H περίφημη «ηθική της Αριστεράς» έχει πάει περίπατο
16/09/2015 11:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

H περίφημη «ηθική της Αριστεράς» έχει πάει περίπατο

Αν μόλις σε 7 μήνες η διαπλοκή, οι κρυφές δουλίτσες, τα υπόγεια deal βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τότε σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει 4 χρόνια.

Μέσα σε 7 μήνες έχουμε και λέμε:

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ταξιδάκια με θαλαμηγούς στο Αιγαίο και επιστρατεύονται ψαρόβαρκες για να τον σώσουν. Τίνος είναι τα σκάφη που κάνει τουρισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο πρώην πρωθυπουργός πάει σε… νοικιασμένη βίλα στο Σούνιο, βίλα γνωστού εφοπλιστή και ταυτόχρονα κάνει παρέες και διακοπές με επιχειρηματίες.

Ο κ. Τσίπρας απαξιώνει το δημόσιο σύστημα παιδείας στέλνοντάς του τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία.

Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης έχει offshore εταιρεία, το κρύβει επιμελώς και μόλις αποκαλύπτεται λέει άλλα αντί άλλων και παίζει το αγαπημένο του θέατρο. Ο… Μίμης των ψεκασμένων και κολλητών του Τσίπρα είναι νόμιμος είναι και ηθικός;

Αποκαλύπτεται ότι ο μέντορας του Αλέξη, μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης, παίρνει δουλίτσες από το δημόσιο αν και μεγαλομέτοχος σε κατασκευαστική εταιρεία και παράλληλα υπουργός. Βεβαίως καλύπτει τα ίχνη του όπως κάνουν οι καλοί επιχειρηματίες βάζοντας εικονικούς προέδρους συγγενικά του πρόσωπα.

Άλλος υπουργός αποκαλύπτεται ότι έπαιρνε 12% για να διορίζει στο δημόσιο ενώ άγνωστος είναι ο ρόλος και η διαπλοκή που μπορεί να υπάρχει στην περίπτωση του Βαρουφάκη.

Για να μη μιλήσουμε για τους διορισμούς κάτω από το τραπέζι, χωρίς ΑΣΕΠ και με τα «δικά μας παιδιά» να κυριαρχούν.

Αυτά μόλις σε 7 μήνες και η περίφημη «ηθική της Αριστεράς» έχει πάει περίπατο. Κι αν για τόσο μικρό χρονικό διάστημα η διαπλοκή, οι κρυφές δουλίτσες, τα υπόγεια deal βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τότε σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει 4 χρόνια. Αν λοιπόν ο ελληνικός λαός ψηφίζει με οργή για τα 40 χρόνια των μεγάλων κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα τότε τι θα πάει να κάνει την Κυριακή βλέποντας τους 7 μήνες της αριστεράς; Θα πάει να τους ψηφίσει; Να τους δώσει τη δύναμη να διαλύσουν ό,τι απέμεινε; Να τους επιτρέψει να φτιάξουν ένα κράτος ανήθικο αλλά υπό την ομπρέλα της «ηθικής της Αριστεράς»;

Αν όλα τα παραπάνω γίνονταν σε μια κυβέρνηση της ΝΔ σκεφτείτε τι θα συνέβαινε. Αλλά τι να περιμένει κανείς. Η κυρίαρχη ιδεολογία της Μεταπολίτευσης ήταν της Αριστεράς, οι υπόλοιποι απλά κυβερνούσαν. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «μπολιαστεί» για τα καλά με τις «αρχές» του ΠΑΣΟΚ ας καθίσουμε να τον απολαύσουμε. Θα έχει ενδιαφέρον και δεν θα είναι απλή σκανδαλολογία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙστορίαΤουΑνθρώπου avatar
  ΙστορίαΤουΑνθρώπου 16/09/2015 11:15:34

  Η ηθική είναι του πολιτικού συστήματος, δεν γνωρίζει ούτε απο δεξιά ούτε από αριστερά ΙστορίαΤουΑνθρώπου

 2. metronomos avatar
  metronomos 16/09/2015 11:37:35

  Δεν υφίσταται παγκοσμίως και ιστορικά τέτοιος χαρακτηρισμός. Ειναι ΕΥΡΗΜΑ των ελληνων κομμουνιστών. Καταρχήν αυτοαποκαλούνται ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. (η αριστερα είναι πολύ διαφορετικό πράγμα απο τον κομμουνοσμό). Για να "δέσουν" το δίκαιο με το αριστερό. Να καπηλευτούν την κοινωνική ευαισθησία. Να μπορούν να συκοφαντούν τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, μιά που έχουν by default "ΗΘΙΚΗ" ....απο τη γέννα τους - ΑΥΤΟΜΑΤΑ - με "θεϊκή" παρέμβαση. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΤΣΙ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ.

