Υποταγή δίχως αντάλλαγμα...
24/03/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υποταγή δίχως αντάλλαγμα...

Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι είναι επικίνδυνος ερασιτέχνης που από τη μια δυσφημεί τη χώρα χαρακτηρίζοντάς την χρεοκοπημένη κι από την άλλη απλώνει το χέρι του ζητιάνου.

Μια πιο ψύχραιμη αποτίμηση των συνομιλιών του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο βγάζει πολλά και πολύτιμα συμπεράσματα. Χωρίς προσπάθεια υποβάθμισης της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός να πείσει ότι η Ελλάδα έχει και πολλά δίκαια, αυτό που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι οι άνθρωποι είναι… επικίνδυνοι.

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι κι αν αφήσουμε στην άκρη την αμνησία του κ. Τσίπρα για τα όσα έχει πει κατά της Μέρκελ και της Γερμανίας και τώρα γίναν… φιλαράκια, κατά τα λοιπά «μηδέν».

Θα θυμίσουμε μόνο δύο ατάκες που είπε ο Τσίπρας τον Ιανουάριο του 2014:

«Η καγκελάριος Μέρκελ μαζί με τη νεοφιλελεύθερη ελίτ των τεχνοκρατών των Βρυξελλών, αντιμετωπίζουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, σαν οικονομικές στρεβλώσεις και την εθνική κυριαρχία ως μια ενόχληση. Γι 'αυτό αναγκάζουν την Ευρώπη να φορέσει το ζουρλομανδύα της λιτότητας». Και:

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «αλλά δε μπορώ να καταλάβω καθόλου τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον κύριο Σαμαρά», σχολιάζοντας ότι «ήρθε στην εξουσία ως εχθρός της λιτότητας, ο οποίος θα πήγαινε ενάντια στην κυρία Μέρκελ. Παραχωρεί την εξουσία σαν τυφλός νεοφιλελεύθερος, φίλος της λιτότητας και επευφημητής της κυρίας Μέρκελ».

Αυτά τα θυμάται ο κ. πρωθυπουργός; Αλλά ας τα αφήσουμε… έτσι είναι οι πολιτικοί που μόλις καταλαμβάνουν την εξουσία αλλάζουν ρότα κι ας πάμε στα ουσιώδη που τους καθιστούν… εγκληματίες. O κ. Τσίπρας μπορεί πλέον να γίνει πρόεδρος στο κλαμπ των μερκελιστών και γερμανοτσολιάδων.

1. Για το μείζον ζήτημα της ρευστότητας η Μέρκελ παρέπεμψε στο Γιούρογκρουπ, εκεί είναι το ταμείο και εκεί θα κριθούν τα πάντα. Άραγε που είναι η «πολιτική λύση» που μας πιπίλιζε τα αυτιά ο κ. Τσίπρας; Ξαναγυρίσαμε στην αρχή, στους θεσμούς, δηλαδή στην τρόικα και τους υπουργούς Οικονομικών. Και γιατί έπρεπε να καταστρέψουν τη χώρα για να επιστρέψουμε από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση;

2. Πολύς λόγος έγινε για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Όμως με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην υπόθεση μπαίνει οριστικά ταφόπλακα διότι ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το ζήτημα δεν είναι υλικό αλλά ηθικό». Είπε συγκεκριμένα: «Το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων δεν είναι για μας ένα ζήτημα που αφορά πρωτίστως, μια υλική διεκδίκηση. Είναι ένα ηθικό πρωτίστως θέμα και πιστεύω ότι πρέπει να εργαστούμε οι δύο χώρες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το ηθικό θέμα, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά και τον ελληνικό και το γερμανικό λαό που δώσαμε μεγάλο φόρο αίματος για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τον ολοκληρωτισμό του ναζισμού, την περίοδο εκείνη που λίγο έλειψε να δημιουργήσει ανεπανόρθωτες πληγές. Κι αυτό κυρίως για να μην ξαναβρούμε μπροστά μας ποτέ, παρόμοιους ολοκληρωτισμούς».

