Φτάνει πια!!!
16/03/2015 22:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φτάνει πια!!!

Όλοι θα έπρεπε από τη στιγμή που χάθηκε ένα παλικάρι με τόσο άδοξο τρόπο, φαγωμένο από τα άγρια σκυλιά, να σηκωθούν από τον καναπέ και να φωνάξουν «φτάνει πια η βία». Η βία που βρίσκεται σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας και που πλέον θεωρείται κάτι φυσιολογικό.

Υπάρχει τις τελευταίες ώρες ένα σκίτσο που δείχνει ένα παιδί, τον 20χρονο Βαγγέλη, πνιγμένο σε μια λίμνη από... δάκρυα ενός κροκόδειλου. Είναι τα δάκρυα της ελληνικής κοινωνίας που κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός κλαίει, οδύρεται, εξοργίζεται, κάνει συγκεντρώσεις, ζητά να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και μετά το ξεχνά και πάει παρακάτω.

Αλλά θα πει κανείς: Τι να κάνει η ελληνική κοινωνία; Ή τι να κάνει το κράτος; Όχι, αυτό είναι ντροπή και να το λέμε. Είναι η ξεφτίλα της Ελλάδας, μιας χώρας άλλοτε φιλόξενης, ήρεμης, δεκτικής χώρας που δεν βολευόταν με νταηλίκια, άθλιους τσαμπουκάδες.

Όλοι θα έπρεπε από τη στιγμή που χάθηκε ένα παλικάρι με τόσο άδοξο τρόπο, φαγωμένο από τα άγρια σκυλιά, να σηκωθούν από τον καναπέ και να φωνάξουν «φτάνει πια η βία». Η βία που βρίσκεται σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας και που πλέον θεωρείται κάτι φυσιολογικό.

Σκοτώνονται τρεις νέοι στο κτίριο της Μαρφίν από τους άθλιους κουκουλοφόρους; Ε και τι έγινε; Ατιμώρητοι οι ψευτοεπαναστάτες ζουν ανάμεσά μας και κανείς από εκείνους που ήταν δίπλα τους όταν πετούσαν τις μολότοφ δεν μιλάει.

Σκοτώνονται στα γήπεδα οι οπαδοί των ομάδων; Ε και τι έγινε; Κλείνουμε μια δυο μέρες τα γήπεδα και καθαρίσαμε μη τυχόν και θίξουμε τις ομάδες και τα ταμεία τους; Και οι εγκληματικές ομάδες συνεχίζουν το έργο τους;

Πλακώνονται στους δρόμους για μια προσπέραση; Δεν έγινε κάτι; Έτσι είναι οι Έλληνες... θερμόαιμοι, αποφαίνονται οι ειδικοί και δεν αισχύνονται.

Δέρνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους στο σπίτι; Δεν πειράζει, έχουν δικαίωμα να ρίχνουν και καμιά σφαλιάρα, λένε πάλι οι ειδικοί.

Σχολικός εκφοβισμός που έχει πάρει διαστάσεις στα δημοτικά και τα γυμνάσια; Μη θίξουμε τα κακόμοιρα τα παιδιά. Μην τους φωνάξουμε και τους τραυματίσουμε την ψυχή τους, βγάζουν το συμπέρασμα οι ψυχολόγοι.

Πλακώνουμε στο ξύλο τον πολιτικό αντίπαλο; Καλά να πάθει. Πίσσα και πούπουλα στους άθλιους πολιτικούς, λέει η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Η Ελλάδα, γιατί αυτή μας ενδιαφέρει έχει μετατραπεί παντού σε εστία βίας. Θες η οξυθυμία, θες η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει; Θες διάφορα ψυχοπαθητικά φαινόμενα; Ό, τι κι αν συμβαίνει δεν πάει άλλο και η υπόθεση του Βαγγέλη πρέπει να μας βάλει να σκεφτούμε τι χώρα θέλουμε. Και πρέπει να πέσουν όλα τα ταμπού. Να παραδεχθούμε για παράδειγμα ότι ναι είμαστε ρατσιστές, όχι μόνο απέναντι στους ξένους αλλά και απέναντι στο διαφορετικό. Τον χοντρό, τον γυαλάκια, τον άσχημο, τον ομοφυλόφιλο.

Να παραδεχθούμε ότι έχει γίνει γνώρισμα του Νεοέλληνα η μαγκιά, το υφάκι, ο άγριος τσαμπουκάς. Θεωρούμε π.χ. ότι είναι μαγκιά που οι Κρητικοί έχουν όλοι όπλα. Και μετά κλαίνε πάνω από τα πτώματα που οι ίδιοι δημιουργούν. Είναι μαγκιά να είσαι... μάτσο άνδρας Κρητικός, αλλά όταν πρέπει να ανοίξουν τα στόματα για να μιλήσουν οι άθλιοι για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη όλοι κάνουν... τις κότες. Δειλοί που κρύβονται πίσω από αυτή την ιδιότυπη ομερτά και την ατιμωρησία.

