Τρόικα με ανταύγειες
15/07/2015 19:00
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρόικα με ανταύγειες

Το φεστιβάλ υπερηφάνειας για τα επιτεύγματα της "πρώτη φορά Αριστερά" αποκορυφώνεται με αλλεπάλληλες, πανηγυρικές εκδηλώσεις

Το φεστιβάλ υπερηφάνειας για τα επιτεύγματα της "πρώτη φορά Αριστερά" αποκορυφώνεται με αλλεπάλληλες, πανηγυρικές εκδηλώσεις.


Νωρίς το πρωί, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ευχαρίστησε τις ΗΠΑ και προσωπικά τον Πρόεδρο Ομπάμα για τη συνεισφορά τους στη διαμόρφωση του κλίματος που οδήγησε στην, κατ' αρχήν μην ξεχνάμε, συμφωνία. Ναι, "ευχαριστώ την Αμερική" οι ίδιοι που έκαναν πολιτική καριέρα, από την οποία απήλαυσαν πλουσιοπάροχες, παντός είδους αμοιβές, πάνω σε έναν αδιέξοδο και αντιπαραγωγικό αντι-αμερικανισμό.

Αποκάλυψε όμως ταυτόχρονα για πολλοστή φορά την νοσηρότητα της σκέψης των αριστερών, την οποία δεν θα κουραστούμε να επισημαίνουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία. Μετά τον Πρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος δήλωσε ανενδοίαστα, αδιάντροπα κατά την άποψή μας, ότι δεν πιστεύει στη συμφωνία που υπέγραψε, τη στιγμή που είναι ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος για να την εφαρμόσει και δη με την απαραίτητη για τη χώρα επιτυχία, θαυμάστε τον Αντιπρόεδρό της: "Η αποδοχή της συμφωνίας είναι αναγκαία αναδίπλωση. Η ίδια η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Η κυβέρνηση πρέπει να δει πώς θα σταθεί απέναντί της. Θα την τηρήσουμε;".

Αναγκαία αναδίπλωση η συμφωνία, λοιπόν. Μην γυρεύετε άλλες εξηγήσεις. Η λογική είναι ακριβώς η ίδια με του Ζαχαριάδη. Το όπλο παρά πόδα. Έχουμε μια τακτική ήττα, αναδιπλωθήκαμε, αλλά συνεχίζουμε την ηρωική αντίσταση. Ο Δραγασάκης του 3%, η οποία είναι και η πραγματική τους πολιτική απήχηση στην κοινωνία χωρίς την μεσολάβηση Τσίπρα, δικαιούται να το εκστομίζει. Ο Αντιπρόεδρος Δραγασάκης, όχι.

Γιατί δέστε τι έχουμε.
Έναν Πρωθυπουργό ο οποίος δεν πιστεύει τη συμφωνία την οποία υπέγραψε.
Έναν Αντιπρόεδρο ο οποίος υπονομεύει την εφαρμογή της συμφωνίας πριν καν αυτή ξεκινήσει.
Και μια Πρόεδρο της Βουλής η οποία δηλώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι οι εταίροι-δανειστές είναι στυγνοί εκβιαστές.

Διακρίνετε αισιόδοξους οιωνούς για να αρθεί το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας και να προστατευθεί η εθνική συνέχεια; Όταν, σκεφθείτε, ο ηγέτης της γερμανικής Die Linke, δήλωσε ότι "στη Γερμανική Βουλή δεν θα ψηφίσω τη συμφωνία, αλλά αν ήμουν μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα την ψήφιζα!".

Όμως δεν είχαμε μόνο τον Δραγασάκη, αργότερα στην ημέρα έγινε γνωστό ότι, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο "ατύχημα" το βράδυ στη Βουλή και υπερψηφιστεί η πρόταση, την ερχόμενη Δευτέρα επιστρέφει με δόξα και τιμή η Τρόικα. Και μάλιστα, ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια στελέχη, Μαζούχ, Κοστέλλο και ο αντικαταστάτης του Τόμσεν. Χωρίς κρυφτούλια στα υπόγεια παρκινγκ των ξενοδοχείων. Με επισκέψεις στα υπουργεία και κυρίως, στην "καρδιά" του δημοσιονομικού συστήματος, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Πριν τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Κυριακής γράψαμε ότι "Ίσως προκύψει η αποφυγή της καταστροφής, με δεινό τίμημα το εξαιρετικά επώδυνο κοινωνικά και οικονομικά Τρίτο Μνημόνιο. Σε μια τέτοια εξέλιξη φυσικά θα μας προκύψει ξανά ο ελεγκτικός μηχανισμός, ο οποίος θα είναι Τρόικα ακόμα και αν ο πρωθυπουργός την ντύσει Καραγκούνα".

