Τσίπρας της Ρίγας και Τσίπρας της Καισαριανής
23/05/2015 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσίπρας της Ρίγας και Τσίπρας της Καισαριανής

Σε μια δύσκολη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπό διάλυση, που οι μισοί μιλάνε για ρήξη και δραχμή και οι άλλοι μισοί πότε θα φορέσει τη γραβάτα ο Αλέξης, ο πρωθυπουργός μίλησε και απλά… δεν είπε τίποτε.

Σκεφτείτε την εικόνα του Γιούνκερ να εξευτελίζει τον Τσίπρα βάζοντάς του γραβάτα, σε μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση, και τον πρωθυπουργό να μιλά με το γνωστό μάγκικο υφάκι στην Κεντρική Επιτροπή και βγάλτε τα συμπεράσματά της.

Τον Τσίπρα εξωτερικού, που προσκυνάει τη Μέρκελ την οποία θα έδιωχνε κακήν κακώς, και τον Τσίπρα της Καισαριανής που κάνει τσαμπουκάδες ότι δήθεν δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις, δεν θα δεχθεί εξευτελιστικούς όρους ότι θα ζητήσει αναπτυξιακά πακέτα και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Τσίπρας της Ρίγας και Τσίπρας της Καισαριανής, λοιπόν, και όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει που πάει η χώρα. Σε μια δύσκολη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπό διάλυση, που οι μισοί μιλάνε για ρήξη και δραχμή και οι άλλοι μισοί πότε θα φορέσει τη γραβάτα ο Αλέξης, ο πρωθυπουργός μίλησε και απλά… δεν είπε τίποτε. Λες και οι λογογράφοι του είχαν απεργία και πήραν παλιές ομιλίες, έκαναν συρραφή και τις σέρβιραν στους χαχόλους της ψευτοαριστεράς μπας και μαζευτεί το μπουλούκι.

"Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας σκληρής και επίπονης περιόδου. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν, ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον ελληνικό λαό", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. ”Τιμούμε τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αναμένουμε το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις και ακρότητες. Όχι απλώς γιατί δεν πιστεύουμε σε αυτές, αλλά γιατί τις θεωρούμε ακραία αντιαναπτυξιακές", σημείωσε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: "Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε υποχωρήσεις, εμείς έχουμε κάνει το χρέος μας, απαιτούμε και από την Ευρώπη να κάνει το ίδιο. δεν μπορεί στους κόλπους της Ευρώπης να ασκούν επιρροή πρόσωπα που υπονομεύουν το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα”.

Δηλαδή σύμφωνα με τον Τσίπρα, είναι έτοιμοι να κάνουν την κωλοτούμπα, είναι έτοιμοι να γίνουν Κομανέντσι αλλά ζητά να γίνουν και οι δανειστές… λουλουδούδες στο σκυλάδικο της Αριστεράς. Πώς να γίνουν όμως οι Θεσμοί ό,τι θέλει ο Τσίπρας όταν τον έχουν στριμώξει στη γωνία; Κι όταν τέσσερις μήνες δημιουργικής καταστροφής φέρνουν πιο σκληρά μέτρα;

Από την άλλη ο πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα στους εσωκομματικούς αντιπάλους, αλλά με τέτοιο τρόπο που μοιάζει με τις απειλές… τύπου «θα σκίσω κανένα καλτσόν».

"Σε αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν τη συμφωνία, όσοι μπορούν να συμβάλλουν ας το κάνουν, οι άλλοι ας σιωπήσουν", υπογράμμισε με νόημα, κάνοντας σαφώς λόγο για κύκλους και πρόσωπα που σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Δεσμεύτηκε δε -απευθυνόμενος ουσιαστικά στην εσωκομματική αντιπολίτευση- ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν πρόκειται στη διαπραγμάτευση να δεχθεί εξευτελιστικά μέτρα, ούτε για την παράταξη ούτε τον λαό.

