Ως πότε θα βλάπτουν τη ΝΔ οι υπονομευτές της;
20/04/2015 21:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ως πότε θα βλάπτουν τη ΝΔ οι υπονομευτές της;

Το να βγαίνουν ορισμένοι, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και να διαρρέουν την έναρξη διαδικασίας συλλογής υπογραφών για αλλαγή ηγεσίας, είναι από μόνο του εγκληματικό και άκρως προδοτικό για την ίδια την παράταξη, αλλά κυρίως για τη χώρα που οδηγείται στα βράχια.

Το δικό τους χαβά έχουν μερικοί στη ΝΔ που κοιμούνται και ξυπνάνε με την έγνοια εάν και πότε θα φύγει από την ηγεσία του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς.

Η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της από τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, όσο υπερβολικό και εάν ακούγεται, και ορισμένοι στη ΝΔ παίζουν το δικό τους…βιολί!

Μόνο που η μουσική που βγάζει το βιολί τους είναι κακόηχη και…τρυπάει τα αυτιά! Η πολιτική ηχορύπανση που δημιουργούν δημιουργεί παρενέργειες στην εικόνα της ΝΔ που προσπαθεί να σταθεί όρθια και να αρχίσει να ακούγεται στην κοινωνία.

Ο Σαμαράς, καλώς ή κακώς για ορισμένους στη ΝΔ, είναι ο πρόεδρός της και δεν έχει αμφισβητηθεί επί της ουσίας από κανέναν. Το να βγαίνουν ορισμένοι, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και να διαρρέουν την έναρξη διαδικασίας συλλογής υπογραφών για αλλαγή ηγεσίας, είναι από μόνο του εγκληματικό και άκρως προδοτικό για την ίδια την παράταξη, αλλά κυρίως για τη χώρα που οδηγείται στα βράχια.

Αντί να ενισχύσουν την εικόνα της ΝΔ, να ενδυναμώσουν την αντιπολιτευτική της φωνή, επιλέγουν την υπονόμευση και την δημιουργία κλίματος εσωστρέφειας.

Αλήθεια σε ποιον προσφέρουν υπηρεσίες έτσι; Χάθηκε ο κόσμος να περιμένουν έως τον Ιούνιο, να δούμε τι θα γίνει με τη χώρα; Μετά, εδώ είμαστε να συζητήσουμε πολλά.

Όσοι έχουν δικό τους αφήγημα για τη χώρα και την παράταξη, ας το δείξουν στις νομαρχιακές συνδιασκέψεις και στις προσυνδιασκέψεις που αρχίζουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα και θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Τι πιο δημοκρατικό, από το να μιλάνε στα ΜΜΕ και να διαρρέουν υπόγεια και να…θάβουν το κόμμα τους, την παράταξή τους και τον αρχηγό τους; Με όσα κάνουν δίνουν απλά μερικές ακόμα μαχαιριές στο σώμα της ΝΔ και δεν την βοηθάνε να σηκώσει κεφάλι. Ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Όσο κι αν δυσαρεστούνται, ο Σαμαράς παρά τις αντιξοότητες, κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις της ΝΔ και δεν κατέρρευσε όπως το ΠΑΣΟΚ. Κάτι που οι ίδιοι θα επιθυμούσαν.

Αντί λοιπόν να βοηθήσουν την προσπάθεια της ηγεσίας του κόμματος για ανάταση της παράταξης προτιμούν να επιδίδονται στις πισώπλατες μαχαιριές. Τη στιγμή που με όσα γίνονται δεν είναι δύσκολο να ανακάμψει. Αρκεί όλοι να το πιστέψουν.

Και σε τελική ανάλυση τι διαφορετικό προτείνουν όλοι οι δελφίνοι και οι αμφισβητίες; Έχουν θέμα με την ιδεολογία ή απλά γκρινιάζουν για την αλλαγή ηγεσίας με στόχο την νομή της εξουσίας; Ας απαντήσουν. Γιατί εάν δεν το κάνουν, δεν θα αργήσει η ώρα που θα τους επικηρύξει πολιτικά η ίδια η βάση της ΝΔ, οδηγώντας τους στην απομόνωση.

