Ως πότε δεν θα πληρώνουν τα λαμόγια;
23/09/2014 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ως πότε δεν θα πληρώνουν τα λαμόγια;

Ορισμένοι που έβγαλαν «μαύρο» χρήμα στις ξένες τράπεζες και τώρα πληρώνοντας ένα ποσό θα ξεπλύνουν τα πάντα και θα έρθουν στην Ελλάδα ως ευυπόληπτοι πολίτες να κάνουν μπίζνες.

Σχέδιο για την παροχή κινήτρων με σκοπό των επαναπατρισμό κεφαλαίων που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης από τις ελληνικές τράπεζες και πήγαν στο εξωτερικό ή στα… σεντούκια, ετοιμάζει η κυβέρνηση. Οι πληροφορίες λένε ότι θα ζητήσει από όσους έβγαλαν το χρήμα στο εξωτερικό να πληρώσουν 15% εφάπαξ φόρο και να τα φέρουν στην Ελλάδα.

Εκ πρώτης όψεως φαντάζει ένα σωστό μέτρο. Εκτιμάται ότι μπορούν να επιστρέψουν 10 δις στην Ελλάδα, ποσό που μπορεί να ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά και να σώσει και τις τράπεζες από τα ανεπιθύμητα stress tests. Άλλωστε, θα πει κανείς, από το να βρίσκονται σε κάποιους τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες στην Ελβετία, τη Γερμανία ή τα νησιά Καιμάν καλύτερα να έρθουν στην Ελλάδα. Μπράβο λοιπόν σ’ αυτόν που το σκέφτηκε, μόνο ελπίζουμε να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο, κι όχι απλά μια επικοινωνιακή μπαρούφα. Και το σχέδιο να έχει και δικλείδες ασφαλείας, να μην είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε».

Διότι, απ’ ότι μαθαίνουμε στην επιχειρηματική πιάτσα, στα νταβατζομάγαζα δηλαδή όλων των κλάδων τρίβουν τα χέρια τους με την πρόταση αυτή. Διότι μαζί με τους τίμιους πολίτες που απλά τρόμαξαν από το grexit και έβγαλαν το κομπόδεμα στο εξωτερικό υπάρχουν και ορισμένα μεγαλολαμόγια με φουσκωμένους λογαριασμούς που περιμένουν πώς και πώς τη ρύθμιση για να γίνουν νόμιμοι.

Είναι ορισμένοι που έβγαλαν «μαύρο» χρήμα στις ξένες τράπεζες και τώρα πληρώνοντας ένα ποσό θα ξεπλύνουν τα πάντα και θα έρθουν στην Ελλάδα ως ευυπόληπτοι πολίτες να κάνουν μπίζνες.

Λεφτά από ναρκωτικά, όπλα, μίζες, εξοπλιστικά έφυγαν νύχτα και τώρα θα ξαναγυρίσουν «πάλλευκα» σαν αθώες περιστερές. Τι να τα κάνει η Ελλάδα τα λεφτά που θα πάρει αν οι γνωστοί νταβατζήδες που έκαναν βρόμικες δουλειές και έβγαλαν πολύ βρόμικο χρήμα, βρουν τώρα το παραθυράκι και κάνουν νόμιμες τις κομπίνες τους;

Υπάρχει και το άλλο, όμως, εξίσου σοβαρό. Μια σειρά από… καθώς πρέπει επιχειρηματίες που χρωστάνε της Μιχαλούς σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, ήταν αυτοί που έφτιαξαν κομπόδεμα σε κάποια ξένη τράπεζα. Γνωστοί και όχι μόνο ιδιοκτήτες εταιρειών έχουν χρέη που φτάνουν τα 22 δις ευρώ, τα κρατικά ταμεία είναι άδεια, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν επειδή οι κύριοι δεν πληρώνουν επί χρόνια. Αυτοί οι άθλιοι Έλληνες, λοιπόν, έκαναν το γνωστό κόλπο. Έβγαλαν τις περιουσίες τους στο εξωτερικό και το παίζουν…φαλιρισμένοι απέναντι στο κράτος. Απαιτούν 100 δόσεις ή κούρεμα δανείων, δεν πληρώνουν κανέναν την ίδια ώρα που οι λογαριασμοί τους αυγαταίνουν εκτός Ελλάδας. Άραγε αυτά τα κρυφολαμόγια θα ξεπλυθούν στην Κολυμβήθρα του Σιλωάμ;

