Ψήφος με μυαλό και καρδιά, όχι αυτοπυροβολισμός
30/08/2015 06:10
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψήφος με μυαλό και καρδιά, όχι αυτοπυροβολισμός

Όποιος γίνει χρήσιμος ηλίθιος της αριστεράς με την ψήφο του ή την αποχή του, μετά να ζητήσει τα ρέστα μόνο από τον καθρέφτη. Όποιος κάνει τις απλές συγκρίσεις, ξέρει τι συμφέρει την Πατρίδα, την οικογένεια του.

Η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση έβλαψε την χώρα σαν να κυβέρνησε χρόνια. Έκλεισε τις τράπεζες κι άνοιξε τα σύνορα. Τόσο απλά. Από Βατερλώ σε Βάρκιζα και τανάπαλιν. Δεν εκτιμήσανε σωστά το ένα, υποτιμήσανε το άλλο, πέσανε έξω στο παραπέρα. Μας κόστισε μπόλικα δις να καταλάβουν πως άλλο οι φραπεδιές και η επανάσταση επί χάρτου στο «Φίλιον» και στις ταβέρνες κι άλλο η πολιτική διαπραγμάτευση με τεχνοκρατική επάρκεια και ρεαλιστικό σχέδιο.

Επίσης, βασική ηγετική αρετή η επιλογή συνεργατών. Οικονομία, Άμυνα, Παιδεία, Μεταναστευτικό. Βαρουφάκης, Καμμένος, Μπαλτάς, Χριστοδουλοπούλου. Και κερασάκι όλων η Βασίλισσα της Φωλιάς του Κούκου, η Πρόεδρος των κοινοβουλευτικών ολονυχτιών, που έκανε την Βουλή να λειτουργεί σε ώρες σκυλάδικου της Εθνικής Οδού. Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλους αλλά μένω στην κρεμ ντε λα κρεμ, στην πεντάδα που μας χαρόκαψε, στον θίασο ποικιλιών, που πριν λίγα χρόνια αν μας έλεγε κάποιος πως αυτοί/ές, με αυτές τις πολιτικές θα κυβερνούσαν την χώρα, θα τον στέλναμε στον ΟΚΑΝΑ γι’ αποτοξίνωση.

Όχι πως πριν δεν κυβέρνησε η αριστερά. Άλλη μια φορά για εμπέδωση: αν δεν υπήρχε η αριστερά, οι μηχανισμοί λεηλασίας και παρακμής της χώρας δεν θα είχαν ανθρώπους να στελεχωθούν. Κι όποτε η κεντροδεξιά συνέβαλε κι αυτή στην παρακμή, ας κυβέρνησε πολύ λιγότερο σε αυτά τα σαράντα χρόνια, ήταν όταν δια της «πολιτικής ορθότητας» υπέστειλε τις σημαίες της κι αγκάλιασε τις νοοτροπίες της αριστεράς. Αυτή δε η νοσογόνα νοοτροπία συνοψίζεται στην ενοχική φράση «σέβομαι την αριστερά για τους αγώνες της αλλά…». Κι ενώ συνήθως το «αλλά» ακυρώνει όσα προηγούνται, εδώ ακύρωνε όσα έπονται.

