Το τέρας
08/07/2015 19:48
Του Προφήτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέρας

"Τους αντιπάλους σου ή πρέπει να τους παίρνεις με το μέρος σου ή να τους εκμηδενίζεις" Μακιαβέλλι

Τον Ιούλιο του 1974 δεν έγινε Μεταπολίτευση. Επήλθε καθεστωτική αλλαγή. Δεν ετέχθη ιστορικά η Δημοκρατία. Γεννήθηκε ένα τέρας. Ο Καραμανλής για να δομήσει ένα καθεστώς με βασικό άξονα τον ίδιο νομιμοποίησε την Αριστερά αφήνοντάς την και ανεξέλεγκτη, ώστε να την έχει και σύμμαχο στην απομάκρυνση της μοναρχίας. Πράττοντας έτσι αγνόησε την αρχέγονη πολιτική αρχή του Μακιαβέλλι που τέθηκε προμετωπίδα.


Πολλοί όταν αναφερόμαστε στο παρελθόν, και δη στην ταραγμένη δεκαετία 1940-50, αναρωτιούνται, κάποιοι με ειλικρινή διάθεση υγιούς ιστορικοπολιτικής λήθης, "πάλι με αυτά θα ασχολούμαστε, δεν έληξε ο Εμφύλιος;".

Ξέρετε γιατί, δυστυχώς, δεν έληξε ο "Εμφύλιος", ακόμα κι αν δεχθούμε να χαρακτηρίσουμε έτσι αυτό που οι ιστορικοί της Αριστεράς χαρακτηρίζουν επίσημα "ένοπλη εξέγερση των υποτελών τάξεων κατά του αστικού καθεστώτος"; Επειδή η Αριστερά δεν θέλησε ποτέ να λήξει. Έτσι κάθε απόπειρα να ερμηνευθεί ορθά το παρόν, πολλώ δε μάλλον να προβλεφθούν αδρά τα μελλούμενα, παραπέμπει σε ανάγνωση του παρελθόντος.

Ο λόγος στον Γιώργο Μαργαρίτη, έναν όχι δεξιό αλλά αριστερό ιστορικό : "Οι νικημένοι εξόρκιζαν την ήττα τους και την αποπομπή τους από την κοινωνική και πολιτική ζωή, επιχειρώντας να γυρίσουν πίσω το χρόνο, μαθαίνοντας να εκφράζονται περισσότερο για το τί θα μπορούσε να συμβεί χθες, παρά για το τί συμβαίνει σήμερα ή θα συμβεί αύριο".

Αν πάλι, ακριβώς εδώ, αναρωτιέστε γιατί τρεις ημέρες μετά το κρισιμότατο όσο και πραξικοπηματικό δημοψήφισμα φαίνεται να καταδυόμαστε ξανά στο παρελθόν, είναι γιατί οι ενέργειες του Τσίπρα στο παρόν οι οποίες καθορίζουν τη ζωή μας και θα καθορίσουν την ιστορική μας πορεία ως έθνος εκπορεύονται από εκείνο, το μοιραίο παρελθόν.

Αυτό που συμβαίνει είναι η απόπειρα ιστορικής νεκρανάστασης εκείνου που "θα μπορούσε να έχει συμβεί χθες". Γι' αυτό και πρόσφατα τους χαρακτήρισα "θανατολάτρες".

Όλοι βλέπουμε τον διχασμό που "κομψά" καλλιεργεί ο πρωθυπουργός και χυδαία οι όμοιοί του, "σκυλιά και γερμανοτσολιάδες όσοι ψήφισαν Ναι" κατά τον Γιώργο-Γασπάρ Δελαστίκ. Αλλά μάταια τον εξορκίζουμε διότι αυτή είναι η συνειδητή επιδίωξή τους, εκπηγάζει από τα στερεότυπα που βρίσκονται στο μυαλό τους ως απότοκα της γέννησης και γιγάντωσης του μεταπολιτευτικού τέρατος.

Και αν το αποτέλεσμα με το τεράστιο βάρος ευθύνης που απόθεσε στους αδύναμους να το φέρουν ώμους του Τσίπρα εξηγεί την κατάπτωση του στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στον αληθινό νικητή του δημοψηφίσματος, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού. "Οργίασε" προχθές βράδυ στο Mega, αφήνοντας τον συμμετέχοντα στο πάνελ κ. Βορίδη να εγγράφει αρνητική υποθήκη για αρχηγική υποψηφιότητα, καθώς τον αντιμετώπισε υποτονικά.