Φτάνει πια. Κάποτε πρέπει αυτές οι κοιμισμένες νεοελληνικές συνειδήσεις να ξυπνήσουν και να δώσουν όλη τους την ενέργεια στο να γίνει καλή και άξια η πατρίδα. Δεν μας φταίνε οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί, οι Γάλλοι και οι Ρώσοι. Ο κακός μας εαυτός μας φταίει. Ας τον αλλάξουμε.

Καλή ψυχή Βαγγέλη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγόνι avatar
  βαγόνι 15/03/2015 20:27:17

  homo hominis lupus...! η γνωστή "κοινοτοπία του κακού"...!

 2. Κίττυ avatar
  Κίττυ 16/03/2015 03:29:47

  Παλαιότερα τις "αυτοκτονίες" τις στολίζανε με φωτιά για να χαθούν τα ίχνη... τώρα αφεθήκανε στο ευεργετικό ξέπλυμα της βροχής... ...αλήθεια, θα μαθευτεί ποτέ, ποιοι τόσο καιρό ενίσχυαν και κάλυπταν όλους εκείνους τους ανεγκέφαλους συμφοιτητές που ασκούσαν κάθε μορφής βία στον αποστασιοποιημένο Βαγγέλη από τη δράση και τα κίνητρά τους ;;; ...η χειραγώγηση τους, δεν βοηθά να κτίσουν ταυτότητα και προσωπικότητα, αλλά να γίνουν οι επόμενοι αναλώσιμοι στα σχέδια που μάταια ονειροφαντάζονται κάποιοι παρακμιακοί δημόσιοι παράγοντες! Οι συνομήλικοι του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως και του Αλέξη Γρηγορόπουλου άλλωστε, δεν υποκύπτουν πιά, στην παλαιοκομματική τακτική του εκφοβισμού, της βίας και των ευκαιριακά αναλωσίμων....

 3. airman avatar
  airman 16/03/2015 09:36:09

  Οι αρμόδιες αρχές είναι αυτές που κατά το νόμο έχουν την πλήρη ευθύνη διαλεύκανσης της υπόθεσης. Με τη συνδρομή των λοιπών υπεύθυνων φορέων είναι αυτονόητο ότι και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να απαντηθούν αμείλικτα ερωτήματα. Υ.Γ. Οι παράλληλοι "επαγγελματίες τηλε-αναζητητές", που με "βάσιμη αφορμή" την ευαισθητοποίηση "συμμετέχουν" στο δράμα, αντιλαμβάνονται τί ακριβώς μπορεί να συμβαίνει; Πόσο αποτιμάται ο διαφημιστικός τηλεοπτικός χρόνος; Και ο ανθρώπινος πόνος; "Θύμα" του ΠΑΡΑ κι αυτός!

 4. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 16/03/2015 13:51:58

  Στην κινηματογραφική ταινία ''American Sniper'' (την οποία παρακολούθησα λόγω συμπάθειας στον αξιόλογο σκηνοθέτη Clint Eastwood), καταγράφεται μιά απλή, αλλά μεγάλη αλήθεια : ''Στην κοινωνία οι άνθρωποι, χωρίζονται σε 3 κατηγορίες. Στους λύκους, στα πρόβατα και στα τσοπανόσκυλα''. Οι λύκοι ασκούν άνευ αναστολών τη βία, τα πρόβατα σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα την υφίστανται και τα τσοπανόσκυλα αναλαμβάνουν με αίσθημα καθήκοντος κι αυτοθυσίας, να προστατεύσουνε τα πρόβατα ενάντια στα αιμοβόρα κτήνη.... Τα ...τσοπανόσκυλα όμως στην κοινωνία μας δυστυχώς πια, ολοένα και σπανίζουν γιατί αφθονεί υπέρμετρα μιά τέταρτη κατηγορία, που δεν καταγράφεται καθόλου στην ταινία, αλλά όλοι θα έχουμε διαπιστώσει γύρω μας την κραυγαλέα αριθμητική της υπεροχή. Είναι η πολυπληθέστερη όλων των άλλων, η κοινωνική ομάδα των παθητικών παρατηρητών, των σιωπηλών συνενόχων και των παθητικών συνεργών κάθε εγκλήματος. Δεν είναι φυσικοί αυτουργοί, είναι μονάχα παρόντες-απόντες, αδιάφοροι θεατές. Αυτό καθρεφτίζει και την απόλυτη διανοητικοψυχική μας παρακμή. Τη συνολική κατάπτωσή μας σαν ανθρώπων και σαν Ελλήνων. Ντροπή σε όλους όσους μένουν αμέτοχοι, την ώρα που προσβάλλονται βάναυσα μπροστά στα μάτια τους, η ηθική και η ανθρώπινη υπόσταση σαν αξίες. Το κάθε κρίμα λοιπόν, ΚΑΙ στο λαιμό τους, όλων των ...φιλήσυχων, θρασύδειλων εγωϊστών ...νοικοκυραίων, που κοιτάζουνε μονάχα ''τη δουλειά τους'' και δεν ξοδεύονται, δεν ξεβολεύονται για να υπερασπιστούν, απολύτως τίποτε αν απαιτείται γι αυτό έστω κι ελάχιστο, προσωπικό ρίσκο. Όργανα της παρακμής, με απονευρωμένη συνείδηση. Χαίρε αγία πλειοψηφία, των άθλιων μικροαστών.

