Χριστός Ανέστη, με το καλό και η χώρα!
12/04/2015 00:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χριστός Ανέστη, με το καλό και η χώρα!

Ο Ελληνισμός είναι μια τεράστια οικουμενική παρακαταθήκη. Δεν χρεοκοπεί, δεν επαιτεί, δεν τεμαχίζεται.

Το να αναστηθεί η χώρα, ίσως δεν είναι ακραίο σενάριο.

Σε πείσμα των καιρών, των δανειστών, των «φιλελλήνων» κι ανθελλήνων.

Των κυβερνητικών, των αντιπολιτευόμενων (υπάρχουν και αυτοί) των σκόρπιων, των ανερμάτιστων.

Όχι επειδή «για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά», όχι λόγω της «παραγωγικής ανασυγκρότησης», της «διαπραγμάτευσης», των «Θεσμών» και όλων των φληναφημάτων που ακούμε και διαβάζουμε.

Ο Ελληνισμός είναι μια τεράστια οικουμενική παρακαταθήκη.

Δεν χρεοκοπεί, δεν επαιτεί, δεν τεμαχίζεται, ό,τι κι αν συμβεί με τα δημοσιονομικά του νεοελληνικού κράτους.

Οι πνευματικές δυνάμεις της χώρας θα την ωθήσουν στην αναγέννηση αργά ή γρήγορα.

Το «τυχαίο» είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι της ιστορίας, όπως και οι «επιταχυντές» των σημαντικών γεγονότων.

Οι «κοιμώμενες» δημιουργικές συλλογικότητες του Έθνους δεν θα αργήσουν να αφυπνιστούν.

Το παράδειγμα του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας –που έθεσε την εκκλησιαστική περιουσία στη διάθεση του κράτους- θεωρούμε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Και θεωρούμε δεδομένο ότι δεν είναι μια δήλωση της στιγμής και θα μετουσιωθεί άμεσα σε πράξη.

Ο τόπος χρειάζεται θυσίες. Από τους έχοντες και κατέχοντες. Εκούσιες.

Αλλά πριν και πάνω από όλα, χρειάζεται έμπνευση. Και όραμα. Από τα απάτητα βουνά μέχρι τα γαλάζια πέλαγα, ο Ελληνισμός να υψώσει ανάστημα και να αναγεννηθεί.

Η πολύπλευρη παρακμή θα τερματιστεί, όταν μια κραταιά πλειοψηφία αποφασίσει ότι πρέπει να τερματιστεί.

Χριστός Ανέστη, υγεία σε όλους , ευχές για την ανάσταση της Πατρίδας.

M.O.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λύσανδρος avatar
  Λύσανδρος 12/04/2015 01:04:18

  Ἀληθῶς ἀνέστη ὁ Κύριος! Χρόνια πολλά σέ ὅλους καί Καλή Ἀνάσταση στήν πατρίδα!

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/04/2015 01:34:48

  Xρόνια πολλά σε όλους.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ψυχραιμια 12/04/2015 10:08:30

   «Χριστός Ανέστη», λένε σήμερα. Δεν λένε «χρόνια πολλά» και «happy holidays».

   • Aegean Light avatar
    Aegean Light @ ΚΜ 12/04/2015 11:38:44

    Λάθος ! το Χρόνια Πολλά είναι ευχή για κάθε περίπτωση. Εν πάση περιπτώσει Χριστός Ανέστη , Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά σε όλους.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Aegean Light 12/04/2015 13:17:21

     Η ένστασή μου για το πασπαρτού «χρόνια πολλά» πηγαίνει στο ότι χρησιμοποιείται ως φερετζές από εκείνους που θέλουν να αποφύγουν να ομολογήσουν την Ανάσταση του Χριστού γιατί την αρνούνται. Αληθώς Ανέστη, χρόνια πολλά και σε σένα και να γιορτάσεις όμορφα σήμερα.

 3. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 12/04/2015 08:11:58

  Χριστός Ανέστη Ερώτηση: πώς θα αφυπνιστεί ένας λαός που ψηφίζει την καταστροφή του και βγάζει τα λεφτά του από τις Ελληνικές τράπεζες? Δείτε τι ζούμε: ο ΑΘΕΟΣ μεταφέρει από την Ρωσία χριστιανικές εικόνες.... και ο Παπάς του προσφέρει την περιουσία των παπάδων για να την συνδιαχειριστεί με τους ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ!. Μάλλον είμαστε καταδικασμένοι!

