Το τέλος του Τσίπρα θα γεννήσει την Νέα Ελλάδα!
10/06/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το τέλος του Τσίπρα θα γεννήσει την Νέα Ελλάδα!

Ας είμαστε αισιόδοξοι. Το τέλος φέρνει πάντα μια νέα αρχή...

O χρόνος τελειώνει και η ώρα των μεγάλων αποφάσεων πλησιάζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε το θέλει είτε όχι θα κληθεί να επιλέξει τους δύο δρόμους που έχει η ζωή του και που ανέβαλε να κάνει πέντε μήνες τώρα.

Είτε θα επιλέξει ένα νέο πρόγραμμα με σκληρά μέτρα είτε θα το κάνει Κούγκι και θα ακολουθήσουν όλες οι συνέπειες που θα πληρώσει και ο ελληνικός λαός αλλά και ο περιφερόμενος θίασος της κυβέρνησης.

Ωστόσο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόλις σκάσει η φούσκα της Αριστεράς η χώρα θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να κάνει το βήμα που έχει καθυστερήσει περισσότερο από 40 χρόνια.

Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει και το τέλος των ψευδαισθήσεων μια ψεύτικης αριστερής κουλτούρας που πίστεψε ότι θα αλλάξει τον κόσμο με ξένες πλάτες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα σημάνει και το τέλος (ή τουλάχιστον θα περιοριστεί στο ελάχιστο) του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Του φαινομένου αυτού που ουσιαστικά έχει διαλύσει τη χώρα, τα πολιτικά κόμματα, την κοινωνία. Όλες οι πολιτικές παρατάξεις μηδεμιάς εξαιρουμένης είχαν τον λαϊκισμό μέσα τους. Από το ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά γέννησε τον λαϊκισμό μέχρι τη ΝΔ η οποία έπεσε από την εξουσία ακριβώς γιατί δεν άντεξε ο Σαμαράς να πολεμήσει μέχρι τέλους την αθλιότητα, το πισωγύρισμα, τον ωχαδερφισμό και κυρίως τον «παρτακισμό», δηλαδή ο κάθε βουλευτής, στέλεχος και πολιτευτής να δουλεύει μόνο για την πάρτη του κι όχι για να πάει μπροστά η χώρα.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που θα μπορούσε να κυριαρχήσει για πολλά χρόνια, γιγαντώθηκε, επιβιώνει και ελπίζει χάρη σ’ αυτόν τον άθλιο λαϊκισμό που υπόσχεται τα πάντα αλλά δεν ενδιαφέρεται πως θα υλοποιηθούν. Η πρόταση των 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Τσίπρα, που ουσιαστικά δεν είναι πρόταση αλλά προειδοποίηση και απειλή, να καταθέσει νομοσχέδιο που θα επαναφέρει μισθούς ή δεν ξέρουμε τι άλλο είναι ενδεικτική. Ασφαλώς και όλοι θέλουν χορτάτους και καλοπληρωμένους τους πολίτες, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχουν γεμάτα ταμεία. Αν δεν υπάρχουν τότε ποιοι θα πληρώσουν; Τα συνήθη κορόιδα ή μήπως οι βουλευτές;

Αυτός ο λαϊκισμός ήταν που οδηγούσε βουλευτές της ΝΔ να κάνουν σόου στα υπουργεία για τον ΕΝΦΙΑ ή να στέλνουν βροχή από αιτήματα για ρουσφέτια στον Στουρνάρα. Θυμάστε καλά τις φωτογραφικές τροπολογίες που ήθελαν οι διάφοροι παρατρεχάμενοι να μπουν στα νομοσχέδια και τους εφαρμοστικούς.

Κι αυτός ο λαϊκισμός που χαϊδεύει αυτιά και δεν αφήνει την χώρα να πάει μπροστά συναντάται ακόμη και τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Όμως, ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία της χώρας να κάνει το επόμενο βήμα προς την πρόοδο και τη δημιουργία ενός σοβαρού κράτους που θα στηρίζεται σε γερές βάσεις. Και την ευκαιρία δεν πρέπει να την αφήσει να περάσει η αστική τάξη, όση απέμεινε τέλος πάντων. Οι αστοί πρέπει να βάλουν πλάτη και να φτιάξουν τα στηρίγματα που θα χρειαστεί η χώρα για να κάνει τη… μετάλλαξη. Νέοι πολιτικοί σχηματισμοί θα δημιουργηθούν και θα έρθουν να διαχειριστούν το χάος που αφήνει ο λαϊκισμός του Τσίπρα. Θα υπάρξουν πραγματικά παλληκάρια που δεν θα φοβούνται να πούνε την αλήθεια. Που θα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το πολιτικό κόστος. Που δεν θα σηκώνουν το τηλέφωνο σε κάθε απίθανο βουλευτή ή στέλεχος που θα ζητά ρουσφέτια.