Και τί δεν είπε ο Λαφαζάνης. Ότι ο Ντράγκι, ο οποίος δεν μπορούσε να πάει φυλακή για παραβίαση του καταστατικού της ΕΚΤ χορηγώντας ρευστότητα έναντι "πέτσινων" ελληνικών εγγυήσεων συνεπώς "κούρεψε" τα collaterals, κάνει "απόπειρα γενοκτονίας του ελληνικού λαού".

Ότι "επιτέλους, δεν σέβονται την ψήφο του λαού;", δικαιώνοντας εκείνον τον Ολλανδό σκιτσογράφο που περιέγραψε την κατάσταση απεικονίζοντας έναν με το ένα χέρι να δείχνει "δάχτυλο" και με το άλλο απλωμένο σε επαιτεία. Ότι "καμμία ιδιωτικοποίηση δεν θα γίνει". Ότι όποιος βρίσκεται σήμερα με λίγα λεφτά "τα κατέχει έχοντας πιει αίμα εργαζομένων".

Δικαιολογημένα θριαμβολογεί ο Λαφαζάνης. Μπορεί να μην έχει ευρεία προσωπική απήχηση στις μάζες όπως ο Τσίπρας, αλλά έγινε ρυθμιστής του πολιτεύματος. Τη Δευτέρα, εκλήθη στο Προεδρικό και, όπως όλες οι μαρτυρίες συγκλίνουν, δεν εισήλθε μεν στην αίθουσα συσκέψεων αλλά κάθισε ώρα στα γραφεία της Γραμματείας της Προεδρίας, όπου κάθε τόσο προσερχόταν σαν πολιτικός "φόρου υποτελής" ο Τσίπρας για συζητήσεις μαζί του και τηλέφωνα στο εξωτερικό.

Είναι προφανές ότι κάθε πρόταση για μέτρα που ερχόταν στο τραπέζι ο Τσίπρας έσπευδε να ρωτήσει τον Λαφαζάνη αν θα την ψηφίσει ώστε να περάσει η αενάως κυοφορούμενη συμφωνία από τη Βουλή, χωρίς η κυβέρνηση να απολέσει τη δεδηλωμένη. Ενώ με την πρόσφατη δήλωσή του ο Τσακαλώτος επιβεβαίωσε τις έντονες φήμες ότι το απόγευμα της Παρασκευής, το βράδυ της οποίας ανακοινώθηκε η κήρυξη δημοψηφίσματος, στο γραφείο του Τσίπρα είχε αφεθεί ένας φάκελος με την κατάσταση 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν θα ψήφιζαν τα μέτρα.

Το άκρως ανησυχητικό, που όμως προσωπικά διόλου με εκπλήσσει, υπήρξε το ύφος και ο τόνος του στη συζήτηση ανάλογα με τις ερωτήσεις. Συνοπτικά, σαν μια σταλινική μικρογραφία επιζητούσε να επιβάλει τί θα τον ρωτούσαν αλλά και το δικαίωμα να μην απαντά κατά το δοκούν. Κλασσική νοοτροπία δικτατορίσκου. Άλλωστε δεν είναι πολλές μέρες που αποχώρησε από άλλο κανάλι επειδή δεν του άρεσαν όσα άκουσε.

Ο σαραντάχρονος πολιτικός και κοινωνικός μιθριδατισμός έχει παραλύσει την ελληνική κοινωνία. Κοιτάμε αλλά δεν βλέπουμε το τέρας. Κατά την προσωπική μου κοινωνικοπολιτική εκτίμηση, το να επιτρέπεις σε κομμουνιστές να αναλάβουν αστική εξουσία ισοδυναμεί με το να αναθέτεις σε καταδικασμένο παιδόφιλο τη διεύθυνση δημοτικού σχολείου, ή σε κατά συρροή διαρρήκτη τη διοίκηση φιλοπτώχου ταμείου.
Ενώ κατά την προσωπική μου αποτίμηση νομιμοποιούνται ιστορικά τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι πρόγονοί μας για να τους αντιμετωπίσουν πολιτικά. Δεν ήταν εγκληματίας ο Εθνάρχης, "προσφυγοπατέρας," Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος που θέσπισε το "ιδιώνυμο" κατά της κομμουνιστικής δράσης.

