβίσει, να τους απελευθερώσει και να κάνουν την επιλογή της ευθύνης και της ομαλότητας τρίβοντας τον εκβιασμό στα μούτρα των εμπνευστών του.

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι πως όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα κι η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από όλο αυτό το τοξικό σύστημα με τον πιο ανελέητο και απόλυτο τρόπο. Στην καθημερινή αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, που παρά το γκροτέσκο του χαρακτήρα τους οδηγούν τη δημόσια ζωή στον απόλυτο εξευτελισμό, πρέπει να δείξουμε μηδενική ανοχή και να εξοβελιστούν πολιτικά, όλοι αυτοί που την γέμισαν με συκοφαντίες, τερατολογίες, ακραία κι αξιόποινα παιχνίδια με τους θεσμούς και το μέλλον της χώρας.

Κι όποτε κι αν γίνουν εκλογές η ΝΔ πρέπει να σηκώσει «ερυθρά σημαία». Τα προβλήματα της χώρας δεν επιτρέπουν «τσάϊ και συμπάθεια ». Το αγγλικό Πεζικό ως τον 19ο Αιώνα ήταν το καλύτερο του κόσμου. Όταν πριν την έφοδο σήκωναν ερυθρά σημαία σήμαινε «No prisoners», «Όχι αιχμαλώτους», δεν έμενε ρουθούνι. Αγώνας λοιπόν πανστρατιάς, άτεγκτος σε ιδεολογικό και πρακτικό επίπεδο, χωρίς ίχνος υποχώρησης, συμβιβασμών και φιλοφρονήσεων σε όλους αυτούς που βλάπτουν την Πατρίδα, με όλα τα πολιτικά και θεσμικά μέσα της πολύπαθης Δημοκρατίας μας. Να ενώσουμε την μεγάλη βάση μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να ισοπεδώσουμε τα σκύβαλα που σηκώθηκαν ως σαθροί ρυπαροί τοίχοι ανάμεσα σε μας και πλήθος πολιτών που βλέπουν τώρα τι καπνό φουμάρουν οι επιλογές της οργής τους, όσο δίκαιη και κατανοητή κι αν ήταν…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μεταλλωρύχος avatar
  Μεταλλωρύχος 21/12/2014 08:23:46

  "Να ενώσουμε την μεγάλη βάση μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας...", υπάρχει χρόνος ?

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Μεταλλωρύχος 24/12/2014 12:24:06

   ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ . @2012,ΥΦΕΣΗ 7%- Γ'ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1,7%.
   @2013-META ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ,ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1,9 ΔΙΣ.
   @2013- ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ 15 ΔΙΣ,@2014-ΠΕΡΙΠΟΥ1 ΔΙΣ @ 9/2014 ΑΝΕΡΓΙΑ 25,5% ,2,3% ΛΙΓΩΤΕΡΗ ΑΠΟ 2013.

 2. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 21/12/2014 08:41:29

  Προς τι η ταραχή και οι αλαλαγές ; Κοντός ψαλμός αλληλούια ! την 25η Ιανουαρίου (το πολύ 1 Φεβρουαρίου) θα ξεκαθαρίσουν όλα ! Και μια και αρέσκεσται στις Ιστορικές αναφορές και δη του Βρετανικού στρατού θα σας υπενθυμίσω την λεπτή κόκκινη γραμμή των Σκωτσέζων Highlanders,τμήματος του Βρετανικού 93ου Συντάγματος Πεζικού,κατά τη μάχη της Μπαλακλάβας στον πόλεμο της Κριμαΐας. Εκεί οι Σκωτσέζοι έδωσαν πραγματικό νόημα στη έκφραση κόκκινη γραμμή ως το έσχατο σημείο υποχώρησης. Στην χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" την τελευταία πενταετία οι κόκκινες γραμμές μετατράπηκαν σε ροζ κορδέλες από τους κυβερνώντες.