Η χώρα, μετά τη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα, επιστήμονες, επιχειρηματίες που έχουν τριβεί στη ζωή. Θα χρειαστεί κυρίως αυτό που λέμε «ορθός λόγος», καθαρός και χωρίς γωνίες.

Που θα πολεμά τους λαϊκιστές οι οποίοι θα έχουν μείνει και θα διεκδικούν να κάνουν την Ελλάδα σαν τα μούτρα τους για να βολέψουν τις τσέπες τους.

Η πατρίδα μας χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή που θα ξεκινά από τον τελευταίο πολίτη και θα φτάνει μέχρι την ηγεσία. Διότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο το βούρκο. Δεν μπορεί να βολεύονται όλοι στη μετριότητα και στο χάος. Δεν μπορεί οι Έλληνες να βολεύονται με λιγότερο ουρανό που λέει και ο ποιητής.

Είτε το θέλουν είτε όχι οι καταστροφείς της Ελλάδας από τη μεταπολίτευση και μετά θα λουφάξουν, θα εξαφανιστούν. Διότι το ένστικτο της επιβίωσης μιας χώρας θα στρέψει τους πολίτες στους σοβαρούς ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν άδολα και πατριωτικά.

Η μεγάλη αλλαγή θα γίνει, ήδη τώρα ακούμε τους τελευταίους σπασμούς του λαϊκισμού. Η αστική τάξη θα πρέπει πλέον να βρει αυτούς που θα δημιουργήσουν το νέο όραμα που δεν θα είναι φούσκα.

Ας είμαστε αισιόδοξοι. Το τέλος φέρνει πάντα μια νέα αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 10/06/2015 07:45:29

  Mόνο σε περίπτωση καταστροφής μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο.Σε περίπτωση συμβιβασμού πολύ απλά θα πουν ότι ο Τσίπρας "πρόδωσε" την αριστερά ή υπεκυψε,συνθηκολόγησε κτλ και θα πρέπει να γίνει άλλο κόμμα,κίνημα για το λαό και τα ρέστα.Ότι έγινε και με το Πασόκ.

 2. VATSIMANIS avatar
  VATSIMANIS 10/06/2015 07:50:34

  Η "εξαφάνιση" του Τσίπρα και της απίθανης Ομάδας του είναι -ασφαλώς- προϋπόθεση. Προυπόθεση όμως είναι και η εξαφάνιση όλων των απίθανων "ηγετών" που γέννησε η Κεντροδεξιά και η Κεντροαριστερά τα τελευταία χρόνια. Αυτοί ήταν οι καλύτεροι σπόνσορες του Τσίπρα, δυστυχώς. Εφικτό; Μάλλον δύσκολο σε "ομαλές" συνθήκες...

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ VATSIMANIS 10/06/2015 11:11:01

   Χμμμ, ο Στυλιανός ζει απ' όσο ξέρω...