Η πολιτική και ανθρωπολογική τους ασυμβατότητα γίνεται κραυγαλέα στην Ευρώπη. Από την δεκαετία του '50, οπότε ως πράκτορες της Μόσχας σαμποτάριζαν επαγγελματικά κάθε προσέγγιση της Ελλάδας με την Ευρώπη, βρέστε πρακτικά της Βουλής τι έλεγε τότε η ΕΔΑ, μέχρι τη δεκαετία του '70, οπότε, πάλι, με βασικό σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" επιχειρούσαν το ίδιο. Όλοι τους είναι φανατικοί αντι-ευρωπαϊστές, μισούν βαθύτατα και κυτταρικά κάθε θεσμό και κάθε ηγετικό εκπρόσωπο της ΕΕ, η δε εμπρηστική φρασεολογία τους σχετικά, που έχει υψώσει τείχος αντιπάθειας απέναντί μας στην Ευρώπη, το επιβεβαιώνει. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Γιουνκερ "δεν είμαστε τρομοκράτες και δεν είμαι λακές κανενός".

Θα άξιζε μια συζήτηση για το τί αντιπροσωπεύει σήμερα η Ευρώπη, μετά από εικοσιπέντε χρόνια ραγδαίας επίτασης των εισοδηματικών ανισοκατανομών, πόσο επιτυχημένες υπήρξαν εκ του αποτελέσματος οι πολιτικές "διάσωσης" που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα πέντε χρόνια, πώς κάποιοι συσσωρεύουν πλεονάσματα ενώ άλλοι ελλείμματα, γιατί η Ελλάδα επελέγη συνειδητά ως αποθήκη λαθρομεταναστών. Αλλά σήμερα, τώρα, δεν είναι η πρωτεύουσα. Πρώτον γιατί βρισκόμαστε διασωληνωμένοι στη ρευστότητα της ΕΚΤ και οφείλει να βρεθεί άμεση λύση. Και δεύτερον γιατί η Ευρώπη αλλάζει, ασχέτως του αν αυτό γίνεται αργά. Και δεν μάς επιτρέπεται να μην μετέχουμε. Όταν όμως στέλνουμε εκεί αυτούς ως διαχειριστές της τύχης μας, η Ευρώπη αντιλαμβάνεται, ή προσλαμβάνει αν θέλετε, ότι δεν το επιθυμούμε.

Η μόνη που, έχοντας πείρα από κομμουνιστές, αποκωδικοποίησε και αποτύπωσε επακριβώς την κατάσταση υπήρξε η Λιθουανή πρωθυπουργός, προσερχόμενη στην Σύνοδο Κορυφής της 7ης Ιουλίου. Δήλωσε μόνο, λακωνικά: "οι Έλληνες ή δεν ξέρουν τί θέλουν ή παίζουν πόκερ".

Ο μεν Τσίπρας, παρότι βλέπει τον εαυτό του σαν τον Βελουχιώτη, πιθανόν να μην έχει καταλήξει ακόμη στο τί τον συμφέρει προσωπικά περισσότερο, μέσα ή έξω από το ευρώ. Το προσωπικό του πολιτικό μέλλον είναι το μόνο που θα μετρήσει. Στα τέλη Μαρτίου κατά την επίσκεψη στο Βερολίνο, η ελληνική πλευρά διέρρεε το πλεονέκτημα της πολύωρης συζήτησης και δείπνου με την Α. Μέρκελ, ενώ η πραγματικότητα ήταν ότι η καγκελάριος απαριθμούσε πλήθος θεμάτων για τα οποία απαιτούσε προσαρμογή εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων. Πληροφορίες που φέρονται εκπορευόμενες από στέλεχος του κρατικού μηχανισμού με μεγάλη πείρα, κατατείνουν στο ότι τότε, αμέσως μετά την παράθεση της «λίστας Μέρκελ» στα τέλη Μαρτίου, ο Τσίπρας ουσιαστικά παραιτήθηκε από την ιδέα συμβιβασμού με τους δανειστές.

Δυστυχώς κατατείνουν προς τα εκεί και οι έκτοτε ενέργειές του. Προσχηματικά σούρτα-φέρτα στις Βρυξέλλες, δήθεν κατάθεση προτάσεων αλλά χωρίς καμμία ποσοτικοποιημένη, διαρκές σκοτσέζικο ντους της κοινής γνώμης "αύριο-μεθαύριο έχουμε συμφωνία" η οποία ποτέ δεν ερχόταν, εξώθηση στο αδιέξοδο του τέλους Ιουνίου, δήθεν επίδοση από την ΕΕ τελεσιγράφου το οποίο διαψεύσθηκε ότι υπήρξε, αιφνιδιαστική κήρυξη δημοψηφίσματος με σκοπό αποκλειστικά την προσωπική πολιτική ενδυνάμωση (και απαλλαγή από τον Σαμαρά), θέση της ΕΕ υπό καθεστώς εκβιασμού : "είμαι πανίσχυρος εσωτερικά, δώστε μου λεφτά χωρίς όρους για να μην κάνω περικοπές στην πελατεία μου, ΕΡΤ, καθαρίστριες και λοιπούς. Κι αν θέλετε κάποια μέτρα, αυτά θα είναι υπερφορολόγηση των εναπομεινάντων με λίγο "λίπος'".

