Το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων
28/06/2015 06:10
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων

Όσο η φύση των ανθρώπων παραμένει ίδια, η Ιστορία ουσιαστικά επαναλαμβάνεται, λέει ο Θουκυδίδης

Όταν ακούω εγχώριους αριστερούς να επικαλούνται την πατρίδα και τον πατριωτισμό, καλή ώρα τον πρωθυπουργό στο διάγγελμα για το δημοψήφισμα, θυμάμαι το Νίκο Ζαχαριάδη. Εκείνον τον εκπαιδευμένο Κούτβη, τον πράκτορα της Κομιντέρν, τον αρχετυπικό αριβίστα. Ο οποίος από τον Μάρτιο του 1947 είχε καταφύγει στην Γιουγκοσλαβία και, από εκεί, ενορχήστρωνε την ταξική ανταρσία μιας ορδής κατσαπλιάδων κατά του ρημαγμένου, από την Γερμανική Κατοχή και τον Δεκέμβριο του 1944, ελληνικού, εθνικού κράτους.


Από εκεί οργάνωνε επιθέσεις κατά ελληνικών πόλεων στα βόρεια σύνορα, με σκοπό να καταλάβει μια, να την ανακηρύξει «πρωτεύουσα» και να αποσχίσει τμήμα της ελληνικής επικράτειας, το οποίο και θα αναγνωριζόταν από τις σοσιαλιστικές χώρες ως «ελληνικό κράτος» διαμελίζοντας την πατρίδα, στο όνομα της οποίας, έλεγε, όμνυε.

Η οποία πατρίδα όμως, τότε, είχε ακόμα μυαλό και δίκασε τον Ζαχαριαδικό συρφετό για «εσχάτη προδοσία». Δυστυχώς, δικάστηκαν κατά βάση τα ενεργούμενα, παρασυρμένοι, παραπλανημένοι ή και ακόμα βιαίως στρατολογημένοι ακόλουθοι, ενώ οι πρωταίτιοι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος κατά της πατρίδας κατέφυγαν στους σοσιαλιστικούς πάτρωνές τους.

Από όπου, δυστυχώς δις, τους επετράπη μετά το 1974 να εξορμήσουν και πάλι κατά του ελληνικού κράτους. Αυτή τη φορά στα μυαλά των ελληνοπαίδων, για να τα μολύνουν με ιστορικά τερατολογήματα και προλεταριακό μίσος κατά του αστικού καθεστώτος. Οι μαχαιροβγάλτες της Τασκένδης έγιναν γλυκόλαλοι ιστορικοί αφηγητές στην ελληνική νεολαία και κήρυκες του κομμουνιστικού ψεύδους. Οι υπερασπιστές της πατρίδας το 1944-49 βαφτίστηκαν συλλήβδην «φασίστες» και οι επίδοξοι διαμελιστές της «αγωνιστές».

«Ιστορικό γέννημα», εκείνης της μεταπολιτευτικής, ιδεολογικής εκστρατείας αποτελεί ο σημερινός πρωθυπουργός. Ο οποίος βαδίζει στα ιστορικά βήματα του Ζαχαριάδη, ας μην ξεγελά το όψιμα κομψό κοστούμι και το αμπιγιέ πουκάμισο. Πίσω από τις δήθεν διαπραγματεύσεις, πίσω από τις δήθεν προτάσεις κρύβεται η υπεράσπιση των συμφερόντων αποκλειστικά της κρατικοδίαιτης εκλογικής του πελατείας. Και τίποτε άλλο.

Βλέπετε, κατέχουμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Παντού στον κόσμο τα ιδεολογικοπολιτικά συστήματα πρώτα επεκράτησαν πολιτικά ή στρατιωτικά, κατόπιν εφαρμόστηκαν κοινωνικά και οικονομικά και στην πορεία αποτιμήθηκαν ιστορικά, με δικαίωση και επιβίωση ή κατάρρευση.

Στις ΗΠΑ εφαρμόστηκε καθαρός, «πούρος» καπιταλισμός, στη Δυτική Ευρώπη καπιταλισμός μετριασμένος από το κοινωνικό κράτος. Στην Σοβιετική Ένωση και στις χώρες-δορυφόρους η εφαρμογή του κρατικού καπιταλισμού οδήγησε σε κάποιες βελτιώσεις του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου αλλά κυρίως στην δημιουργία μιας δικτατορικής κάστας εξουσίας την οποία είχε προβλέψει η Ρόζα Λούξεμπουργκ, και η οποία βασίλευε πάνω σε μια εξουθενωτική κοινωνική ισοπέδωση. Όλοι τους όμως είτε απόλαυσαν την αποτελεσματικότητα της επιλογής τους είτε πλήρωσαν το τίμημα του κοινωνικού-οικονομικού τους πειράματος.

