Good Bye Lenin!
08/04/2015 17:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Good Bye Lenin!

Κάποτε κάποιος προσπάθησε να «εγκλωβίσει» τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη δική του προσωπική και πολιτική ατζέντα και αφού δεν τα κατάφερε διότι η διπλωματία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η Ρωσία δεν είναι παιχνιδάκι του είπαν: «Στον Πούτιν δεν κάνουν... πουτινιές».

Κάποτε κάποιος προσπάθησε να «εγκλωβίσει» τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη δική του προσωπική και πολιτική ατζέντα και αφού δεν τα κατάφερε διότι η διπλωματία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και η Ρωσία δεν είναι παιχνιδάκι του είπαν: «Στον Πούτιν δεν κάνουν... πουτινιές».

Τηρουμένων των αναλογιών και ο Τσίπρας πήγε στη Μόσχα έχοντας προηγουμένως βάλει τα παπαγαλάκια του να καλλιεργήσουν υψηλές προσδοκίες αλλά με μανδύα που ονόμαζαν «πολύπλευρη εξωτερική πολιτική».

Άλλος έλεγε ότι πάμε για να υπογράψουμε πακέτο ενεργειακών συμφωνιών που θα βάζει την Ελλάδα στο μάτι των Αμερικανών και θα την καθιστά ισότιμο εταίρο των Ρώσων. Άλλος είπε ότι ο Πούτιν θα μας κάνει δώρο την άρση του εμπάργκο, ειδικά για εμάς γιατί πιθανόν έχουμε ακόμη συγγένεια με το ξανθό γένος.

Άλλος έλεγε με στόμφο ότι ο μεγάλος ηγέτης πάει στη Μόσχα για να κάνει τα μούτρα κρέας της Ανγκ. Μέρκελ και να πέσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στα πόδια του παρακαλώντας να μην συμμαχήσει με τους Ρώσους. Ανόητες προσεγγίσεις από ερασιτέχνες της διπλωματίας που το μόνο που ξέρουν είναι να περιφέρουν την παλαιοκομμουνιστική τους νοοτροπία στα... πάτρια εδάφη του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Ένα ταξιδάκι αναψυχής και ίσως ένα όνειρο ζωής για κάποιους ήταν οι επαφές με τον Πούτιν και οι χαιρετούρες. Τα παλιά συντρόφια του κομμουνισμού ξανάσμιξαν από άλλα μετερίζια. Ο Τσάρος Βλαντιμίρ πολέμιος πλέον του κομμουνισμού και οι... κομμουνιστές της Ελλάδας όπως ο Τσίπρας, ο Λαφαζάνης, ο Κοτζιάς που έχουν περάσει πλέον στην απέναντι όχθη, πήγαν απλά να προσκυνήσουν το απαξιωμένο σκήνωμα του Λένιν και να κάνουν βόλτα στην Κόκκινη Πλατεία που είναι πλέον κατάμαυρη.

Αναψυχή με την Περιστέρα του αλλά η... μπάμπουσκα με τα δώρα δεν άνοιξε ποτέ για την Ελλάδα. Διότι ούτε ο Πούτιν είναι κορόιδο να διαλύσει συμφωνίες δισεκατομμυρίων με τους Ευρωπαίους (παρά το εμπάργκο) ούτε και ο Τσίπρας είναι ικανός να το παίξει μέγας παίκτης στο σκληρό γεωπολιτικό και διπλωματικό πόκερ που παίζεται.

Αν θα ήθελε κανείς να βγάλει ένα συμπέρασμα από τις πρώτες επαφές με τη ρωσική ηγεσία θα έλεγε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία θα φύγει όπως ήρθε, με άδεια χέρια δηλαδή. Ούτε οι ντοματούλες και τα ακτινίδια θα ξαναπάνε στη ρωσική αγορά όσο συνεχίζεται το εμπάργκο, ούτε δάνεια 5 και 10 δισ. πήραμε για να σωθούμε από τα γαμψά νύχια της Μέρκελ, ούτε σοφότεροι γίναμε για τον ενεργειακό ρόλο που μας επιφυλάσσουν στην περιοχή οι ισχυροί. Ακούσαμε μια ακόμη φορά τον Τσίπρα να δηλώνει ότι δεν είναι η Ελλάδα επαίτης, αλλά ποιος τον πιστεύει πια; Έτσι που κατάντησε τη χώρα σε δύο μήνες είναι κάτι χειρότερο. Ικέτης αντί για ισότιμος συνομιλητής.