Το ανύπαρκτο «ηθικό πλεονέκτημα» της παράταξης που έβλαψε όσο κανείς τον τόπο, καλλιεργήθηκε επίμονα, ως κολοσσιαία ιστορική και πολιτική απάτη, από την σταδιακή, γκραμσική, κατάληψη της Παιδείας και των ΜΜΕ, χώρια με την αλληλοπροώθηση τους στο όλο κράτος, στις ΜΚΟ και τις «Ανεξάρτητες Αρχές», στα επιχειρηματικά συγκροτήματα, στις τέχνες, ειδικά στις τελευταίες με φασιστοειδή, ολοκληρωτικό τρόπο. Ηττήθηκαν στο Γράμμο, κέρδισαν στα σαλόνια, στα γραφεία, στα ΜΜΕ, σε όλους τους χώρους διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Ειδικά ο παρακμιακός και μισελληνικός μηδενισμός τους στην εκπαίδευση ήδη παρήγαγε μια γενιά πολλών χωρίς ταυτότητα κι ετοιμάζεται κι η επόμενη. Πρόθυμους καταναλωτές για το σανό που πουλάει ακριβά η Κουμουνδούρου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δίνει έναν αγώνα. Θα κάνει σωστά και λάθη. Όμως τον δίνει με πίστη και τσαμπουκά, που σε άλλους δεν θα έλεγα πως τρέχει από τα μπατζάκια τους. Η γλώσσα του είναι άμεση και λαϊκή, χωρίς φρου φρου κι αρώματα ή μέσω Λαμίας αναλύσεις, όμως γι’ αυτό έχει διεισδυτικότητα και παράγει πολιτικό αποτέλεσμα. Να τον στηρίξουμε χωρίς μισόλογα, ίντριγκες και προσωπικές αντζέντες.

Η πρωτιά είναι εφικτή. Μια κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ μπορεί να επιβάλλει άλλες πολιτικές που θα αναστρέψουν το ξεχαρβάλωμα του ερασιτέχνη Τσίπρα. Παρά τα λάθη μας, έχουμε αποδείξει πως είμαστε πιο συνετοί κι αποτελεσματικοί διαχειριστές στην οικονομία, πιο αυστηροί και αποτελεσματικοί στην δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια.

Η παράταξη είναι εδώ, έχει ηγεσία, έχει ιδέες που αποδεικνύονται πανίσχυρος συνεκτικός ιστός. Την φιλοπατρία, την οικογένεια, την Ορθοδοξία, τον φιλελευθερισμό, την συνετή διαχείριση. Όσα κορόϊδευε το ΠΑΣΟΚ που εξατμίζεται ή η αριστερά που ασέλγησε γι’ άλλη μια φορά στο Έθνος κι απέρχεται. Παράταξη νοικοκυραίων πατριωτών, φιλελεύθερων, με ρίζες, με Ιστορία, σύμβολα, ήρωες. Όποιος γίνει χρήσιμος ηλίθιος της αριστεράς με την ψήφο του ή την αποχή του, μετά να ζητήσει τα ρέστα μόνο από τον καθρέφτη. Όποιος κάνει τις απλές συγκρίσεις, ξέρει τι συμφέρει την Πατρίδα, την οικογένεια του.

(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρόμος avatar
  Δρόμος 30/08/2015 09:49:00

  Και όμως σε αυτές τις εκλογές η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου θα ψηφίσει συνειδητά. Τα ψέμματα και τα παραμύθια τελειώσανε. Θα ψηφίσει αυτούς που έχουνε ξεκάθαρες θέσεις. Οι επιλογές ουσιαστικά είναι δύο. Όποιος θέλει σταθερότητα, ομαλότητα, υπεύθυνη διαχείριση και κυρίως όποιος θέλει η χώρα αυτή την στιγμή που γίνεται διεθνώς ένας χαμός..., με εθνικούς κινδύνους να παραμονεύουν να μην βρίσκεται στον αέρα... χάνοντας συμμαχίες και μπαίνοντας στο στόχαστρο όλων, ψηφίζει Μεϊμαράκη. Με λίγα λόγια όλοι οι δεξιοί οφείλουν να ψηφίσουν Ν.Δ. Οι καθαρά αριστεροί ψηφοφόροι που εξαπατήθηκαν από τον Τσίπρα και πιστεύουν ότι η ρήξη με τους δανειστές και η έξοδος από το ευρώ πρέπει να γίνει εδώ και τώρα, οφείλουν να ψηφίσουν Λαφαζάνη. Τουλάχιστον αυτός δεν τους εξαπάτησε. Έχει τα πιστεύω του και τα στηρίζει ξεκάθαρα. Το τοπίο δεν είναι καθόλου θολό. Διαλέγεις και ψηφίζεις.