Πόσο τυχαίο είναι άραγε που στο κυριακάτικο Βήμα, το κύριο άρθρο του Στ. Ψυχάρη αναφέρεται ακριβώς στο μέτρο του επαναπατρισμού κεφαλαίων; Και γράφει ο γνωστός εκδότης, επιχειρηματίας κι ένας από τους μεγαλύτερους οφειλέτες σε τράπεζες και ποιος ξέρει που αλλού:

«Επιτέλους. Χθεσινό δημοσίευμα των «Νέων» αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση αποφασίζει να λύσει οριστικά τον γόρδιο δεσμό της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για την αφαίμαξη της αγοράς από κεφάλαια που έχουν εξαχθεί στο εξωτερικό και τα στερείται η αγορά. Το πρόβλημα προέκυψε όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση το 2009, η οποία κλιμακώθηκε ως τις μέρες μας.

Εκατομμύρια Έλληνες, φοβούμενοι ότι η κρίση θα τίναζε στον αέρα την οικονομία, απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες. Τις μετέφεραν σε ξένες τράπεζες εκτός Ελλάδος. Τα κεφάλαια που απεσύρθησαν από τις ελληνικές τράπεζες έχουν υπολογιστεί. Ένα σημαντικό μέρος των καταθέσεων έχει επιστρέψει στη χώρα αλλά ένα μεγάλο μέρος τους μοιάζει να έχει εξαφανιστεί. Δεν έχει επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες και δεν έχει εξαχθεί στο εξωτερικό.

Το συμπέρασμα των αρμοδίων είναι ότι μεγάλο μέρος των καταθέσεων αυτών έχει αποσυρθεί από την αγορά και έχει αποκρυβεί σε σπίτια και γραφεία - όπως έκρυβαν τις λίρες σε τενεκέδες τον καιρό της Κατοχής!

Τα χρήματα αυτά μένουν κρυμμένα είτε διότι οι πολίτες είναι καχύποπτοι απέναντι στο κράτος για τις καταθέσεις τους είτε διότι πρόκειται για χρήμα μη φορολογημένο, το οποίο αν εμφανισθεί μπορεί να οδηγήσει σε δικαστικές περιπέτειες όποιον δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κατοχή του.

Το πρόβλημα το έχουν αντιμετωπίσει και άλλες χώρες της Ευρώπης και το έχουν επιλύσει ικανοποιητικά.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να δοθεί φορολογική αμνηστία ώστε οι μικροί και μεσαίοι καταθέτες να μπορούν να εμφανίσουν τα χρήματά τους πληρώνοντας δίκην φόρου ένα 15% του εμφανιζομένου ποσού. Η ρύθμιση βέβαια δεν θα καλύπτει τις περιπτώσεις που αφορούν βρώμικο χρήμα, δηλαδή προϊόντα κλοπών, ληστειών και διαρπαγής δημοσίου εν γένει χρήματος.

Ουσιαστικώς πρόκειται για ρύθμιση η οποία αφορά μικρομεσαίους, οι οποίοι θα μπορέσουν να εμφανίσουν κεφάλαια για τις επιχειρήσεις τους».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 23/09/2014 06:58:50

  Καλά κρασιά...

 2. panas avatar
  panas 23/09/2014 11:03:13

  Όταν τα χρήματα αυτά έφυγαν από την χώρα άλλες "ηθικές" χώρες όπως η Ελβετία αλλά και η Γερμανία δεν ρωτούσαν για την προέλευσή τους, όπως δεν ρωτούσαν και οι Κύπριοι τους Ρώσους. Να έρθουν Ελληνικά χρήματα στην χώρα και να επενδυθούν με την ελπίδα τα κέρδη από τις επενδύσεις να παραμείνουν εδώ. Δηλαδή τι περιμένουμε καλύτερο από τους ξένους επενδυτές. Μήπως πολλοί από αυτούς δεν είναι λαμόγια; Να πουλήσουν τα σπίτια τους στο Βερολίνο και στο Λονδίνο και να έρθουν σπίτι τους, πριν σκάσει η φούσκα και εκεί. Με τα χρήματα των πολιτικών μας έχω μόνο ένα θέμα. Οι μίζες δεν πρέπει να ξεπλυθούν...