Μόνο στην Ελλάδα οι ηττημένοι το 1949 νικώντας το 1981 εγκαθίδρυσαν έναν κομμουνιστικής δομής κρατικό και οικονομικό ιστό, χρηματοδοτημένο όμως με καπιταλιστικούς πόρους και μηχανισμούς. Βλέπε δάνεια και εισροές. Αυτό σε βάθος τριών γενεών, οι οποίες διαμορφώθηκαν ως προσωπικές οντότητες μέσα στο και από το εκτρωματικό καθεστώς, δημιούργησε την ψευδή συνείδηση ότι είναι και βιώσιμο. Όταν η τερατογένεση εξερράγη, όταν η κοινωνία εκλήθη να καταβάλει το τίμημα της επιλογής, εκείνοι που πρωτίστως ευνοήθηκαν από αυτήν, οι οποίοι αποτελούσαν και την νεόκοπη, καθεστωτική, άρχουσα τάξη, επαναστάτησαν. Ο Τσίπρας δεν ήρθε λοιπόν ως εθνικός ηγέτης αλλά ως ταξικός αρχηγός.

Ο εθνικός ηγέτης λειτουργεί με γνώμονα το ιστορικό συμφέρον και τη συνέχιση μιας όμαιμης και ομόθρησκης ομαδικότητας με κοινό καταγωγικό ανήκειν. Ο Τσίπρας είναι αρχηγός των λούμπεν μικροαστών που επεδίωξαν λυσσαλέα να γίνουν και έγιναν μεσο-μεγαλοαστοί, δίχως προσωπική αξία, απόδοση και αξιολόγηση, παρά με μοναδικό κριτήριο κομματική αφοσίωση, χρηματοδοτημένη από τα κονδύλια εκείνα τα οποία σήμερα το κακέκτυπο της «Μεγάλης Θεοδώρας» προσπαθεί, με τη συνδρομή Βέλγων γεροντο-αριστεριστών, να χαρακτηρίσει «επαχθές χρέος». Η ίδια επικαλέστηκε για το πραξικοπηματικό δημοψήφισμα το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, με την ιστορική διατύπωση για τον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Η Αριστερά προκάλεσε κυρίως βάσανα στον εθνικό κορμό, χωρίς πάντως να έχει το σχετικό μονοπώλιο και η συντηρητική παράταξη μόνο φωτοστέφανο. Ωστόσο τούτος ο ακραίος τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα, που δυνητικά μπορεί να οδηγήσει την πατρίδα σε διαμελισμό αν την αποδυναμώσει οικονομικά περαιτέρω και την απομονώσει από τις παραδοσιακές της συμμαχίες, ας δώσει την ευκαιρία να αποκατασταθούν οι έννοιες, που κι αυτές αν έχουν κακοπάθει την τελευταία τεσσαρακονταετία.

Αριστερός διεθνιστής και ταξικός αγωνιστής, και πατριώτης δεν υπάρχει.

Η χυδαιότητα της Αριστεράς έγκειται στο ότι υπηρετεί το ήθος εκείνο των ένζωων που περιορίζεται στη διαδρομή στόμα-οισοφάγος-στομάχι-έντερο-έδρα. Στο να λιγδώσει το άντερο – μόνο. Η καρδιά που φλογίζεται από ανιδιοτελή αγάπη για την πατρίδα δεν περιλαμβάνεται στη διαδρομή. Η μοναδική σχέση που έχουν οι αριστεροί με την έννοια «πατρίδα» ανάγεται στο λατινικό ρητό ubi bene, bene patria – πατρίδα είναι όπου καλοπερνάς. Γι’ αυτό οι σημερινές, επανειλημμένες αναφορές τους στα εθνικά ιερά και όσια επιβεβαιώνουν ότι ο πατριωτισμός απλά αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για τους πολιτικούς αυτούς απατεώνες. Το τι πραγματικά συνιστά πατριωτισμό σήμερα ας τους απαντηθεί στις 5 Ιουλίου.

Ο Τσιπρας πάντως καλό είναι να θυμάται το τέλος του Ζαχαριάδη. Καθαιρεμένος , σε δυσμένεια και εξόριστος στη Σιβηρία, το 1962 και ξανά το 1964 ζητά ματαίως να επαναπατριστεί για να δικαστεί, ναι, από την αστική δικαιοσύνη, ως «προδότης», έτσι διώκονταν οι κομμουνιστές τότε. Και το 1973 αυτοκτονεί στην εξορία.

