Άπατρις πολτός προλεταρίων
18/10/2015 15:33
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άπατρις πολτός προλεταρίων

Είμαστε η μοναδική χώρα όπου την Ιστορία την έγραψαν οι ηττημένοι. Ειδικά μετά την προδοσία της Κύπρου και το αδικαίωτο αίμα της, αφού η παλιά εθνικοφροσύνη πνίγηκε ανοιχτά της Κερύνειας, ο μηδενισμός της «προοδευτικιάς» τάξης των ιντελιγκέντσηδων κάθε μαρξιστικής παραφυάδας, απλώθηκε σαν γάγγραινα σε όλη την κοινωνία. Ξεκίνησαν να επιβάλλουν τα ράκη των ιδεών τους από την δημοσιογραφία και την τέχνη. Στην συνέχεια μέσω της Παιδείας, την οποία άλωσαν μέσα από τον συνδικαλισμό και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τον έλεγχο των Τομέων Ιστορίας κι όχι μόνο, κόπρισαν μέσα στις συνειδήσεις μαθητών και φοιτητών τις μειοψηφικές ιδέες τους. Η αριστερά, απλά, είναι ο ιδεολογικός νταβαντζής της Μεταπολίτευσης.

Στόχος το ΄Εθνος, ως έννοια, ό,τι το συγκροτεί και τα εξ αυτού καθήκοντα, η Ορθοδοξία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η ιστορική αλήθεια, ο εξωραϊσμός των ξένων σωβινισμών, η εθνική ομοιγένεια μέσω της λαθρομετανάστευσης. Είναι μια λοβοτομή διαρκείας, ώστε να σβήσουν τα ανακλαστικά του Ελληνικού Τρόπου.

Στόχος, μέσω της επικυριαρχίας στην διαμόρφωση του δημόσιου λόγου, εκτός από το ξαναγράψιμο της βρώμικης Ιστορίας της αριστεράς και τη «δικαίωση» της, η διαμόρφωση ενός κοσμοπολίτικου πολτού, για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας στην ανελεύθερη κι ισοπεδωτική χωματερή του ροζ φασισμού, χωρίς την απείθαρχη όχληση του γαλανόλευκου.

Αυτός ο πολτός όμως δεν αρκεί να είναι συνειδησιακά μεταλλαγμένος, από λαό ελληνικής ελευθεροφροσύνης σε όχλο διεθνιστικών ψευτοπροοδευτικών ανδράποδων.

Πρέπει να είναι και ταξικά κατάλληλος και πλειοψηφικός. Διότι δυο είναι οι βασικές διαφορές των εθνικά φιλελεύθερων από την αριστερά, την κονταξαδέλφη του άλλου φασισμού: η πίστη στο Έθνος αλλά και στην κοινωνική ενότητα. Αυτοί βλέπουν την κοινωνία ως πεδίο ταξικού πολέμου, εμείς θέλουμε σύνθεση, ενότητα, αναγνωρίζοντας σε όλους δικαιώματα αλλά και επιβάλλοντας σε όλους και υποχρεώσεις, που συντείνουν στην εξομάλυνση των αντιθέσεων και ανισοτήτων και στην κοινωνική ειρήνη.

Τώρα, κατέχοντας την εξουσία, αν και μειοψηφία, αυτοί που λογοκρίνουν ακόμη και τον …Κολοκοτρώνη κι αμφισβητούν την Γενοκτονία του Ελληνισμού της Μ. Ασίας και του Πόντου, θέλουν παράλληλα με την προσπάθεια επιβολής του μηδενισμού στην Παιδεία, να «δουλέψουν» και τον ταξικό παράγοντα. Μέσω του φθόνου, καλλιεργώντας το ταξικό μίσος και εντείνοντας τις διαφορές, να καλλιεργήσουν ταξική συνείδηση στις μάζες που προλεταριοποιήθηκαν από την κρίση. Σε αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις αλλά μόνο χρέη, στους ανέργους, ακόμη και σε αυτούς που δημιούργησε το διαπραγματευτικό Βατερλώ τους. Για την ταξικότητα της ψήφου αυτής μίλησε άλλωστε κι ο ίδιος ο Τσίπρας. Η μεσαία τάξη πρέπει κατά τους σχεδιασμούς των εξαρχειωτών ή χλιδάτων κομμισαρίων να εκλείψει, μεταφέροντας της όλο και περισσότερα βάρη. Χρήσιμο εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια μετασχηματισμού είναι ο κοινωνικός φθόνος, το σύνδρομο της «κατσίκας του γείτονα», που πρέπει να ψοφήσει, να γίνει κι αυτός ίσωμα. Έτσι οι μαρξιστές της πλάκας θα λένε στο πόπολο, «δεν μπορούμε να κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε» αλλά μεταφέρουμε περισσότερα βάρη στους «έχοντες» και αναδιανέμουμε τον …πλούτο. Όπου «έχοντες» είναι ακόμη κι όσοι έχουν σύνταξη λίγο πάνω από 1000 Ευρώ, μια μικρή επιχείρηση, και πλούτος οτιδήποτε πάνω από το όριο της φτώχιας. Έτσι θα ισοπεδωθεί η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, θα δοθούν μερικά ψίχουλα στους «από κάτω», ικανοποιώντας το ήδη καλλιεργούμενο ταξικό μίσος. Θα έχουμε λοιπόν τον πολτό που θα υπερψηφίζει και φυσικά την νεοσταλινική νομενκλατούρα που θα κουλαντρίζει την κοινωνία, καθαιρώντας βήμα βήμα την εθνική ταυτότητα κι ό,τι παραδοσιακά συγκροτεί την εθνική μας ιδιοπροσωπία. Βέβαια, όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός, στον οποίο δεν πιστεύει η αριστερά, γελάει. Γι’ αυτό και τα καθήκοντα μας απέναντι σε αυτή την παρακμιακή επέλαση, την επόμενη εβδομάδα…

