Ψεύτικος πόλεμος στη διαπλοκή για να ξεχαστεί η χρεοκοπία
22/04/2015 19:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψεύτικος πόλεμος στη διαπλοκή για να ξεχαστεί η χρεοκοπία

Ναι, να την πολεμήσεις τη διαπλοκή. Ναι, να πληρώσουν όσα χρωστούν κι εμείς είμαστε μαζί τους. Όχι όμως, να γίνεται με τον αθλιοδέστερο τρόπο. Όχι να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια.

Πριν λίγες ημέρες ο Λοβέρδος είχε πει ότι ο Βαρουφάκης είναι γελωτοποιός, δηλαδή κλόουν που παίζει τις τύχες της χώρας στα χέρια του. Πέρα από το γεγονός ότι το είπε ο Λοβέρδος, ο οποίος δεν έχει και πολύ καλύτερο πολιτικό παρελθόν, η ουσία είναι ότι έκανε λάθος. Κι αυτό γιατί δεν είναι μόνο ένας ο γελωτοποιός αλλά πολλοί.

Αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται σε τέτοια μεγάλη σύγχυση που πλέον καταντά επικίνδυνη. Δείτε μόνο τι έγινε σήμερα και θα καταλάβετε. Και θυμηθείτε επίσης τι έγραφε πριν μερικές εβδομάδες το antinews όταν έλεγε ότι η κυβέρνηση επειδή δεν θα έχει να δώσει άρτον θα δώσει θέαμα. «Αίμα... και σκάνδαλα με ολίγο από εξεταστικές επιτροπές».

Την ώρα που η χώρα είναι ένα βήμα πριν την καταστροφή η κυβέρνηση επιδίδεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Η κυβέρνηση των γελωτοποιών επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά αδιέξοδά του. Και εξηγούμαστε:

Το πρωί βγαίνει ο Μάρδας και λέει ότι μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να πληρώσουμε τις συντάξεις. Δηλαδή... ομολογία χρεοκοπίας. Μία ώρα μετά πάει στο γραφείο του κι αφού καταλαβαίνει τι είπε ανακοινώνει ότι τελικά βρέθηκαν τα λεφτά και όλα καλά, αλλά μας λείπουν πάνω από 2,5 δισ. για τις πληρωμές Μαΐου.

Και αμέσως μετά ο Σταθάκης βγαίνει και λέει ότι τα ταμεία άδειασαν και δεν θα πληρώσουμε την ΕΚΤ το καλοκαίρι. Ήτοι... νέα ομολογία χρεοκοπίας. Είναι ή δεν είναι οι άνθρωποι επικίνδυνοι; Όταν βγαίνουν οι ίδιοι και κάνουν τέτοιες ομολογίες τι περιμένουν να συμβεί; Έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και της δίνουν και μια κλωτσιά να πέσει κάτω.

Αφού δημιουργείται απίστευτο μπάχαλο, φτιάχνουν ένα κράτος που ζει με τα αποθεματικά των φορέων και ασφαλιστικών ταμείων, εμφανίζουν στο εξωτερικό μια χώρα χρεοκοπημένη και στο τέλος πάνε να διαπραγματευτούν... σκληρά. Μα πώς να ζητάς από τους δανειστές όταν δείχνεις ότι είσαι με το πιστόλι στον κρόταφο; Σιγά μη σε λυπηθούν. Θα σε αφήσουν να πνιγείς, θα σε λιώσουν και τότε θα σου επιβάλλουν ότι θέλουν.

Και αφού δημιουργείται το χάος, το οποίο βεβαίως είναι συνέχεια της καταστροφής των δύο και πλέον μηνών, το Μαξίμου βάζει μπροστά το σχέδιο.... θεάματα αντί άρτου.

Δίνει εντολή το γνωστό κονκλάβιο της Ηρώδου Αττικού να ενεργοποιηθεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης που αφορά την οφειλή που είχε στην εφορία ο Μπόμπολας. Η υπόθεση απλή. Ο γιος του εργολάβου Λεωνίδας είχε βρεθεί στη λίστα Λαγκάρντ με κάποιο ποσό. Του επιβλήθηκε ένα πρόστιμο κοντά στα 2 εκατ. και τον κάλεσαν μέχρι το τέλος Απριλίου να το διευθετήσει. Είχε δηλαδή μια εβδομάδα ακόμη να το κάνει. Αν δεν το έκανε να τον έβαζαν και φυλακή ή να τον κρεμούσαν στο Σύνταγμα με πίσσα και πούπουλα.

Περιέργως δόθηκε εντολή στον υπουργό Νικολούδη και αυτός στον οικονομικό εισαγγελέα να ενεργοποιηθεί άμεσα το ποινικό μέρος, δηλαδή η δίωξη του επιχειρηματία, νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία, δηλαδή το τέλος του μήνα. Τον ειδοποίησαν από χθες ότι πρέπει να συλληφθεί, πήγε το πρωί στον εισαγγελέα, τους είπε είμαι έτοιμος να πληρώσω, τους έδωσε το 1,8 εκατ. ευρώ και πήγε σπίτι του.