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ ΣΚΑΙς 12/04/2015 12:03:39

   ''και βγάζει τα λεφτά του από τις Ελληνικές τράπεζες'' Κατά πόσον είναι ...Ελληνικές αλήθεια οι Τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα; Με ποιόν τρόπο ακριβώς συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας; Για σκεφτείτε το λίγο. Επί της ουσίας, παραρτήματα της ΕΚΤ μόνο υπάρχουν, ανακεφαλαιοποιημένα από το αίμα του Ελληνικού λαού και λειτουργούντα σε απόλυτη δυσαρμονία με τα Εθνικά του συμφέροντα. Αφήστε που θεωρούμαστε πλέον .....επενδυτές, άρα υποχρεούμαστε να κινούμαστε ΟΧΙ συναισθηματικά, αλλά αποκλειστικώς ωφελιμιστικά.....

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 12/04/2015 18:36:08

    Χριστός ανέστη πρώτα από όλα. Αυτή τη στιγμή οι 4 μεγάλες τράπεζες είναι ΚΡΑΤΙΚΕΣ. Επομένως μη το κουράζουμε το θέμα...

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ Γεώργιος Τ. 12/04/2015 19:43:13

     Χριστός Ανέστη. Χρυσοπληρώσαμε τις ρεμούλες και την κακοδιαχείρηση των Διοικήσεών τους, χωρίς κανένας υπεύθυνος να χρεωθεί τη ζημιά με εξαφάνιση. ''Κρατικές'' ομως τυπικά από ΚΡΑΤΙΚΕΣ ουσιαστικά, χρήσιμες δηλαδή ως αναπτυξιακοί μοχλοί για την οικονομία της χώρας, έχει διαφορά. Όλοι το κατανοούμε, γι αυτό πραγματικά, ας μην το ...κουράζουμε.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Άλυτη Εξίσωση 12/04/2015 23:30:08

      Επειδή δεν κατέχεις το θέμα θα σου πω τι έγινε πέρυσι το καλοκαίρι μετά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όταν προσπάθησαν να δώσουν δάνεια σε καλές επιχειρήσεις με προοπτική για να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν περαιτέρω: Αρνήθηκαν οι επιχειρήσεις να δανειστούν λόγω αβεβαιότητας. Άρα, αν κάτι φταίει πολύ για την μη εκκίνηση της οικονομίας είναι η πολιτική αβεβαιότητα που πλέον πληρώνουμε πολύ ακριβά. Άσε λοιπόν το θέμα σε όσους ξέρουν γιατί τα λόγια εύκολα αλλά χωρίς γεγονότα είναι απλοϊκές και λανθασμένες εκτιμήσεις.

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ ΣΚΑΙς 12/04/2015 12:14:14

   Άθεο ή πιστό, δεν σε κάνουν ποτέ οι ...δηλώσεις, παρά μονάχα οι πράξεις σου. Όσο για την εκκλησιαστική περιουσία, δεν υπάρχει εκχώρηση, αλλά συναίνεση ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, δηλαδή αυτό ακριβώς που ισχύει και για ΟΛΗ την κρατική περιουσία. Με αυστηρό έλεγχο και συμμετοχή του κράτους, εκμετάλλευση υπό προϋποθέσεις, εφ΄όσον και τότε μόνον, όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Στην εκκλησία δε, αξίζουν μόνο επιδοκιμασίες για τη σοφή της στάση, σε τόσο ακραίες και κρίσιμες για όλους μας στιγμές.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Άλυτη Εξίσωση 12/04/2015 13:18:30

    Αρκεί μόνο να μην καταλήξει και η εναπομείνασα περιουσία της Εκκλησίας στα χέρια ΓΕΡΜΑΝΩΝ.

    • Άλυτη Εξίσωση avatar
     Άλυτη Εξίσωση @ ΚΜ 12/04/2015 19:55:52

     Αυτό ψήνανε ο Χούφτελ με τον Ράϊνχενμπαχ κι οι ...επαφές τους με τον Μητροπολίτη και όχι μόνον, είναι γνωστές. Πιστεύω πως δεν πρόκειται να ευοδωθούν τα καταχθόνια σχέδιά τους, όσο και να εκβιάζουνε με ...Εταιρική φιλοτιμία, όπως κάνουνε πάντα. Άσχετο, αλλά και σχετικό : Οι Εταίροι, ήτανε το επίλεκτο βαρύ ιππικό του Μακεδονικού στρατού. Θεωρείτο πως αν η Μακεδονική φάλαγγα ήταν το αμόνι πάνω στο οποίο έσπαγαν οι σχηματισμοί των αντιπάλων, οι Εταίροι ήταν το σφυρί που τους χτυπούσε. Συνεπώς, εμείς οφείλουμε τους ...δανειστές να τους αποκαλούμε ''εταίρες'', ώστε να μιλάμε σωστά τα Ελληνικά, μιας και ως Εταίροι μας, με τίποτε δεν κολλάνε.