 3. ΒΟΡΕΙΟΣ avatar
  ΒΟΡΕΙΟΣ 23/09/2014 11:17:44

  Δεν έχετε κατανοήσει ένα πράγμα. Ότι το χρήμα δεν έχει πατρίδα, δεν γνωρίζει σύνορα, δεν δεσμεύεται από φορολογικούς ή άλλους νόμους. ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

 4. Ανναμπουμπούλα avatar
  Ανναμπουμπούλα 23/09/2014 12:40:09

  Ποτέ δε θα πληρώσουν τα λαμόγια, όσο περισσεύουν τα κορόϊδα.

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 23/09/2014 12:47:06

  Aυτό θα ήταν ενα έξυπνο και αποτελεσματικό μέτρο, αν συνοδευόταν από όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για τους επενδυτές αλλά κυρίως αν μονιμοποιούνταν ο νόμος Κατσέλη για την άρση απαλλοτρίωσης της Α΄κατοικίας, και απαγορευόταν η πώληση κόκκινων δανείων σε distress funds, έτσι ώστε η αναμενόμενη μείωση κατα 15% στις τιμές των ακινήτων για το 2015 να αντιστραφεί και απο σήμερα να αρχίσει αύξηση των τιμών των ακινήτων. Αν δεν αρχίσουν να ανεβαίνουν οι τιμές των ακινήτων ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ και κατα συνέπεια δεν θα έχουμε ποτέ επενδύσεις πλην μεγαλονταβατζήδων που φτιάχνουν τους νόμους στα μέτρα τους όταν χρειαστεί... Οι οικονομολόγοι λένε το ότι "η πτώση των τιμών των ακινήτων φέρνει πάντα ύφεση" είναι σαν το νόμο της βαρύτητας για τη φυσική. Γιατί κάποιος να φέρει φέτος χρήματα και να επενδύσει, προφανώς και σε ακίνητα, όταν ξέρει οτι σε ενα χρόνο θα τα πάρει 15% φτηνότερα ή και περισσότερο, άν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κατασχέσεις? Οσον αφορά την ηθική του Κεφαλαίου και την εφαρμογή των νόμων στην Ελλάδα όλοι πλέον ξέρουμε οτι είναι μια υπόθεση σχετική με πολλά παράθυρα και εξαιρέσεις με αποτέλεσμα πολλές φορές η εφαρμογή των νόμων να μην φτάνει ούτε το 50%. Μάλλον γι αυτό είναι τόσοι πολλοί...

 6. chp avatar
  chp 23/09/2014 14:31:07

  Οταν ενας επιχειρηματίας πήρε δάνειο ,εβγαλε τα λεφτά στο εξωτερικό και άφησε κουφάρι με ποιά λογική να πάρει άφεση? Εδώ δεν ισχύει η λογική της οικονομικής ηθικής ,που επικαλούνται οι τράπεζες? Γιατι να πληρώσουμε εμείς τα κολπα τους? Στην Ελλάδα λογω πολιτικών είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να επενδύσει τα λεφτά του και να κοιμάται χωρίς εφιάλτες . Που να επενδύσεις σε ακίνητα?σε καταθέσεις?σε επιχειρήσεις ?σε ομόλογα μήμπως....? Αρα αυτοί που θα φέρουν τα λεφτά τους είναι η μερίδα εκείνων που φοβούνται μην ελεγχθούν ,που φοβούνται την φυλακή . Αυτά τα λεφτά μπορεί να τα βρεί ΕΥΚΟΛΑ το κράτος διότι ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί καταγράφονται στην Ττε πάνω από ορισμένο ποσόν . Ειναι όλα γνωστά ή μπορεί να βρεθούν εύκολα. Οπως και στην φοροδιαφυγή το δύσκολο είναι να τα βάλεις με τα συμφέροντα όπως πχ με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες που υποτιμολογούσαν ,για να μην πληρώνει ο κοσμάκης. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις.....