 3. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 10/06/2015 08:23:13

  "Η αστική να βρεί τους ανθρώπους που θα πρέπει να φτιάξουν ένα όραμα..." Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε με την προτροπή αυτή. Πιά ακριβώς είναι η αστική τάξη και οι ταγοί της? Αυτοί που μέχρι σήμερα ήθελαν δικαιωματικά να είναι στην πρώτη γραμμή, εθνική, πατριωτική, αστική κλπ απο μητροπολιτάδες, πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες κλπ συνωστίζονται στον προθάλαμο της "πρώτη φορά αριστεράς κυβέρνησης" για να φτιάξουν τα κονέ που τους βολεύουν. Η Γιάννα πχ είναι μέρος της αστικής τάξης? ο Λουράντος? Διάφοροι εφοπλιστές και βιομήχανοι με μεγάλη οικονομική δύναμη ανήκουν στην αστική τάξη? Η πρώτη που πρέπει και θα σαρωθεί, είναι αυτή η περιβόητη αστική τάξη της χώρας που μας έφερε στο σημείο που βρισκόμαστε. Το ωραίο είναι ότι ο αφελής λαός πιστεύει ότι ο μικρός αλέξης θα τους σαρώσει , ενώ όλοι αυτοί είναι που έφεραν τον Αλέξη στα πράγματα... Ποιες φωνές λογικής και ορθολογισμού ακούγονται από την αστική τάξη? Ποιοι άνθρωποι με δημόσιο λόγο που μπορεί να επηρεάσει και να διαμορφώσει πολιτισμικές αξίες βγαίνουν να επισημάνουν το αυτανόητο και την αυτοκαταστροφική πορεία της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης? Βολικά όλοι περιμένουν χωρίς να εκτίθενται και στηρίζουν την κάθε παλαβομάρα που ξεφουρνίζει ο κάθε ψεκαμμένος. ΄Βέβαια εκ των υστέρων θα γυρίσουν αλλιώς την πλάκα, αφού πρώτα σιγουρευτούν για την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί. Ας ξεχάσουμε την αστική τάξη. Δεν υπάρχει περίπτωση να έλθει σωτηρία από την μεριά αυτή. Ποτέ δεν είχε τέτοιο ρόλο. Πάντα οι ξένοι προστάτες έσωναν την κατάσταση και έτσι θα γίνει, αν γίνει, και τώρα. Το τέλος του τσίπρα δεν θα σημάνει και τέλος της αρρωστημένης αστικής μας τάξης , των ελίτ της χώρας που θα έπρεπε να μας κυβερνούν από το προσκήνιο και κυρίως από τα παρασκήνια,όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ορεσείβιος 10/06/2015 10:07:56

   Στην αστική τάξη περιλαμβάνονται και όλοι όσοι είχαν βάλει τα κανάλια τους να υμνούν τον ΓΑΠ μέρα - νύχτα το 2009; Καταλάβετε ότι όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες στην Ελλάδα είναι τυχάρπαστοι.Τον ΓΑΠ παρ ότι εμφανώς μειωμένης ευφυίας τον προωθούσαν επειδή υποτίθεται είχε "κονέ" στην Αμερική.Έτσι έχουν μάθει να κάνουν τις δουλειές τους ,με κονέ και βυσματα,έτσι πιστεύουν ότι κινείται ο κόσμος.Έχουμε οικονομικό πρόβλημα,ο Γιώργος έχει κονέ και θα πάρει τηλέφωνο τον Ομπάμα,ο Ομπάμα θα πάρει τηλεφωνο τη Μέρκελ και θα μας δωσει λεφτά. Είναι άσχετοι με την σύγχρονη διεθνή πολιτική και οικονομία.

   • Συριζόπουλος avatar
    Συριζόπουλος @ ψυχραιμια 10/06/2015 10:20:32

    Για τον ΓΑΠ μην παίρνεις και όρκο πως δεν είχε κονέ.Οι ελιτ δεν είναι καθόλου άσχετες, με βύσματα κινείται ο κόσμος. Αλλά δεν σφάζονται να δώσουν λεφτά στην πλέμπα ΄στις τσεπάρες τους και για το συμφέρον τους θα πανε και με τους όρους που τους βολέυει

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ ψυχραιμια 10/06/2015 13:44:50

    "Τον ΓΑΠ παρ ότι εμφανώς μειωμένης ευφυίας" Είπαμε να λέμε και από καμοία ... αλλά μην το παρακάνουμε. Ο άνθρωπος έχει πρόβλημα έκφρασης στο προφορικό λόγο (στα Ελληνικά) αλλά όχι έλλειψη ευφυίας. Δες μόνο τις σπουδές του και τις γλώσσες που μιλάει.

    • Λύσανδρος avatar
     Λύσανδρος @ Ηλίας 10/06/2015 19:20:52

     Πόση εὐφυία διαθέτει ἕνας ἄνθρωπος πού προσπαθεῖ νά βάλει στή θέση της τήν ἀλυσίδα τοῦ ποδηλάτου τή στιγμή πού ὁ ἴδιος ἐπιβαίνει σ' αὐτό καί τό ποδήλατο βρίσκεται ἐν κινήσει;

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Λύσανδρος 10/06/2015 20:38:30

      Ή όταν φυτεύει ένα δέντρο μαζί με τη γλάστρα;...