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 16/09/2015 11:54:14

  η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που μιλά για την ηθική της ...αριστεράς είναι η πάντα δεκαετίες πίσω Ελλάδα ,,, για ρωτήστε και τους ανατολικούς για την ηθική της ...αριστεράς που κάτι ...παραπάνω ξέρουν να δείτε τι θα σας πουν!!!!

 4. Παράξενος avatar
  Παράξενος 16/09/2015 12:28:28

  Καθόλου, πάντα αυτή ήταν η ηθική της αριστεράς, μίσος για την ιστορική αλήθεια, το έθνος, την ατομική ελευθερία, την ιδιωτική περιουσία, την αυτονομία, τη διάκριση ποιοτήτων, την προσωπική έκφραση και προκοπή.

 5. ιεραξ avatar
  ιεραξ 16/09/2015 14:38:08

  Επί πλέον η αριστερά στην Ελλάδα, κατά μεγάλη πλειοψηφία, διακατέχεται από τη χειρότερη μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας. ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 16/09/2015 14:52:19

  Πρακτικά δεν υφίσταται κανένα επιχείρημα στο σύνθημα "αυτοί κυβέρνησαν 40 χρόνια, άρα μην τους ψηφίζετε λόγω παλαιότητας, ενώ εμείς είμαστε νέοι και ηθικοί, άρα ψηφίστε μας". Γιατί αν αυτό ίσχυε, τότε: α) θα έπρεπε να κυβερνήσουν ακολουθιακά, όλα τα κόμματα της Βουλής, με κάποια σειρά ίσως κυκλική, ίσως τυχαία. Με το σκεπτικό αυτό, θα πρέπει κάποια στιγμή να κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή, επειδή κάποτε θα γίνει η μοναδική που δεν θα έχει κυβερνήσει. ..... Δηλαδή, με το πέρασμα του χρόνου κάθε κόμμα που θα κυβερνούσε θα γινόταν παλιό, άρα άχρηστο (όπως και οι συνέταιροι σύριζα-ανελ). Η θεωρία της εξασφαλισμένης ηθικής μόνο του κόμματος που δεν κυβέρνησε καθόλου ή πρόσφατα είναι παράλογη, διαστρεβλώνει την ορθή κρίση των ψηφοφόρων και οδηγεί σε λιγότερη δημοκρατία, με διάφορους τρόπους. β) ο τρόπος διακυβέρνησης μιας χώρας, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές καθορίζουν μακροπρόθεσμα των μέλλον της, καθώς και το μέλλον των επόμενων γενεών. Για αυτό δεν χωρούν πειραματισμοί με κάθε νέο πολιτικό σχηματισμό, εφόσον δεν παρέχει κανένα εχέγγυο ότι οι πολιτικές που θα εφαρμόσει δεν θα καταδικάσουν την πατρίδα και τους πολίτες, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Εχέγγυο δεν είναι η μη-συμμετοχή σε κυβέρνηση κατά το παρελθόν. Εχέγγυα κατά τη γνώμη μου, που πρέπει να παρέχει ένα κόμμα είναι η προτεραιότητα του εθνικού συμφέροντος σε σχέση με το στενό κομματικό, η συναίνεση σε κάθε πολιτική πρόταση, αν αυτή είναι για το καλό του τόπου, η ειλικρίνεια απέναντι στο λαό, η έλλειψη λαϊκισμού και ψεύτικων υποσχέσεων για ψηφοθηρικούς σκοπούς, η αποβολή και μη συγκάλυψη στελεχών που προκάλεσαν το κοινό αίσθημα με τη σκανδαλώδη συμπεριφορά τους ή παραβίασαν το σύνταγμα ή έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον. Κανένα από τα αυτοαποκαλούμενα νέα κόμματα δεν παρέχει τα εχέγγυα που προανέφερα. γ) επειδή ακριβώς η διακυβέρνηση του τόπου μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες σε βάθος χρόνου δεν μπορεί να δίνονται ελαφρά τη καρδία, δεύτερες ευκαιρίες σε κυβερνήσεις και κόμματα που δεν διαθέτουν τα εχέγγυα που ανέφερα στο (β). Δεύτερη ευκαιρία δίνεται σε σκανδαλιάρηδες μαθητές, σε μετεξεταστέους φοιτητές, καμιά φορά σε άπιστους συζύγους αλλά όταν πρόκειται για τη διακυβέρνηση της Πατρίδας, οι επικίνδυνοι και οι ψεύτες δεν δικαιούνται δεύτερη ευκαιρία.

