Ως πότε ο Σαμαράς και η ΝΔ θα ανέχονται τους εκβιασμούς του Βενιζέλου και των ανύπαρκτων Πασόκων;
24/07/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ως πότε ο Σαμαράς και η ΝΔ θα ανέχονται τους εκβιασμούς του Βενιζέλου και των ανύπαρκτων Πασόκων;

Τι σόι συγκυβέρνηση είναι αυτή όταν ο ένας προσπαθεί να κυβερνήσει και ο άλλος εκβιάζει; Καλύτερα να διαλυθεί αυτή η κυβέρνηση και να πάει η χώρα σε εκλογές παρά να γίνεται ο Βενιζέλος «γενικός δερβέναγας».

Το ρεπορτάζ από τα άδυτα του Μεγάρου Μαξίμου λέει ότι δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές ο Σαμαράς και θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρύτατη αποδοχή.

Επίσης, το σενάριο που διαρρέεται λέει ότι ο πρωθυπουργός και ο Βενιζέλος τα έχουν βρει σε πολλά ανοικτά θέματα και δεν βλέπουν το λόγο να πάνε σε πρόωρες κάλπες. Ειδικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα το ήθελε με τίποτε κάτι τέτοιο αφού ούτε βουλευτής δεν θα εκλεγόταν και δεν θα υπήρχε ούτε και κόμμα.

Εν πάση περιπτώσει, όπως λένε οι γνωρίζοντες τα όσα γίνονται παρασκηνιακά, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει οτιδήποτε που θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Εκτός βέβαια κι αν συμβεί κανένα ατύχημα αφού είναι μπροστά και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα με θέματα όπως το ασφαλιστικό που θα «ματώσει» πολύ κόσμο.

Όμως, αν για την κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι δεν θα πάει σε εκλογές τον ελληνικό λαό τον ρώτησαν; Μπορούν να καταλάβουν αν η κοινωνία βράζει και αν τελικά μπορεί να απεύχεται τις εκλογές αλλά όταν βλέπει αυτό το χάλι που επικρατεί λέει «χίλιες φορές εκλογές κι ότι βρέξει ας κατεβάσει;»

Και ως πότε δηλαδή ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία θα ανέχονται τους εκβιασμούς του Βενιζέλου και των ανύπαρκτων Πασόκων; Το τελευταίο επεισόδιο ήρθε με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Αν και καλή κουβέντα δεν θα διαβάσετε από εμάς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του έλαχε να προχωρήσει την αξιολόγηση και να κάνει τις απολύσεις που πρέπει να γίνουν. Και ξαφνικά, το ΠΑΣΟΚ που έχει υπογράψει όλα τα μνημόνια και συγκυβερνά θυμήθηκε τα πελατάκια, τους δημοσίους υπαλλήλους. Και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Μητσοτάκη επειδή ο τελευταίος… τόλμησε να πει ότι η ΝΔ κληρονόμησε το χαράτσι στα ακίνητα που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν τον χαρακτηρίζει «όψιμο διαπραγματευτή» και του ζητά «να μην κουνάει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ», αλλά και να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τον τρόπο που επιχειρεί την αξιολόγηση.

Αν και δεν μας κόπτει τι λέει ο Βενιζέλος για τον Κυριάκο, το πράγμα «χοντραίνει» όταν αναφέρεται στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι η τότε αξιωματική αντιπολίτευση «πέρναγε την αντιμνημονιακή φάση της τζάμπα μαγκιάς και σχεδίαζε Ζάππεια με ανύπαρκτα ισοδύναμα».

Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν το κατάργησε η υπό τον κ. Σαμαρά κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του 2012 και, όπως σημειώνει, μάλιστα βουλευτές της ΝΔ, πρόσφατα, ζήτησαν την επαναφορά του, χαρακτηρίζοντάς τον «δίκαιο φόρο».