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/06/2015 10:48:11

      Πρός Λύσανδρο και Κηθύριο. Η δημόσια κουβέντα πρέπει κάποτε να αρχίσει να γίνετε με σοβαρότητα. Αν αυτά που γράψατε νομίζετε οτι είναι σοβαρά επιχειρήματα τότε μπορείτε να συζητάτε μόνοι σας. Καλυνήχτα

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ηλίας 12/06/2015 12:49:09

      Καλημέρα,τί από όσα γράψαμε είναι ψέματα; Ένας στοιχειωδώς ευφυής άνθρωπος δεν κάνει τέτοιες ενέργειες. Βέβαια, έναν πολιτικό-Πρωθυπουργό μιας σκληρά δοκιμαζόμενης χώρας που ο ίδιος κατά μεγάλο ποσοστό ευθύνεται για τον καταποντισμό της, δεν θα τον κατακρίνεις τόσο για μία-δύο άστοχες προσωπικές ενέργειες,όσο για τα καταστροφικά για έναν ολόκληρο λαό,ενέργειές του...Από την ευρυμάθειά του ή την γλωσσομάθειά του πάντως σίγουρα δεν ωφεληθήκαμε...

 4. Got avatar
  Got 10/06/2015 08:23:28

  Και μετά τον ΣΥΡΙΖΑ τι; Ή καλύτερα, ποιοι; Άσε, γιατί όταν το σκέφτομαι, με κατακυριεύει η απελπισία! Ποιοι θα δώσουν νέο όραμα, ποιοι θα παρουσιάσουν έναν άλλο σχεδιασμό για το μέλλον, για τα παιδιά μας; Οι γνωστοί άγνωστοι των εδράνων της ΝΔ; Άστο! 'Οσο η ηγεσία του κόμματος παραμένει προσηλωμένη στις σαπισμένες ΝΟΔΕ αντί να τις ξηλώσει και όσο δεν ανοίγει πραγματικά και ουσιαστικά τις πόρτες των ψηφοδελτίων σε νέους, ικανούς και άφθαρτους, θα λέμε για να λέμε!

 5. Got avatar
  Got 10/06/2015 08:40:41

  'Εως και τις τελευταίες εκλογές, για να πάρει κάποιος μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος, έπρεπε πρώτα και κύρια να έχει εξασφαλίσει τις ευλογίες των ανθρώπων των ΝΟΔΕ. Με άλλα λόγια, να είναι το ίδιο ή και χειρότερος από αυτούς! Δηλαδή να έχει πρώτο και τις περισσότερες αποκλειστικό εφόδιο, την κομματική του ταυτότητα! Ποιος νοιάζεται για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση, ποιος λογαριάζει μόρφωση, τι είναι τόλμη, εντιμότητα, γνώσεις; Δεν "τσουλάει" το πράγμα έτσι! Ή αυτοί ή εμείς! Ας το καταλάβει επιτέλους μια, κάποια ηγεσία του κόμματος! Εκείνη η φωτισμένη ηγεσία, που θα κατανοήσει το πρόβλημα και θα το διορθώσει, εκείνη θα έχει προσφέρει τα μέγιστα στο έθνος και την παράταξη!!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Got 10/06/2015 10:02:31

   Είναι εύκολη η λύση : προκριματικές εκλογές για όλους όσους διεκδικούν θέση στο ψηφοδέλτιο.

   • airman avatar
    airman @ ψυχραιμια 10/06/2015 10:38:45

    Και πόσοι αξιόλογοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον; Και πες ότι άντε και εκδήλωσαν κάποιοι, ποιοι θα συμμετέχουν στη διαδικασία ως εκλογείς; Εκείνοι που εκλέγουν τους Προέδρους των ΝΟΔΕ; Σώθκαμαν!

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ airman 10/06/2015 11:57:36

     Όσοι συμμετείχαν και στην εκλογή Σαμαρά.Να μπει διάταξη στο καταστατικό ότι 1) όλοι οι υπάρχοντες βουλευτές εφ όσον το επιθυμούν θα είναι υποψήφιοι και στις επόμενες εκλογές.Αυτή ήδη συμβαίνει. 2) οι κενές θέσεις υποψηφίων βουλευτών θα καλύπτονται από προκριματικές εκλογές σαν αυτές που έβγαλαν το Σαμαρά ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές για τις επόμενες.

 6. m.s avatar
  m.s 10/06/2015 10:33:02

  αν νομίζουν ότι απλά θα πουν αποτύχαμε, μας έριξε το διεθνές σύστημα, φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι , ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ.

 7. ΤΤ avatar
  ΤΤ 10/06/2015 11:09:05

  Τρίτος Κόσμος.
  Ας συνηθίζουμε σιγά σιγά στην Ζαμπια του βορρά.

  Εκεί ειμαστε πια.