 7. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 16/09/2015 15:54:23

  Αφού πιάσαμε τα της ηθικής μήπως θα πρέπει να καταπιαστούμε και με την ''ηθικότητα'' του ''δημοκρατικού φασισμού'', ο οποίος συνίσταται στην αχρήστευση της ψήφου εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών-για το καλό της Δημοκρατίας βεβαίως-μέσα από βρώμικα τεχνάσματα δια των οποίων κλέβονται προνόμια κομμάτων(αξιωματική αντιπολίτευση,ανάθεση τρίτης εντολής κλπ) τα οποία η εν λόγω ψήφος παρεχώρησε;Όποιος δεν καταλαβαίνει ας ανατρέξει στην χθεσινοβραδυνή (15-9)συνέντευξη Μειμαράκη.

 8. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 16/09/2015 17:01:29

  ....Ο πρώην πρωθυπουργός πάει σε… νοικιασμένη βίλα στο Σούνιο, βίλα γνωστού εφοπλιστή.... Ο οποίος εφοπλιστής επιπλέον φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ για την οποία τόσο κόπτονται. Το " ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς , το έχω ξαναγράψει καιρό πριν (με αφορμή την ενοικίαση του σπιτιού της Πλάκας την οποία διαφήμιζε το ζεύγος Στράτου /Βαρουφάκη εκμεταλλευόμενο τη θέση του τότε υπουργού , τα ποσοστά του Κατρούγκαλου κλπ) είναι ένα φαιδρό επιχείρημα του πιο διεφθαρμένου κομματιού της αριστεράς ακριβώς για να κρύψουν τις ανομίες τους , η καλίτερη άμυνα είναι η επίθεση.... Ομοίως πριν από μια εβδομάδα έγραφα ότι ο ισχυρισμός ότι δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου είναι εντελώς ανυπόστατος καθώς μεσαία και υψηλόβαθμα στελέχη τους , ειδικά στις Κυβερνήσεις Σημίτη είχαν αλώσει όλη τη κρατική μηχανή ξεκοκκαλίζ οντας τα κοινοτικά κονδύλια

 9. deltaplus avatar
  deltaplus 16/09/2015 18:51:50

  Ρε τι ηθικη και ιστοριες ειναι αυτα που λεμε...αυτοι ειναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΛΟΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ......ειναι λυστε τον σκυλο και δεστε τον κυριο.....δεν βγαζουμε ακρη εμεις τα καθημερινα μυαλα με τετοια τρελλα.....εχουν μια μη λογικη του ακατανοητου.....μακρια απο μας, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΕΛΛΑ...ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ...θα μας τρελλανουν.

 10. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/09/2015 20:11:52

  Δυστυχώς ένα από τα βασικά μειονεκτήματά μας είναι ότι ξεχνάμε πολύ εύκολα.Μας αρέσει να ακούμε υποσχέσεις και δίνουμε εύκολα λευκή επιταγή. Αφού λοιπόν παρ'όλη την καταστροφή,τις κλειστές τράπεζες,τα capital controls,το τρίτο και βαρύτερο μνημόνιο,κάποιοι συνεχίζουν και τους πιστεύουν, γιατί κι εκείνοι να μη συνεχίσουν την λαϊκίστικη επιχειρηματολογία τους; Αφού συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο Αλέξης θα μπορέσει να μας ξανακυβερνήσει απαλλαγμένος από αυτούς που λένε αυτά που έλεγε κι εκείνος πρίν ένα μήνα,τότε μην απορούμε για το θράσος τους να ξαναζητούν την ψήφο του λαού...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.