Ποια είναι τα συμφέροντα και οι κύκλοι; Μήπως ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Λαπαβίτσας, ο Νταβανέλος, ο Στρατούλης; Γιατί δεν τολμά να πει ονόματα και να ξεμπροστιάσει όσους σαμποτάρουν την ευκαιρία που έχει η Ελλάδα να μη χρεοκοπήσει; Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους; Ποιοι επιχειρηματίες (από εκείνους που δεν τον στηρίζουν) θέλουν να καταρρεύσει η χώρα; Ποιοι είναι το λόμπι της δραχμής που τόσο πιστά ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί;

Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει ουσιαστικά επιτευχθεί συμφωνία για σαφώς χαμηλότερα πλεονάσματα του προϋπολογισμού, τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια, σε σύνδεση με την ανάπτυξη της οικονομίας.

Περιγράφοντας την επιδιωκόμενη συμφωνία, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο τόσο για αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πιο αδύναμων, αλλά και για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο δεν είναι βιώσιμο. Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στη σύγκρουση που πρέπει να γίνει στο εσωτερικό με την εγχώρια ολιγαρχία, υποστηρίζοντας ότι "ο αντίπαλος, ίσως και ο πιο σκληρός, ίσως βρίσκεται εντός συνόρων", κάνοντας λόγο για ένα λόμπι που είδε την ισχύ και την εξουσία του να αυξάνεται κατακόρυφα, ειδικά την πενταετία του Μνημονίου.

"Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, η επιτυχία ή η αποτυχία της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, θα κριθεί στο εσωτερικό, στη σύγκρουση με αυτά τα συμφέροντα", είπε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας ορισμένες από τις επόμενες κινήσεις του. Υπογράμμισε δε ότι ο αγώνας αυτός έχει ξεκινήσει και γι' αυτό, έχει ξεκινήσει η "λυσσαλέα αντίδραση" από τις δυνάμεις που έχουν αναλάβει απευθείας την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, χωρίς πολιτικούς διαμεσολαβητές.

"Είναι οι γνωστοί ολιγάρχες που λυμαίνονται τη χώρα μας", είπε. "Δεν είναι καθόλου τυχαία η καθημερινή επίθεση που δεχόμαστε από τα μέσα της διαπλοκής". "Η παράταξή μας δεν λογαριάζει τέτοιο εκφοβισμό ή φαιά προπαγάνδα. Οι ολιγάρχες ήρθε η ώρα να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν (...) Το δίκιο θα το επιβάλλουμε είτε έτσι είτε αλλιώς. Έχουμε μπροστά μας τέσσερα χρόνια παρά τέσσερις μήνες", τόνισε ο κ. Τσίπρας, καταχειροκροτούμενος.

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε και σε εκείνους που, όπως είπε, διακινούν το μύθο ότι η κυβέρνηση έχει ξεχάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε δε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης -όπως είναι οι 100 δόσεις που δίνουν αναγκαίες ενέσεις ρευστότητας στα δημόσια ταμεία- παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αναφορικά με τις οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σημείωσε την αποκατάσταση ορισμένων από τις αδικίες στον δημόσιο τομέα, όπως η αποκατάσταση των απολυμένων καθαριστριών, αλλά και την κατάργηση του 5ευρου για τα δημόσια νοσοκομεία και τον προγραμματισμό 4.500 προσλήψεων στην Υγεία. Υπενθύμισε τα κονδύλια που προβλέπονται από το πρόγραμμα Γιούνκερ, ενώ έκανε ειδικά αναφορά στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ που, όπως είπε, στόχο έχει την αντικειμενική, δημοκρατική και έγκυρη ενημέρωση. "Η ΕΡΤ έπρεπε ήδη να λειτουργεί και να αποτελεί αντίπαλο δέος. Έχουμε ήδη καθυστερήσει", είπε ο πρωθυπουργός. "Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, καμία άλλη κωλυσιεργία", είπε ο πρωθυπουργός, σε μια "αιχμή" που εκτιμάται ότι κατευθυνόταν κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

"'Έχουμε πολλά να κάνουμε μπροστά μας. Αυτό που απαιτείται είναι συνευθύνη, αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Να μην ξεχνάμε ότι ο λαός για πρώτη φορά εμπιστεύθηκε την Αριστερά και δεν πρέπει να τον απογοητεύσουμε. Έχουμε ηθική και πολιτική υποχρέωση να το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα και θα το κερδίσουμε", κατέληξε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σαφέστατα στην εσωκομματική αντιπολίτευση και σε όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο καταψήφισης της όποιας συμφωνίας με τους δανειστές.