Επικρίνει, επίσης, και τον κ. Σαμαρά, αναφέροντας ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν ήταν τίποτα μπροστά στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2012, όταν επιβεβαίωσε όσα συμφωνήθηκαν στις 27 Οκτωβρίου του 2011, αλλά αμφισβητήθηκαν λόγω της επιμονής της ΝΔ στις εκλογές νομίζοντας ότι θα πάρει αυτοδυναμία.

Με απλά λόγια ο Βενιζέλος που σήμερα θα πάει στο Μαξίμου για να κλείσει όλα τα μέτωπα, θα συνομιλήσει με αυτόν που χθες έβριζε. Και πώς θα αντιδράσει ο Σαμαράς βλέποντας έναν από τους βασικούς ολετήρες της χώρας να κουνάει αυτός το δάχτυλο μπροστά του;

Δεν καταλάβαμε καλά. Η ΝΔ κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία; Ακόμη και να ανέχεται τον Βενιζέλο και τους Πασόκους να το παίζουν τιμητές των πάντων; Να εμφανίζονται φιλολαϊκοί και προστάτες των φτωχών και των κατατρεγμένων; Να στηρίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν θέλουν να αξιολογηθούν; Να πηγαίνουν στον Χαρδούβελη και να τον απειλούν αν δεν κάνει τις αλλαγές που θέλουν αυτοί;

Τι σόι συγκυβέρνηση είναι αυτή όταν ο ένας προσπαθεί να κυβερνήσει και ο άλλος εκβιάζει; Καλύτερα να διαλυθεί αυτή η κυβέρνηση και να πάει η χώρα σε εκλογές παρά να γίνεται ο Βενιζέλος «γενικός δερβέναγας».

Φτάνει πια, ας αποφασίσει ο λαός να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (για να μην πούμε πίσω από τα κάγκελα) όσους έβαλαν το λιθαράκι τους στη διάλυση της χώρας. Αν είναι να χάσει η ΝΔ την εξουσία ας την χάσει αρκεί ο Βενιζέλος και η παρέα του να εξαφανιστούν.

Έρχεται για παράδειγμα ο Χρυσοχοϊδης, ο άνθρωπος που δεν ξέρει να διαβάζει τα μνημόνια, και λέει ότι από το δημόσιο πρέπει να φύγουν πρώτα όλα τα ρουσφέτια, οι συγγενείς και οι φίλοι.

Μα καλά που ήταν αυτός εδώ και 25 χρόνια. Δεν ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων; Δεν διόρισε κόσμο αυτός; Δεν συνέβαλε στη δημιουργία του πελατειακού κράτους, σε ένα δημόσιο – μπάχαλο που τα πάντα κινούνται γύρω από την εκλογική πελατεία;

Τι ντροπή, να ανέχεται η δεξιά το ΠΑΣΟΚ να κουνάει το δάχτυλο και να κάνει κριτική. Τον εαυτό τους στον καθρέφτη δεν τον βλέπουν;

Ίσως είναι καλύτερα λοιπόν η χώρα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση διά των εκλογών. Και κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 24/07/2014 07:38:51

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο , αν και αργήσαμε να αποκτήσουμε αυτήν την άποψη . Είναι κρίσιμο γιά την χώρα να διαλυθεί το πασοκ και η πασοκοκρατία και η ιδεολογία του λαϊκισμού και της διαφθοράς και της διαπλοκής που πέρασε στην κοινωνία . Ακόμα ο Λαός πρέπει να αποφασίσει τι θέλει και τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τι μπορούν να κάνουν . Από ότι φαίνεται το ποτάμι , από χείμαρρος που το υπολόγιζαν , μάλλον ρυάκι γίνεται και αν και το πασοκ κατέβει και η δημάρ δεν υπάρχει , η πολιτική κατάσταση θα γίνει πιό εύκολη γιά εθνική συνεννόηση , αλλά και διαπραγμάτευση με τους δανειστές . Αλλιώς όσο διασώζεται το πασοκ , αν κρατάει ποσοστά κοντά στο 8 % πάντα το παιχνίδι της κεντροαριστεράς που στηρίζεται από τους νταβατζήδες , θα μας επιφυλλάσει ένα νέο 1981 .