  • Ντάμα Σπαθί avatar
   Ντάμα Σπαθί @ Δρόμος 30/08/2015 13:16:30

   Έτσι είναι. Δεν υπάρχουν ούτε ψευδαισθήσεις, ούτε δικαιολογίες, ούτε παρασυρμοί από τον ..κακό τον λύκο πια. Με συνείδηση, ψυχραιμία και σοβαρότητα, αποφασίζουμε.''Aθώοι'' και ''ανήξεροι'', δεν υπάρχουν.

 2. V avatar
  V 30/08/2015 11:46:21

  Κύριε Κρανιδώτη πιστεύεται ότι η κυρίαρχη ιδεολογία και τα άτομα που προωθούνται σήμερα στην ΝΔ μπορούν να υπηρετήσουν τις αξίες που αναφέρεται Ίσως μου πείτε το μη χείρων βέλτιστον αλλά ως πότε μπορει να κάνει κάποιος εκπτώσεις

  • Δρόμος avatar
   Δρόμος @ V 30/08/2015 12:53:24

   Αγαπητέ μου, μέχρι να υπάρξει (άν ποτέ υπάρξει και σίγουρα δεν θα υπάρξει μέχρι την Κυριακή των εκλογών) η "Ιδανική Πολιτεία" του Πλάτωνα, αναγκαστικά θα ψηφίζουμε το μη χείρον βέλτιστον. Άς είμαστε λοιπόν ρεαλιστές. Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι ο Τσίπρας ήταν το μοιραίο πρόσωπο της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής αριστεράς με πολύ σκοτεινό ρόλο. Περίμενε να δείς τί θα γίνει με τους ποδέμος στην Ισπανία. Το βατερλώ Τσίπρα θα γίνει σημαία στις εκλογές τους. Ο άνθρωπος αυτός έθαψε την αριστερά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα κάνουν πολλά χρόνια πλέον να σηκώσουν κεφάλι τα αριστερά κόμματα. Οι ίδιοι οι αριστεροί θα πρέπει να τον τιμωρήσουν σκληρά για την ταφόπλακα που τους έβαλε. Λειτούργησε στην κυριολεξία ώς άλλος Ζαχαριάδης σε πιό light έκδοση. Όπως εκείνος πρόδωσε τα συντρόφια του οδηγώντας τους στην σφαγή άοπλους. Έτσι και αυτός τους δούλεψε με απίστευτη πανουργία και μαεστρία και τους άδειασε σε χρόνο ρεκόρ. Ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμια που άφησε ο Τσίπρας και να σώσουν την τιμή της αριστεράς. Όσο για τον Μεϊμαράκη που πολλοί τον θεωρούν ανεπαρκή, είναι βέβαιο ότι θα αναιρέσουν τις επόμενες μέρες. Ο μουστάκιας... είναι κουζουλός... Δεν κολώνει με τίποτα. Θα τον κάνει τον Τσίπρα να τρέχει και να μην φθάνει.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ V 30/08/2015 18:09:16

   Δε διαφωνώ καθόλου. Και ενώ με Σαμαρά ηγέτη μπορούσα να παραβλέψω τα πάντα επειδή οι αποφάσεις από αυτόν λαμβάνονταν (όσες δεν μπλόκαρε το ΠΑΣΟΚ εννοώ μιας που Καμμένος και ΧΑ στέρησαν την αυτοδυναμία και την ελευθερία κινήσεων στον Αντώνη), τώρα με Μεϊμαράκη φοβάμαι πως θα κυβερνούν οι φατρίες...

 3. ΑΙΚ avatar
  ΑΙΚ 30/08/2015 12:43:52

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ Κ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΛΕΜΟΝΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΕΡΑ) ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΦΙΛΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΔΕΞΙΑΣ

 4. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 30/08/2015 13:03:46

  συμφωνώ με τον V. Υπάρχουν γόνοι ανθρωποδιώκτες εντός της ΝΔ. Ακούω από γνωστούς που ήταν παλιά νεοδημοκράτες και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο ότι προσανατολίζονται στη ΧΑ, το Λεβέντη και την αποχή. επίσης πιστεύουν ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκυβερνήσουν. Μόνο μια νέα δεξιά μπορεί να τους κερδίσει.