M.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. thanoa avatar
  thanoa 20/04/2015 22:38:10

  Ας αφησουμε τα αρχηγιλικια και ας ξεκαθαρισουμε την ιδεολογια και ας σκυψουμε στον λαο τις μεσαιας ταξης που πενεtαι

  • Αντωνιος Λουβρανος avatar
   Αντωνιος Λουβρανος @ thanoa 15/05/2015 17:17:33

   Σωστος !!!!!!

 2. Πάτροκλος avatar
  Πάτροκλος 20/04/2015 22:59:39

  Καλά η Ντόρα. Αυτό ξέρει αυτό κάνει.Παρ ότι έσπασε τα μούτρα της με την εμμονή της να κάνει ένα κόμμα μέσα στο κόμμα για να γίνει αρχηγός ,συνεχίζει το ίδιο τροπάριο. ο δένδιας με επιτυχίες στην κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει την κουζουλάδα των Κερκυραίων. καίγεται με αυτή την πρωτοβουλία. όσο για τον μεγαλομικρό Ευριπίδη δεν καταλαβαίνει ότι αυτό για το οποίο είχε προετοιμαστεί να γίνει δίπλα από τον καραμανλή δεν θα γίνει ποτέ. γιατί απλά άλλαξαν τα πράγματα. Τέλος.Αν σας πειράζει ο Σαμαράς μπορείτε να πείτε γιατί και που σας πειράζει; Τι διαφορετικό προτείνετε εσείς; Ποιον τελικά προτείνετε για αρχηγό; Ανταρτοπόλεμο με ιδέες ναι. Αλλά με την λιγούρα της εξουσίας και την προσωπική επιβεβαίωση όχι!

 3. 40doctor avatar
  40doctor 20/04/2015 23:05:58

  Ποιοι είναι όλοι αυτοί ρε συναγωνιστές που παίρνουν κόσμο από τη ΝΔ για να βγούνε και όταν πάνε να κάνουν κόμμα δεν μπαίνουν στη βουλή; Τόσο μεγάλο ρεύμα έχουν όλοι αυτοί; Έχουν κόσμο; γιατί δεν τον έφεραν στις εκλογές; Ο μοναδικός που έφερε κόσμο στην ΝΔ και βγήκε είναι ο Σαμαράς, όλοι οι άλλοι παίρνουν κόσμο για να βγούνε βουλευτές και τους φορτωνόμαστε υπουργούς επειδή κάποιος, κάποτε, τους έδωσε ένα χρίσμα. Αυτό δυστυχώς δεν έχει αλλάξει ακόμα από τον Σαμαρά για "να μην διαταραχτούν οι εσωκομματικές ισορροπίες". Ο Σαμαράς βγήκε κόντρα σε όλον τον κομματικό μηχανισμό που αποδείχτηκε τρύπιος και ανίκανος να κινητοποιήσει κόσμο για να βγάλει την εκλεκτή του. Όπως είναι δυστυχώς ακόμα. Το θυμούνται αυτό και για αυτό θέλουν να αποφύγουν τη βάση. Αλλά δεν θα τους περάσει. Αν κάποιος θέσει θέμα ηγεσίας και αποφεύγει τη βάση, τότε είναι ανάξιος για τη θέση που επιδιώκει και ο κόσμος θα του γυρίσει την πλάτη. Για αυτό το πάνε λάου-λάου και παίζουν το "που ναι, που ναι το δακτυλίδι" της διαδοχής, μπας και βγει ο επόμενος αρχηγός στο μιλητό. Βγήκανε όλοι οι αποτυχημένοι "μυστικοσύμβουλοι" της περιόδου 2004-9 και μετριότητες που 5,5 χρόνια δεν κάνανε τίποτα σαν υπουργοί από το να παράγουνε αερολογίες και παριστάναν τους πολυάσχολους, δεν έβγαιναν ούτε στα τηλ. οι κομματαρχες τους από φόβο μην τους ζητήσουν κανά ρουσφέτι. Τώρα μας ζητάνε να συνταχτούμε μαζί τους σε αντικαταστατατικές και αντιδεοντολογικές πρακτικές, λες και μας διορίσανε. Ντενεκέδες! Αν έχετε τον κόσμο τραβάτε στη βάση. Ο Σαμαράς δεν είναι τέλειος ούτε αλάνθαστος. Σημαντικότερο λάθος του ότι δεν ανέδειξε στελέχη για να κυβερνήσει, ειδικά μέσα από το δημόσιο, όμως βγήκε από τη βάση και μόνο από τη βάση θα αλλάξει ο πρόεδρος, οτιδήποτε άλλο θα σημαίνει διάλυση. Επίσης, όποιος θέλει να κάνει τον ηγέτη να ξεκινήσει κάνοντας ουσιαστική αντιπολίτευση.