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 24/07/2014 07:53:25

  "Η ΝΔ κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία; Ακόμη και να ανέχεται τον Βενιζέλο και τους Πασόκους να το παίζουν τιμητές των πάντων;" επί τέλους, είδες το φώς το αληθινόν... τόσο καιρό δαν τα λέμε εδώ μέσα; και παραιτήθηκε ποτέ κανείς από ευθιξία για τα δεινά που επέφεραν; εξουσία και μάσα, αυτές είναι οι υπέρτατες αξίες των πολιτικών κηφήνων που διέλυσαν την χώρα και την έκαναν failed state...

 3. my way avatar
  my way 24/07/2014 08:06:34

  Στο ερώτημα που θέτετε, απαντάτε οι ίδιοι, στο άρθρο σας. Ο Σαμαράς θα ανέχεται τους εκβιασμούς του Βενιζέλου και των ανύπαρκτων πασόκων, όσο δεν επιθυμεί να προσφύγει σε εκλογές, όπως λέει το ρεπορτάζ σας από το Μαξίμου. Αν πρόκειται να συμβεί ηρωική έξοδος κάποιου, αυτή θα είναι του Βενιζέλου, που θα προσπαθήσει με τον τρόπο αυτό να αυξήσει τα ποσοστά του. Άρα, ο Σαμαράς οδεύει προς το αναπόφευκτο, το αργότερο, με την εκλογή ΠτΔ, διότι δεν πρόκειται να υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών.

 4. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 24/07/2014 09:00:50

  To ...Μαξίμου :-), εάν δεν είναι παραζαλισμένο και δεν έχει απωλέσει εντελώς την επαφή με την πραγματικότητα, απλά διαρρέει προς τα έξω, αυτά που η Δωροθέα απαίτησε να εφαρμοστούν : ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, όχι διακινδύνευση της ...σταθερής μας (κατά διαβόλου) πορείας. ''Δεν είναι στις προθέσεις μου'' καλή κυρία :-), της είπε το ..Μαξίμου. Τώρα βέβαια, αν ...εξαναγκαστεί από την αριθμητική του μη 180, τι να κάνει; Χωρίς να...φταίει, χωρίς να το θέλει, θα προσφύγει στην ετυμηγορία του ...σοφού (;) ...λαγού και ο Θεός βοηθός.... Όσο για τους...εκβιασμούς και τις τάχα ...σκληρές αντιπαραθέσεις Πασόκ-ΝΔ, έλεος πια με το επαναλαμβανόμενο εργάκι...Βαρεθήκαμε! Φτηνές παραστάσεις, για εντελώς αφελείς θεατές. Οι ρόλοι, οι θέσεις, οι εισπράξεις, έχουν ωραία και δίκαια μοιραστεί και όλα λειτουργούν ρολόι. Ουσιαστικές πολιτικές διαφορές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και οι ανέξοδες παράφωνες τάχα...σοσιαλιστικές κορώνες - ξεκαρφώματα που ακούγονται, μονάχα γέλιο πια προκαλούν. Οι Θεατρίνοι θα μείνουν επίμονα στημένοι στη σκηνή, υποστηρίζοντας τη ...φάβα παράσταση πάση θυσία και μέχρις εσχάτων. Αφού οι ντομάτες είναι ακριβές και πολύτιμες, πιστεύουν αφελώς πως έχουν περιθώριο να επιχειρήσουν εν ευθέτω χρόνω, αιφνιδιαστική αλλαγή ...έργου μιας και το απαίδευτο επαρχιακό κοινό, μοιάζει να μη διαθέτει καλλιτεχνικό κριτήριο, μα ούτε κι ένστικτο αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας στην αντιαισθητική ολομέτωπη επίθεση που υφίσταται.... Για να δούμε λοιπόν... Θα έχει ενδιαφέρον η πλοκή, μόνο αν εγγυμονεί δυσάρεστες εκπλήξεις γι αυτούς που ...παίζουνε με τις ζωές των άλλων, εκ του σασφαλούς.