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 12/04/2015 10:50:08

  +++ Καλή Ανάσταση!

 5. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 12/04/2015 11:36:38

  M.O Κατ' αρχήν Χρονια Καλά και Πολλά σε εσένα , στους συντελεστές του Antinews και στους αναγνώστες του.. Ο Αρχιεπίσκοπος εθεσε την περιουσία της Εκκλησίας στην υπηρεσία του έθνους , προκειμένου να μειωθεί το χρέος . Δεν την έθεσε στην διάθεση του κράτους .Και το ετόνισε αυτό λέγοντας "οτι πήγε στο κρατος χάθηκε...!" παραβιάζοντας τους υποκριτικούς κανόνες της "πολιτικής ορθότητας" .Και πολύ σωστά έπραξε.Κάτι ανάλογο έκαναν πριν μερικά χρόνια και Ελληνες εφοπλιστές οι οποίοι όπως πληροφορούμε έχουν αγοράσει από την δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα σημαντικού ύψους. ΚΟΛΑΦΟΣ για το κράτος ! Κανείς δεν το εμπιστεύεται .Και πιστεύω οτι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δημιουργικές δυνάμεις των υγειώς σκεπτόμενων Ελλήνων δεν ενεργοποιούνται .Αυτό το κράτος , όπως έχει δομηθεί είναι για λαμόγια , απόγονους του λήσταρχου Νταβέλη..

 6. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 12/04/2015 11:54:43

  '' ....Να βρεις μίαν άλλη θάλασσα μίαν άλλη απαλοσύνη Να πιάσεις από τα λουριά του Αχιλλέα τ’ άλογα Αντί να κάθεσαι βουβή τον ποταμό να μαλώνεις Τον ποταμό να λιθοβολείς όπως η μάνα του Κίτσου. Γιατί κι εσύ θα χεις χαθεί κι η ομορφιά σου θα χει γεράσει. Μέσα στους κλώνους μιας λυγαριάς βλέπω το παιδικό σου πουκάμισο να στεγνώνει Παρ το σημαία της ζωής να σαβανώσεις το θάνατο Κι ας μη λυγίσει η καρδιά σου Κι ας μην κυλήσει το δάκρυ σου πάνω στην αδυσώπητη τούτη γη Όπως εκύλησε μια φορά στην παγωμένη ερημιά το δάκρυ του πιγκουίνου Δεν ωφελεί το παράπονο Ίδια παντού θα ναι η ζωή με το σουραύλι των φιδιών στη χώρα των φαντασμάτων Με το τραγούδι των ληστών στα δάση των αρωμάτων Με το μαχαίρι ενός καημού στα μάγουλα της ελπίδας Με το μαράζι μιας άνοιξης στα φυλλοκάρδια του γκιώνη Φτάνει ένα αλέτρι να βρεθεί κι ένα δρεπάνι κοφτερό σ’ ένα χαρούμενο χέρι Φτάνει ν’ ανθίσει μόνο Λίγο στάρι για τις γιορτές λίγο κρασί για τη θύμηση λίγο νερό για τη σκόνη...'' ''... Υπάρχει μία πέτρα αθάνατη που κάποτε περαστικός ένας ανθρώπινος άγγελος έγραψε τ’ όνομά του επάνω της κι ένα τραγούδι που δεν το ξέρει ακόμα κανείς ούτε τα πιο τρελά παιδιά ούτε τα πιο σοφά τ’ αηδόνια. Είναι κλεισμένη τώρα σε μια σπηλιά του βουνού Ντέβι μέσα στις λαγκαδιές και στα φαράγγια της πατρικής μου γης μα όταν ανοίξει κάποτε και τιναχτεί ενάντια στη φθορά και στο χρόνο αυτό το αγγελικό τραγούδι θα πάψει ξαφνικά η βροχή και θα στεγνώσουν οι λάσπες τα χιόνια θα λιώσουν στα βουνά θα κελαηδήσει ο άνεμος τα χελιδόνια θ’ αναστηθούν οι λυγαριές θα ριγήσουν κι οι άνθρωποι με τα κρύα μάτια και τα χλωμά πρόσωπα όταν ακούσουν τις καμπάνες να χτυπάν μέσα στα ραγισμένα καμπαναριά μοναχές τους θα βρουν καπέλα γιορτινά να φορέσουν και φιόγκους φανταχτερούς να δέσουν στα παπούτσια τους. Γιατί τότε κανείς δε θ’ αστειεύεται πια, το αίμα των ρυακιών θα ξεχειλίσει, τα ζώα θα κόψουν τα χαλινάρια τους στα παχνιά, το χόρτο θα πρασινίσει στους στάβλους, στα κεραμίδια θα πεταχτούν ολόχλωρες παπαρούνες και μάηδες και σ’ όλα τα σταυροδρόμια, θ’ ανάψουν κόκκινες φωτιές τα μεσάνυχτα...'' Αμοργός - Ν.Γκάτσος
  Καλή μας Ανάσταση λοιπόν, σε όλα τα επίπεδα. Καιρός είναι....