Δημοσίως παραδέχεται δηλαδή ότι δεν θα πάρουμε φράγκο αλλά θα μείνει το ηθικό το οποίο αναγνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι. Άραγε τι θα πει τώρα ο κ. Τσίπρας στον Μανόλη Γλέζο; Τι θα πει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου που έφτιαξε επιτροπές; Ότι θα διεκδικήσουν την ηθική πλευρά της υπόθεσης; Μήπως ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά παρέδωσε την υπόθεση στην Μέρκελ τυλιγμένη σαν δώρο αποδεχόμενος τις γερμανικές θέσεις που πάντα έλεγαν ότι το ζήτημα έχει κλείσει πολιτικά και νομικά; Και κάτι πολύ σημαντικό. Αν υπήρχε σοβαρότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης που είχε ανακινήσει το θέμα των κατασχέσεων γερμανικής περιουσίας κανονικά θα πρέπει να παραιτηθεί μετά το άδειασμα από τον πρωθυπουργό του.

3. Η τρίτη δεινή ήττα Τσίπρα είναι ότι αναγνώρισε ως «επίτευγμα τη δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, προκαλώντας βεβαίως σωρευτική ύφεση και απαράδεκτα υψηλή ανεργία - γιατί δυστυχώς η άλλη επιλογή θα ήταν η ασύντακτη χρεοκοπία με πολύ βαθύτερη ύφεση και ακόμη μεγαλύτερη ανεργία- και ζήτησε αλλαγή μίγματος μέτρων και όχι αλλαγή πλαισίου». Τι λέει εδώ. Είναι απίστευτο, όμως, ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά έγινε… Σαμαράς. Ό,τι έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός δηλαδή: Η μία επιλογή ήταν η δημοσιονομική προσαρμογή με ύφεση, ανεργία κ.λπ. και η άλλη ήταν η ασύντακτη χρεοκοπία.

Ο κ. Τσίπρας αποδέχεται την ορθότητα των επιλογών που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση, απίστευτο κι όμως ελληνικό. Τι θα κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ακούσουν αυτό που είπε;

Ο έλληνας πρωθυπουργός πήγε στο Βερολίνο με μόνη στόχευση να πείσει τους Γερμανούς πολίτες ότι δεν τους μισούμε. Αυτό πιθανότατα να το κατάφερε. Όμως μεγάλη σημασία έχει ότι απέτυχε σε όλα τα άλλα κρίσιμα θέματα κι ας έχουν βγει οι Αριστεροί και Δεξιοί παπαγάλοι και λένε πόσο καλός ήταν. Επιβεβαίωσε ότι είναι επικίνδυνος ερασιτέχνης που από τη μια δυσφημεί τη χώρα χαρακτηρίζοντάς την χρεοκοπημένη κι από την άλλη απλώνει το χέρι του ζητιάνου.

Δυστυχώς η κυβέρνηση έδωσε πολλά και δεν πήρε ανταλλάγματα. Χάρισε τις γερμανικές αποζημιώσεις, χάρισε την πολιτική λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας, παραδέχθηκε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Έγινε επίσης φίλος της Μέρκελ κι όλα αυτά γιατί; Πήρε κάτι ως ανταμοιβή;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 24/03/2015 08:10:17

  Η τακτική του Κυβερνητικού θιάσου μας απέφερε "δίχως κέρδος κέρατα". Είναι η πιο ήπια αποτίμηση του αποτελέσματος της υπερήφανης διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης της αξιοπρέπειας. Αυτά μπορούσαν για "πρώτη φορά αριστερά", αυτά κατόρθωσαν! Καλή δύναμη σύντροφοι!

  • Eva avatar
   Eva @ airman 24/03/2015 09:06:03

   Να εισαι βεβαιος οτι θα πετυχουν τους (πραγματικους) στόχους τους. Καμμία σχέση με υπερύφανη διαπραγμάτευση, υπερύφανα γηρατειά κλπ. κλπ.

  • Eva avatar
   Eva @ airman 24/03/2015 09:19:51

   Και τώρα που θυμήθηκα τα υπερύφανα γηρατειά, αυτος ο copywriter, δεν βγήκε στη σύνταξη ακόμα?