  Και βεβαιως οι ικανοί, οι επιχειρηματίες, οι νέοι θα φεύγουν απο τον ΒΟΥΡΚΟ και ο φαύλος κύκλος θα επιδεινώνεται.

  Γελάω παντως με τους φαρμακοποιούς, που θεωρούσαν οτι θα καίγεται το σύμπαν, κι αυτοί θα εισπράττουν. Ας ρωτήσουν κανέναν Ινδό συνάδελφο πως πανε τα πραγματα και πως γίνονται οι δουλειές.

  Υγ, μια που λέμε για τρίτο κοσμο, και μια που η κατάσταση θα χειροτερεύσει ΠΟΛΥ πριν βελτιωθεί, εκεί γύρω στα $10.000 ΑΕΠ/κεφαλή και κάτω αρχίζουν οι εμφύλιοι, τα πραξικοπήματα, οι αποσχίσεις,οι τζιχαντ, κτλ, κτλ, κτλ. Κάπου εκεί ειναι το όριο, εμπειρικά.

 8. ΤΤ avatar
  ΤΤ 10/06/2015 11:34:58

  Πέρασε το νομοσχέδιο για την υπηκοότητα απο την επιτροπή, παει στην ολομέλεια. Ακόμη πιο χαλαρό απο Ραγκούση – ΓΑΠ. Εξαπλασιασμος των παράνομων εισόδων φέτος σε σχέση με πέρσι, έργο η νεα κυβερνηση. Να ζήσουμε να την θυμόμαστε την Ελλάδα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΤΤ 10/06/2015 12:00:15

   Κόκκινο πανί γιά τόν ΑΣ καί τῆς παράταξης. Πόσες ἀριστερίστικες ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ἐπιβολές θά ὑποστοῦμε ἀκόμα;; Μετά θά φταῖνε οἱ ἱθαγενεῖς πού θά ψηφίσουν ΧΑ.

   • ΤΤ avatar
    ΤΤ @ Φωτεινή 10/06/2015 12:07:30

    άμα γίνουν μειονοτητα , ας ψηφίσουν και Ολυμπιακό, δεν θα εχει πια σημασία...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΤΤ 10/06/2015 16:11:44

   Ανοίξαμε και τους περιμένουμε...:http://www.protothema.gr/greece/article/483459/mutilini-oures-se-oiko-anohis-apo-metanastes/

   • Λύσανδρος avatar
    Λύσανδρος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/06/2015 19:23:11

    Ἐκεῖ ἔγινε πραγματικά "τῆς ἐπί χρήμασι ἐκδιδομένης γυναικός τό κιγκλίδωμα".

   • Don kixotis avatar
    Don kixotis @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/06/2015 13:33:40

    Πολυεπίπεδη Πολιτισμική Άλωση (χωρίς όπλα αυτή την φορά όπως στην Κωνσταντινούπολη) η Ελλάδα Χάνεται και ο Νεοέλληνας εκφυλισμένος Κοινωνικά κοιμάται τον Ύπνο του δικαίου...βρίσκεται σε πνευματικό Λήθαργο...αφού η Νέα Τάξη Πραγμάτων τον έχει αφομοιώσει Κυριολεκτικά + τον έχει αιχμαλωτίσει με τα θελγητρά της (Υπερκαταναλωτισμός,θεοποιήση της Ύλης στην θέση του θεού,ΙΧ,ΑΚΙΝΗΤΑ,ΜΕΤΟΧΕΣ,πλαστή Ευδαιμονία,Καλοπέραση,Αθεΐα,Ασέβεια,Ανομία κτλ.) ωχ ρε αδερφέ με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα....άσε να πιούμε το τσιπουράκι....Τώρα καλά εγκλωβισμένος με τον πλαστό τρόπο ζωής που του διαφημίζανε τις περασμένες δεκαετίες..λαοπλάνοι+Παγκοσμιοποιητές Προπομποί της Νέας Εποχής...και αρκετοί επιλέξανε τις παροχές αυτές...είναι δέσμιος των επιλογών Του...Απο που θα αντλήσει Δύναμη Πνευματική/Πολιτισμική ώστε να ανταποκριθεί στα Νέα Δεδομένα που δημιουργούνται....;;; αν δεν ξυπνήσουμε ΑΜΕΣΑ σε λίγα χρόνια θα είμαστε Υπάλληλοι των κάθε λογής Αλλοδαπών..και βεβαίως Μειονότητα μέσα στην Ελλάδα...για αυτά τα ζητήματα θα διαμαρτυρηθεί κανείς;; θα γίνουν διαβήματα διαμαρτυρίας;; θα συνειδητοποιήσει ο Μέσος Έλληνας την κατάσταση που επικρατεί..χρυσόσκονη Δημοκρατίας που μας ταίζουν;;; Ο Σφύριζα μέσα σε λιγότερο απο 5 Μήνες έχει παράξει έργο:Ψήφισε Κάρτα Σίτισης απο Κάρτα Πολίτη που ήταν η ονομασία της Αρχικά για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης Υποτίθεται...(το ηλεκτρονικό τσιπάρισμα..),Έφερε Ορδές Λαθρομεταναστών με την Πολιτική Ιδεολογία που έχει με αποτέλεσμα πολυεπίπεδα Κοινωνικά Προβλήματα για την Ελλάδα,Ψήφισε το νομοσχέδιο περί απόδοσης Ιθαγένειας για τα παιδιά 2ης Γενιάς αφού ήταν "αναφαίρετο δικαιωμά τους"....απο που και ως που άραγε;;; και η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ συνεχίζεται με Αμείωτη Ένταση...έπεται συνέχεια...τα υπόλοιπα επί της Οθόνης.....