  • George N avatar
   George N @ Γιάννης Κιαπέκος 21/12/2014 09:26:03

   Δεν χάσανε όμως γιατί ο sir crawling camelφώναξε "93rd, damn all that eagerness!"όχι......απάνω τους λεβέντες μου :-)

   • Γιάννης Κιαπέκος avatar
    Γιάννης Κιαπέκος @ George N 21/12/2014 09:43:54

    Κατ' αρχάς δεν γνωρίζουμε τι θα γινόταν αν Σκωτσέζοι έπαιρναν στο κατόπι τους Ρώσους. Δεύτερον δεν φαντάζομαι να υπονοείς ότι υπάρχει κάποιος στην χώρα που συστήνει να "μουντάρουμε" την Merkel!

    • George N avatar
     George N @ Γιάννης Κιαπέκος 21/12/2014 10:13:42

     Καταρχήν και το πιο σημαντικό θα είχαν παραβεί την διαταγή: "There is no retreat from here, men. You must die where you stand." On foot να πάρουν στο κατόπι cavalry? Δεν θέλει και πολύ φαντασία για το τι θα γινόταν. Δεν υπονοώ τίποτα. No bravado & damn all that eagerness, λέω ξεκάθαρα. Κάποιοι άλλοι μιλάνε για όργανα και χορούς. Αυτοί πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι οι Ρώσοι δεν επέμειναν στην επίθεση από τα μετόπισθεν της 93rd γιατί πιστεύανε (κακώς) ότι πίσω από τον λόφο υπήρχε Αγγλικός στρατός. Αν ήσαν σίγουροι ότι δεν υπήρχε τίποτα, το "thin red line" θα σήμαινε κάτι άλλο σήμερα....

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ George N 21/12/2014 11:08:21

      «Κάποιοι άλλοι μιλάνε για όργανα και χορούς» χωρίς να υιοθετώ την ατάκα του Τσίπρα εξηγώ ότι αυτή είναι κάτι αντίστοιχο με το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" του Α.Παπανδρέου το 1981 και είδαμε κατόπιν πόσα καλά τα πήγε και με τους δυο οργανισμούς από του οποίους έλεγε ότι θα φύγουμε. Αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση και δεν απευθύνονται ούτε στις "αγορές" ούτε στους δανειστές.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιάννης Κιαπέκος 21/12/2014 11:19:46

      Τότε δεν ήμασταν ταπί κι ο καταληψίας δεν είναι Αντρέας.