Τώρα που έγινε πραγματικότητα, επιτρέψτε μας να τροποποιήσουμε την πρότασή μας, καθώς τρεις καραγκούνες στην Πανεπιστημίου δύσκολα θα περάσουν απαρατήρητες. Αντλώντας από την μεγαλειώδη παράδοση της Αριστεράς για ευφυή κάλυψη των αγωνιστών, προτείνουμε να υιοθετηθεί η εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού πριν την τελευταία σύλληψή του. Καθώς είναι και η κομμωτική τάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κυριών τα τελευταία χρόνια, οι ξανθές ανταύγειες θα είναι η ιδανικότερη εμφανισιακή παραλλαγή.

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαέρτης avatar
  λαέρτης 15/07/2015 12:59:43

  να είστε καλά παιδιά !!! Κι εμείς ευχαριστούμε!!! Πάντα τέτοια διαπραγμάτευση!!!!!

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 15/07/2015 13:03:03

  Τελικά τα ...''Ευχαριστώ τους Αμερικάνους'' είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν τ΄αποφεύγουμε με τίποτε!! :-)

  • airman avatar
   airman @ Άλυτη Εξίσωση 16/07/2015 10:54:27

   Διατηρώ τα "πνευματικά δικαιώματα"!!! "Οπότε η συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι πλέον άνευ αντικειμένου! Εδώ είναι που έρχεται ο "θείος Σαμ" και σώζει την κατάσταση; Πως το είχε πει κάποτε από το βήμα της Βουλής ένας άλλος Πρωθυπουργός πριν 19 χρόνια; Ευχαριστώ τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής; Εδώ είναι που κολλάει και το 70%-30%!" (Τετέλεσται, 27/6/15) Υ.Γ. Δεν είναι κρίμα κι άδικο ο Στρατούλης, ο Λαφαζάνης, ο Ήσυχος να "αναδομούνται" κι ο Πανούλης να κορδώνεται; Αλλά τι να γίνει, μέχρι χθες ο Αλέξης ήθελε "πατερίτσα", από σήμερα χρειάζεται "Π"!

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ airman 17/07/2015 09:09:53

    Σωστός! Και εκεί κολλάνε όσα έχουμε πει για Βαροφάκη, Δούρειο Ίππο της ΗΠΑ στην ΕΕ, Καμμένο και δολάριο, μοίρασμα κοιτασμάτων, μεταφορά Σούδας σε άλλο νησί κλπ.

 3. greg avatar
  greg 15/07/2015 16:09:45

  Αφήνουν υπονοούμενα, τάχα, γιά αντάρτικο στήν εφαρμογή τής συμφωνίας, γιά νά κερδίσουν τάχα χρόνο κι όταν μέ χρόνια μέ καιρούς αποκτήσουν (ξανά τάχα) τό τακτικό πλεονέκτημα θά ξαναχτυπήσουν τόν εχθρό γιά τήν, τάχα, τελική νίκη. Θά ανησυχούσα όντως, αλλά είναι τόσο ανίκανοι, άσχετοι καί ...παπάρες μέ οτιδήποτε καταπιαστούν, πού τό μόνο σίγουρο είναι ότι, άν παραμείνουν, θά εκτελέσουν τό μνημόνιο κατά γράμμα καί σύμφωνα μέ τίς υποδείξεις τής τρόϊκα, συγνώμη τού Θανάση. Ισως καί γιά νά παραμείνουν. Κατά τά άλλα ή ονειρεύονται τούς ιδεολογικούς προγόνους τους νομίζοντας ότι τούς μοιάζουν, ή τό πιθανότερο, προσπαθούν ...αεριζόμενοι νά καταρρίψουν τό αξίωμα ότι ...ο πεθαμένος δέν "αερίζεται".

 4. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 15/07/2015 16:17:57

  Τρόικα με ανταύγειες και στο βάθος κούρεμα με την ψιλή...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.