Το φάντασμα του φασισμού είναι εδώ
26/01/2015 13:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το φάντασμα του φασισμού είναι εδώ

Όλοι φταίνε γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εκεί που είναι και γιατί αποτελεί μείζονα κίνδυνο για τη χώρα. Το ίδιο το πολιτικό σύστημα γιγάντωσε τους εγκληματίες νεοναζί. Οι ίδιοι οι πολιτικοί και η ανικανότητά τους να αφουγκραστούν τα προβλήματα της κοινωνίας και να αποτρέψουν τη στροφή του κόσμου στα άκρα.

Πριν από 2,5 χρόνια η Χρυσή Αυγή ήταν απλά ένα εθνικιστικό κόμμα το οποίο είχε «χαμηλώσει» σχετικά τους τόνους, δεν προκαλούσε ιδιαίτερα και έπαιζε το παιχνίδι του αντιμνημονιακού εθνικού μετώπου. Χωρίς να βαρύνεται με οτιδήποτε και με στελέχη νέα που δεν είχαμε ακούσει ούτε το όνομά τους, κατάφεραν να πάρουν το 2012 περί το 7%, συγκεκριμένα πάνω από 425 χιλιάδες ψήφους.

Ήταν η πρώτη ισχυρή παρουσία του κόμματος του Μιχαλολιάκου στα πολιτικά πράγματα με όλη την ιστορία που είχε πίσω του αλλά όχι με... εγκλήματα.

Πριν από έξι μήνες, στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές εκτοξεύτηκαν τα ποσοστά του, παρά το γεγονός ότι η μισή κοινοβουλευτική ομάδα ήταν και είναι στη φυλακή. Και με τις εθνικές εκλογές βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ντροπή για τη Δημοκρατία και δείχνει πόσο χαμηλά έχουμε φτάσει ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα. Πλέον οι πολίτες που στηρίζουν την Χρυσή Αυγή, και φαίνεται να είναι σταθεροί, γνωρίζουν. Δεν είναι ανίδεοι, δεν έχουν άγνοια για το τι αντιπροσωπεύει αυτό το μόρφωμα. Πλέον οι πολίτες που έριξαν την ψήφο τους ΞΕΡΟΥΝ και δεν έχουν καμιά δικαιολογία.

Ξέρουν ότι το κόμμα αυτό είναι ακραίο, είναι ναζιστικό, είναι προσβλητικό για τη Δημοκρατία.

Ξέρουν ότι έχουν βουτήξει τα χέρια τους στο αίμα.

Ξέρουν ότι είναι κοινοί εγκληματίες, άνθρωποι της νύχτας, προβληματικοί, τσαμπουκάδες και προβοκάτορες.

Γνωρίζουν οι ψηφοφόροι ότι είναι επικίνδυνοι.

Τα ψέματα τέλειωσαν. Όλοι φταίνε γιατί η Χρυσή Αυγή είναι εκεί που είναι και γιατί αποτελεί μείζονα κίνδυνο για τη χώρα. Το ίδιο το πολιτικό σύστημα γιγάντωσε τους εγκληματίες νεοναζί. Οι ίδιοι οι πολιτικοί και η ανικανότητά τους να αφουγκραστούν τα προβλήματα της κοινωνίας και να αποτρέψουν τη στροφή του κόσμου στα άκρα.

Η Χρυσή Αυγή ψαρεύει σε θολά νερά και πιάνει καλές ψαριές γιατί ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να πετύχει την ιδεολογική της απομυθοποίηση. Δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι οι αγώνες κατά των μνημονίων, των δανειστών και των κακών ξένων δεν γίνονται στηρίζοντας ένα νεοναζιστικό κόμμα.

Και πρέπει από εδώ και στο εξής να προσέξουν όλοι τι κάνουν και που οδηγούν τη χώρα. Αν δε θέλουμε να δούμε τους εγκληματίες να αυξάνουν την ισχύ τους οφείλουμε να τους απομυθοποιήσουμε. Και αυτό πρέπει να το κάνουν όλοι. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι Νεοδημοκράτες, Πασοκτζήδες ή Συριζαίοι. Είναι προφανώς άνθρωποι που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την κατάσταση της χώρας, για την πολιτική, πολιτιστική και αξιακή της γύμνια. Όμως, πλέον τα ψέματα και οι αυταπάτες έχουν τελειώσει. Το φάντασμα του φασισμού είναι εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ Λ. avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ Λ. 26/01/2015 14:24:44

  Η ιδεολογική απομυθοποίηση γίνεται με ιδεολογική αντιπαράθεση αποκλειστικά και βέβαια όχι μέσω καρτοκινητού.