Και πάλι του φταίνε οι… ολιγάρχες. Γιατί δε μιλά για τους μεγαλοδημοσιογράφους που έχουν γίνει παπαγαλάκια της κυβέρνησης; Γιατί δε μιλά για τη φαιά προπαγάνδα της Αριστεράς με τα τρολ στα ηλεκτρονικά μέσα και με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της… επανάστασης; Γιατί δε μίλησε για υποκλοπές ή για στοχοποιήσεις;

Και κυρίως γιατί δε μίλησε για τον ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο, τη 13η σύνταξη, τις αλλαγές στον ΦΠΑ; Αυτά δεν ήταν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; Αυτά γιατί τα ξέχασε;

Αλλά είπαμε, άλλος Τσίπρας μέσα, κι άλλος έξω.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. proaristos avatar
  proaristos 23/05/2015 18:13:58

  Θα ήθελα – αν μου επιτρέπεται - να πω τον καημό μου. 1.Η συνομοταξια αυτή είναι κομμουνιστογενείς δηλαδή τέως κνιτες, ρηγάδες, τροτσκιστές, ππσπ, αασπε, κοε, ακοα, κλπ. δηλαδή αποτελούν μια κοινωνική μειοψηφία (< 5%) κομμουνιστών (ορθόδοξων ή αναθεωρητών ή «αστικοποιημενων» κλπ.), αριστεριστών (βλ. λένιν – παιδική ασθένεια…) και αναρχοfreaks. ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !! Η αριστερή πολιτική αφορά κοινωνική δικαιοσύνη & ισότητα, κοινωνική ευαισθησία, προστασία των αδυνάμων και κατάργηση των κοινωνικών ανισοτήτων που δίνουν σε κάποια κοινωνικά στρώματα προνόμια. (βλέπε Γαλλική Επανάσταση). Δεν αφορά ούτε προπαγανδίζει για την κρατικοποίηση των μέσω παραγωγής ή την δικτατορία του κόμματος κ.ο.κ. 2.Αυτή η συνομοταξία με πολύ δουλειά (ούζο, μεζέ, καφέ, ψευτο-γενικές συνελεύσεις, ίντριγκα, στημένες ψηφοφορίες, πορείες… - μετά σουβλάκια με μπύρες, κλπ. ) αλλά προπαντός με την εμμονή την μιζέρια και μικροψυχία που τη διακρίνει, κυριάρχησε αργά και υπόγεια μέσα στο πασοκικό μπάχαλο, στα περισσότερα συλλογικά όργανα διότι σε αυτά δεν πάνε οι δημιουργικοί άνθρωποι. ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ !!!. Κατάφερε δε με την ψήφο των ξεβολεμένων να ΚΥΒΕΡΝΑ. 3.Η πλειοψηφία των υπουργών είναι της ανωτέρω συνομοταξίας (βλέπε πρόσφατα νομοθετήματα και συντροφικά ρουσφέτια) με τρανταχτές διαφοροποιήσεις όπως των κυρίων πχ. Παπαδημούλη, Δραγασάκη …. που έχουν σε κάποιο βαθμό, επίγνωση, αντικειμενικότητα και ρεαλισμό. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΣΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΡΑΜΑΖΑΝΗ. 4.Ο αχυράνθρωπός τους – επιλεγμένος για το πιο «φιλικό προφίλ» - και πετυχημένη θητεία στο κομματικό πανεπιζήμιο, έχει αναλάβει να υλοποιήσει το όραμα του 0,5%. Θα χρησιμοποιήσω ΣΚΟΠΙΜΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗ για να δώσω πιο δυνατά το νόημα. Να μας ΕΠΙΒΑΛΕΙ (διότι αυτή είναι η μέθοδος των μειοψηφιών) ότι δεν κατάφεραν στη Βάρκιζα - ευτυχώς - λόγω του πατριωτισμού έντιμων αριστερών του εαμ με δημοκρατική συνείδηση!! 5.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ – ΑΜΕΣΑ!! - ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. (χρέος Ιαπωνίας = 260% του αεπ αλλά βγάζει Honda, Toyota, sony……) 6.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΥΓΙΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΞΑΓΩΓΕΣ………………... ΜΕΤΡΟ, ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΕΠΑΓΩΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ……ΘΑΡΡΟΣ……………