Η Ελλάδα πήρε υποσχέσεις ότι ΘΑ ενισχυθεί το εμπόριο, ΘΑ αυξηθούν οι επενδύσεις, ΘΑ γίνουν κινήσεις στην ενέργεια. Επίσης ΘΑ συνεργαστούν οι δύο χώρες στη βιομηχανία, ΘΑ δουν τι θα κάνουν με τους αγωγούς και ΘΑ ξανασυζητήσουμε τις προκλήσεις των Τούρκων στην Κύπρο. Με τόσα ΘΑ ούτε ο... Ανδρέας Πούτιν να ήταν.

Η ουσία είναι μία και πρέπει να το καταλάβουμε μια και καλή. Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και όποιος το αμφισβητεί είναι βλάξ το λιγότερο. Η Ρωσία μπορεί να είναι σύμμαχός μας και να περιμένουμε καλή συνεργασία, επενδύσεις, τουριστικό ρεύμα. Όμως δεν θα μας σώσει από την οικονομική κρίση, ούτε από τη χρεοκοπία. Ειδικά τώρα που το ρούβλι είναι σαν το... χαρτί τουαλέτας. Η Μόσχα και ο Πούτιν είναι και παραμένουν ισχυροί αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα. Καλό είναι να έχουμε τους ισχυρούς με το μέρος μας, όμως, τις αποφάσεις πρέπει να τις πάρουμε από κοινού με τους δανειστές και με αυτούς που θα μας ξαναδανείσουν. Στη Ρωσία δεν χρωστάμε και δεν μας δίνει φράγκο. Καλώς ή κακώς στους Ευρωπαίους και στο ΔΝΤ χρωστάμε και εκεί πρέπει να στραφούμε για να δούμε πώς θα την βγάλουμε καθαρή.

Τα ξανθά γένη, η σωτηρία από το Βορρά και οι άλλες ανοησίες για το «ρωσικό ασκέρι» που θα μας γλιτώσει από τους κακούς είναι παραμύθια για τα παιδιά.

Όσο για την κυβέρνηση, καλά κάνει και έχει σχέσεις με όλους. Όμως, από τη μια δεν πρέπει να βάζει τα παπαγαλάκια της να καλλιεργούν προσδοκίες και να κοροϊδεύουν τον κόσμο και από την άλλη πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει και να πάρει αποφάσεις. Ελπίζουμε ο κρύος αέρας της Μόσχας να άνοιξε το μυαλό του κ. Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tζανής avatar
  Tζανής 08/04/2015 18:01:43

  Τους θεατρίνους τους έχουμε για να γελάμε, ενίοτε και να κλαίμε.

 2. Παγώνα avatar
  Παγώνα 08/04/2015 18:24:02

  Ούτε τα ροδάκινα δεν πούλησε! ΜΗΔΕΝ το αποτέλεσμα. Συλλέγει χαστούκια σε όλα τα ταξίδια του. Ούτε και στην Βενεζουέλα να πάει δεν θα πάρει κάτι. Ο κανόνας που ισχύει παντού και πάντα είναι δώσε για να πάρεις. Και οι μπαχαλάκηδες μόνο ζητάνε...

 3. Eva avatar
  Eva 08/04/2015 19:39:36

  Γιατί όπου πάμε, λέμε οτι δε θέλουμε λεφτα?

  • οδυσσεύς Κ. avatar
   οδυσσεύς Κ. @ Eva 08/04/2015 20:32:08

   Γιατί ο Σούλτς λέει στον Τσίπρα να μην ζητήσει αλλού λεφτά πλην της Γερμανίας.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ οδυσσεύς Κ. 08/04/2015 21:05:54

    Εύστοχο !

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Eva 08/04/2015 20:41:31

   Για τα μάτια του κόσμου... μη φανεί ότι εισπράξαμε ... χυλόπιτα ...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Eva 08/04/2015 21:01:12

   Γιατί μας λείπει η ζεστή αγάπη..