  • ευαγγελία avatar
   ευαγγελία @ Άλυτη Εξίσωση 17/03/2015 09:11:53

   Συμφωνώ μαζί σου, αυτό που λείπει είναι αυτό που λέει ο Χριστός μας στο Ευαγγέλιο, η αγάπη! ζούμε μέρες έσχατες, χωρίς αγάπη, δηλ. χωρίς Θεό και τότε όλα επιτρέπονται, μέχρι και το έγκλημα. Δυστυχώς ο κατήφορος που πήραμε είναι μεγάλος, δεν υπάρχει φρένο και τα πράγματα θα χειροτερεύουν, η μόνη λύση είναι η προσευχή μας στον Κύριό μας να μας ελεήσει και ό,τι μικρό μπορεί ο καθένας ευσυνείδητος να κάνει στο περιβάλλον του από μόνος του!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ευαγγελία 17/03/2015 19:00:54

    Έτσι είναι. Ας προσπαθήσει ο καθένας στο μικρόκοσμό του να κάνει κάτι σωστό. Μόνο έτσι προχωράει σωστά μια κοινωνία. Όταν όλοι κάνουν το σωστό.

 5. Αργύρης avatar
  Αργύρης 16/03/2015 14:36:19

  Τη σχολική βία την ανεχεται το σχολικο συστημα αφου έχει καταργηθει οποιαδηποτε πειθαρχια και έλεγχος της συμπεριφορας των μαθητών. Οι μαθητές μπορούν να ασχημονουν χωρίς τιμωρια. Εάν δεν επαναφέρομε την τιμωρία (καλως εννοουμενη) η σχολικη βια και όσοι την ασκουν θα συνεχίσουν ανενόχλητοι. Το προβλημα βεβαια δεν ειναι μονο του σχολικου συστηματος αλλα της ελληνικης κοινωνίας που συγχωρει τα παιδια της ο,τι κι αν κανουν με αποτελεσμα η αναίδεια να εχει γίνει κανονας. Τα λάθη μας πληρώνουμε...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αργύρης 16/03/2015 20:00:53

   Έχεις απόλυτο δίκιο Αργύρη,δυστυχώς όμως η απώλεια της πειθαρχίας σήμερα πολύ εύκολα χάνεται,ειδικά αν δεν μπορούν να επιβληθούν όλοι οι καθηγητές με το ίδιο πνεύμα. Φαντάσου δε,αν στο συγκεκριμμένο θέμα κοπιάζουν κάποιοι και κάποιοι άλλοι,οι περισσότεροι,από την άλλη μεριά γκρεμίζουν...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/03/2015 21:12:19

    Άν επιχειρήσεις να επιβάλεις πειθαρχία και κάποτε τύχει να χρειαστεί να τιμωρήσεις κάποιον αλλοδαπό μαθητή (γιατί αποκλείεται μόνο Έλληνες να χρήζουν τιμωρίας, παλιοχαρακτήρες υπάρχουν σε όλες τις εθνικότητες), θα κατηγορηθείς αυτομάτως για ρατσισμό. Γι'αυτό, θα κάνεις τα στραβά μάτια. Και μετά είτε θα έχεις επιλεκτική πειθαρχία, είτε καθόλου (που, και τα δύο είναι απαράδεκτες και προβληματικές καταστάσεις). Αυτό το λέω για να αναλογισθούμε όλοι τις ευθύνες μας (και ο νοών νοείτω).

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΚΜ 16/03/2015 22:47:13

     Ειδικά το θέμα της κατηγορίας για ρατσισμό,είναι πολύ σοβαρό. Και ξέρεις από ποιούς περισσότερο; από συμμαθητές τους...