 2. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 23/05/2015 18:24:01

  Ο ΣΥΡΙΖΑ διδάσκει με το παράδειγμά του. Ποιος δε θυμάται τον εποικοδομητικό τρόπο, με τον οποίο λειτούργησε ως αντιπολίτευση ψηφίζοντας όλα τα επώδυνα μέτρα που εισηγούνταν η προηγούμενη κυβέρνηση, καλωσορίζοντας όλες τις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας και ενθαρρύνοντας όλες ανεξαιρέτως τις ιδιωτικοποιήσεις ; Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να απαιτήσει ανάλογη συμπεριφορά από τη σημερινή αντιπολίτευση. Αντί, όμως, γι’ αυτό, με τι έρχεται αντιμέτωπη η σημερινή κυβέρνηση; Με κριτική, με διαμαρτυρίες και με αρνητικά σχόλια. Είναι φυσικό, επομένως, να αντιδράσει όπως ταιριάζει σε ένα γνήσιο λαϊκό κίνημα. Και η πρώτη αντίδραση είναι να καταγγείλει κάθε διαφωνία, να ξεμπροστιάσει κάθε άρνηση πολιτικού αντιπάλου να το παίξει απλός χειροκροτητής των θεαματικών επιτυχιών της αριστερής κυβέρνησής μας. Κατά τη γνώμη μου, έχει κάθε λόγο να επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια δίκη προθέσεων και σε ένα κυνήγι μαγισσών. «Το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης εύχεται να αποτύχουμε, ώστε να μας διαδεχτεί στην εξουσία. Αυτό είναι πρωτοφανές και αδιανόητο. Πού ακούστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση να φιλοδοξεί να μετατραπεί μελλοντικά σε κυβέρνηση και μάλιστα να διαδεχτεί στην εξουσία ένα κόμμα αριστερό; Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος των αδιεξόδων και των αποτυχιών μας. Αν η χώρα κοντεύει να τα τινάξει και να διαλυθεί από την οικονομική ασφυξία, υπεύθυνος είναι ο εσωτερικός εχθρός και μόνο. Επομένως, η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο. Φύλακες γρηγορείτε!». Αμ οι αντικυβερνητικοί προπαγανδιστές, δηλαδή oι ολιγάρχες των ΜΜΕ; Αντί να παραδειγματιστούν από κάποιους παρλαπίπες υμνωδούς της πρωινής ζώνης ή από ορισμένους σοβαροφανείς αγγελιαφόρους θετικών εξελίξεων όπως τα πέντε δισεκατομμύρια του Πούτιν που κάπου... χάθηκαν καθ’ οδόν, τολμούν να ψελλίσουν κάποια επικριτικά σχόλια και αρνούνται να μετατραπούν σε παπαγαλάκια της εξουσίας. Μια αριστερή κυβέρνηση, όμως, δεν επιτρέπεται να δείχνει ανοχή απέναντι στη δολιοφθορά. Ο Σοβιετικός «πατερούλης», ο Πολ Ποτ της Καμπότζης και ο Κιμ της αδελφής βορειοκορεάτικης δημοκρατίας ας είναι οι φωτεινοί οδηγοί μας. Συμπέρασμα: τρομοκρατήστε προληπτικά τους τρομοκράτες, ώστε να πάψουν να μας υπονομεύουν. Ήταν καιρός! Στην τετράμηνη ζωή της σημερινής κυβέρνησης, μόνο σήμερα αισθάνθηκα να με διαπερνούν ρίγη συγκίνησης, γιατί μόνο σήμερα συνειδητοποίησα ότι έχουμε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη χώρα μας αριστερή κυβέρνηση. Περαστικά μας…