 2. Flame avatar
  Flame 24/03/2015 08:36:42

  Η αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ: Κυβερνητική περίοδος > Θεωρία των δύο άκρων > Αποτυχία. Προεκλογική περίοδος > Θεωρία του τρόμου > Αποτυχία. Αντιπολιτευτική περίοδος > Θεωρία του "Όλα μαύρα" > ;;; Κάτι δεν πάει καλά. Κατ' αρχάς, τα αποτελέσματα της χθεσινής επίσκεψης θα τα δούμε προσεχώς (Eurogroup κλπ). Αλλά, μπορούμε να μιλάμε τόσο άνετα για αποτυχημένη επίσκεψη, όταν η τελευταία δική μας υπήρξε ένα φιάσκο που έφθασε μέχρι και την παραίτηση του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο; Πιστεύω ότι δεν είναι σωστή μια τέτοιου είδους αντιπολίτευση. Ποια είναι η σωστή; Να πιάσει η Ν.Δ τον λαϊκό σφυγμό και θα την βρει. Πάντως, να την σχεδιάσει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, το θεωρώ απίθανο.

  • alex23 avatar
   alex23 @ Flame 24/03/2015 16:33:28

   συμφωνω οτι η επικοινωνια της νδ ειναι παιδικο καρτουν σε σχεση με της αριστερας και βασιζεται στις ορεξεις 'δημοσιογραφων' και διασκεδαστων που δεν εχει καν το σθενος να αντιμετωπισει αλλα αν ειχε παραμεινει σταθερη στην θεωρια των δυο ακρων και δεν παλινδρομουσε, σημερα θα ειχε αν δειχνει την κ.κωνσταντοπουλου και να γελα αν δεν φοβοταν τους μεσα και εξω που την προετρεπαν να σταματησει να τρομαζει τον λαο για αυτα που θα ερθουν με τον συριζα, τωρα τα πραγματα ισως να ηταν διαφορετικα οσο για την θεωρια του ολα μαυρα, το οτι δεν κανει ακομα σοβαρη αντιπολιτευση για να διευκολυνει την κωλοτουμπα και βλεπει μαυρο το τριτο μνημονιο που ερχεται με τις ευλογιες του συριζα αλλα χωρις αυτον - τουλαχιστον οπως ειναι σημερα - ειναι κοινος ρεαλισμος, που ισως δεν ταιριαζει στον νεοελληνα που θελει βολεμα χωρις κοστος και ψηφιζει ετσι, αλλα που για να αντεξει ενα τριτο μνημονιο πρεπει να εχει αποδεχτει τα λαθη που απο την εποχη παπανδρεου αρνειτε να δει