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 08/04/2015 20:49:44

  "Ακούσαμε μια ακόμη φορά τον Τσίπρα να δηλώνει ότι δεν είναι η Ελλάδα επαίτης" Ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει εμμέσως ότι η χρεοκοπία μας θα έχει συνέπειες και για τους άλλους στη λογική του Καμμένου με το Κούγκι και του Λαφαζάνη με τις ηρωϊκές Εξόδους. Τα είπε σε παγκόσμια δορυφορική σύνδεση ο τύπος. Μιλάμε για τον νέο ΓΑΠ από όλες τις απόψεις με μόνη διαφορά ότι ο ένας έμοιαζε του πατέρα του στο επώνυμο και δεν ήξερε ελληνικά ενώ ο Τσίπρας μοιάζει στη μίμηση της φωνής και του ύφους και δεν ξέρει αγγλικά. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο τέλεια. Και εμείς κάναμε το έγκλημα και θα πληρώσουμε ακριβά που πιστέψαμε 2 φορές σε 5 χρόνια μέσα τέτοιους πολιτικούς απατεώνες....

 5. αννα avatar
  αννα 08/04/2015 21:11:50

  Good Bye Samaras

  • Eva avatar
   Eva @ αννα 08/04/2015 21:45:17

   Τι? Τον είπε και Σαμαρά?

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 08/04/2015 21:24:46

  Aψογο αρθρο μπραβο!Οι πουτινιες τελειωσαν.Με τις τριπρινιες τι θα κανουμε στο εσωτερικο προπαγανδιστικο μετωπο της αβιαστης δημιουργιας υπηκοων-δυστυχως χωρις επικοινωνιακη αντιπολιτευση - που καθε τοσο μας ζαλιζουν με τις οικονομικες αποτυχιες τους .

 7. Αγροφυλακας avatar
  Αγροφυλακας 09/04/2015 00:53:16

  Τι το ψαχνετε? Ολοκληρος Πουτιν του εκανε την τιμη να τον καλεσει στην χωρα του, εβαλε ο ανθρωπος και την γραβατα του να τον υποδεχθει και αυτος πηγε χωρις γραβατα. Τι ηθελε να δειξει?

 8. airman avatar
  airman 09/04/2015 06:58:51

  Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι το σχέδιο πηγαίνει μια χαρά! Η Κυβέρνηση εξωτερικού υπάκουη, οι υπουργοί ικέτες, ο λαός στην παραμύθα. Ο Λαφαζάνης κάνει αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση για να εκτονώσει τους αγανακτισμένους Συριζαίους (τους original, δηλ. το 3%). Η τσαρίνα Ζωή κάνει αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση για να εκτονώσει τους αγανακτισμένους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ανήκουν σε εκείνο το πολύχρωμο μωσαϊκό, που έχει όλα τα χρώματα του ουράνου τόξου και ακόμα κάμποσες αποχρώσεις του (τους πολλούς, που αρέσκονται σε ταξίματα και φανταστικές λύσεις). Ο σύντροφος Αλέξης χαμογελαστός, ανταλλάσει χειραψίες και φιλοφρονήσεις, υπογράφει μνημόνια συνεργασίας (πολλές οι πρόβες είναι η αλήθεια) και χαζογελάει με "αθωότητα". Το πόπολο περιμένει τη σωτηρία, ελπίζοντας για να μη σκέφτεται. Ας σκεφτούμε όμως πότε στην ιστορία η Ρωσία, το ομόδοξο έθνος, μας λύτρωσε ή έστω μας βοήθησε και πόσες μας κρέμασε. Η αλήθεια είναι ότι ΜΟΝΟ στη ναυμαχία του Ναυαρίνου συμμετείχε για δικούς της λόγους και όχι από συμπόνοια, ώστε να έχει έρρεισμα και να μην αφήσει το παιχνίδι στην Αγγλία και τη Γαλλία. Καμία άλλη φορά δε βοήθησε. Και πόσες φορές μας κρέμασε; Συνεπώς εάν το σκεφτεί κάποιος, αυτό σε τί μπορούμε να ελπίζουμε; Γι' αυτό είναι βολικό το πόπολο να ελπίζει για να μη σκέφτεται. Διότι οι σύντροφοι διεθνιστές/απάτριδες μπορεί να είναι, δεσμούς με την κουκούλα μπορεί να διατηρούν, με την παιδεία μπορεί να είναι τσακωμένοι, την οικογένεια μπορεί να την έχουν γραμμένη, αλλά ανιστόριτοι δεν είναι. Εκτός κι αν δε βρέθηκε κάποιος να δώσει σκονάκι στον Αλέξη, ο οποίος πιθανόν να είχε χάσει κάποια μαθήματα στην ιστορία οργανώνοντας κάποια κατάληψη. Σύντροφοι, η κατηφόρα είναι μεγάλη, απότομη και είναι μπροστά μας! Πάτε καλά λοιπόν!