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ chp 23/09/2014 16:43:11

   Mα δεν ζητάει άφεση. Μια χαρά είναι στην Ελβετία τα λεφτά του. Μήπως εννοείς οτι κάποτε, αν ξανακερδίσει ο Σαμαράς τις εκλογές και αισθανθεί αρκετά δυνατός που τώρα δεν είναι, μπορεί να ανοίξει τη λίστα Λαγκάρντ και να βρεί το λογαριασμό του στην Ελβετία? Κι αν τα έκανε transfer στα Κέυμαν τι θα του πάρει ο Σαμαράς απο την Ελβετία? Και τώρα που εμείς του έχουμε ήδη πληρώσει τα κόλπα του πώς θα πάρουμε πίσω τα λεφτά μας απο την Ελβετία ή τα Κέυμαν?

   • chp avatar
    chp @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 23/09/2014 18:38:48

    Κοίτα Δημήτρη, Το να φέρεις χρήματα από το εξωτερικό είναι πανεύκολο.Το ίδιο και το να κάνεις μια επένδυση στην Ελλάδα χωρίς να φαίνεσαι ο ίδιος. Από ένα ποσόν και πάνω είναι πανεύκολο και η διαδικασία γίνεται από κάποιον ειδικό . Αλλωστε και στην Ελλάδα οι εταιρείες έχουν άλλο ΑΦΜ και επιτρέπονται μάλιστα οι εταιρείες με Αφανη εταίρο.Πόσο μάλλον εαν παρουσιαστεί μια εταιρεία από το Ντουμπάι ! Το συγκεκριμένο άρθρο επομένως αναφέρεται σε αυτούς που φοβούνται και μόνο . Το να υπάρχει πιθανότητα να σε κυνηγήσει ενα κράτος δεν είναι κατι απλό .Μιλάμε φυσικά για μεγάλα ποσά , μιλάμε για κακουργήματα.Δεν είναι απλό να κινηθείς στο εξωτερικό με εις βάρος σου διώξεις κτλ. Μόνο εαν κάποιος παρει δευτερο διαβατήριο ή έχει δεύτερη υπηκοοτητα και τον ΚΑΛΥΨΕΙ το άλλο κράτος (περίπτωση Χριστοφοράκου ,ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα πλέον) Από την άλλη όλες οι κινήσεις χρήματος είναι καταγεγραμμένες . Εάν κάνει κάποιος ανάληψη από κεντρικό κατάστημα τραπέζης σε μετρητό- όχι ιδιαίτερα μεγάλου ποσού - θα του πεί ο ταμίας :Περμένετε να ενημερωθεί η ΤτΕ και να δώσει την έγκριση.Μιλώ για πρό κρίσης εποχή. (Λέω κεντρικό υποκατάστημα γιατί σε τοπικό θα τα παραγγείλεις τα χρηματα οπότε δεν καταλαβαίνεις τον έλεγχο). Επίσης εμένα μου έχει τύχει σε τράπεζα (2009)να θέλω να στείλω ένα έμβασμα και να μου πούν ότι είμαι " πελάτης " .Χωρίς να έχω ούτε κατάθεση ούτε δάνειο . Ειχα μια συναλλαγή προ 5-6 ετών (είχα καταθέσει χρήματα) και δεν υπήρχαν τα πλήρη στοιχεία. Από τέτοιου είδους περιστατικά αλλά και από διασταύρωση που έκανα πιστεύω ότι όλες οι συναλλαγές είναι καταγεγραμμένες .Κάτι που είναι απολύτως φυσικό να συμβαίνει για πολλούς λόγους . Αρα η Λίστα Λαγκάρντ κτλ είναι για τα πολύ "άτακτα παιδιά" και αφορά μια τράπεζα Αγγλο-κινεζικών συμφερόντων όχι συμφερόντων της ζώνης του ευρώ . Η δημοσιοποιηση της ήταν για να πούν οι ευρωπαικές τράπεζες :Ελάτε σε εμάς δεν θα εκτεθείτε.Μην πάτε στους άλλους . Απλώς στην Ελλάδα ΔΕΝ συμβαίνουν δύο πράγματα : Δημόσια συζήτηση πέρα από μπουρδολογίες πολιτικών ,οπότε δεν μαθαίνεις τι συμβαίνει πραγματικά σε έναν χώρο και δεν υπάρχει τεφτέρι .Αυτά τα δύο υπάρχουν και σε χώρες που δεν έχουν δημοκρατικό πολίτευμα αλλά είναι πλούσιες .Στην Ελλάδα πωλείται αέρας κοπανιστός !