     • George N avatar
      George N @ Γιάννης Κιαπέκος 22/12/2014 11:56:48

      Καταλαβαίνω τι λες Γιάννη αν και πρέπει να παραδεχθείς ότι αυτό είναι απλά μια εκτίμηση. Φοβάμαι όμως ότι αντίθετα με την εξωτερική πολιτική που αποδέκτες δηλώσεων είναι υπουργεία εξωτερικών με εκπαιδευμένους μανδαρίνους στην αποκρυπτογράφηση τους, στην οικονομία τα πράγματα δεν λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο. Οι αγορές ότι λες αλλά και ότι κάνεις το παίρνουν υπόψιν τους σε ένα συνεχές ζύγισμα που σου κάνουν. Αν υπάρχει ρίσκο μπαίνει premium. Κάθε δήλωση για λαϊκή κατανάλωση έχει ένα αντίτιμο. Ακόμα και οι μη δηλώσεις μπορεί να έχουν αντίτιμο. Το πιο ωραίο? Ακόμα και μια χλιαρή δήλωση που αποσκοπεί στην εμπιστοσύνη τους! Δεν θα σε πάω στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι σαν να κλέβεις παγκάρι αλλά στις χώρες που είναι στην πρώτη κατηγορία. Βάζουν ανθρώπους από την αγορά στις απαραίτητες θέσεις κι όχι καθηγητές. Τα νομοσχέδια που επηρεάζουν τις αγορές έχουν εφαρμογή μετά από 2-3 χρόνια και αφού έχει ανακοινωθεί η πρόθεση και έχει υπάρξει διαβούλευση. Και τα κάνουν όλα αυτά για ένα και μόνο λόγο. Για να μην τις ξαφνιάσουν. Άνθρωποι είναι και οι δικοί τους υπουργοί οικονομικών. Και αυτοί θα θέλανε να πουν ότι αυτό ισχύει από χθές και να "λύσουν" έτσι το πρόβλημα. Ξέρουν όμως ότι θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία έτσι και αυτό θα κοστίσει την επανεκλογή τους. Σκέψου τον φόρο στο πετρέλαιο ή τον ΕΝΦΙΑ ως παραδείγματα...προς αποφυγή. Αν πας σε ένα φοροτεχνικό ή σε έναν λογιστή στην Ελλάδα μετά από δυο λεπτά θα ακούσεις: "αυτό ισχύει σήμερα, αύριο δεν ξέρουμε τι θα σκεφτούν" Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν επενδύσεις καλή ώρα. Ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί. Ότι θα πάρεις και νέα δημοσιονομικά μέτρα λίαν συντόμως. Ότι οι εξαγωγές σου θα μειωθούν. Δεν μπορώ να δω κάποιον να επενδύει όταν σε αυτό το κλίμα προσθέτονται και δωρεάν μαθήματα χορού! Ακόμα κι αν αυτός που τα προσφέρει το έλεγε απλά για αστείο. Χωρίς όμως επενδύσεις απλά έχεις πολύ σύντομα game over. Καμιά φορά μόνο και μόνο με δηλώσεις, μπορεί να έχεις game over ακόμα και πριν αυτό ξεκινήσει...

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ George N 21/12/2014 11:21:44

      «You must die where you stand.» το "όπου στέκεστε" έχει την έννοια να μην υποχωρήσετε και γιαυτό εξάλλου όταν είδαν το Ρώσικο ιππικό να υποχωρεί, άρχισαν να προελαύνουν κάτι που ανάγκασε τον Camel τους φωνάξει (σε ελεύθερη μετάφραση) "Ενενηκοστό τρίτο γαμώ την ανυπομονησία σας" Μου φαίνεται ότι έχουμε ξεφύγει από την ουσία με όλες αυτές τις ιστορικές αναδρομές.

     • George N avatar
      George N @ Γιάννης Κιαπέκος 21/12/2014 11:29:32

      Κι όμως όχι. Η ίδια ιστορία "διαβάζεται" αλλιώς και γίνανε παραλληλισμοί με το σήμερα. Το πως βγήκες με τους Άγγλους και εγώ με τους Ρώσους με αποσυντόνισε λίγο :-)

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ George N 21/12/2014 11:35:26

      Non capisco niente ! explain !!!

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Γιάννης Κιαπέκος 21/12/2014 14:01:29

      @George N Δια της εις άτοπον απαγωγής κατάλαβα. Το "και όμως όχι" με μπέρδεψε γιατί δεν ήξερα σε τι αφορούσε. Όσο για το δεύτερο δεν αγάπησα ξαφνικά τους Άγγλους άσε που οι συγκεκριμένοι Ρώσοι (Τσαρικοί) ήταν τρισχειρότεροι ☺ από τους Βρετανούς.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιάννης Κιαπέκος 21/12/2014 22:04:49

      Κιαπέκο, νέε μου, όπως είδες ο καλαματιανός έκανε μεγάλη ρελάνς, οπότε θα περιμένεις κι άλλο.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/12/2014 04:24:08

      Κύριε Κρανιδιώτη πολύ φοβάμαι ότι η ρελάνς δεν αρκεί. Μάλλον "ταπί και ψύχραιμος" θα πρέπει να μείνει για να έχει κάποιες ελπίδες να αποφύγει την άμεση προσφυγή στην κάλπη. Οψώμεθα !