Η ΕΕ φυσικά δεν υπέκυψε διότι ο ισχυρός δεν εκβιάζεται. Φέρε προτάσεις με αριθμητικούς στόχους και αν συμφωνήσουμε τότε θα σου δώσουμε να πληρώσεις την πελατεία σου, ενώ μετά έχει τρίτο μνημόνιο με καταβολές μόνο κατόπιν επίτευξης στόχων και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, απάντησαν. Εδώ θα αποδειχθεί αν η μετάβαση στις Βρυξέλλες ήταν και πάλι προσχηματική στα πλαίσια του blame game, της κτήσης επιχειρήματος για χρήση στο εσωτερικό : πήγα, έκανα πρόταση, δεν τη δέχθηκαν οι τοκογλύφοι δανειστές, μου επέδωσαν τελεσίγραφο, ελληνικέ λαέ θέλουν να σε τιμωρήσουν για το "όχι", πάμε δραχμή.

Η δε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, παρότι ήταν δύσκολο στους υπολοίπους να αρνηθούν συμμετοχή χωρίς να στιγματιστούν, είχε ένα μόνο λόγο : να κυκλοφορήσει την επομένη η "Εφημερίδα των Συντακτών" με πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο "Με το ΟΧΙ του λαού και το ΝΑΙ των αρχηγών", πηγαίνει στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας.

Όπου πήγε χωρίς πρόταση και δήλωσε αμέσως μετά ψέμματα ότι κατέθεσε ενώ τον διέψευδαν όλοι, όπου ο Τσκαλώτος πήγε στο Eurogroup με ένα χαρτί γραμμένο στο πόδι στο μπλοκ του ξενοδοχείου, με σκόρπιες σημειώσεις θεματικών υπενθυμίσεων σαν να πήγαινε σε συνεδρίαση οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα λοιπόν διακυβεύονται στο αν ο Τσίπρας θα εκτιμήσει ότι η ζημιά από το να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του ερχόμενου 15μέρου, στις 15 Ιουλίου, σε δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους και άπαντες κρατικοδίαιτους, πολιτικά θα τον βλάψει θανάσιμα. Αν σε αυτό απαντήσει "όχι", αν τελικά ποντάρει μόνο στο πολιτικό του κεφάλαιο, καλώς ήλθατε στην πορεία βαθμιαίας εγκαθίδρυσης απολυταρχίας εν μέσω οικονομικής εξαθλίωσης και στη συνέχεια κομμουνιστικής δικτατορίας. Ο Λαφαζάνης τον περιμένει εκεί με ανοιχτές αγκάλες, ήδη από χθες αργά το βράδυ ανέβασαν ανακοίνωση "Μέχρι τέλους στο Όχι του δημοψηφίσματος".

Το αστικό σύστημα θα έχει πλέον μόνο ένα όπλο, την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και την δι' αυτής πρόκληση εκλογών, οι οποίες όμως με δεδομένη την πολιτική ηγεμονία Τσίπρα, την επικοινωνιακή δεινότητα της Αριστεράς, την αδύναμη αντιπολίτευση και την απουσία προς το παρόν άφθαρτης ηγετικής προσωπικότητας που θα ενσαρκώσει το "Ευρωπαϊκό Μέτωπο" θα έχουν αβέβαιη έκβαση. Και στον πολιτικό αγρό ιστορικά θερίζεις ό,τι σπέρνεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαέρτης avatar
  λαέρτης 08/07/2015 20:09:19

  έχετε την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός είναι ικανός να καταλάβει τι σημαίνει αριστερά ακόμα και μετά τα σημερινά ;;;; Πολύ αισιόδοξους σας βρίσκω!!!!!! Ίσως μετά από 20 χρόνια απομονωμένης σοβιετίας να αρχίσει να στροφάρει. Και πάλι επιφυλάσσομαι!!!!!