   • GLAD avatar
    GLAD @ alex23 25/03/2015 00:05:53

    Το 1990 , όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση και οι δορυφόροι της , πίστεψα ότι έμενε μόνο να τοιχοκολληθεί το κηδειόχαρτο της Αριστεράς . Όντως αυτό συνέβη σχεδόν παντού - πλην της Ελλάδας (αν και τα κόμματά της έχασαν τις κύριες πηγές χρηματοδότησής τους). Ο λόγος ήταν ότι την χρειαζόταν ακόμη το Πασοκ (το Πασοκ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις όπως λέγανε ). Πιστεύω ότι τώρα είναι χρυσή ευκαιρία για πλήρη αποδόμηση αυτής της αριστεράς στό πρόσωπο ενός σχηματισμού που αποτελούμενο από απόβλητα του ΚΚΕ και αυριανιστές δεν έχει πρακτικά καμία δυνατότητα επιβίωσης. Η Ν.Δ. έχει ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα : είναι ο φορέας της κυριαρχούσας παγκοσμίως ιδεολογίας του Φιλελευθερισμού και κατά λογική συνέπεια η μόνη που μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά , πολύ περισσότερο αφού μόνο αυτή εκφράζει τα πραγματικά παραγωγικά τμήματα της κοινωνίας. Η άποψη περί "λαϊκού σφιγμού" , δεν οδηγεί πουθενά. Ο λαός απεδείχθη ότι πάει με όποιον του υποσχεθεί βραχυπρόθεσμα των παράδεισο. Ειδικά οι Έλληνες παρουσιάζουν απέχθεια σε μεσοπρόθεσμους και πολύ περισσότερο σε μακροχρόνιους σχεδιασμούς. Μένει λοιπόν να διασφαλίζουμε την σταθερή παραμονή μας εντός Ευρωπαϊκών πλαισίων (να αγιάσει η ψυχή του Καραμανλή) -το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που χρειάζεται και για αυτό πρεσβεύει η αριστερά - , διότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια αυτοί οι "κλόουν' όπως προσφυώς τους αποκαλούν κάποιοι ξένοι δεν έχουν καμία τύχη - πράγμα που αποδεικνύεται στις μέρες μας . Πέραν τούτου καλό είναι να βλέπουμε , ότι σε ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ η "βαβέλ" των απόψεων των εξουσιομανών και κατά τα λοιπά επιεικώς ασχέτων κάθε λογής αριστερών δεν τους εμποδίζει να συνυπάρχουν. Υπ΄αυτήν την έννοια και μιάς και εδώ διατυπώνονται απόψεις περί λανθασμένης άσκησης πολιτικής (αντιπολίτευσης της ΝΔ) κατά τρόπο που αντιλαμβάνομαι μάλλον ιδεολογική διαφοροποίηση , αν και δεν συμφωνώ με αυτές θεωρώ ότι είναι καλό και δημιουργικό να υπάρχουν προς τον σκοπό της επιτυχούς και διαχρονικής εξέλιξης του χώρου . Ευκαιρίας δοθείσης θα ήθελα να αναφερθώ και στην φαινομενικά τουλάχιστον ανεξάντλητη δεξαμενή περιθωριακών τύπων της Παντείου (όλοι καθηγητές ή αναπληρωτές καθηγητές - πόσοι είναι τελικά ?). Πρόκειται για ανθρώπους που μπορεί να μιλούν επί ώρες για μετασχηματισμό της κοινωνίας και πολιτική χωρίς να λένε τίποτα . Είναι κάτι που πρέπει να τύχει προσοχής , για τον απλούστατο λόγο ότι εκεί "εκπαιδεύονται" χιλιάδες νέοι χωρίς κανένα επαγγελματικό μέλλον και οικονομική προοπτική και άρα τέλεια "αριστερά προϊόντα".

 3. Jim Beam avatar
  Jim Beam 24/03/2015 09:25:36

  Ηρθε η ώρα να αναγνωριστεί η υψηλού επιπέδου πολιτικη του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ !!!! Και η χώρα λειτουργούσε, και οι δανειστές συνεργάζονταν και η αγορά ξεκίνησε σιγά σιγά να ξαναλειτουργεί ..... Η πρώτη κατοικία ήταν πάντα προστατευμένη και ξεκινούσε η ανάκαμψη με επενδύσεις και ιδιωτικοποιησεις .... Τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφούν ολα απο βλακεία, ανευθυνότητα και μαρξισμό .....

  • Παράξενος avatar
   Παράξενος @ Jim Beam 24/03/2015 09:58:08

   Από ποιους να αναγνωριστεί; Έχουμε μια κυβέρνηση που εδώ και δυο μήνες δεν κυβερνάει εκτός από το να εξαγγέλει μέτρα 'κοινωνικής πολιτικής' χωρίς να λέει πώς θα τα χρηματοδοτήσει κι όμως ο κόσμος λέει μηχανικά 'επιτέλους διεκδικούμε'. Έχει χάσει την ικανότητα συγκρίσεων και αξιολογήσεων αυτός ο λαός. Το μόνο που καταλαβαίνει είναι πόσα λεφτά μπαίνουν στο πορτοφόλι του. Αυτό που βλέπω γύρω μου είναι μια πλήρη αδιαφορία για την πορεία της χώρας, άρα για την πολιτική, και μια βλακώδη ευδαιμονία, σαν να πρόκειται με μαγικό τρόπο να επιστρέψουμε στα προ κρίσης χρόνια. Ακούω ανθρώπους να μιλάνε για τα πιο ασήμαντα ιδιωτικά θέματα μέσα στη νιρβάνα χωρίς να θίγουν καθόλου ότι η χώρα είναι σε κάκιστη οικονομική κατάσταση και αναρωτιέμαι αν είναι όλοι χαπακωμένοι. Κάτι που ισχύει, ο Έλληνας τα τελευταία χρόνια καταναλώνει μεγάλες ποσότητες χημικών για να αλλάζει την ψυχική του κατάσταση. Ουσιαστικά έχει μπει στη λογική 'αν δε σκέφτομαι το πρόβλημα δεν υπάρχει'. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα. Για αυτό ψήφισε και το ανάλογο κόμμα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Παράξενος 24/03/2015 13:03:39

    Ο συριζα δεν είναι παρά η συνέχεια του Πασόκ.Το Πασόκ έπεσε όταν αναγκάσθηκε να κόψει εισοδήματα.Μέχρι να βρεθεί σε αναλογη θέση ο συριζα θα συνεχίσει και οι οπαδοί του θα πιστευουν οτι ειναι κάτι άλλο ενώ είναι το ίδιο και χειρότερο.Αλλά δεν μπορουν να ξεφυγουν από αυτο που ειναι.