  • Fotini avatar
   Fotini @ Αργύρης 16/03/2015 21:58:54

   ῾Η σημερινή παιδεία εἶναι θῦμα τῆς ψευτοαριστερᾶς καί τοῦ Πολυτεχνείου, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/03/2015 20:31:49

  Καλό ταξίδι Βαγγέλη...: https://www.youtube.com/watch?v=O2LSoqZ-PvQ

 7. Φρουρός avatar
  Φρουρός 16/03/2015 21:28:41

  Γιατί αγόρι μου δεν μίλησες σε κανένα; Όλη η Ελλάδα κλαίει για τον άδικο χαμό σου. Απ΄όλη αυτή την Ελλάδα που κλαίει σήμερα, κανείς δεν βρέθηκε να σ΄ακούσει; Κανείς δεν μπόρεσε να σε στηρίξει; Παιδιά που δέχεστε εκφοβισμό, μη φοβάστε, Μ Ι Λ Η Σ Τ Ε , πρώτα στους γονείς , στα σχολεία, στις αρχές. Ας είσαι Βαγγέλη μου εσύ το τελευταίο θύμα εκφοβισμού. Είσαι το παιδί όλων μας, νοιώθουμε και μεις γονείς σου, να ζητήσουμε μια μεγάλη συγγνώμη για τον κόσμο που φτιάξαμε για σένα , τον κόσμο αυτόν που εσύ θεώρησες ότι δεν έχεις θέση. Καλό ταξίδι Άγγελέ μου ...

  • airman avatar
   airman @ Φρουρός 17/03/2015 09:54:23

   "Γιατί αγόρι μου δεν μίλησες σε κανένα;" Από αυτό το ερώτημα πρέπει να ξεκινήσουν όλα. Η απάντηση είναι το κλειδί. Γιατί ένας νέος άνθρωπος δεν εμπιστεύτηκε ΚΑΝΕΝΑΝ; Γιατί πλέον η εμπιστοσύνη μεταξύ ανθρώπων βρίσκεται σε τέτοια κρίση; Γιατί δε βρέθηκε κάποιος να σχοληθεί με αυτό το νέο άνθρωπο; Γιατί το ενδιαφέρον πλέον περνάει μέσα από μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο; Και πόσο ενδιαφέρον μπορεί να φτάσει με τον τρόπο αυτό εκεί που πρέπει; Παλιότερα ίσχυε το "μετά το Θεό ο γείτονας" επειδή ο Θεός εκτός από πολυάσχολος ήταν και πολύ μακριά. Σήμερα μάλλον ο Θεός είναι πιο κοντά από το γείτονα.

 8. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 17/03/2015 12:09:56

  Πολύ χρήσιμο άρθρο! Αν το καλοσκεφτούμε ο ίδιος ο εριστικός και συνάμα ναρκισσιστικός χαρακτήρας μας είναι αυτός που μας εμποδίζει να λύσουμε σαν χώρα τα λοιπά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα... Δεν μας φταίνε ούτε οι "ξένοι τοκογλύφοι" ούτε ο "σακάτης" Σόϊμπλε ούτε γενικά οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι μερκελιστές ! Εμείς και μόνον εμείς ! Πως σκεπτόμαστε και πως δρούμε ο καθένας μας ατομικά και συλλογικά! Πλέον φωνάζουν αυτό που σιγομουρμούριζαν ως τώρα οι λοιποί ευρωπαίοι είμαστε εριστικοί, τσαμουκάδες και δεν μας πάνε, τελεία. Μπορούμε να το αποδώσουμε ως συνήθως στο φθόνο τους για τα κλέη των αρχαίων μας. Α ναι και στο άλλο "να μην αυτομαστιγωνόμαστε". Έλεος πια απέναντι στους εαυτούς μας και στην πατρίδα μας !

 9. NIKHTAS avatar
  NIKHTAS 20/03/2015 15:56:26

  Μας βολεύει η αυτοκτονία.....για να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι...έτσι??
  Αντί για ανθρωποκτονία να πάμε στις ηθικές αυτουργίες....και ..αν πάμε....
  Αίσχος και Ντροπή.... Ας σταματήσει η συγκάληψη... Ας σταματήσει αυτό το σάπιο και σαθρό σύστημα, να κουκουλώνει υποθέσεις και να παραπέμπει υποθέσεις στα αρχεία....Ας σπάσουμε το απόστημα να φύγει η σαπίλα και η βρώμα...Για όνομα του Θεού..έχουμε φτάσει στον πάτο ως κοινωνία....έχουμε υποδουλωθεί, χρεωκοπήσει οικονομικά, αφού πρώτα χρεωκοπήσαμε ηθικά και ψυχικά... Ας λειτουργήσει επιτέλους η δικαιοσύνη απρόσκοπτα και ανεξάρτητα. Ας λειτουργήσουν οι θεσμοί χωρίς παρεμβάσεις των διαπλεκόμενων κουρελιών...κι ας αποδοθούν επιτέλους ευθύνες....αφού δεν μπορέσαμε ως κοινωνία να του δώσουμε ζωή ας του δώσουμε τη μετά θάνατον δικαίωση και να του επιτρέψουμε να αναπαυθεί εν ειρήνη.....ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.