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ 08/07/2015 21:02:07

  Έχετε δίκιο, απόλυτο. Δεν υπάρχει σωτηρία. Ο κόσμος ειναι στις ουρές και του φταίει η ΕΕ και όσοι του λέγανε ότι ΟΧΙ σημαίνει μπελάδες...
  Η λογική έχει υποστεί ήττα κατά κράτος, και ακολουθεί το κράτος και το έθνος.
  ΜΟΝΟ Γρέξιτ και 50 χρόνια σταλινισμός μας σώζουν,όπως την ανατολική Ευρώπη. Να απαγορευτεί το σφυροδρέπανο και να λες σοσιαλισμό και να τρως σφαλιάρα.
  Δεν θα περιμένω όμως την Δευτέρα Παρουσία, ούτε τον υπαρκτό τσαβισμό, ούτε να ζήσω την εν Ελλάδι τζιχάντ.
  Θέλω να ζήσω σε χριστιανική χώρα και τα παιδιά μου να μεγαλώσουν ελεύθερα.
  Το κλείσιμο των τραπεζών ήταν η τελευταία σταγόνα.

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ ΤΤ 09/07/2015 00:04:13

   Κοίτα να το προλάβεις γιατί με το σταλινισμό θα κλείσουν και τα σύνορα μετά τις τράπεζες.

   • ΤΤ avatar
    ΤΤ @ Βαγγέλης 09/07/2015 10:21:07

    Eιρωνεύεστε κι όλας ορφανά του Στάλιν;

    • ταπαολκαφε avatar
     ταπαολκαφε @ ΤΤ 09/07/2015 23:06:16

     "νόθα" καλύτερα

 3. aris. aold avatar
  aris. aold 08/07/2015 22:07:18

  Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν τον έστειλαν να εφαρμόσει το πρόγραμμα των 8 δις που περιείχε και σκληρά φορολογικά μέτρα για τον κόσμο και θα ξεκίναγε η διαδικασία σταδιακής εκλογικής φθοράς και τον Σεπτέμβριο πάλι εδώ είμαστε. Γιατί του έδωσαν την δυνατότητα να πάει σε δημοψήφισμα που τον δυνάμωσε πολιτικά προσωρινά βέβαια. Ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πυκνός και η οικονομική πραγματικότητα αμείλικτη. Εαν πάει σε εκλογές δεν είναι σίγουρη η νίκη του. Το πρόβλημα είναι ότι η αντιπολίτευση σε επίπεδο προσώπων δεν έχει την κατάλληλο σε ποιότητα και αριθμό πολιτικό προσωπικό να επικοινωνήσει το μήνυμα της. Εκει είναι το κύριο πρόβλημα του αντίπαλου στρατοπέδου.

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ aris. aold 08/07/2015 23:48:55

   νομίζω ότι ο Μειμαράκης είναι κεφάλαιο για αυτό το τελευταίο και ήδη άρχισαν να καταλαβαίνουν τι γίνεται με το σημερινό κράξιμο. Κι αυτό γιατί άρχισαν να καταλαβαίνουν τι θα τους περιμένει αν δεν φέρουν συμφωνία .... Θα είναι καλύτερο γι αυτούς να αποσυντεθούν πολιτικά αν χρεωκοπήσουν την χώρα ... Γιατί τους έχουν προειδοποιήσει όλοι... Ακόμα κι οι ανώτατοι στρατιωτικοί... Και μη νομίζεις φίλε μου ότι ξεχνάει ποτέ ο στρατός... Ιδίως τους εθνομηδενιστές και τους πατριδοκάπηλους... Οπότε ακόμα και οι λαφαζανίστας με τους λαπαβιτσίστας αρχίζουν και το σκέφτονται να Δεχτούν την ...συμφωνία ! Δεν είναι μόνο δηλ η οργή του πεινασμένου και εξαγριωμένου όχλου!!! Βάλε ότι στο 60% βρίσκεται και η λυκόφιλη χρυσή αυγή!!! Είναι τόσο ανόητοι που δεν άφησαν ούτε πόρτα εξόδου!!!! Δηλ τις εκλογές!!!!! Εκτός κι αν ο Τσιπρας αποφασίσει ότι έχει ελπίδα για πολιτικό μέλλον μετά 20 έτη και ανακοινώσει σε όλους με ειλικρίνεια ότι είναι άχρηστος συγκαλώντας τους υπόλοιπους να αναλάβουν την διάσωση της χώρας!!!! Αλλά δε νομίζω ότι του κόβει τόσο του όμορφου που νόμισε ότι επειδή τον έσπρωχναν μπροστά κέρδιζε στο champions league ενώ ήταν μόνο για δια - σχολικό !!!! Για τα ασπόνδυλα η μόνη ελπίδα επιβίωσης είναι το ένστικτο της φυσικής επιλογής... Θα το καταλάβει άραγε ο chip???? (πάντως ο dale την έκανε κι οι λαφαζανίστας ήδη του έδειξαν ότι μάλλον άρχισαν να καλύπτουν τα ...νώτα τους) Αν καταλάβει κι ο ελληνικός λαός τι εστί επιτέλους αριστερά χωρίς να ζήςει σοβιετία ίσως υπάρχει ελπίδα...