  • Αντωνιος Λουβρανος avatar
   Αντωνιος Λουβρανος @ 40doctor 15/05/2015 17:20:20

   Οσοι είναι κοντρα στον Αντωνη Σαμαρα να πανε σπιτια τους , αφου δωσουν την εδρα που πηραν χαρις στον Αντωνη Σαμαρα !!!!!

 4. petros avatar
  petros 21/04/2015 09:03:14

  Δεν τους υπολογιζει κανεις,γιατι τους εχει γινει εμμονη ιδεα ο Σαμαρας και το καταλαβαινει ο κοσμος της Νεας Δ ημοκρατιας. DORA den se thelei o kaneis. DENDIA den kaneis gia arxigos me tipota EYRIPIDI poio einai to ergo sou; Me esas to komma tha ginei sigoyra pasok. deite ton karamanli ti stash krataei,aytos agapaei to komma. SAMARA O KOSMOS EINAI MAZI SOU GIATI DIKEONESAI.-

 5. Eva avatar
  Eva 21/04/2015 09:09:00

  Ο Σαμαρας σαφώς διατήρησε τις δυνάμεις της ΝΔ. Και πολεμήθηκε απο παντού. Κι αυτό το ξερετε και το ξέρουμε καλά.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Eva 21/04/2015 20:01:53

   Και δικαιώνεται για όσα προειδοποίησε το λαό πριν τις εκλογές αν ψηφίσουν Σύριζα. Κόντρα στους φωστήρες της επικοινωνίας που θεωρούσαν εκφοβισμό αντί για προειδοποίηση αυτό που μόνο πολιτικά τυφλοί και εμπαθείς δεν έβλεπαν...

 6. Φρουρός avatar
  Φρουρός 21/04/2015 20:22:26

  Σαμαρά ένωσε όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και απογειώσου!!!!

 7. christof avatar
  christof 21/04/2015 22:05:14

  Ο Σαμαρας κυβερνησε με τις κοκκινες γραμμες το κυρ Φωτη,τις δυσαναλογες απαιτησεις των Πασοκων,και καταφερε να κρατησει τη χωρα στο σκληρο πυρηνα της Ενωσης,να διατηρησει τις συμμαχιες με την υπερδυναμη,να δημιουργησει τον αξονα Ισραηλ Κυπρου Ελλαδος και Αιγυπτου ,να απομονωσει την Τουρκια,να ελαττωσει τη ροη προσφυγων και μεταναστων με τη δημιουργια των κεντρων επαναπροωθησης.Τωρα δικαιωνεται και για τη προεκλογικη προειδοποιηση οτι οι Συριζανελ οδηγουν τη χωρα στα βραχια,και σε μια νεα Εθνικη καταστροφη.Μαζι με τους συριζανελ που θα φυγουν νυχτα με ελικοπτερα να ετοιμαζονται και τα εξαπτερυγα Ντορα, Δενδιας ...ο αδικημενος και ο ολιγιστος Στυλιανιδης .