 5. Nikos avatar
  Nikos 24/07/2014 09:14:42

  Ως πότε; Όσο καιρό θα συγκυβερνούν. Είναι απλά τα πράγματα!

 6. μητσος avatar
  μητσος 24/07/2014 10:16:01

  μα αν δεν είναι και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, τότε δεν υπάρχουν 151,τότε δεν υπάρχει κυβέρνηση,τότε γίνονται εκλογές,τότε βγαίνει ο Τσίπρας,άρα ο Σαμαράς δεν είναι πρωθυπουργός.Υπάρχει κάτι θολό στην παραπάνω λογική ακολουθία;Και επειδή ο Σαμαράς θέλει να είναι πρωθυπουργός ,ακούει τον Βαγγέλη

 7. ΒΟΡΕΙΟΣ avatar
  ΒΟΡΕΙΟΣ 24/07/2014 10:39:22

  Ήρθε η ώρα ο Σαμαράς να βάλει τέρμα σ'αυτή τη συνεργασία. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο Βενιζέλος και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ τράβηξε το σχοινί πολύ και υπερέβη τα εσκαμμένα. Αντί να κάνει μόκο το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ και ο επίσης αμαρτωλός αρχηγός του, ζητούν πλέον και τα ρέστα μιλώντας για Ζάππεια κ.λ.π. Ξεχνούν ότι ο Σαμαράς αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να διαχειριστεί μία τετελεσμένη κατάσταση που δημιούργησε ο ΓΑΠ και όλο το {τότε} αλλαζονικό ΠΑΣΟΚ. Δεν ταιριάζει στη ΝΔ να εκβιάζεται και να κατηγορείται από το ΠΑΣΟΚ.

  • Π.Κ. avatar
   Π.Κ. @ ΒΟΡΕΙΟΣ 24/07/2014 13:57:11

   Μη τσιμπάτε....όλα είναι για το δήθεν και το θεαθήναι. Λυπάμαι που η ιστορική παράταξη της Ν.Δ. έχει καταντήσει να κάνει.....παιχνιδάκια με τούς κλεφτοκοτάδες και τα αρχιλαμόγια του Πασόκ. Ένα πασοκ που πάντα να θυμάστε θα είναι στα πράγματα και πρέπει μάλλον να περάσουν 50 χρόνια για να ξεβρωμίσει ο τόπος. Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ παντού, ιδίως στο δημόσιο τομέα που είναι και η μεγάλη πληγή της χώρας.

 8. Jimakos avatar
  Jimakos 24/07/2014 16:29:58

  40 χρόνια Ελληνικής Επικοινωνιακής Προεδρευομενης Κοινοβουλετικής Δημοκρατίας. Χρόνια Πολλά σε όλους!