 4. Naruto avatar
  Naruto 09/07/2015 00:29:04

  Πριν απο λίγα χρόνια σε μια απο τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο Παττακός αναφερόμενος στις διώξεις των κομμουνιστών κατα την διάρκεια της επταετίας είπε : "θα μας θυμηθείτε αλλά θα είναι αργά ". Σιγά σιγά νομιμοποιείται το άγριο κυνηγητό και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν απο το 1945 μέχρι το1974 για τον περιορισμό του κομμουνισμού στην Ελλάδα .

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ Naruto 09/07/2015 00:51:26

   Λογικό είναι. Ελλείψει οποιασδήποτε πειστικής ιδεολογίας, "νομιμοποιείται το άγριο κυνηγητό και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν"...

   • Naruto avatar
    Naruto @ Βαγγέλης 09/07/2015 08:37:59

    Οποιος δεν λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπισθεί απομακρύνεται για να αποκατασταθεί η εύρυθμος λειτουργία του συστήματος . Αν όμως γίνει απειλητικός τότε πηγαίνει σε κάποιο ξερονήσι να συνέλθει . Πολιτισμός αγαπητέ σημαίνει αυστηρή εφαρμογή των κανόνων , αλλιώς πηγαίνουμε πίσω στίς σπηλιές με τα ρόπαλα .

    • Βαγγέλης avatar
     Βαγγέλης @ Naruto 09/07/2015 11:38:59

     Άλλο πράμα να μη λειτουργείς με τους κανόνες κι άλλο να διώκεσαι στα ξερονήσια για τα φρονήματα!!! ή να θεωρείται έγκλημα η σκέψη! Έλεος με το φασισμό...

     • Naruto avatar
      Naruto @ Βαγγέλης 09/07/2015 12:59:50

      Ο εμφύλιος δεν ήταν στην σκέψη , ήταν πραγματικός .

     • Άλυτη Εξίσωση avatar
      Άλυτη Εξίσωση @ Βαγγέλης 09/07/2015 14:21:23

      Μην κουράζεσαι. Εκτός από τη ...γνωστή ΚΑΙ ο φασισμός, είναι ανίκητος όταν εγκατασταθεί εντός εγκεφάλων, περιορισμένου όγκου φαιάς ουσίας.

     • Naruto avatar
      Naruto @ Άλυτη Εξίσωση 09/07/2015 18:49:15

      Είναι γνωστή η βαθυστόχαστη λόγω τεραστίου όγκου φαιάς ουσίας άποψή σας οτι πάς μη κομμουνιστής φασίστας . Την γνωστή σας την επιστρέφω δεν θέλω να σας την στερήσω .

  • George N avatar
   George N @ Naruto 09/07/2015 08:33:32

   Η απάντηση στον Κομμουνισμό είναι η πραγμάτωση της δημοκρατίας και όχι ένα πολίτευμα με μονάχα τα τυπικά του χαρακτηριστικά όπως αυτό της μεταπολίτευσης, η δικαιοσύνη κι όχι η αρνησιδικία, ο φιλελευθερισμός στην οικονομία και όχι ο κρατισμός, η ενημέρωση κι όχι η συμβιωτική σχέση "ΜΜΕ" και κράτους, η εκπαίδευση κι όχι τα "πτυχία" κτλ. Ότι δηλαδή έγινε παντού αλλού (εκτός από 2-3 χώρες που ακόμα τον έχουν & μια ντουζίνα κράτη που φτάσανε στο ανώτατο στάδιο του, αυτό του failed state και του εμφυλίου) και τον εξαφάνισε μαζί με τα παρακλάδια του, τον φασισμό και τον ναζισμό. Αλλιώς απλά μιλάμε για το ποιοι κομμουνιστές είναι καλύτεροι, αυτοί ή οι άλλοι.