  • Δρόμος avatar
   Δρόμος @ ουδέτερος 30/08/2015 13:58:16

   Kαλά..., μέχρι να εκπληρωθεί το όνειρο τους για νέα δεξιά, πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει μέχρι τις εκλογές, πές τους να προσγειωθούν στην πραγματικότητα για να μην χρειαστεί να κοιταχτούν στον καθρέπτη τους όπως πολύ καλά περιγράφει ο κ. Κρανιδιώτης.

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ Δρόμος 30/08/2015 14:52:45

    δεν μπορεί να τους κάνεις με το ζόρι να ερωτευτούν το μητσοτακέικο και τα λοιπά τζάκια. είναι άνθρωποι λαϊκοί.

    • Δρόμος avatar
     Δρόμος @ ουδέτερος 30/08/2015 16:03:51

     O.κ.... λοιπόν. Αφού δεν υπάρχει ακόμα το κόμμα των ονείρων τους, άς ψηφίσουν τα κόμματα του εφιάλτη τους για να τιμωρήσουν.... τα τζάκια και δεν βαριέσαι μωρέ ας βάλουν και αυτοί το χεράκι τους να διασωθεί ο Τσίπρας. Σιγά και τί έγινε.... Ευτυχώς αγαπητέ, οι ψηφοφόροι αυτού του είδους φαίνεται πλέον ότι είναι πολύ μικρό ποσοστό.

     • ουδέτερος avatar
      ουδέτερος @ Δρόμος 30/08/2015 18:44:55

      μικρό;; το άθροισμα της ΧΑ και του Λεβέντη σου φαίνεται μικρό; όλοι αυτοί ψήφιζαν χαλαρά ΝΔ μέχρι πριν λίγα χρόνια. κάποτε δεξιότερα της ΝΔ υπήρχε ένα 0,5%. αυτοί οι άνθρωποι είναι ο λόγος που η ΝΔ δεν μπορεί να ξεπεράσει το 30. τι να γίνει, κάποια στελέχη της ΝΔ, είναι απλά ασυμπάθιστα σε κάποιους πρώην ψηφοφόρους. ας μη γελιόμαστε, όσοι ψηφίσουν ΝΔ θα το κάνουν επειδή δεν θέλουν τον Τσίπρα, ξέρω και ανθρώπους που δεν είναι ευχαριστημένοι από τη ΝΔ και δεν πάνε τα τζάκια, όμως θα τη ψηφίσουν γιατί δεν θέλουν το Τσίπρα. Η ΝΔ ή ότι προκύψει από αυτή θα πρέπει να διώξει κάποιες φάρες και να αποκτήσει ξεκάθαρες θέσεις για να ξαναπάει στο 40% . δεν συζητάω καν το τι θα γινόταν αν η ΝΔ κατέβαινε με ... Κυριάκο σε αυτές τις εκλογές!!! δεν μπορώ να μπω ότι δεν συμπαθώ περισσότερο το Βορίδη από έναν μεσαίο τύπου Σπηλιωτόπουλου... Φωνές όπως ο Βορίδης μπορεί να φέρουν πίσω ψήφους από τη ΧΑ. Έλα όμως που γίνονται στόχοι επιθέσεων από τους μεσαιοχωρίτες και το φίμωτρο. για μένα μόνο με τέτοια κατεύθυνση έχει μέλλον η δεξιά στην Ελλάδα. σκληρή δεξιά και μπροστάρισσα στο μεταναστευτικό. Κάποιοι μεσαιοχωρίτες θέλουν αποβολή και εξοστρακισμό των δεξιών και σαμαρικών στοιχειών. Για διαβάστε λίγο τακτικά το φίμωτρο. Ακόμα και τώρα χτυπά συγκεκριμένους στόχους. Γιώργο ο Σαμαράς πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό και τις κουτσικέλες της περιόδου Καραμανλή. εγώ δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσω ένα νεοφιλελεύθερο ή μεσαίο κόμμα που να κάνουν κουμάντο 10 οικογένειες.