  • airman avatar
   airman @ airman 09/04/2015 11:59:24

   "... αλλά ανιστόριτοι δεν είναι. Εκτός κι αν δε βρέθηκε κάποιος να δώσει σκονάκι στον Αλέξη, ο οποίος πιθανόν να είχε χάσει κάποια μαθήματα στην ιστορία οργανώνοντας κάποια κατάληψη." Πέτρος Τατσόπουλος προς Αλέξη Τσίπρα (μέσω face book):
   «Αλέξη μου, μερικά πρόχειρα μαθήματα Ιστορίας, έτσι στα πεταχτά, γιατί αν είναι να μάθεις Ιστορία από τον μέντορά σου τον Φλαμπουράρη, που έβγαλε τις προάλλες τους Πολωνούς συμμάχους με τους Ναζιστές, πρόκοψες -και, αλίμονο, τώρα πια, θα προκόψουμε κι εμείς μαζί σου. Έγραψες σήμερα ότι κατέθεσες στεφάνι στο Κρεμλίνο "για όσους έδωσαν τη ζωή τους για να ηττηθεί ο Ολοκληρωτισμός". Μάλιστα. ΄Ακου αγόρι μου, μεγάλο παιδί είσαι πια, σαραντάρισες, έγινες πρωθυπουργός, τέτοιες μαλακίες δεν γίνεται να τις πετάς στα ξεκούδουνα, γιατί τις παίρνουν και τα διεθνή πρακτορεία και μας βγάζουν βούκινο σε όλο τον πλανήτη. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα σαλάτα μέσα στο κεφάλι σου. Ο σοβιετικός στρατός πολέμησε το Ναζισμό -και μάλιστα όχι από την αρχή, όχι από το 1939, τουναντίον, το 1939, μήνα Σεπτέμβριο, τα έκανε πλακάκια με τη Βέρμαχτ και μοίρασαν σε δυο φέτες την Πολωνία του Φλαμπουράρη. Πολέμησε το Ναζισμό από το 1941, μήνα Ιούνιο -αυτό, δεν μπορεί, σίγουρα το έχεις ακουστά. Ο σοβιετικός στρατός έχυσε ποταμούς αίματος εναντίον του Ναζισμού. Όχι όμως -πρόσεχε, στο σημείο αυτό, συγκεντρώσου- εναντίον του Ολοκληρωτισμού. Ο σοβιετικός στρατός ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ τον Ολοκληρωτισμό. Υπηρετούσε το σταλινικό καθεστώς, ένα από τα πιο αδυσώπητα ολοκληρωτικά καθεστώτα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Είπαμε. Δεν είσαι κανένας φλούφλης γυμνασιόπαις πλέον να κάνεις κοπάνες από το μάθημα. Είσαι ο πρωθυπουργός. Και μας εκθέτεις, ρε φίλε. Μας εκθέτεις ανεπανόρθωτα. Με την αγάπη μου». Αυτά τα ολίγα!

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ airman 10/04/2015 06:09:07

    Λίγη ακόμη ιστορία.
    Μαζί με την Γερμανία, διαμελίζουν την Πολωνία και την 20η Σεπτεμβρίου 1939, με κοινό ανακοινωθέν κατηγορούν τις Δυτικές κυβερνήσεις ως υπεύθυνες για την συνέχιση του πολέμου.
    Ο Στάλιν, σε συνέντευξή του στην "Πράβδα", την 30η Σεπτεμβρίου 1939, δηλώνει "δεν επετέθει η Γερμανία εναντίον της Αγγλίας και Γαλλίας αλλά αυτές εναντίον της Γερμανίας"

   • Eva avatar
    Eva @ airman 10/04/2015 17:39:49

    Του είχε δώσει σκονάκι αλλα το έχασε. Εδω ψάχνανε κοτζαμ κίτρινο φάκελλο, το σκονάκι χανεται πιο εύκολα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.