(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 18/10/2015 20:17:37

  διαβάζοντας το αρθρο ενοιωσα οτι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν εχουν πολτοποιηθεί μεσα στην δήθεν προοδευτική που ειναι ομως σκοταδιστική και προδοτική σούπα του ... μετριοπαθεισμού και του ολα τα ανέχομαι γιατι ετσι θέλει το σύστημα,νομιζω πως μύρια λαού ετσι σκέπτονται αλλά χρειάζεται ενα γερό χέρι και ..πόδι που δεν φοβαται τήν σάπια διανόηση να οδηγήσει αυτην την εν παθητικοτητι σιωπηλή πλεοψηφία να βάλει με οργή και χωρίς καθωσπρεπισμούς τα πράγματα στην θέση τους ,ο πόλτός που μας κυβερναει τώρα και[ αλλοτε σαν πασόκ] ειναι σαν ενα θρασυδειλο καθαρματάκι που θα κανει στην μπάντα μόλις νοιωσει οτι τέλειωσαν τα νεοταξικά παραμύθια

 2. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 18/10/2015 22:42:09

  Προσκυνώ τη χάρη σου Φαήλο...

 3. χαραλαμπος τζιγκουνακης avatar
  χαραλαμπος τζιγκουνακης 19/10/2015 08:52:42

  οχι...η αριστερα απλα κατοχυρωσε νικη λαμπρα που καταφερε απο την εποχη του 50 με τους ανοητους διαχωρισμους,τη συνεχιση του κυνηγητου,την αντιδημοκρατικη νοοτροπια και το μονοπλερο κρατος...η επταετια ηταν απλα η συνεχεια της ανωμαλιας που ηδη ειχε προηγουμενα κατοχυρωθει...Μην δαιμονοποιουμε μεμονομενες περιοδους..Η λανθασμενη πολιτικη συμπεριφορα του νεοελληνα εχει μεγαλυετρο βαθος και προιστορια...

 4. Διονύσσιος Καρδιανός Θραξ avatar
  Διονύσσιος Καρδιανός Θραξ 19/10/2015 17:20:05

  Η παλιά εθνικοφροσύνη πνίγηκε στις ακτές της Κερύνειας. Πόσο πικρό μα και πόσο αληθινό. Κυπριακή και Ελλαδική. Μόνο που οι πάλαι ποτέ ευνικόφορνες μετετράπησαν σε εθνικάφορνες κ. Κρανιδιώτη. Επί διακυβερνήσεως ΝΔ δεν έγιναν τα ασίχη με την κ. Ρεπούση και επί Σάμαρά συνεχίστηκαν. Ένας πρώην ΕΟΚΑΒΗΤΑΤΖΉΣ(Ίδε Νίκος Αναστασιάδης είναι ο άνθρωπος ο οποίος κατήγγειλε την πατρίδα του σχετικά με το χέδιο Ανάν και σήμερα ονειρεύεται Ηνωμένες Πολιτείες της Κύπρου.
  Όλα καλά και σωστά με την αρισερά και τον εθνομηδενισμό που την διακατέχει. Κάποια στιγμή όμως κ. Κρανιδιώτη θα πρέπει να δούμε γιατί και η έθνικόφρονες μετετράπησαν σε αυτό τον πολτό που περιγραψατε. Πως φτάνει κάποιος απο την ΕΟΚΑ και ακόμα και την ΕΟΚΑ Β στο σχέδιο ΑΝΑΝ. Πως φτάνει ο Σαμαράς στην αποδοχή θέσεων κ. Ρεπούση κλπ κλπ
  Δεν νομίζεται ότι μας πρέπει ένας έλεγχος;

 5. οδυσσέας avatar
  οδυσσέας 22/10/2015 07:26:51

  Πολύ καλά τα λόγια αλλά θέλει δράση .Ποιός θα την κάνει ? Εκεί στη ΝΔ τα μαγειρεύουν.Μας απογοήτευσαν

 6. UncleStgm avatar
  UncleStgm 22/10/2015 15:25:15

  Μήπως τυχόν προλε(φ)ταρίων - οπότε όλα εξηγούνται μια χαρά;
  Όπως και οι προηγούμενοι, και οι προ-προηγούμενοι και πάει λέγοντας...
  Οπότε καθόλου απάτριδες, καθότι εξηγείται άριστα και ποία η πατρίς (το Γκστάαντ, το Λουξεμβούργο, οι τέως Κυπριακές και νυν Ολλανδικές τράπεζες, η Βλάκ Ροκ, τα κτηματομεσιτικά γραφεία και τα υποθηκοφυλάκεια του Λονδίνου, οι Τούρκοι, τα Καΐκια και οι λοιποί Pirates bays.
  Παλιά ιστορία, "ο πολυμήχανος αστός όλο φιγούρα". Όλα είναι μαζικά, είναι μαγικά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.