     • Δρόμος avatar
      Δρόμος @ ουδέτερος 30/08/2015 21:44:04

      Aκριβώς όπως το γράφεις. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Αυτά τα ποσοστά δεν πρόκειται να τα ξαναδούμε, τουλάχιστον σύντομα. Ήταν αναμενόμενο ότι η ανέχεια που έφεραν τα μνημόνια θα φούντωνε τα άκρα. Μην μετράς λοιπόν τα ποσοστά από τις παλιές "ανέμελες" εποχές. Εν προκειμένω μετράμε ποιούς ψηφοφόρους χάνει ή κερδίζει η Ν.Δ. από τις εκλογές του Γενάρη που έπιασε 27%. Ανεξάρτητα λοιπόν για ποιό λόγο σκοπεύει να ψηφίσει ο κόσμος Ν.Δ., σημασία έχει ότι θα ψηφίσει. Άν ο αγώνας γίνει σωστά και δυνατά χωρίς λάθη, η Ν.Δ. θα πάρει την πρωτιά και ίσως με διαφορά. Οι συνθήκες είναι άκρως ευνοϊκές και η πλειοψηφία του κόσμου συνειδητοποιημένοι. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αυτή την στιγμή, 3 εβδομάδες πριν τις εκλογές να γκρινιάζω και να ψειρίζω την μαϊμού για το ποιός θα ήταν καλύτερος αρχηγός, ποιός διώχνει ψηφοφόρους ή ποιός μαζεύει. Έτσι και αλλιώς κανένας δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. Με ενδιαφέρει να καταποντιστεί ο αλητήριος που διέλυσε την χώρα μέσα σε 7 μήνες και να προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, μπας και δούμε κάποτε μιά άσπρη μέρα.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ουδέτερος 30/08/2015 18:11:07

     Ο Σαμαράς μητσοτακέικο ήταν που τον πρόδωσαν; Όποιος θέλεθι δικαιολογίες βρίσκει πολλές. Όποιος είναι υπεύθυνος άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του και διορθώνει τα λάθη του, δεν πάει από τον κακό στον χειρότερο...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ουδέτερος 30/08/2015 18:11:29

     ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Όποιος θέλει...

  • ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ avatar
   ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ @ ουδέτερος 30/08/2015 14:23:27

   Οι εταίροι πάντως, αυτό προσπαθούν να επιβάλλουν. Συγκυβέρνηση όλων, ώστε να είναι απολύτως εξασφαλισμένα τα συμφέροντα τους.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ 30/08/2015 18:15:06

    Δε θα γίνει. Δε θα υπάρχει Τσίπρας και Σύριζα ως κόμμα την επόμενη ημέρα. Ήδη έχασαν το μισό επειδή μπήκαν στα μνημόνια. Κρατούν όσους κολλημένους πρώην πασόκους είδαν τον Τσίπρα για Τσιπραντρέου που θα αποτελεί το αντίβαρο στην δεξιά. Αν συγκυβερνήσει μαζί τους δε θα βρει την ψήφο του καν.

    • ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ avatar
     ΒΟΥΣΤΡΟΦΗΔΟΝ @ Γεώργιος Τ. 30/08/2015 19:19:12

     Τι να πώ; Μεγάλη μπουκιά να τρως, μεγάλες κουβέντες μη λές. Πολλές φορές στο παρελθόν είπαμε ''ποτέ'' και κάναμε λάθος.

 5. λαέρτης avatar
  λαέρτης 30/08/2015 13:20:21

  ακριβώς όπως τα λες... και η καλύτερη στιγμή να αποφασίσουμε κι εμείς που θέλουμε άλλου είδους οικονομία, κοινωνία ,νοοτροπία και τρόπο ζωής από τον σοβιετοαριστερισμό, την οριστική μας μετοίκηση. ούτως ή άλλως η συγκατοίκηση με τζιχαντιστές και λοιπούς ... προοδευτικούς δεν αποτελούσε ποτέ διακαή πόθο μου...