 9. Wolf avatar
  Wolf 24/07/2014 17:16:36

  "Δεν καταλάβαμε καλά. Η ΝΔ κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία; Ακόμη και να ανέχεται τον Βενιζέλο και τους Πασόκους να το παίζουν τιμητές των πάντων; Να εμφανίζονται φιλολαϊκοί και προστάτες των φτωχών και των κατατρεγμένων; Να στηρίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν θέλουν να αξιολογηθούν; Να πηγαίνουν στον Χαρδούβελη και να τον απειλούν αν δεν κάνει τις αλλαγές που θέλουν αυτοί;" Λίγο πολύ θα συμφωνήσω με τον αρθρογράφο. Αλλά να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα. Η ΝΔ και ο Σαμαράς ειδικά ανέχεται όντως και το Βενιζέλο και τους Πασόκους, εδώ και δυο χρόνια. Και θα συνεχίσει να τους ανέχεται εάν δεν υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με καμιά διάθεση παραμονής στην εξουσία από τη ΝΔ. Έχει να κάνει με τη Ελλάδα και τους Έλληνες και μόνο. Είναι απόλυτα σίγουρο, με φαρμακευτική ακρίβεια δε, ότι ο Σαμαράς θα τους είχε ρίξει πολύ γερή κλωτσιά στα οπίσθια, εάν δεν διανύαμε την χειρότερη κρίση (από κάθε άποψη) που έχει βιώσει ο τόπος. Ότι γίνεται, γίνεται με έναν και μόνο γνώμονα: να σταθούμε οι Έλληνες στα πόδια μας όρθιοι, όπως πριν την κρίση και ακόμη καλύτερα, ακόμη πιο δυνατοί. Και θα βγούμε έτσι κι αλλιώς. Είτε το θέλουν οι πασόκοι, οι συριζαίοι, ο φούφωτος, είτε δεν το θέλουν. Επίσης, μην ξεχνούμε ότι αυτό που ζούμε τώρα πολιτικά -εννοώ την συγκυβέρνηση-, είναι επιλογή όλων μας, αυτό ψηφίσαμε στις τελευταίες εκλογές. Γιατί εάν δε θέλαμε τους Πασόκους, θα είχαμε δώσει τη δύναμη στο Σαμαρά το '12 που το ζητούσε απ όλους τους Έλληνες , για να φτιάξει μια άλλη Ελλάδα, αυτή που όλοι ονειρευόμαστε. Για να κάνει όλα όσα έλεγε, -που και τώρα θα τα κάνει, με πολύ περισσότερο κόπο βέβαια-. Κάναμε την επιλογή μας και τώρα απλά ζούμε αυτό που επιλέξαμε. Η ευκαιρία μας δόθηκε και δεν την αρπάξαμε. Άρα έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας. Απ΄την άλλη οι Πασόκοι κάνουν αυτό που έκαναν πάντα, θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Στην αληθινή ζωή όλα έχουν τα όρια τους, όπως και ο Σαμαράς βέβαια τα δικά του. Ας το έχουν υπ όψιν τους αυτό.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Wolf 24/07/2014 19:08:54

   Συμφωνώ. Και υπάρχει και κάτι άλλο που όταν έρθει η ώρα πιστεύω ότι θα παίξει το ρόλο του: Με όλη αυτή την ανοχή στους πασόκους, οι εναπομείναντες πασόκοι αισθάνονται ψυχολογικά πολύ πιο κοντά στη ΝΔ, από ό,τι πριν δύο χρόνια π.χ. Στις επόμενες εκλογές, όταν θα τεθεί το δίλημμα ποιος θα είναι πρωθυπουργός, αμφιβάλλω αν θα υπάρξουν πολλοί ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ του Μαϊου 2014 που να ψηφίσουν και πάλι ΠΑΣΟΚ: Η αναπόφευκτη πόλωση θα τους οδηγήσει σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Διότι, κακά τα ψέματα: Το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές πήρε ποσοστά μικρού κόμματος. Δηλαδή: Ποσοστά μεγαλύτερα από αυτά που θα έπαιρνε στις εθνικές εκλογές. Ας έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών και πιστεύω ότι η υπομονή του Σαμαρά να ανέχεται το πασοκικό θράσος θα ανταμειφθεί τελικά και με το παραπάνω...