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ Γιάννης Κιαπέκος 22/12/2014 09:34:14

      "ταπί και ψύχραιμος" : Χαρτοπαικτική έκφραση που σημαίνει ποντάρω όλα μου τα λεφτά (τα ρέστα μου) ρισκάροντας να τα χάσω όλα.

     • ΙΚΟ avatar
      ΙΚΟ @ Γιάννης Κιαπέκος 22/12/2014 10:49:45

      Εκτός από τα ιπποδρομιακά σου, θα συμπληρώσω και τα χαρτοπαικτικά σου. Ταπί και ψύχραιμος, λοιπόν. Ποντάρω τα ρέστα μου (μπροστά μου έχω σκέτο tapis=τσόχα και καθόλου μάρκες) και είμαι ψύχραιμος (γιατί έχω καλό χαρτί) ή δείχνω ψύχραιμος (γιατί δεν έχω καλό χαρτί και μπλοφάρω) ή έτσι κι αλλιώς είμαι ψύχραιμος (γιατί έχω συνηθίσει να χάνω και δεν με νοιάζει).

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ ΙΚΟ 22/12/2014 11:06:42

      Ευχαριστώ φίλτατε IKO κάθε διευκρίνηση ευπρόσδεκτη.Εγώ πάντως χρησιμοποιούσα και το "ταπί και όρθιος".

     • ΙΚΟ avatar
      ΙΚΟ @ Γιάννης Κιαπέκος 22/12/2014 11:12:36

      Ναι αλλά δεν επέλεξες ερμηνεία για το "ψύχραιμος" στην περίπτωσή μας.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ ΙΚΟ 22/12/2014 12:25:38

      Γιάννης Κιαπέκος Έχεις δίκιο το "ταπί και όρθιος" (έτοιμος προς αποχώρηση) θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιάννης Κιαπέκος 22/12/2014 13:22:33

      Κάποιοι και μπαρμπούτι θέλουν να παίξουν με την χώρα, και ζουρνάδες στας Ευρώπας ως ευφυή στρατηγική και δεν βλέπω να σε χαλάει. Ο Πρωθυπουργός πάντως δεν παίζει τυχηρά παίγνια στην καμπούρα 10.000.000 Ελλήνων, ούτε προτείνει τυχοδιωκτικές γελοιότητες ως διαπραγματευτικό σχέδιο..

     • Stormy Night avatar
      Stormy Night @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/12/2014 13:36:45

      Ποιός είναι αυτός που παίζει ...σκάκι με πειραγμένα ζάρια και με σημαδεμένα τραπουλόχαρτα?? Ας σοβαρευτούμε επί τέλους αδέλφια.

  • Απονενοημένος Διάβημας avatar
   Απονενοημένος Διάβημας @ Γιάννης Κιαπέκος 21/12/2014 11:12:36

   Επικίνδυνη παρομοίωση... Και στην Κριμαία ,και διαχρονικά , οι Βρετανοί ήταν πάντα θαυμάσιοι στρατιώτες , αλλα με άθλιους στρατηγούς...