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Παράξενος 24/03/2015 13:20:09

    Τα χειροτερα δεν ηρθαν ακομα.......

  • teogorge avatar
   teogorge @ Jim Beam 24/03/2015 10:12:56

   NA ΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ,[ ΠΕΝΑ ΣΑΣ ]

 4. George N avatar
  George N 24/03/2015 11:27:04

  Δεν είναι υποταγή η προσπάθεια προσεδάφισης στον πλανήτη Γη μετά τα ατέλειωτα ταξίδια του σε παράλληλο σύμπαν. Το θέμα είναι αν μπορεί να την επιτύχει ή θα ξαναπατήσει το κουμπί της εκτόξευσης βλέποντας πως δεν μπορεί....

  • οδυσσεας Κ. avatar
   οδυσσεας Κ. @ George N 24/03/2015 12:03:07

   To αντάλλαγμα είναι τα φράγκα. Τί δεν καταλάβατε? Όλοι γι αυτά δεν είναι υποταγμένοι? Μ' αυτά ο Τσίπρας θα κρατήσει ανοιχτή την "αριστερή παρένθεση" ως τις Γαλλικές εκλογές του 2017 τουλάχιστο...Mην αμφιβάλλετε οτι θα τα πάρει, έστω λίγα-λίγα, όπως και οι προηγούμενοι...

   • George N avatar
    George N @ οδυσσεας Κ. 24/03/2015 13:06:02

    Η "υποταγή" που είναι? Στο ότι δεν θα δώσει "τα φράγκα" η Μέρκελ αλλά αφού υπάρξει αξιολόγηση? Στο ανύπαρκτο θέμα των αποζημιώσεων? ή στην παραδοχή ότι έγιναν θετικά από την προηγούμενη κυβέρνηση? Όλα αυτά είναι η πραγματικότητα και τίποτα άλλο. Αυτό που προεξοφλείται ότι θα κάνει ο Τσίπρας είναι το ευκταίο (μια λαϊκίστικη κυβέρνηση υπό την παρακολούθηση των θεσμών θα κάνει την μικρότερη δυνατή ζημιά) αλλά το ζήτημα είναι αν το μπορεί. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα χάσει η λογική....

    • οδυσσεας Κ. avatar
     οδυσσεας Κ. @ George N 24/03/2015 17:52:24

     .Συμφωνούμε απόλυτα φίλε George. To άρθρο με μπέρδεψε λίγο με τον τίτλο του...Δυστυχώς διαισθάνομαι οτι το μπορεί κιόλας, διότι μόνο απο ατύχημα μπορεί να πέσει. και βλάκας δεν είναι. Άσε που είναι καλός μαθητής και μαθαίνει την πολιτική πολύ γρήγορα. Εξ άλλου όπως είδες απο το χεράκι τον πήραν απ' τη μιά ο Γιουνκέρ κι απο την άλλη η Μέρκελ. Και να στραβοπατήσει δεν θα πέσει, γιατί τον κρατάνε σαν στοργικοί γονείς. Άλλωστε στην ηλικία του θα μπορούσε να είναι ο γιός που στερήθηκαν...