    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
     ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ chp 23/09/2014 20:45:00

     Φίλε chp θα σε πίστευα οτι έτσι είναι τα πράγματα αν μέσα στους 2-3 πρώτους μήνες της κυβέρνησης Σαμαρά είχε εισπραχθεί έστω και ένα μικρό ποσό απο αυτούς που όπως λες φοβούνται οτι η Κυβέρνηση θα μπορούσε αν ήθελε να τους πιάσει. (Εκτός αν εννοείς οτι φοβούνται απλώς και μπορεί να καρφωθούν απο μόνοι τους, αφού το Ελληνικό κράτος δεν τους έχει ενοχλήσει προς το παρόν).Μετά όμως απο 2,5 ολόκληρα χρόνια και έχοντας μπεί πλέον σε προεκλογική περίοδο, μου φαίνεται οτι ούτε καν θα φοβούνται πλέον... * Οσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ ή Λίστα Φαλτσιάνι (απο το όνομα του υπαλλήλου της τράπεζας που υπέκλεψε τα στοιχεία) , είναι ειδικός κατάλογος Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Στον ίδιο κατάλογο υπήρχαν ονόματα Γάλλων και Γερμανών καταθετών,και οι αντίστοιχοι ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας και Γερμανίας εισέπραξαν δια τηλεφώνου πάνω απο 5 δις έκαστος μεσα σε 2 εβδομάδες. Πάνω απο 5 δις θα μπορούσε να εισπράξει και ο Παπακωνσταντίνου, αλλά μόλις άνοιξε τη λίστα βρήκε 3 απ' το σόι του μέσα και τους έσβησε, ενώ στη συνέχεια "έχασε" τη λίστα και ο λαός μας πάνω απο 5 δις!!! (Για να μην έχουμε αυταπάτες δηλαδή)...

 7. sender avatar
  sender 23/09/2014 14:57:51

  Ας έβρισκαν και έναν τρόπο να μη προκαλούν το κοινό αίσθημα,το οποίο μεταφράζεται άμεσα σε απώλεια ψήφων.Αυτή η απόφαση όμως δεν μπορεί με τίποτα να εκλογικευτεί.

 8. MCA avatar
  MCA 23/09/2014 19:28:58

  Το μέτρο αυτό δίνει εσφαλμένα μηνύματα στην κοινωνία και συμβάλει στην διατήρηση λάθος νοοτροπιών. Κυνήγι και έλεγχος χρειάζεται ώστε να μην είναι δυνατή η εκμετάλλευση του μαύρου χρήματος από τον κάτοχο του. Να μην μπορεί να απολαύσει τα χρήματα του,ούτε καν να τα τοποθετήσει κάπου με ασφάλεια. Να κοιμάται μαζί τους αγκαλιά το βράδυ, κλειδαμπαρωμένος στο σπίτι του, με το φόβο μην μπει μέσα κανένας λωποδύτης και τον κλέψει.

 9. Jimakos2006@gmail.com avatar
  [email protected] 23/09/2014 20:17:10

  Πολλοί σχολιαστές δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ακόμα σε τι χάλι βρισκόμαστε, αφήστε τις ηθικολογίες και αφομοιώστε την πραγματικότητα.

 10. Θόδωρος 17.06.201? avatar
  Θόδωρος 17.06.201? 23/09/2014 21:00:56

  "Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να δοθεί φορολογική αμνηστία ώστε οι μικροί και μεσαίοι καταθέτες να μπορούν να εμφανίσουν τα χρήματά τους πληρώνοντας δίκην φόρου ένα 15% του εμφανιζομένου ποσού. Η ρύθμιση βέβαια δεν θα καλύπτει τις περιπτώσεις που αφορούν βρώμικο χρήμα, δηλαδή προϊόντα κλοπών, ληστειών και διαρπαγής δημοσίου εν γένει χρήματος" 1. Αυτό το 15% δεν θα μπορούσε να βελτιωθεί? Δλδ. στα 1,000,000€ θα δώσει 150,000€ και καθάρισε? Σαν λίγα είναι.. 2. "διαρπαγής, εν γένει, δημοσίου χρήματος". Δλδ. και τα κρατικοδίαιτα λαμόγια που τα βούτηξαν και δεν κάναν τίποτε? Μακάρι. Τέλος πάντων, μαζέψτε ό,τι μπορείτε και να επανέλθει η ρευστότητα στην εσωτ. οικονομία. Εκεί που φτάσαμε τώρα πια..