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Don kixotis 11/06/2015 21:10:26

     Αυτά όλα που πολύ σωστά πολλάκις επισημαίνεις αδελφέ,ήταν γνωστά από πρίν ότι θα γίνουν, οι συριζιώτες τα εξήγγειλαν ότι όταν γίνουν κυβέρνηση θα τα υλοποιήσουν. Εμείς δεν παίρνουμε μυρωδιά όμως διότι δεν μας ενδιαφέρουν,τα σνομπάρουμε σαν πράγματα με τα οποία ασχολούνται μόνο οι γραφικοί. Όταν θα ολοκληρωθεί η νέα άλωση,πάλι δεν θα καταλάβουν πολλοί τί έγινε,πάλι θα ψάχνουμε τις αιτίες σε λάθος λόγους. Μεγαλώσαμε δυό γενιές έτσι,να μην ενδιαφέρονται τα παιδιά,οι νέοι, για τίποτε άλλο πέρα από όσα φτάνει το χέρι τους και βλέπει το μάτι τους. Θα τους ευαισθητοποιήσουμε τώρα για Πατρίδα και Θρησκεία; Δυστυχώς εμείς φταίμε για όλα και ούτε κι αυτό το έχουμε καταλάβει...

     • Don kixotis avatar
      Don kixotis @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 12/06/2015 14:12:20

      Όταν ένας λαός (Κυρίως οι Νησιώτες που τους επηρεάζει το μέτρο) θεωρεί λόγο Επανάστασης-Αντίδρασης την Αύξηση του ΦΠΑ και μιλάνε ακόμα και για Δημοψήφισμα..ενώ για την βραδυφλεγή βόμβα του Μεταναστευτικού που οι ΊΔΙΟΙ οι οποίοι το Βιώνουν ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΡΕΠΕ να κάνουν κινητοποιήσεις-ενεργοποιηθούν ΔΕΝ βγάζουν Μιλιά...ο Εκφυλισμός του Νεοέλληνα και η Πολιτισμική/Πνευματική Σύγχυση βρίσκεται σε Ασύλληπτο επίπεδο.....ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ και ότι έχει σχέση με τα ΛΕΦΤΑ μας δίνει κίνητρο ώστε να "Εξεγερθούμε" ειδάλλως ΔΕΝ υπάρχει λόγος να κάνουμε τίποτα απολύτως....απλά περιμένουμε ως ΝεοΡαγιάδες να εξελιχθούν τα τεκταινόμενα απο τους τέκτονες....παρακολουθώντας τα......Αδιάφοροι....Απαθείς...Σαστισμένοι....πλέον ξεπεράσαμε το σημείο 0......................προς τα κάτω....

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Don kixotis 12/06/2015 18:34:19

      Τούτο έδει ποιήσαι,κακείνο μη αφιέναι... Να εξεγερθούν πρώτα για το λαθρομεταναστευτικό και έπειτα να μην αφήσουν και ένα δραματικά ευεργετικό για την επιβίωσή τους μέτρο να τους το καταργήσουν.