  • Tζανής avatar
   Tζανής @ Άλυτη Εξίσωση 12/04/2015 18:59:33

   Εξαιρετική επιλογή, αγαπητέ.

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 12/04/2015 13:38:40

  Αληθώς ο Κύριος !!! Χρόνια πολλά , Μικρέ ! Χρόνια πολλά , antinews και σ' όλους τους φίλους , καλή Ανάσταση στη Πατρίδα !

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 12/04/2015 18:37:30

  Αληθώς ανέστη ο Κύριος! Ότι καλό σε όλους τους Ορθοδόξους και την Ελλάδα μας.

 9. Tζανής avatar
  Tζανής 12/04/2015 18:57:13

  Η πολύπλευρη παρακμή θα τερματιστεί, όταν μια κραταιά πλειοψηφία αποφασίσει ότι πρέπει να τερματιστεί.

 10. Don kixotis avatar
  Don kixotis 12/04/2015 23:11:08

  Eύχομαι το Αναστάσιμο Μήνυμα του Θεανθρώπου που Νικάει τον Θάνατο σε Σαρκικό και όχι Μόνο Επίπεδο να δώσει Ώθηση για μια όσο το δυνατόν Καλύτερη Κοινωνία με Ποιότητα Ζωής με Αρχές&Αξίες που έστω να προσπαθήσουν να πλησιάσουν την Διδασκαλία του Ιησού!! και το λέω αυτό μιας και βιώνουμε Κατάσταση Κοινωνικού Εκφυλισμού με Εκμαυλισμένες Συνειδήσεις...!! Οπότε 2015 Χρόνια Μετά τα Μηνύματα της Διδασκαλίας του είναι Πιο Επίκαιρα και Διαχρονικά απο Ποτέ!!!!!!!!!!!!!!! Καλή Ανάσταση στην Ελλάδα!!!!!!!!!

 11. ΤΤ avatar
  ΤΤ 13/04/2015 13:03:28

  10 δις δολάρια το χρόνο υπολογίζεται ο τζίρος της λαθρομετανάστευσης! Η μεγαλύτερη εταιρεία στη χώρα, άνετα. Οι βουβουζέλες των ΜΜΕ βουίζουν όλη μέρα, ότι τάχα είναι δικαίωμα των 2-3 δισεκατομμυρίων φτωχών του πλανήτη να έρθουν στην χώρα και να πάρουν διαβατήριο! Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να καταλάβουν. Με αυτό το ρυθμό ως το 2021 θα έχουν ανατραπεί τα αποτελέσματα του 1821, θα έχουμε ελληνική μειονότητα γκιαούρηδων. ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ.

 12. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/04/2015 15:35:10

  Μην μπερδεύεστε και μην πιστεύετε τις γαλαντόμες προθέσεις περί διάθεσης της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η εκκλησιαστική περιουσία δεν είναι κάτι που μπορεί να δωρηθεί ή να διατεθεί για κοινωφελείς σκοπούς,γιατί πολύ απλά είναι τόσο κατακερματισμένη που στην ουσία είναι ασύμφορη η κάθε επιθυμία για την εκμετάλλευσή της,εκτός φυσικά κάποιων-λίγων- εξαιρέσεων. Με απλά λόγια ούτε ο Ιερώνυμος είναι σε θέση να δωρήσει κάτι σημαντικό,ούτε η κυβέρνηση να το αποδεχθεί... Χριστός Ανέστη,υγεία πνευματική και σωματική σε όλους.

 13. Fotini avatar
  Fotini 13/04/2015 23:18:19

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, Μ.Ο., ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ. ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΩ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Fotini 14/04/2015 13:07:29

   Να έχεις την ευχή της Φωτεινή και καλή ανάπαυση.

  • Naruto avatar
   Naruto @ Fotini 14/04/2015 13:39:56

   Να είσαι γερή Φωτεινή να την θυμάσαι . ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ σε όλους τους συνσχολιαστές .

   • Fotini avatar
    Fotini @ Naruto 14/04/2015 22:35:34

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΘΗΡΙΕ ΚΑΙ NATURO, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!

 14. ευαγγελία avatar
  ευαγγελία 14/04/2015 07:53:08

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.