 11. chp avatar
  chp 23/09/2014 21:45:54

  Το μέτρο εαν ισχύσει θα είναι πολύ περιορισμένης αποδοτικότητος και τα οφέλη θα είναι πολύ μικρότερα από τα κέρδη .Διοτι θα αφορά αυτούς που μπορεί το κράτος να τους ελέγξει. Και πρόσφατα κάποιες εξαδέλφες υπόδικου υπουργού δικαιολόγησαν κάποια χρήματα με παλιότερο αντιστοιχο νόμο. Ενα απο τα βασικά μειονεκτήματα της ΕΕ είναι ότι επιτρέπει ελεύθερα την μετακίνηση κεφαλαίων . Αρα αυτοί που τα έχουν νόμιμα έξω δεν περιλαμβάνονται στην λίστα.Οποτε θέλουν τα φέρνουν , χωρίς το 15% . Αν όμως δεν έχεις καλές διασυνδέσεις κτλ γιατί να το κάνεις ?Υπάρχουν ποιο ανταγωνιστικοί προορισμοί διεθνώς αλλά και εντός ΕΕ ! Η Ελλάδα εάν το έχετε καταλάβει απορροφά ή όχι κεφάλαια ανταγωνιζόμενη άλλες χώρες όπως το Λουξεμβούργο κτλ. Αλλωστε και οι Ελληνες τραπεζιτες κάνουν τοποθετήσεις στο εξωτερικό ,ανεμπόδιστα σε προιόντα. Οι φοροφυγάδες που είχαν μικρά και μεσαία ποσά και ήθελαν να τα ξεπλύνουν τα ξέπλυναν νομίμως . Ενα από τα κόλπα ήταν οι λίρες παλιάς κοπής που έρχονταν απ'έξω.Για μια περίοδο είχαμε γίνει χώρα γου Αλί Μπαμπά . Παρουσίαζαν τις λίρες στην Ττε και τις εξαργύρωναν με συγχωροχάρτι ! Που βρήκες τα λεφτά ? Οι λίρες του παππού! Εχω και απόδειξη! Επομένως μην κάνουν κάποιοι όνειρα απατηλά με το χρήμα δεν παίζει κανείς εφ'όσον μπορεί .Ουτε υπάρχουν ανεξερεύνητα μονοπάτια.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ chp 23/09/2014 22:11:13

   Πολύ σωστός καί σαφής στά σχόλιά σου chp. Στήν χώρα μας κυριαρχεί η ανεξέλεγκτη μπουρδολογία καί οι κάθε είδους διαρροές. Όπως καί η παροιμία λέγει: Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.

   • chp avatar
    chp @ Ιαπετός 23/09/2014 23:54:59

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια . Αυριο το πρωί ταξειδεύω και μπήκα στο google για να δώ κάτι στην διαδρομή .Στέλνω ένα απόσπασμα από τον χάρτη για να εκφράσω κάποιες σκέψεις που κάνω . h**ps://www.google.com.sa/maps/@30.0374762,38.4344227,93047m/data=!3m1!1e3?hl=el Προέρχεται από το Β.Σ.Αραβίας ,η οποία εορτάζει σήμερα. Οι κύκλοι που φαίνονται είναι χωράφια στην έρημο ,τα οποία αρδεύονται με ειδική τεχνική.Μάλιστα δεν διακρίνονται όλα ,δεν ξέρω τον λόγο. Δυτικά 'έχει εργοστάσια που παράγουν φάρμακα σε πολύ εκτεταμένη γκάμα ,αρίστης ποιότητος ,σε πολύ φθηνότερη τιμή από ότι στην Ελλάδα. Ανατολικά για να μην χάνεται το νερό μέσα στην έρημο εφτιαξαν λίμνη με τα φιλτραρισμένα απόβλητα σαν τόπο αναψυχής (αν δεν το ξέρεις ,δεν το καταλαβαίνεις ,δεν έχει οσμές κτλ). Επίσης στην περιοχή υπάρχουν πολλά εργοστάσια (ενδεικτικά : πλυντήρια ρούχων ,τυροκομικά είδη , επεξεργασίας κρέατος) . Ολα αυτά με έλλειψη υδάτινων πορων ,με υψηλές θερμοκρασίες σε άνυδρες εκτάσεις. Με τοσα λεφτά από το πετρέλαιο το Βασίλειο θα μπορούσε να τα παίζει όλα στο τομέα το χρηματοπιστωτικό ,στον αέρα,στον "τόκο" κτλ Θα έβγαζαν πολύ περισσότερα αεράτα λεφτά. Προσέχουν όμως και την πραγματική οικονομία και η πραγματική οικονομία τους το ανταποδίδει :Ειχαν παραπάνω απ'ότι υπολόγιζαν πλεόνασμα 300 δις ! Ειναι σημαντικό για μια χώρα να προσέχει το δημιουργικό κομμάτι για πολλούς και διαφορετικούς λόγους .Και αυτό προσελκύει και άπειρα κεφάλαια. Και να έχει κοινή λογική.