Βεβαίως, οποία επικοινωνιακή επιτυχία για την κυβέρνηση. «Τα βάζει με τη διαπλοκή, με τους εργολάβους, με τους μεγαλοκαρχαρίες», και άλλα τέτοια ακούσαμε από τους Συριζαίους. Δόθηκε το πρώτο... αίμα για να ξεχαστούν οι γκάφες, η καταστροφή, η χρεοκοπία, η διάλυση της χώρας. Και απ' ότι μάθαμε θα υπάρξει και συνέχεια. Για να σκεφτούμε, όμως, τι κάνουν. Πολεμούν πράγματι τη διαπλοκή; Δίνουν τη μάχη προς όλα τα μέτωπα; Επιτίθενται και σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες οι οποίοι στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί απ' ότι μαθαίνουμε τα έχει βρει το Μαξίμου με όλη τη βεντάλια των διαπλεκόμενων και μη επιχειρηματιών και θα «χτυπάνε» μόνο όταν είναι στριμωγμένοι στα σχοινιά.

Ναι, να την πολεμήσεις τη διαπλοκή. Ναι, να πληρώσουν όσα χρωστούν κι εμείς είμαστε μαζί τους. Όχι όμως, να γίνεται με τον αθλιοδέστερο τρόπο. Όχι να παίζονται επικοινωνιακά παιχνίδια. Κι εν πάση περιπτώσει, γιατί δεν κάνουν μια οργανωμένη επίθεση στη διαπλοκή, να βρουν ποιοι και πόσα χρωστάνε στην εφορία, ποιοι είναι υπόδικοι, για ποιους δεν έχει γίνει η δίκη, ποιοι είναι έτοιμοι να γλιτώσουν τη φυλακή;

Ψεύτικος πόλεμος στη διαπλοκή για να ξεχαστεί η χρεοκοπία είναι όλο αυτό που γίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. toxo avatar
  toxo 22/04/2015 20:31:35

  Η ρύθμιση με τις δόσεις που αφορούσε οφειλές προς την εφορία μέχρι ένα εκατομύριο,με τον νόμο της κ. Βαλαβάνη έγινε επέκταση του ποσού και πάνω από ένα εκατομύριο .Έτσι ο συγκεκριμένος οφειλέτης πλήρωσε 1860000 και του χαρίσθηκε οφειλή από πρόστιμα και προσαυξήσεις άνω των 2000000 Ευρώ.Και η υπόθεση στο Αρχείο.

 2. οδυσσεύς Κ. avatar
  οδυσσεύς Κ. 22/04/2015 21:23:07

  Σωστό το άρθρο. Αν δεν κάνει το ίδιο με άλλους 2000 απο τη λίστα Λαγκάρντ και δεν μαζέψει τουλάχιστο 1 δίς, όλα θα είναι κακοστημένο επικοινωνιακό θέατρο. Και μετά έρχονται άλλες 5-6 παρόμοιες λίστες, καθώς και οι πισινάδες και οι σκαφάτοι , οι οφσοράδες κ.ο.κ. Ενας στους 10.000 είναι χοντρό επικοινωνιακό παραμύθι.

 3. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 23/04/2015 00:25:43

  Μην ξεχάσουμε να επαινέσουμε και την προηγούμενη κυβέρνηση, που δεν στρίμωξε κανέναν από τη λίστα, για να μην λέμε ότι έκανε επικοινωνιακό παιγνίδι...

  • airman avatar
   airman @ ΠΗΛΕΑΣ 23/04/2015 07:52:40

   Όταν κάποιος κάνει σωστά τη δουλειά του, δε χρειάζεται κανένας έπαινος. 'Επαινος αρμόζει σε εκείνον που αποτελεί παράδειγμα προς μίμιση και όχι σε όποιον το αυτονόητο. Αλήθεια πότε βεβαιώθηκε και επιβλήθηκε το πρόστιμο;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΠΗΛΕΑΣ 23/04/2015 11:12:40

   Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε από πρόστιμα πέρυσι πάνω από 300 εκατ. ευρώ αλλά δεν έλεγε ονόματα για εντυπώσεις. Αλλά εμείς γουστάρουμε λαϊκισμό φαίνεται. Και χρεωκοπία...

   • chris avatar
    chris @ Γεώργιος Τ. 23/04/2015 11:43:37

    ομως αλλο για 5.000 χρεος προσωποκρατιση(εγινε στην πατρα)και αλλο απο πολυ πλουσιους....απο φτωχαδακια πηρε τα 300.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Γεώργιος Τ. 27/04/2015 00:26:58

    Μα τα ονόματα, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ως προς την ανοχή της στην διαπλοκή, αλλά και για την αλλαγή της φοροδοτικής συμπεριφοράς των Ελλήνων, είναι απαραίτητα! Οι αβροφροσύνες μας μάραναν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.