 6. Got avatar
  Got 30/08/2015 14:19:32

  Κύριε Κρανιδιώτη, ο πολιτικός λόγος της ΝΔ ειναι ικανοποιητικός! Το προεκλογικό της προγράμμα, πιθανότατα θα ειναι σχεδόν άρτιο! Γιατί λοιπόν δεν κάνει περίπατο; Όχι, δεν φταίνε οι ψηφοφόροι! Φταίνε αυτοί που εκφέρουν τον πολιτικό λόγο της ΝΔ και πιο συγκεκριμένα το γεγονός οτι όχι μόνο δεν πείθουν, αλλά συνεχίζουν να προκαλούν οργή, τάζοντας για πολλοστή φορά μεταρρυθμίσεις που ποτέ δεν τόλμησαν! Πείθουν οι άλλοι; Όχι!!! Απλά, εξοργίζουν λιγότερο γιατί κορόιδεψαν λιγότερες φορές! Οι πολίτες ειναι περισσότερο ανεκτικοί απέναντί τους (ΣΥΡΙΖΑ), γιατί τους γέλασαν μια φορά και γιατί απέναντι στα πολιτικά απολιθώματα της ΝΔ, φαντάζουν "τσίλικοι" και ας ειναι καταδιαβρωμένοι από την σκουριά! Απευθύνεται στο λαό ο Βαγγελας κουνώντας τους το δάχτυλο και λέγοντας τους οτι την προηγούμενη φορά που ψήφισαν τιμωρητικά, τους κόστισε 90δις€! Ας προσέξουν τώρα! Όχι κύριε Κρανιδιώτη, δεν προσεγγίζεις έτσι τον απογοητευμένο και θυμωμένο πολίτη! Δεν έκανε λάθος ο πολίτης! Λάθος έκανε η ΝΔ που δεν υιοθέτησε και υλοποίησε άμεσα και με αποφασιστικότητα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και επέλεξε να εφαρμόσει τα μνημόνια επιλεκτικά, με γνώμονα για μια ακόμη φορά, την διάσωση των προκλητικών προνομίων, οργανωμένων μειοψηφιών! Δεν ζητάμε τα ρέστα από τους πολίτες για τις επιλογές τους! Δεν τους κάνουμε να νιώθουν και κερατάδες και δαρμένοι! Δεν υπάρχει ασφαλέστερη συνταγή αποτυχίας από την παραπάνω! Παραδεχόμαστε, ζητάμε συγγνώμη για τα λάθη μας και προσπαθούμε να πείσουμε οτι έχουμε αλλάξει! Ως γνωστόν, ο καλύτερος τρόπος για να πείσεις, ειναι οι πράξεις! Πράξεις λοιπόν από άφθαρτους, νέους και ικανούς, αναγνωρισμένους στην και από την κοινωνία και όχι απλά αναγνωρίσιμους! Αυτή ειναι η συνταγή επιτυχίας, αυτήν την χρονική συγκυρία! Την ακολουθείς και πετυχαίνεις, την αγνοείς και χάνεις από τους ανύπαρκτους!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Got 30/08/2015 18:20:01

   'Ασε μας φίλε τώρα που δε φταίει ο λαός που ψήφισε 62% ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δίνοντας λευκή επιταγή στον ΓΑΠ Β-Τσιπραντρέα που ήδη είχε αποτύχει παταγωδώς και είχε ακυρώσει όλες του τις υποσχέσεις! Το ρητό λέει: Μια φορά με κορόιδεψες φταις εσύ. Δεύτερη; Φταίω εγώ. Και ο Τσίπρας έχει δουλέψει το λαό ήδη 3 φορές. 1) Προεκλογικές υποσχέσεις Ιανουαρίου 2015, 2) Συμφωνία Φεβρουαρίου 2015 (το τέλος των μνημονίων δήθεν) και 3) Ιούλιος 2015 (3ο μνημόνιο). Πότε ξανάγινε τόσο δούλεμα τόσο σύντομα; Καμιά δικαιολογία σε όποιον ψήφισε Τσίπρα και θα τον ξαναψηφίσει. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τον Καμμένο.