    • ΜΙΧΑΗΛ avatar
     ΜΙΧΑΗΛ @ chp 24/09/2014 07:43:08

     Aυτή είναι η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού που μας παρουσιάζεις φίλε chp. Η σκοτεινή είναι διαφθορά, φοροδιαφυγή, πελατειακό κράτος, λαμογιές πάσης φύσεως, απίστευτη εκμετάλλευση φτωχών ανθρώπων, μηδενικές κρατικές παροχές, απόλυτος ρατσισμός κ.α. που κάνουν τη ζωή αφόρητη ακόμα και για έναν χρεωκοπημένο Ελληνα που έβαλε λουκέτο στο μαγαζί του. Για δε τις Ελληνίδες που είναι περισσότερες απο τους Ελληνες, ούτε μία ημέρα δεν θα μπορούσαν να ζήσουν σε τέτοιες χώρες. Ατυχές το παράδειγμα θα έλεγα...

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/09/2014 22:31:32

  Το ζήτημα:
  Πότε θα αρχίσουν να πληρώνουν τα λαμόγια;
  Διευκρινιστική ερώτηση:
  Σ΄αυτήν εδώ την Ελλάδα, σ' αυτήν ζήσαμε και ξέρουμε;

  Διευκρίνηση:
  Γιατί Θείο, βλέπεις καμμιά άλλη να έρχεται, ή να την προτείνει κανείς;

  Και η απάντηση:
  Τα λαμόγια θ' αρχίσουν να πληρώνουν του Αγίου Πούτ@ου ανήμερα.
  Θ' αργήσει νά 'ρθει εκείνη η μέρα - και θα είναι όλα σιωπηλά...

 13. kwstas avatar
  kwstas 26/09/2014 18:24:24

  Εσαεί! Όταν πάντοτε οι Έλληνες (με τη βοήθεια κάποιων ξένων φυσικά) επιλέγουν κυβερνήσεις που μοναδικό μέλημά τους είναι η απαλλαγή των φίλων τους (για κάποια σατανική συγκυρία πάντοτε πλούσιων ή ακόμη κ πάμπλουτων) από φορολογικά βάρη. Κλασσικό παράδειγμα η σημερινή κυβέρνηση, που οι αθεόφοβοι κυβερνώντες μας άκουσον άκουσον, ακόμη και η καθημερινά στην επικαιρότητα λίστα Λαγκάρντ που θα νόμιζε κάποιος δεν θα τολμούσαν πλέον να την ... πειράξουν, τι νέο υπάρχει? Μετά την πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στο Σ.Δ.Ο.Ε. οι πιέσεις για να πέσουν στα μαλακά οι αναγραφόμενοι στη λίστα απέδωσαν. Τελευταία επιτυχία η διαταγή να ασχολούνται οι υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. μόνο με το χρονικό διάστημα τέλη 2005 αρχές 2007 - ουσιαστικά μόνο το 2006 - αντί του μέχρι σήμερα όσα έτη προκύψουν. Η διαταγή είναι τρομερά φωτογραφική γιατί οι εμπλεκόμενοι στη λίστα μπορεί στο χρονικό διάστημα αυτό να εμφανίζουν μέχρι και μηδενικά ποσά, αλλά σε μεγαλύτερο διάστημα προέκυπτε απόκρυψη εκατομμυρίων ευρώ. Να τους χαιρόμαστε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.