Φώναζε ο Στουρνάρας αλλά...
09/07/2015 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φώναζε ο Στουρνάρας αλλά...

«Η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και – πιθανότατα – από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα αυτά σημαίνουν βαθιά ύφεση, δραματική μείωση των εισοδημάτων, πολλαπλασιασμό της ανεργίας και κατάρρευση όσων έχει πετύχει η ελληνική οικονομία στα χρόνια της ένταξης στην ΕΕ και κυρίως την περίοδο του ευρώ. Η Ελλάδα από ισότιμο μέλος στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών θα μετατραπεί σε μια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης».

Αυτά έλεγε στις 17 Ιουνίου ο Γιάννης Στουρνάρας στην έκθεση της ΤτΕ και ουσιαστικά ήταν μια επανάληψη της προειδοποίησης που είχε κάνει και σε ανύποπτο χρόνο, πέρυσι τον Δεκέμβριο όταν τόνιζε ότι δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ και πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Στην έκθεση που η κυρία Ζωή δεν έκανε αποδεκτή στη Βουλή γιατί την ήθελε τυπωμένη, αναφερόταν επίσης: «Μια ελεγχόμενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόμαστε σήμερα με τη βοήθεια των εταίρων, θα μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, με μεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η έξοδος από το ευρώ θα προσθέσει στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον μια νέα οξύτατη συναλλαγματική κρίση που θα εκτινάξει τον πληθωρισμό».

Αυτά αναφερόταν από τον διοικητή της ΤτΕ πριν καν έχουμε δημοψηφίσματα, κλειστές τράπεζες και capital control. Πριν καν η οικονομία διαλυθεί εντελώς, οι επιχειρήσεις βάλουν λουκέτο και χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Και αυτά που περιγράφονται είναι το επόμενο βήμα, εκεί που θέλει να μας οδηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως, τώρα, εν μέσω της καταστροφής η ΤτΕ δικαιώνεται, άσχετα αν η Κωνσταντοπούλου περιμένει πότε θα γίνει το πραξικόπημα της αριστεράς για να τον βάλει φυλακή. Αλλά μακάρι να μη ζήσουμε αυτή την καταστροφή.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δήμητρα Μ. avatar
    Δήμητρα Μ. 09/07/2015 04:43:45

    H ιστορία πίσω από τη συγκλονιστική φωτογραφία των capital controls http://tinyurl.com/o4rfdht MSN Ειδήσεις / Εθνικά | 11 ώρες πριν

  2. ANTILOGOS avatar
    ANTILOGOS 11/07/2015 04:30:43

    επιλογές του Ελληνικου λαου. Τωρα θα απολαύσει τους καρπούς των επιλογών του. Ο ανάλγητος Στουρνάρας ειναι μέρα-νύχτα στο γραφείο του να σώσει τη χώρα, και ο πατριώτης Βαρουφακης διακοπες στην Αίγινα στη ποιο κρίσιμη στιγμή για το έθνος. Δια λέγεται και παιρνεται!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.