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Γεώργιος Τ. 30/08/2015 22:10:08

    +1000

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/08/2015 22:36:52

  Πολύ σωστό κείμενο.

 8. Got avatar
  Got 30/08/2015 22:58:13

  Αν δεν καταλαβαίνεις ποσό ατελέσφορο, ποσό εγωκεντρικό και ποσό επηρμένο ειναι να ισχυρίζεσαι οτι φταίει ο λαός, τότε δεν ξέρεις τι σου γίνεται! Όσο για το ποιος και πόσες φορές κορόιδεψε τον κόσμο, άστο, θα χαθουμε στο μέτρημα!

 9. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 30/08/2015 23:50:59

  Άριστο κείμενο. Υγ:κάθε κεντροδεξιός που σέβεται τον εαυτό του πριν ξεκινά πολιτική κουβέντα πρέπι να λέει αντί προσευχής:"δεν σέβομαι την αριστερά και τους αγώνες της"

  • Disdemona avatar
   Disdemona @ Κώστας ΜΠ 31/08/2015 12:01:52

   Καλά ε; Φοβερή σκέψη! Έτσι αυτός ο ...κεντροδεξιός Αϊνστάϊν θα μιλάει μόνος του ή με συμπαίχτες του, γιατί κανένας σοβαρός δεν θ΄αξίζει ούτε να τον σέβεται, μα ούτε και να χάνει την ώρα του μαζί του. Σα τα νι κό.

 10. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 31/08/2015 01:22:52

  Kυριε Κρανιδιωτη,το κειμενο και οι θεσεις σας ειναι σαφη και αριστα τοποθετημενα.Ομως ο νεοδημοκρατης περιμενει ν ακουσει αλλα πραγματα.Χρειαζεται καθαρες θεσεις κι οχι γλυκαναλατα αστεια του μεταβατικου.Δυο πραγματα δεν εχει ακουσει ξαστερα και σαφη΄΄ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ,ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ''.Ξεκαθαριστε τα εγκαιρως και με σοβαροτητα,αλλοιως θα βρεθειτε προ δυσαρεστων εκπληξεων.Φτανει πια,ο λαος της παραταξης υποφερει χρονια τωρα απ τους ΝΟΝΟΥΣ και τα τζακια που κρυφα παιζουν παιχνιδια εις βαρος του.Δεν θα τους εχουν μονο να τρεχουν ,να στηριζουν,να ψηφιζουν,και μετα το φρυδι σηκωμενο απ την νομενκλατουρα .Αλλαξαν αυτα που ηξεραν,ολοι εχουν δικαιωματα,αξια,αγωνες στην πλατη τους και ζητουν δικαιωση.Η μονοι μας η εκτος εξουσιας.Μην διανοηθουν συμπραξεις με συριζα.Θα ειναι το τελος της παραταξης και της Ελλαδος!!!!!

 11. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 31/08/2015 09:04:51

  ο αγώνας του αντινιους πιάνει τόπο, κάποιοι στη ΝΔ σκέφτονται πως να φέρουν πίσω τους παραδοσιακούς δεξιούς που έφυγαν. βεβαίως άλλοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στους φιλελεύθερους ψηφοφόρους του Ποταμιού, αγνοώντας ότι είναι κόμμα κεντροαριστερό σε κοινωνικά θέματα.

 12. Παράξενος avatar
  Παράξενος 31/08/2015 09:58:54

  Μα τι λέτε κύριε Κρανιδιώτη; Ουδεμία ευθύνη φέρει ο έλληνας πολίτης για το τι ρίχνει μέσα στην κάλπη. Σύμφωνα με την ιδεολογία της αριστεράς ιστορικό υποκείμενο ή ελεύθερη βούληση δεν υπάρχουν, μόνο απρόσωπες σχέσεις και δομές και φυσικά η απαραίτητη επιτροπή για τη διαχείρισή τoυς. Οι πολίτες δε φταίνε για τις πράξεις τους άρα είναι κάτι σαν πρόβατα, επομένως νομιμοποιείται ο πολιτικός (π.χ. ο κύριος τσίπρας) να τους φέρεται ανάλογα.