 5. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 24/03/2015 11:40:24

  Μέρες που είναι όλοι ντύθηκαν γερμανοτσολιάδες τελικά. Και μέσα στα χουβαρνταλίκια μας στείλαμε στο διάολο και τις πολεμικές επανορθώσεις.. Δεν είναι νόμιμο είναι ηθικό.Στο κατρουγκάλειο άγος όμως το ηθικό πάει περίπατο. Ας περάσουμε καλά στην παρέλαση, ανάθεμα τα νταούλια όμως που μας χτυπάνε εκτός από τις μπάντες και οι Γερμαναράδες καθώς μπαίνουμε με τις μπάντες στην στροφή. Παρασκευή, άντε Δευτέρα το πολύ έρχεται ο λογαριασμός για το γλέντι. Μπορεί να μας κοστίσει λίγο παραπάνω στο ΦΠΑ αλλά τουλάχιστον θα ευχαριστηθούμε χορό . Για λεφτά θα συζητάμε τώρα...Τα λεφτά δεν φέρνουν την αγάπη ελάλησε ο αλ μπαρούφ. Να δώ πως θα πειστεί ο κόσμος να του δώσει το πορτοφόλι του από δευτέρα. Εκτός και αν έχουν πανούργο πλάνο μπί. Να ανακοινωθεί η λίστα την πρωταπριλιά.

 6. Berlusconication avatar
  Berlusconication 24/03/2015 12:06:22

  Ησυχία! Ο Alexis διαπραγματεύται! Τα γάργαρα νερά, γίναν γαργάρα.

  • alex23 avatar
   alex23 @ Berlusconication 24/03/2015 16:41:44

   ειναι αριστερου τυπου διαπραγματευση κανουν καταληψη (στην εξουσια) και θετουν αιτηματα σε ολους χωρις να δεσμευτουν σε τιποτα απειλωντας με ολοκληρωτικες καταστροφες μεσα απο μεταδοση των καταληψεων σε αλλα μερη.. οταν με το καλο κερδισουν κατι ή βαρεθουν το περιμενε, παιρνουν μερικα σουβενιρ για να βγαλουν το μεσοδιαστημα μεχρι να ξαναρθουν...

 7. Eva avatar
  Eva 24/03/2015 18:09:19

  Το βλεμμα του Τσίπρα είναι αληθινό η Photoshop?

 8. toxo avatar
  toxo 24/03/2015 18:43:49

  Θα περιμένουμε πολύ ακόμη να μάθουμε ότι υπάρχει ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ,ως μετεξέλιξη του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ; Παναρίτη και Κατσέλη ήδη και επισήμως μετεξελίχθηκαν.

 9. CS avatar
  CS 24/03/2015 21:32:45

  Μια παρέα χύμα 30ρηδων ερασιτεχνών αριστερών χωρίς ΚΑΜΜΙΑ εργασιακή εμπειρία διαχειρίζονται μια χώρα σε κρίση. Παίζουν με την τύχη της Ελλάδας αυτά τα παιδάκια από πλούσιες, αστικές οικογένειες, αυτοσχεδιάζουν και όπου βγει... Η κωμικοτραγική εικόνα αυτών: https://www.youtube.com/watch?v=u0T0gQwZwBM Antinews αξίζει να γίνει πρώτο θέμα αυτό το βίντεο.
  Ας ελπίσουμε στην ευσπλαχνία των Ευρωπαίων...

  • Eva avatar
   Eva @ CS 24/03/2015 21:54:57

   ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΡΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ CS 24/03/2015 22:28:11

   Δεν έγινε και τίποτα,θα βγάλει η Μέρκελ φωτοτυπίες τους δικούς της και θα του δώσει...

  • COM avatar
   COM @ CS 24/03/2015 23:48:06

   Προσέξτε τους χοντρούς φακέλους των Γερμανών και τους μη... φακέλους της παρέας της Συμμαχίας του Νότου. Φανταστείτε σε μια τέτοιου επιπέδου συνάντηση ή ακόμη και σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία οπουδήποτε στον κόσμο να έρθει η μια αντιπροσωπεία χωρίς χαρτιά ή να έχει ξεχάσει τους φακέλους τις..... Κόβεται απότομα το βίντεο σίγουρα θα συνεχίζει με το "Ποιός το πήρε ρε πού**η"!!! Σκηνικό αριστερών φοιτητών σε προεδρείο συνέλευσης σε ελληνικό ΑΕΙ για την συνέχιση της κατάληψης....

 10. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 24/03/2015 21:55:18

  Aμαν τι έπαθαν οι κακομοιροι οι Γερμανοί. Πού να ήξεραν για την γκαντεμιά του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Μόλις έφυγε από την Γερμανία έπεσε το αεροπλάνο. Νομίζω ότι ο κ.Τσίπρας θα μείνει χωρίς τον υπερήλικα ανταγωνιστή του,στον τομέα αυτό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.