 2. Απλός έλλην avatar
  Απλός έλλην 26/01/2015 15:10:17

  Τα εχουμε αναλύσει κυριοι, η φύση και η πολιτική καλύπτουν το κενό.Από το 2004,με την εμφάνιση του ΛΑΟΣ,άρχισε να καλύπτεται μέχρι που η ΧΑ το κάλυψε οριστικά με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ, από το 2004 και εντεύθεν.

 3. Παλίνδρομος avatar
  Παλίνδρομος 26/01/2015 15:15:14

  Οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν ασχολούνται με θέματα όπως η πολιτιστική ή αξιακή γύμνια της χώρας . Ούτε η ψήφος τους είναι μια απλή διαμαρτυρία. Πρόκειται για στρώματα του πληθυσμού που έχουν χάσει σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους και ψηφίζουν εκδικητικά και τιμωρητικά . Αυτό που θρέφει την ΧΑ είναι η ανεργία και η εξαθλίωση η οικονομική. Ψηφίζουν ΧΑ για να τιμωρήσουν τους βολεμένους και το υποτιθέμενο κατεστημένο. Είναι ένα κομμάτι της νέας γενιάς επίσης που της έκλεψαν κάθε προοπτική μέλλοντος. 'Οσο μεγαλύτερη η ανεργία και η ανέχεια τόσο μεγαλύτερα τα ποσοστά της ΧΑ. Σε ερώτηση που έγινε στον αρχηγό της ένωσης κεντρώων γιατί δεν διαλέγουν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους ψηφίζοντας ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η ένωση κεντρώων ο κ. Λεβέντης σωστά απάντησε ότι η οργή τους είναι τόσο μεγάλη που προτιμούν να ψηφίσουν ότι πιο ακραίο, σκληρό , βίαιο , και εκδικητικό. Σε περίπτωση που η συνκυβέρνηση Τσιπρανέλλ αποτύχει παταγωδώς να εκπληρώσει τις προσδοκίες του εκλογικού σώματος και η χώρα αφεθεί στην ακυβερνησία και το χάος το πιθανότερο είναι ότι η ΧΑ θα κτυπήσει διψήφια ποσοστά στις μεθεπόμενες εκλογές. Η άνοδος της ΧΑ οφείλεται στην ανικανότητα των παραδοσιακών κομμάτων να δώσουν λύση στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση και η παγκοσμιοποίηση των αγορών και όχι οι ικανότητες των στελεχών της στην διαχείριση κρίσιμων προβλημάτων η οποία είναι μάλλον ανύπαρκτη .

  • bulb avatar
   bulb @ Παλίνδρομος 26/01/2015 22:59:38

   Φοβερή αναλύση !!!

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 26/01/2015 21:54:02

  Η ΧΑ ψηφίζεται όχι από οικονομικά διωκόμενους και διαμαρτυρόμενους, γιατί αυτούς τους καλύπτουν ΟΛΕΣ οι πλην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιλογές, αλλά κυρίως από όσους έχουν σφοδρή αντίρρηση για το ξεπούλημα της χώρας, τους παραδοσιακούς "Δεξιούς", Εθνικόφρονες και Εθνικιστές, που ΔΕΝ καλύπτονται από τους ως άνω λοιπούς (αν και, αντιλαμβάνομαι, οι έννοιες αυτές δεν είναι επακριβώς αντιληπτές σήμερα, ελπίζω να μην ελπίζουν οι επικριτές τους να ξεριζωθούν και οι αντίστοιχες ιδεολογίες, κοινωνικές και οικονομικές, τόσο εύκολα -ευτυχώς).