  • Don kixotis avatar
   Don kixotis @ ΤΤ 11/06/2015 13:10:48

   Το Νομοσχέδιο ήταν για την ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ και όχι για την Υπηκοότητα...το ζήτημα είναι κάτι παραπάνω απο σοβαρό μιας και μιλάμε πλέον για μια κατάσταση Ολικού Εθνομηδενισμού/Αφελληνισμού κάτι το οποίο κατά την γνώμη μου είναι ΠΟΛΥ!! πιο ΟΥΣΙΩΔΕΣ απο τα Οικονομικά ζητήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα μιας και θα αφορά τις επόμενες γενιές Ελλήνων...αν θα υπάρχουν..ποιά θα είναι η Εθνική τους Συνείδηση...;; η Κοινωνική Συνοχή εντελώς αλλοτροιωμένη....άρα για ποιά φυλή θα μιλάμε άραγε;;; το Σχέδιο kalergi βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την αποδόμηση των λαών της Ευρώπης. Βέβαια όταν μιλάμε για Ευρώπη θα πρέπει να ξέρουμε ότι την Πολιτισμική της Ύπαρξη την Οφείλει στην Αρχαία Ελλάδα+τον Χριστιανισμό,το Όνομα της δόθηκε απο την Ελλάδα αλλιώς ΔΕΝ θα υπήρχε Ευρώπη. http://theodotus.blogspot.gr/2012/12/coudenhove-kalergi.html (Σε αυτό βασίστηκε η Δημιουργία της ΕΕ..+ το Πολυπολιτισμικό/Πολυθρησκευτικό Φαινόμενο...Επιμειξία φυλών κτλ.) Εισαγόμενος "Πολυπολιτισμός"...σε πλήρη Αντεπίθεση...Παγκοσμιοποιήση..Νεά Τάξη...

   http://www.protothema.gr/greece/article/483459/mutilini-oures-se-oiko-anohis-apo-metanastes/

   https://www.youtube.com/watch?v=NbAGyqAXA78

   https://www.youtube.com/watch?v=hGNoFDvep6s

   https://www.youtube.com/watch?v=fh9PPjL-ZzM

   https://www.youtube.com/watch?v=bY9oeFXagxY

   Ελένη Λιάσκα εκτός απο Κορίτσαρος!!!!!! έχει και "Μπαλάκια"....τους τα χώνει κανονικά λέγοντας απλά το Αυτονόητο...
   https://www.youtube.com/watch?v=5rsn2Zcv3gw

   Απαιτείται ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΘΕΣ.....ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ..ΚΑΤΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ....!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;;; θα ξυπνήσουμε ή θα πάρουμε χαμπάρι όταν χαθεί η Ελλάδα;;; τι θα γίνει επιτέλους.............;;;;;;;;;;;

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Don kixotis 11/06/2015 22:27:53

    ΜΑΖΙ ΣΟΥ! Τό θέμα μέ καίει κυριολεκτικά, περιμένω ἰδέες γιά κινητοποιήσεις.

    • Don kixotis avatar
     Don kixotis @ Φωτεινή 12/06/2015 13:53:56

     Εκφράζω ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ!!!!!!! αφού πουθενά ΔΕΝ ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ.

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 10/06/2015 12:28:05

  H Νεα Ελλαδα θα γεννηθει μεσα απο τα ATM.Μολις μπει ο ελεγχος κεφαλαιων -οπου ναναι δηλαδη - και αρχισουν αλλα Κυπρο οι ουρες στα ATM και να περασει λιγος χρονος μεχρι να εμπεδωθει στο μυαλο του ψηφοφορου του συριζα οτι τελειωσε το παρτυ του δωσε μου ευρωπαιε να φαω και για ναχω ,μεχρι τοτε ο χορος των μεταμφιεμενων πατριδοκαπηλων συριζανελιστων θα συνεχιζεται.Κουραγιο !

 10. George N avatar
  George N 10/06/2015 12:44:29

  "Διότι το ένστικτο της επιβίωσης μιας χώρας..." Αυτό μάλλον αργεί και ίσως απαιτηθεί να μικρύνει πρώτα.... Υπάρχει όμως και το ένστικτο επιβίωσης πολιτικών που κάποια στιγμή θα πάρει μπρος. Ήδη φουρνιές από τροπολογάκηδες έχει μείνει άνεργο και ετοιμάζονται καινούργιες. Διάτονες "αστέρες" της πολιτικής που όμορφα καίγονται σε όλο και πιο επιταχυνόμενους ρυθμούς. Ανίκανοι να αντιληφθούν ότι το πάρτι τέλειωσε δείχνουν πόσο άσχετοι είναι και ως τέτοιοι μας αποχαιρετούν. Για την ώρα είναι η μεγαλύτερη προσφορά της κρίσης μαζί με την γελοιοποίηση θεωριών που βλέπουν τα πράγματα ανάποδα.