 3. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 21/12/2014 10:28:02

  Πρόλογος - Κώστας Βάρναλης
  Ξαφνικὰ μοῦ φασκιώνουνε τὰ μάτια
  γιὰ νὰ βλέπω τὸ φῶς τὸ ἀληθινό!
  Μὲ καρυδώνουν, γιὰ νὰ μὴ φωνάζω:
  «Ὄρσε, Ἑλλάδα Γραικύλων ἀντιχρίστων!»
  Ἄχερα μὲ μπουκώνουν κάθε μέρα.
  Καὶ ποιοί; Τοῦ σκλαβοπάζαρου ἡ σαβούρα.
  Καὶ πῶς; Ἔχουν ἀφέντη τὰ σκυλιὰ
  καὶ δαγκάνουν τὰ πόδια σου, Ἱστορία. Πῶς θὰ σωθοῦμε ἀπ᾿ τὴν «ἐλευθερία»
  τῆς σκλαβιᾶς μας κι ἀπὸ τὸν «ὑπὲρ πατρίδος»
  τῶν προδοτῶν; Καὶ πότε ἀπ᾿ τοὺς θεοὺς
  τῶν ἀθέων καὶ τῶν ἀνθρωποφάγων; ** Καμιά ανησυχία. Η έξοδος του σκοτεινού Λαβύρινθου, είναι ήδη ορατή. Ας αποτολμήσουμε την έξοδο λοιπόν, αψηφώντας τους εκκωφαντικούς ηττοπαθείς παιάνες κι όλους τους φάλτσους καταστροφολόγους τους, χρησμούς. Ο καθένας μας τελικά δικαιούται, μονάχα εκείνο που τολμάει να διεκδικήσει. Όλα τα άλλα, είναι χάσιμο χρόνου και λόγια κενά. Έλληνες ή παραδομένοι δούλοι; Το μόνο ερώτημα....

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ Άλυτη Εξίσωση 21/12/2014 12:19:55

   Και η συνέχεια αν μου επιτρέπεις:Πῶς μᾶς θέλει ἡ «ἀληθὴς δημοκρατία» - Βάρναλης Νὰ μὴν ἀκούω καὶ νὰ μὴ βλέπω νὰ πατῶ.
   Νὰ μὴ νογάω καὶ νά ῾χω τὸ στόμα βουλωτό.
   Νὰ μὴ μὲ φαρμακών᾿ἡ μπόχα τοῦ καιροῦ μου.
   Χωρὶς αὐτιὰ καὶ μάτια, μύτη καὶ μυαλό,
   μουγκὸς νὰ πηαίνω, ὅποτε μοῦ῾ρθει, πρὸς νεροῦ μου,
   κι ἅμα τσινάει ὁ Γάϊδαρος νὰ μὴ γελῶ.
   Καὶ σὰ μὲ καρυδώνουνε μουνοῦχο σκλάβο
   οἱἈμερικάνοι, ἐγὼ νὰ βλαστημάω τὸ Σλάβο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 21/12/2014 13:16:45

   "Και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς"... Και η αλήθεια είναι ο μόνος δρόμος όσο κι αν πονάει. Ο δρόμος του ψεύδους καταλήγει πάντα σε κόλαση, αργά ή γρήγορα. Το 2009 για την Ελλάδα και τα γεγονότα της Κύπρου με την αλλαγή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ είναι πρόσφατο άλλωστε...

 4. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 21/12/2014 11:49:54

  Να δούμε όταν θα πάρει η ΝΔ την αυτοδυναμία ΟΠΟΤΕ γίνουν εκλογές, αν • θα "καθαρίσετε" την ΝΕΡΙΤ • αν εφαρμόσετε το Ζάππειο 1, 2, 3 • αν ενισχύσετε την φιλελεύθερη ιδεολογία , αλλάζοντας εκ βάθρων την Εκπαιδευση στα Σχολεία και στα Πολιτιστικά δρώμενα στη Χώρα • θα ενισχύσετε δράσεις υπέρ της ευρωπαϊκής ταυτότητας και κατά του ευρωσκεπτικισμού • αν θα στηρίξετε την ελληνική πρόταση πολιτισμού και την ελληνική γλώσσα Ίδωμεν...

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 21/12/2014 12:30:04

  Συμφωνούμε απόλυτα . No prisoner. Κανένα έλεος σε όσους πρωτοστάτησαν στο φιάσκο Ανελ. Αλλά και ο Τσίπρας που βιάστηκε να υιοθετήσει την "ανεξάρτητη" λασπολογία τους είναι για κλάματα...