 5. koinos nous avatar
  koinos nous 26/01/2015 22:39:12

  Κάποιοι μιλάγανε για "σοβαρή ΧΑ", κάποιοι Μπαλτάκοι τους θεωρούσαν "παραστρατημένα αδέλφια", κάποιος Καρατζαφέρης έλεγε οτι στην πολυκατοικία φυσικά και έχει χώρο και η ΧΑ, κάποιοι αστυνομικοί λένε "ναι, είμαστε φασίστες" και δεν φεύγουν αυτόματα απο την αστυνομία. Μετά ψάχνετε να βρείτε πως ανέβηκε η ΧΑ.

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ koinos nous 26/01/2015 23:16:25

   ξεχνάς ένα βασικό: τα περισσότερα από αυτά τα οποία αναφέρεις, ειπώθηκαν μετά την άνοδό μας!...

   • koinos nous avatar
    koinos nous @ Ο Λούμπεν 26/01/2015 23:50:30

    "άνοδο μας"; Καλό είναι να γνωριζόμαστε... Θα το προσπεράσω και θα απαντήσω οτι όχι, δεν το ξεχνάω. Μετά την ανόδο αλλά κατα την διάρκεια που ο κόσμος μάθαινε ποια είναι πραγματικά η ΧΑ. Και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία

    • Ο Λούμπεν avatar
     Ο Λούμπεν @ koinos nous 27/01/2015 20:24:10

     Ναί ανεκτικέ, είναι όντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι όσα περισσότερα γνώριζε για εμάς ο κόσμος τόσο αυξάνονταν τα ποσοστά μας ενώ για άλλα κόμματα όσα περισσότερα γίνονταν γνωστά τόσο μειωνόταν τα δικά τους. Και αυτό σου την σπάει προφανώς!

 6. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 27/01/2015 08:26:33

  Τουλάχιστον απότι φαίνεται τελειώνουμε με το φάντασμα του πασοκισμού. Άντε μετά εύχομαι να έλθει και η σειρά του φασiσμού.

 7. Naruto avatar
  Naruto 27/01/2015 11:00:20

  Την Χ.Α την έβγαλαν στην επιφάνεια οι λαθρομετανάστες και την ψηφίζουν νέοι χωρίς αύριο και εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι . Αν θέλουμε να απαλαγούμε απο την Χ.Α και ότι αυτή εκπροσωπεί πρέπει να θεραπεύσουμε τις αιτίες που την ανέδειξαν . Η Χ.Α δεν είναι τίποτα περισσότερο απο ενα σύμπτωμα μιας άρρωστης κοινωνίας ,ενα σπυρί που πυορροεί στο σώμα της Ελλάδας . Η θεραπεία δεν είναι δύσκολη πρέπει μόνο να δώσουμε πίσω στους Ελληνες την χαμένη υπερηφάνεια και την ζωή που αξίζουν . Ο φασισμός ,μαύρος και κόκκινος , αναπτύσσονται στον κήπο της αδικίας . Εξαλείψετε την αδικία αποκαταστήσετε την τάξη και θα εξαφανιστούν και οι φασισμοί κάθε απόχρωσης .

  • Ο Λούμπεν avatar
   Ο Λούμπεν @ Naruto 27/01/2015 20:28:39

   Το θέμα είναι σε ποιόν απευθύνεσαι με την τελευταία πρόταση φίλτατε. Η δικαιοσύνη και ο σεβασμός ήταν ανέκαθεν αξίες προς διεκδίκηση και όχι προς απαίτηση!

 8. Απονενοημένος Διάβημας avatar
  Απονενοημένος Διάβημας 29/01/2015 19:53:05

  Αφού λοιπόν όλος ο πλανήτης γνωρίζει τα φοβερά εγκλήματα της Χ.Α , γιατί η Δικαιοσύνη δεν τολμάει να προχωρήσει στη δίκη? Δίκη ακούμε και δίκη δε βλέπουμε ,τυχαίο? Σύντομα λήγει ο χρόνος προφυλάκισης ,και ξέρετε τι σημαίνει αυτό, ακριβώς στη χρονική στιγμή που το τσίρκο Τσίπρα θα έχει δείξει στους Ελληνες τι θα πει πραγματική απόγνωση......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.