Όσο η φύση των ανθρώπων παραμένει ίδια, η Ιστορία ουσιαστικά επαναλαμβάνεται, λέει ο Θουκυδίδης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 27/06/2015 16:49:31

  Κι ό,τι αναρωτιόμουν: Δεν θα γράψει σήμερα τίποτε ο Προφήτης με τόσες εξελίξεις; Σε περίμενα... Δεν είδα στην αρχή το όνομα στην ανάρτηση, μετά μόλις έφτασα στην τρίτη σειρά, "αρχέτυπος αρριβίστας", λέω, εντάξει, ο Προφήτης είναι. Χωρίς άλλα σχόλια. Εύγε. Respect.

 2. metronomos avatar
  metronomos 27/06/2015 17:57:53

  Θυμάμαι το "μάθε παιδί μου γράμματα" ένα από τα "έργα τέχνης" της ήπιας, αθόρυβης και διαρκούς αριστερίστικης προπαγάνδας σε βάθος 40ετίας. Στρατευμένοι ή κυρίως ΣΥΜΠΑΘΟΥΝΤΕΣ σκηνοθέτες, συνθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί κλπ. με σύστημα, εμμονή, επιμονή, συλλογικότητα και αλληλοϋποστήριξη, έχτισαν το παραμύθι του "έντιμου κυνηγημένου αριστερού" μαζί με τις απλουστεύσεις : δεξιός = κακός, δημοκράτης = νεοφιλελεύθερος, πατριώτης = φασίστας, διαφωνών με μας = χουντικός, αστυνομικός = μπάτσος, στρατιωτικός = μιλιταριστής, αμερικανός = φονιάς, και άλλα ΤΡΑΓΙΚΑ άλλα για εμάς – τους επαρχιώτες της Ευρώπης - ευρύτερα αποδεκτά. Έτσι μεταμόρφωσαν έναν μονόχνωτο, οκνηρό – πνευματικά και σωματικά - αμόρφωτο έως ημιμαθή, επίμονο και πολλάκις ηλίθιο κομμουνιστογενή σε πολιτειακό παράγοντα, αγωνιστή ακόμα και ηγέτη. (Κομμουνιστογενής είναι μέλος της κάθε αίρεσης που έχει παραχθεί από τη κομμουνιστική θεωρία - με ζωή 70 ετών, 1917-1989) Στη Ελλάδα έχουμε βασικά κνίτες, αριστεριστές και φρικιά. Σπάνια…. αριστερούς. Δεν έχουν αποδεχτεί …πραγματικά τον κοινοβουλευτισμό. Δεν σέβονται τη δημοκρατία. Την ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ σε κάθε ευκαιρία !! ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ κάθε διαφορετική γνώμη. Αποθεώνουν την ΑΠΟΨΗ (είναι εύκολη και ανεύθυνη) και απαξιώνουν τη ΓΝΩΜΗ (έχει βάρος και τίμημα). Αγωνίζονται με δόλιο τρόπο να εκπροσωπήσουν μεγάλες μάζες αδρανών πολιτών ώστε μετά – στα συλλογικά όργανα – που θα βρεθούν ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ να ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ. Παράλληλα τα συντροφικά ΦΕΣΤΙΒΑΛ δημιούργησαν στρατούς ηλιθίων, επαγγελματιών διαδηλωτών, που ήταν έτοιμοι να κάνουν από απλές καταλήψεις έως και να κάψουν με μολότωφ. Μικρές ακραίες ομάδες προσχώρησαν και στους αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά. Για κάποιο σύνθετο λόγο….. που δεν πρέπει να αναφέρω.... ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ – μαγικά - ΕΓΙΝΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! Η ευθύνη όλη ΔΙΚΗ ΜΑΣ !!!