   • Naruto avatar
    Naruto @ George N 09/07/2015 10:46:27

    Ακριβώς αυτό εννοώ με τον ορο " εύρυθμος λειτουργία του συστήματος "

 5. Απόδημος avatar
  Απόδημος 09/07/2015 01:51:37

  Καταπληκτικό άρθρο. Δυστυχώς οι παλιοί δεξιοί (όπως ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου), κάτι ήξεραν και πάντα είχαν στο μυαλό τους ότι το φύδι μπορεί να ξαναζωντανέψει. Μου έλεγε πρόσεχε αν γραφτείς στο κόμμα γιατί δεν ξέρεις πως αλλάζουν οι καιροί. ( είχε ζήσει κατοχή, εμφύλιο ). Έπειτα ακολούθησε πρασινοφρουρισμός (κλαδική) και να τώρα αριστεροφασισμός.

 6. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 09/07/2015 02:46:42

  Οι κομμουνιστές και οι παραφυάδες τους δεν έχουν πατριωτισμό. Κίνητρό τους είναι η ποδηγέτηση των μαζών είτε με ψυχαναγκασμό είτε με διαρκή προπαγάνδα. Οι νεόκοποι του ΝΑΙ δημοσιογράφοι, είναι συνεργοί στην διαχεόμενη αριστερίστικη αντίληψη μηδενισμού των πάντων, που επικράτησε σε όλη την Ελληνική κοινωνία, ώστε κάθε τι που δεν προέρχεται από την αριστερή ιδεολογία να θεωρείται αντιδραστικό και παρωχημένο. Αυτό γιγάντωσε τον κρατισμό και την επικράτηση του πελατειακού κράτους, στηριζόμενου στην ιδιοτέλεια των ψηφοφόρων του. Έτσι καταργήθηκαν τα κόμματα αρχών και δημιουργήθηκε το κράτος των πελατών-ψηφοφόρων, που ανταμείβονται με θέσεις, ανάλογα με την προσφορά τους στον κομματικό στρατό, ενώ εξοβελίζονται όσοι άξιοι δεν ανήκουν στην ιδεολογία τους στο πυρ το εξώτερο και εγκαθιδρύεται αδιόρατα η ολιγαρχία. Με την αίσθηση του ισχυρού, κάμπτεται η αντίσταση των αδυνάτων και οι οποίοι ως ευάλωτοι στην τρομοκρατία των αδίστακτων, προσχωρούν από ανάγκη στην θέση του ισχυρού, ενδυναμώνοντας την απόλυτη κυριαρχία του. Σ' αυτό κυρίαρχο ρόλο παίζει η παραπληροφόρηση, η συστηματική προπαγάνδα και η κυκλωτική απαξίωση κάθε άλλης ιδέας αντίθετης στην αριστερίστικη ιδεολογία. Έτσι δεν ανανεώνεται ούτε η πολιτική ιδεολογία που να επιδρά καταλυτικά στις μάζες ούτε υπάρχει δυνατότητα υπερπήδησης των εσκαμμένων, με αποτέλεσμα η λαϊκή μιζέρια να φαντάζει ως επίτευγμα, ελλείψει άλλων ιδεών, παραστάσεων, προτάσεων. Η μονοκρατορία των αριστερών ιδεολογιών, κατέστρεψε την Ελλάδα. Έντεχνοι αναλυτές της ψυχολογίας της μάζας, οι αριστεροί καταστρέφουν ό,τι δημιουργικό αρχίζει να φαίνεται, με φίμωση, τρομοκρατία και παραπλάνηση. Έτσι ο λαός, που δεν επιθυμεί αναλύσεις, αλλά άκοπο άρτο και θεάματα, ακολουθεί την καταστροφική πορεία, που τους επέβαλλαν. Σαν πρόβατα επί σφαγή. Πλην όμως η παθογένεια του πολιτικού συστήματος επιδεινώνεται και δεν εξυγιαίνεται, γιατί στην αυθαιρεσία των κομματικών εγκαθέτων, που πλήττει τον πυρήνα του δημοκρατικού πολιτεύματος, πάλι για λόγους ιδιοτελείς, η δικαιοσύνη, λειτουργικά ανεξάρτητη από το Σύνταγμα, είτε παρακολουθεί άπραγη, είτε βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση ύπνου και ληθάργου, εξυπηρετώντας μόνο τις ανάγκες του συστήματος, που την εξυπηρετεί. Έτσι που ο κατήφορος να είναι αναπόφευκτος, απότομος και καταστροφικός.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/07/2015 06:57:22

  Υπάρχει και άλλος που ξέρει ακριβώς με ποιους έχει να κάνει εκτός από τη Λιθουανή και λέγεται Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση είπε : μην ξεχνάτε ότι τη δεκαετία του 80 διαπραγματευόμουν με υπουργούς της Ανατολικής Γερμανίας.Ποιό ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων;;Aδειες μετανάστευσης ανατολικογερμανών διαφωνούντων στη Δ.Γερμανία έναντι χρημάτων.