 3. Μέρες που ειναι avatar
  Μέρες που ειναι 23/05/2015 19:25:30

  Όπως και να το δεις για τον Τσίπρα και τους σαλονάτους κουμουνιστές είτε Βαρκιζα είτε Γουδί. Ας αποφασίσουν μόνοι τους άντε και κανένας ψεκασμένος παραφρόνας Εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε να πληρώνουμε κουμουνιστικές ιδεοληψίες και ηλιθίους ψυχασθενείς που σε όλο τον άλλο κόσμο θα τους είχαν υπό ιατρική παρακολούθηση Υπομονή και δουλειά αδέρφια αρχίστε να φυτεύεται για τον χειμώνα .

 4. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 23/05/2015 19:50:05

  γνωρίζουν οτι πέρασε ο καιρός που θα μπορούσαν να τσιμεντάρουν την πελατεία που τούς έφερε στα πράγματα ,το κατάφερε κάπως ο Παπανδρέου β με χιλιάδες χονδρορουσφετολογίες ,τώρα όμως; ζεί ένα δράμα καί ας μη το πολυδείχνει ακόμη ,ομως οσοι βλέπουν και ακουν στα ΜΜΕξαπάτησεως,το πως απαντάνε οι στελεχάρες τους ακόμη και σε αβανταδόρικες ερωτήσεις η το πως σχολιάζουν η ΔΕΝ σχολιάζουν πλέον οι κωμικοί τους[ Λαζόπουλοι και σια] αρχίζω ειλικρινά καί τους..... συμπονώ

 5. m.s avatar
  m.s 23/05/2015 22:51:47

  είπε όμως μια τεράστια αλήθεια. στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς , έκανε στροφή 360 μοιρών ... χαχαχαχαχα ΥΣ σίγουρα το έβγαλε το Πολυτεχνείο;

  • κατωυποστάθμης avatar
   κατωυποστάθμης @ m.s 23/05/2015 23:24:28

   δεν το άκουσα ,αν ειναι όντως έτσι με τις 360 μοίρες είναι πολύ πιο προχώ και από το ραντεβού στίς κάλτσες του άλλου αριστερού πρώην

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ m.s 23/05/2015 23:45:45

   Με 360 μοίρες περιστρέφεται γύρω από τον άξονα (η διαπραγμάτευσή τους) Άμα πιάσει και μια καλή γωνιακή ταχύτητα ....τότε η διαπραγμάτευσή τους, μπορεί να χρησιμεύσει στην επιστήμη ...για την τελειοποίηση της ιπτάμενης σβούρας (λέβιτρον, μιμητική αντιβαρύτητα...)

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ m.s 24/05/2015 14:32:59

   Άμα συμπληρώσει τις 540 μοίρες θα τον πιστέψω.

 6. toxo avatar
  toxo 23/05/2015 23:38:21

  Και η κωλοτουμπα είναι 360 μοίρες,απλώς στην κατακόρυφο,ενώ η στροφή ειναι στην οριζόντιο.Το σωστό είναι ΜΕΤΑΒΟΛΗ,δηλαδή μεταβολή πορείας 180 μοιρών.

 7. Jim Beam avatar
  Jim Beam 23/05/2015 23:52:47

  Το καράβι πλέει ακυβέρνητο προς τα βράχια και οι καπεταναίοι κάνουν συναντήσεις, διαβάζοντας τα manuals!!! Πιστεύουν οτι θα έρθουν με ελικόπτερα άλλοι ικανότεροι απο το εξωτερικό να τους σώσουν, γιατι φοβούνται μήπως γεμίσει η παραλία τους σκουπίδια .....

 8. petros avatar
  petros 24/05/2015 09:53:08

  Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα λεφτά είναι σαν τα ψέματα.....κάποια στιγμή τελειώνουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.