 3. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 27/06/2015 22:48:39

  Ελύτης: "H Mαγεία του Παπαδιαμάντη" (1976) απόσπασμα Από το ελάχιστο στο μέγιστο "Η μεγάλη τέχνη βρίσκεται οπουδήποτε ο άνθρωπος κατορθώνει ν' αναγνωρίζει τον εαυτό του και να τον εκφράζει με πληρότητα μεσ' το ελάχιστο." Με αυτή τη βάση ο Ελύτης αναλύει τον Παπαδιαμάντη. Θεωρεί πως το καταφέρνει αυτό, χρησιμοποιώντας δύο βασικές δεξαμενές υλικού: τον πλούτο της χλώρης, το φυσικό τοπίο, κι από την άλλη τους ανθρώπους του τόπου, "που σμίλεψαν οι αιώνες και οι άνεμοι, με το καθαρό περίγραμμά τους, την ορατή ψυχική τους ενδοχώρα και το καθημερινό τυπικό της ζωής τους, μίας ζωής απείραχτης ακόμα από τον πολιτισμό, σ' ένα βάθος από ακτές και λόφους, όπου κάθε πέτρα, κάθε κλαδί ξεχωρίζει, χωρίς να συγχέεται μεσ' την ατμόσφαιρα με τα γύρω του. Και λαός αυτός ν' αναπαραγάγει, να "παίζει" σε μικρογραφία τα παντοτινά πάθη του ανθρώπου, τις ζήλιες, τις φιλοδοξίες, τα μίση, τους φόβους, τ' ατυχήματα, με μία κίνηση σχεδόν ιερατική, μ' ένα ρυθμό χορού τραγωδίας μόλις αισθητόν, αλλ' αρκετόν για να υποβάλει τη βαθύτερη, την αληθινή φύση του κόσμου." Η διαχρονικότητα και η επικαιρότητα του έργου του Παπαδιαμάντη "Στον μισό και πλέον αιώνα που μάς χωρίζει από τον θάνατο του Παπαδιαμάντη, τ' αντιστύλια του οικοδήματός του έπεσαν ένα προς ένα. Η αγροτική φάση πέρασε στη βιομηχανική, το χωριό στη πολιτεία, ο χριστιανός στον άπιστο. "Μιά μέρα το παρελθόν, θα μάς αιφνιδιάσει με τη δύναμη της επικαιρότητάς του." Δεν θα' χει αλλάξει εκείνο αλλά το μυαλό μας. 'Ενα ψήλωμα νοητό, που θα χρειαστεί να το ξανανέβουμε για να εκτιμήσουμε σωστά τις διαστάσεις των πραγμάτων γύρω μας. Από ένα τέτοιο ψήλωμα είναι που πρέπει να θεωρήσουμε και τη χώρα του Παπαδιαμάντη." Λογοτεχνία Κατεύθυνσης

 4. Ίων και Ελευθέριος avatar
  Ίων και Ελευθέριος 28/06/2015 15:27:47

  Πάντα ιστορικά εύστοχα τα άρθρα του Προφήτη, όπως και του Διογένη, αμφότεροι δεν μασάνε τα λόγια τους. Ωστόσο έχω μία απορία: εξετάζει κανείς το ενδεχόμενο η όλη ιστορία που παίζεται αυτά τα τελευταία 24ωρα να είναι στημένη; Δηλαδή: αριστερή κυβέρνηση -> υπερήφανη διαπραγμάτευση -> αδιέξοδο με σκληρούς τοκογλύφους δανειστές -> δημοψήφισμα και ''ναι'' του ψυχολογικά καταρρακωμένου λαού -> συμφωνία μέτρων 8 δις ή ίσως και παραπάνω και νέα φοροεπιδρομή ακόμα και στα καφάσια που θα έλεγε και ο Πατροκοσμάς; Σε αυτή την περίπτωση, σε τι πλαίσιο μπαίνει η, κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα, ιστορικο/πολιτική ερμηνεία στο παρόν άρθρο του Προφήτη; Και ποιες είναι οι ευθύνες του Σαμαρά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Περιμένω απάντηση

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Ίων και Ελευθέριος 28/06/2015 19:34:00

   Το υπενόησαν και το είπαν έως και ανοικτά πολλοί χθες στο Κοινοβούλιο, ανάμεσά τους και πολιτικοί αρχηγοί! Είδατε εσείς μετά καμία δημόσια συζήτηση επ' αυτού; Όχι! Εσείς ο ίδιος γράφετε αυτό το εύστοχο σχόλιο αυτή τη στιγμή και είτε δεν το ακούσατε χθες (δεν θα φταίτε εσείς τότε που δεν είδατε Βουλή), είτε το ακούσατε και τον δεν το καταλάβατε. Οπότε δεν φταίει μόνον ο Σαμαράς, αλλά και όλοι μας, όπως καταλαβαίνετε, διότι αυτά τα άκουσαν όλοι σε ζωντανή μετάδοση και χθες και σχεδόν ήταν σαν να μην τα άκουσαν...

  • Διονύσσιος Καρδιανός Θραξ avatar
   Διονύσσιος Καρδιανός Θραξ @ Ίων και Ελευθέριος 29/06/2015 08:53:09

   Αγαπητέ, το κακό που θα έχει προκαλέσει στην πατρίδα όλο αυτό το αλαλούμ το οποίο προκάλεσε ο γλυκύς Αλέξης, δεν πρόκειται να διορθωθεί αν δεν περάσουν πολλά χρόνια. Επομένως μόνο άνθρωποι αυτοκαταστροφικοί και με μίσος για την Ελλάδα θα μπορούσαν να ενεργήσουν ούτωπως. Το σενάριο να καταστρέψω την Ελλάδα(γιατί αυτό έγινε, μην αυταπατάσθε) για να περάσω μέτρα 8 δις μόνο ψυχοπαθολογικές προσωπικότητες θα προσπαθούσαν να το πετύχουν. Το ύφος του Τσίπρα σου δείχνει άτομο με σχεδιασμό η με πανικό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.