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Wolf 24/07/2014 21:00:10

   "θα βγούμε έτσι κι αλλιώς..." ποιοί θα "βγούμε"; εσείς και η κάστα που κυβερνά τον χώρο που λέγεται ελλάδα και στο όνομα των αφεντικών σας ή οι έλληνες; γιατί αν έριχνες μια μόνο ματιά στους αριθμούς θα καταλάβαινες πως δεν βγαίνει για τον μέσο έλληνα ούτε και για την ελλάδα. για τον μεγαλοπασόκο και μεγαλονεοδημκρατη, ίσως, για τα κομματικά παράσιτα που λυμαίνονται τον δημόσιο βίο, ίσως, για τους μεγαλοεργολάβους που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις σε αγαστή συνεργασία με τους βρυξελιώτες "ευρωπαίους" (διάβασες τα πρακτικά της μετάβασης-μετάλλαξης από τον ΓΚΑΠ στον παπαδήμιο; σου συνιστώ να τα διαβάσεις γιατί αποδεικνύουν τι ανεκδιήγητο και ακυβερνητο -παρντόν για τα γαλλικά μου- μπουρδέλο είναι ο χώρος που καλείται ελλάδα και από τι ποιότητας πολιτικούς-πολιτικάντηδες αποτελείται, δίχως εξαιρέσεις) . κάποτε πρεπει να είμαστε ειλικρινείς προς αλλήλους στον έρμο αυτό τόπο, η ειλικρίνεια δεν είναι αφέλεια αλλά ισχύς για τίμιους κυβερνήτες και αδυναμία για καιροσκόπους που παριστάνουν τους σωτήρες. τι να πιστέψουμε λοιπόν; ότι έχουμε ιστορία σουξέ ή ότι είμαστε στην πρωτιά για ξαφνική χρεωκοπία; όταν μελετήσω την αναφορά της μπλάκροκ θα τα ξαναπούμε με ΔΕΔΟΜΕΝΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και όχι με ιδεολογικές και κομματικές παρωπίδες. τέλος, πρέπει να σταματήσει αυτή πομφόλυγα του "ας έδινα 50% στον σαμαρά..." καλώς ή κακώς, ο έλληνας δεν εμπιστεύεται ΚΑΝΕΝΑΝ, ούτε τον α.σαμαρά που άλλα έλεγε και άλλα έκανε, κατά συρροήν...

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Νίκος Αργεάδης 24/07/2014 21:29:58

    ας δούμε μερικούς άτεγκτους αριθμούς για το επόμενο εξάμηνο: θα πληρώσουμε ~7,5 δις ευρώ φόρους και χαράτσια. και θα εξαχθούν βιαίως από μια οικονομία που βυθίζεται συνεχώς. για το 2015 οι γερμανοί ισχυρίζονται ότι θα έχουμε δημοσιονομικό κενό ~15 δις ευρώ! την ίδια στιγμή, οι πολίτες χρωστούν ~67,5 δις στην Εφορία και 20 δις στα ασφαλιστικά ταμεία. το (συνολικό) χρέος της χώρας είναι πάνω από 400 δις με αυξητική πορεία. για την κατάσταση αυτή ακόμα και το ΒΗΜΑ τους ξεμπρόστιασε (για την μπλάκροκ) και με στόχο τον στουρνάρα.

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 24/07/2014 19:19:38

  Δουλευόμαστε; Δεν υπάρχει Υπουργείο και Οργανισμός που να μην διοικεί (ουσιαστικά) το ΠΑΣΟΚ ...και δεν μιλάμε για καρέκλες, θέσεις ευθύνης, μελέτες και δουλειές αλλά για παραγωγή πολιτικής που χαράσσει πορείες παράγει πολιτικές και .....γεμίζει τσέπες Δεν έχει αλλάξει τίποτα παρά μίκρυνε η πίτα και ο κύκλος των συμμετεχόντων... Η ΝΔ και οι έδρες της ενδιαφέρονται μόνο για την διακράτηση των εδρών που αποτιμώνται και ουχί τιμώνται πλην εξαιρέσεων ...βεβαίως βεβαίως Δεν έχει αλλάξει τίποτα ...ούτε και η απορία της μη ...κατανόησης των πάνσοφων και αιωνίως απορούν των... συμβούλων της αποχής και της αδιαφορίας της ...βάσης καθώς έως παρέα μια χαρά είναι ως κόμμα όμως κάτω της βάσης λαμβάνει...