 8. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 09/07/2015 20:53:49

  Πολύ ευχαρίστως, και με τα δύο χέρια θα υπέγραφα για το Grexit από Eurovision. Απ' αυτόν τον πανάκριβο, δήθεν μουσικό, αλλά στην ουσία χρηματοδοτούμενο και γι' αυτό ποικιλότροπα ελεγχόμενο διαγωνισμό, μέσω του οποίου προμοτάρονται και αναπαράγονται τα πολιτικά μηνύματα "των εκάστοτε χορηγών". Αυτή τη χρονιά, δεν δόθηκαν βαθμοί στην Ελλάδα, για την υπέροχη μπαλάντα "One Last Breath", "Eπειδή η Ελλάδα δεν έχει λεφτά για να οργανώσει την επόμενη Eurovision", μάς προσέβαλαν διεθνώς, τρεις ξενέρωτες αποστεωμένες. "Νικητής" για το 2015, ήταν ουσιαστικά, οι ολογραφικές εφαρμογές που "έσωσαν" έναν ανύπαρκτο τραγουδιστή και τους άχρωμους Σουηδούς "Ηρωες" (τους θυμάται κανείς;) Και κατά γενική ομολογία, ο μεγάλος αδικημένος ήταν η Ιταλία, με ένα από τα πιό όμορφα σε στίχο και μουσική τραγούδια που έχουν γραφτεί για την Eurovision και όχι μόνο. Αχ, τί τίμημα βαρύ πληρώνει αυτός ο ατίθασος Νότος! https://youtu.be/GXWam62nXwA

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Δήμητρα Μ. 09/07/2015 21:23:37

   Συμφωνώ απολύτως. Η fashion police, μαζί ίσως με τα ΜΑΤ, όλοι, θα έπρεπε να επέμβουν και να διαλύσουν, δυναμικά μάλιστα, το μεγαλύτερο φεστιβαλ Κιτς στην Ευρώπη. Αν αυτό θεωρείται η απεικόνιση του πολιτισμικού χαρακτήρα της ηπείρου, η Ευρώπη είναι νεκρή.

   • Δήμητρα Μ. avatar
    Δήμητρα Μ. @ Προφήτης 09/07/2015 22:26:01

    Στη Σουηδία, συγκεντρώνονται πακτωλοί χρημάτων για την ανέγερση όσο το δυνατόν περισσότερων "νηπιαγωγείων", για τη "δημιουργία" των άφυλων (gender neutral) προσχολικής ηλικίας παιδιών. (Αυτός, Αυτή, Αγόρι, Κορίτσι, Δεν υπάρχει, μόνο το ουδέτερο Αυτό ισχύει). Και για την "ισότητα" (egalia), Όλα τα νήπια είναι με γκρίζα ποδιά ντυμένα. Και όταν αυτά μεγαλώσουν, "θα μπορούν να διαθέτουν τον εαυτό τους, όπως αυτά θέλουν", λένε οι πλανεμένοι γονείς και "εκπαιδευτικοί". Οι οποίοι, διηγούνται στα προσχολικής ηλικίας παιδιά, ιστορίες με ζέμπρες που μεγαλώνουν αυγά κροκοδείλων. Τα νήπια δεν μαθαίνουν βεβαίως, ότι οι ζέμπρες είναι το υπ' αριθμόν 1 γκουρμέ ντελικατέσεν των κροκοδείλων.. Χωρίς παιδική αθωότητα και χαμόγελο, Δεν μπορεί να υπάρξει υγιές αύριο για την ανθρωπότητα. Και δυστυχώς ποτέ οι καιροί δεν υπήρξαν τόσο άφιλοι και τόσο πονηροί, όσο οι τωρινοί, των άφυλων νηπίων της Σουηδίας. Να τους χαίρονται τους "Ηρωές τους", Eurovision και Σουηδία!

 9. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/07/2015 11:42:11

  To τέρας δεν μπορεί να επιβιώσει μεσα στην ευρωζώνη που είναι καταστατικά φιλελεύθερη.Θα μεταλλαχθεί και θα πασοκοποιηθεί αναγκαστικά. Έξω από αυτήν εάν το αποφασίσει έχει περισσότερες πιθανότητες.Θα αρχίσει όμως με μια καταστροφή και εθνική ταπείνωση.Και οι άνεμοι της παγκοσμιοποίησης είναι σφοδροί σε όλο τον πλανήτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.