 8. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 22/04/2015 00:15:12

  Η Ντορα παντα ειχε κριφη αντζεντα. Και επι Κ.Κ σαν υπουργος εξωτερικων. Ανοιγμα ο ΚΚ στην Ρωσια δηλωσεις υπερ της αντιπυραυλικης ζωνης του ΝΑΤΟ την ιδια στιγμη. Δεν εχει μελλον. Ο Δενδιας ψηφιστηκε αλλα δεν εχει δυναμικη. Ηδη πολλοι που το ψηφισαν στα Ν. Προαστεια της Β. Αθηνων κοβουν το χερι τους. Ο Στυλιανιδης ειναι ο Κος τιποτα για να γινει αρχηγος. Πολλοι δοκιμασαν αλλα εξαφανιστηκαν.

 9. Ψαράς avatar
  Ψαράς 22/04/2015 10:19:23

  Δεν ξέρω ποιός θα είναι αυτός που θα έχει την πυγμή να πετάξει όλους έξω τους βολεμένους. Αυτό που ονομάζουμε στελέχη πρώτης γραμμής δεν είναι παρά επαγγελματίες πολιτικοί που ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους συμφέροντα. Είναι απαίτηση της κοινωνίας η απομακρυνσή τους και η αντικάτασταση απο νέο δυναμικό που να ορμά απο αγάπη πρός την χώρα και μόνον. Που θα μπούν όπως μπούν και θα βγούν χωρίς οφέλη παρά μονάχα την δόξα της προσφοράς. Αν υπάρχουν αυτοί δεν το γνωρίζω αλλά με μητσοτάκηδες και λοιπούς γόνους και επίγονους θα πάμε μιά ώρα αρχύτερα στον διάολο. Όταν ο λαός ψήφιζε σαμαρά για πρόεδρο αυτό ακριβώς διατύπωνε με σαφήνεια αλλά η δίψα για παραμονή στην εξουσία είναι πολλή μεγάλη . Πέρα απο την παράταξη το έχει ανάγκη πρώτα και κύρια ο τόπος : Αποτοξίνωση απο τους επαγγελματίες πολιτικούς . Για να ανοίξουν οι δρόμοι να μπούνε στον πολιτικό στίβο και στις θέσεις ευθύνης έλληνες πατριώτες νέοι που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν . Η το καταλαβαίνεις και διαλέγεις ανάμεσα απο την ηρωική μάχη απεναντί τους διαλύοντας και επαναιδρύοντας το κόμμα σε καινούρια βάση προτιμώντας να πάς σπίτι σου ματωμένος αν χάσεις αλλά με ψηλά το κεφάλι σίγουρος πως τόλμησες το σωστό ή πας μαζί τους σφιχταγκαλιασμένος με την εξουσία και τα τεράστια συμφέροντα που βρίσκονται πίσω τους . Πρωθυπουργός για πολύ σε μιά χώρα που θα βυθίζεται ολοένα στην ανυπαρξία. Και λοιπόν;

 10. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 22/04/2015 11:46:22

  ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ,ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΕΙΣ. ΞΕΧΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ,ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ , ΣΟΒΑΡΟΣ,ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ,ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ...ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΗΣ?

 11. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 24/04/2015 20:26:07

  Δυστυχώς στην Δεξιά Παράταξη αυτό συνέβαινε πάντοτε. απο την εποχή της ΕΡΕ που το 1966-67 είχαμε την σύγκρουση των λεγόμενων "σκληρών" της ΕΡΕ που υποστηρίζαν την επιστροφή Καραμανλή (μερίδα της νεολαίας της ΕΡΕΝ, η ΕΚΟΦ και διάφοροι βουλευτές) με τους λεγόμενους Κανελλοπουλικούς. Μετά την Μεταπολίτευση είχαμε την κόντρα υποστηρικτών του Ράλλη με τους Μητσοτακικούς, μετα κοντρα Εβερτικούς με Μητσοτακικούς, μετα Καραμανλικούς με Ντορικούς και άντε βγάλε άκρη....!!!! Πως να πάμε μπροστα σαν Παράταξη....?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.