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 24/07/2014 20:45:14

   ...και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και επί της ουσίας: -σκάνδαλο δεν είναι μόνο οι μίζες αλλά είναι να είναι οι ίδιοι και ίδιοι Γ Γραμματείς - Πρόεδροι - Δ/ντες - Τμηματάρχες, σε ένα αέναο raotation, όλοι αυτοί που διαμόρφωσαν την πορεία της χώρας τα τελευταία 15 χρόνια ....και αλλάζουν μόνο αν πεθάνουν ή συνταξιοδοτηθούν...Θέλετε να εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ; 22,000+ Δ Υπάλληλοι που είχαν θέσεις ευθύνης τα τελευταία 14 χρόνια (διαρκώς) σπίτι τους...αλλά ποιος να τα βάλει με το κονκλάβιο των αρεστών; -σκάνδαλο είναι να έχουμε τα περισσότερα Νομικά Πρόσωπα από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ και όχι τόσο (πλέον) ο αριθμός Δ.Υπαλλήλων ...γιατί στα ΔΣ βολεύονται οι αρεστοί εκ των αρίστων αλλά επιλέγονατι να φεύγουν οι ....καθαρίστριες πχ ενώ ως χώρα έχουμε τις περισσότερες ορχήστρες με ΔΣ από κάθε άλλη ισομεγέθη χώρα της Ε.Ε. -σκάνδαλο είναι να πεθαίνει κόσμος γιατί δεν έχει να πληρώσει τη ΔΕΗ και οι ....οδηγοί της χώρας που την παρέδωσαν στην αγκαλιά των μνημονίων να νουθετούν...χωρίς όχι μόνο να εξετάζονται οι τυχόν ευθύνες τους αλλά έστω να αλλάζει ο νόμος περί ευθύνης... -σκάνδαλο είναι να μην εφαρμόζονται οι νόμοι και να μην έχουν κλείσει τα ελλειμματικά νομικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί τους σταθμοί ή να ακούμε ότι υπάρχουν δήμοι που το 10% του προσωπικού έχει πλαστά δικαιολογητικά / έχει διοριστεί παράνομα και να ψάχνουμε ποιους θα απολύσουμε.... -σκάνδαλο είναι να πληρώνονται τα ΔΣ των ΝΠ που δεν απογράφονται στην ΕΑΠ για να μην αποκαλύπτουν οι αμοιβές από τους ....προυπολογισμούς των επιχορηγήσεων -σκάνδαλο είναι να διώκεται ένας υπάλληλος για πλαστό πιστοποιητικό (ΚΑΙ ΟΡΘΑ) αλλά όχι οι διοικήσεις που τα εξέδωσαν και οι διοικήσεις που τα αποδέχτηκαν... -σκάνδαλο είναι να μου εξαγγέλλουν σε πόσες δόσεις πρέπει να πληρώσω την εφορία και όχι τα ξεχασμένα usb σε συρτάρια Οσο λοιπόν το κράτος δεν γίνεται δημόσιο με δομές κανόνες και λειτουργίες (και δεν γίνεται γιατί βολεύονται όλοι: ιδιώτες που παρανομούν και γλυτώνουν λαδώνοντας, πολιτικοί που απευθύνονται στους κολλητούς της διοίκσησης ...στους "δικούς τους", συνδικαλιστές και τέλος μερίδα των Δ Υπαλλήλων που ...βολεύονται) γιατί το ΠΑΣΟΚ να μην νουθετεί και φωνασκεί; Αυτό δεν οικοδόμησε αυτό το Κράτος; τι ζητάει δηλαδή ο εκάστοτε φωστήρας της ΝΔ; να γίνει ο κάθε αρχηγός του ....κινήματος πατροκτόνος; μα από εκεί πηγάζει η δύναμη και η δυναμική του: από τις δυνατότητες για εξυπηρετήσεις...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.