 13. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 31/08/2015 11:06:11

  ο Καμμένος ξαναθυμήθηκε τη δραχμή. τρώει ξύλο από 4 κόμματα. καταλαβαίνει πως οι ΑΝΕΛ πάνε να σβήσουν. προσπαθεί να μαζεψεί τις διαρροές προς τη ΧΑ και το Λαφαζάνη.

 14. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 31/08/2015 11:18:48

  σύμφωνα με το ΠΑΡΟΝ η Ντόρα απαιτεί τη πρώτη θλεση στο επικρατείας!!. Το άρθρο αναφέρει ότι λέει στους συνομιλητές της πως έτσι θα της δείξει ο κ. Μεϊμαράκης πόσο την… εκτιμά και πόσο τη θέλει ως στήριγμά του για την ανασύνταξη της Νέας Δημοκρατίας! φιλική συμβουλή, η Ντόρα είναι για πολλούς λόγους ανθρωποδιώκτης. επίσης μη κάνουν το λάθος να χώσουν στα ψηφοδέλτια τίποτα Μαριέττες και Σπηλιωτόπουλους. Αποτελούν κόκκινο πανί πρός τους πρώην ψηφοφόρους της ΝΔ που ψήφισαν κάτι άλλο στις 2 τελευταίες εθνικές εκλογές.

 15. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 31/08/2015 11:57:47

  πλήρως συντονισμένο με τη γραμμή Ντόρας για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το φίμωτρο. Πυροβολεί τον Οικονόμου και τις επιλογές του Σαμαρά. Γράφει ότι είναι για τα μπάζα. Ενώ οι .. άφθαρτοι Ντόρα, Κυριάκος, Μαριέττα και Μίλτος δεν είναι...

  • δεξιος αγωνιστης avatar
   δεξιος αγωνιστης @ ουδέτερος 31/08/2015 16:16:46

   Αγαπητε/η ουδετερε,ξεχασατε το βουλγαρακη,αντωναρο,ρουσσοπουλο,σπηλιωτοπουλο,κλπ.που κατακερματισαν την παραταξη χρονια τωρα με την αλλαζονεια τους,την αχαριστια τους,την αγνοια τους απο αγωνες,και κυριως με την απονια προς τους παραδοσιακους δεξιους που στηριζουν το κομμα και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ.Ολοι οι αλλοι ειναι περαστικοι,γυρολογοι τυχοδιωκτες,ευκαιριακοι,και ασχετοι με την ΝΔ.Για ρουσφετια εμφανιζονται απο γνωριμιες,και μετα ποιος τους ειδε!!!! Προσεξτε τα ψηφοδελτια και τους επιδοξους μνηστηρες γιατι δεν εχετε περιθωρια για τα ιδια λαθη.Κυριως δε,δεν θα εχετε προς μεγαλη σας ατυχια το αλλοθι του κακου Σαμαρα.Να δουμε τωρα που θα ριξετα το αναθεμα της στραβης αν γινει.

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ δεξιος αγωνιστης 31/08/2015 16:53:13

    θέλω να θίξω το θράσος των ατόμων που τη ΝΔ του 45% τη κατέστρεψαν. Ήρθε και ένα μνημόνιο, τι παραπάνω να κάνει και ο Σαμαράς από τα ποσοστά και τη νίκη το 2012 που της έδωσε. αν είχε άλλη ηγεσία, θα είχε διαλυθεί στον Αρμαγγεδώνα του 2012. η Ντόρα και η .. αυλή της δεν καταλαβαίνουν ότι δεν ζούμε στο 1980, αλλά στην εποχή του διαδικτύου και αντιλαμβανόμαστε πως και τι παίζει με συγκεκριμένες ιστοσελίδες!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.