 6. δημης avatar
  δημης 21/12/2014 14:10:16

  Με τα ίδια συμφέροντα εσωτερικού -εξωτερικού και τους ίδιους δεσμοφύλακες (μμε -δημοσιογράφους ) με συνεχή υποβάθμιση της παιδείας βλέπετε φώς ;;;;;;;;

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 21/12/2014 14:52:09

  «Οι 5 μύθοι της Ανεξυριζαυγιτικής Τερατογένεσης» www.athensvoice.gr

 8. alex avatar
  alex 21/12/2014 15:21:05

  Το σχεδιο ηταν απλο ΑΝΕΛ Συριζα και Δημαρ ηταν ο αξονας για να γυρισει η χωρα στη δραχμη,το σχεδιο κακοφορμισε γιατι οι Ανελ τελικα ηταν για γελια και για κλαματα,ο Μπαρμπα φωτης με το κιτρινισμανο μουστακι καταφερε τα ακατορθωτο και πηγε απο 6% στον Ασο,και τελικα εμεινε ο Αλεξης σαν τον κουκο το μονο,το συστημα πρεπει να χρεωσει τις εκλογες σε καποιον,ο οποιος και θα τις χασει οποτε αρχισαν οι κινησεις πανικου,που τελικα εβγαλαν,και θα βγαλουν πολυ και καλο γελιο.Ο Σαμαρας και με το σημερινο διαγγελμα τους καθαρισε,και οποιος δεν ψηφισει θα τον γραψει και η Ιστορια.Το σημαντικο το ειπε ο Αηδονης στη βουλη,και περασε ντουκου ¨να μην κυκλοφορουν πολυ εξω γιατι ειμαι απο αγριο χωριο¨. Οχι τσαντες και παπουτσια των 600Ε και απο την αλλη Συριζα,γιατι θα τρελαθουμε στο τελος.

 9. blackunder avatar
  blackunder 21/12/2014 16:44:49

  O Σαμαράς τελευταία κερδιζει το ηθικό πλεονεκτημα. Ξεκάθαρος, ζητά παράταση, εις βάρος του πολιτικού του εγωισμού υπερ του εθνικού συμφέροντος (που φαίνεται ειλικρινά να το πιστεύει). Ισως με την πρωτη ματια φαίνεται κίνηση αδυναμίας, εγώ διέκρινα άγχος για το μέλλον της χώρας. Όσοι είμαστε δυσαρεστημενοι με την πορεία Σαμαρά, ας σκεφτούμε ότι πιθανόν έκανε το εφικτό. Πως να το κάνουμε, αν γινόταν να μοιράσει υποσχέσεις θα το έκανε, δεν θα περίμενε τον γελωτοποιό Τσίπρα. Αν καταφέρει να περάσει τον σκοπελο της εκλογής προέδρου, παραδέχομαι την πολιτική κίνηση πρόκλησης εξελίξεων. Ελπίζω μετά να αναλάβει να καθαρίσει την εγχώρια διαπλοκή. Να πω ενα παράδειγμα? Ας αναλάβει επιτέλους τον έλεγχο της Αττικής οδού, 300 εκ. το χρόνο εισπάττει ο εργαλάβος ακόμα και τώρα κακώς σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης, και ας κάνει κοινωνική πολιτική με το ποσο αυτό. Όλοι θα πληρώναμε με ικανοποίηση ένα τέτοιο διόδιο.

  • teogorge avatar
   teogorge @ blackunder 21/12/2014 17:33:05

   ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ blackunder 22/12/2014 11:33:31

   "Όσοι είμαστε δυσαρεστημενοι με την πορεία Σαμαρά, ας σκεφτούμε ότι πιθανόν έκανε το εφικτό. Πως να το κάνουμε, αν γινόταν να μοιράσει υποσχέσεις θα το έκανε, δεν θα περίμενε τον γελωτοποιό Τσίπρα." Πολύ απλό και δυστυχώς εκατομμύρια Έλληνες ακόμη δε το έχουν σκεφτεί. Το μέρισμα το μοίρασε ή όχι; Αν είχε κι άλλα γιατί να μη τα δώσει;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.