 11. Giorgis avatar
  Giorgis 10/06/2015 13:16:43

  Δηστυχώς μέχρι στιγμής απλά έδειξε τα χάλια του ο λαϊκισμός. Τώρα χρειαζόμαστε και κανα τριάρι μήνες να αποτύχουν και οι αναπτυξιακές θεωρίες τους. Υπομονή μέχρι τα Χρηστούγεννα

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ Giorgis 10/06/2015 13:34:46

   Αυτά τα Χριστούγεννα ή τα επόμενα?

 12. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 10/06/2015 14:56:43

  Θα συμφωνήσω με τον Got. Η ΝΔ έχει μια έντονη απωθητική εικόνα εξαιτίας πολιτικών τζακιών και τέκνων του κομματικού σωλήνα. Τα στελέχη των ΝΟΔΕ θα σπρώξουν τον γιο του βουλευτή που έχουν από χρόνια εγκάρδιες σχέσεις. Και έτσι συνεχίζονται οι πολιτικές δυναστείες. Πέφτει όμως η εικόνα και η ποιότητα της παράταξης. Συγκρίνετε τους πολιτικούς γόνους με τους γονείς τους..Είναι κακκομαθημένα πλουσιόπαιδα που έχουν εκ γενετής τα πάντα στα πόδια τους. Ορισμένοι απέκτησαν και εξώγαμα.. Εδώ δεν μπορούν να κουμαντάρουν τον εαυτό τους, θέλουν να κυβερνήσουν και την Ελλάδα;; Στην Ελλάδα της κρίσης, ο πολιτικός γόνος διώχνει πολύ κόσμο. Η ΝΔ πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή. Να γίνει κόμμα ιδεών και όχι συνασπισμός πολιτικών δυναστειών και άεργων τεκνών του κομματικού σωλήνα. Αν δεν αλλάξει, η συνέχιση της συρρίκνωσης είναι βέβαιη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει απότομα δημοσκοπικά. Μη λησμονάτε τις αμαρτίες των πολιτικών τζακιών που έπληξαν πρώτα το Καραμανλή και μετά το Σαμαρά. Τις πλέον προκλητικές αατάκες στελεχών της ΝΔ τις πέταξαν καλομαθημένοι πολιτικοί γόνοι και μεσαιοχωρίτες της Μυκόνου.. Οι ατάκες τους έγιναν σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Και όμως τα ΜΜΕ που είναι κοντά σε γόνους επιτίθονται σε σαμαρικά στελέχη.

  • Naruto avatar
   Naruto @ ουδέτερος 10/06/2015 15:50:27

   Μάλον έχεις δίκαιο . Τα τζάκια και κάποιες φανερές αρπαχτές στελεχών της Ν.Δ έδιωξαν τον κόσμο . Τα συνέδρια και οι συσπειρώσεις δεν πρόκειται να ανεβάσουν τα ποσοστά . Νομίζω οτι ήρθε η ώρα για την ίδρυση ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος αρχών , καθώς επίσης και νέου Συντάγματος που θα συντάσσεται και θα ψηφίζεται απο συνέλευση πολιτών και οχι πολιτικών . Η μεταπολίτευση καταρρέει ας γυρίσουμε σελίδα .

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ Naruto 10/06/2015 18:25:50

    η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού μπορεί να μαζέψει το κόσμο. Η ΝΔ έχει φθαρεί ουσιαστικά από το 2004. Είχαμε βάλει ψηλά το πήχη της ηθικής. Και έκαναν χοντράδες αρκετοί. Και σε επίπεδο σπατάλης στα υπουργεία αλλά και σε επίπεδο προσωπικής ζωής. Σεμνά και ταπεινά ο Καραμανλής, και με υπογραφή για τις ταυτότητες. Μύκονος για τους μεσαιοχωρίτες..Έρχεται και η οικονομική κρίση, οπότε απασφάλισε η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων της λαικής και πατριωτικής δεξιάς. Η ειρωνεία είναι ότι αυτοί που έκαψαν με τα καμώματα τους το Καραμανλή, προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούν να φέρουν πίσω το κόσμο που έφυγε. Για ρωτήστε κανένα πρώην ΝΔ που πήγε σε ΑΝΕΛ ή ΧΑ, τι γνώμη έχει πχ για τη δυναστεία Μητσοτάκη;; Πιστεύετε ότι πχ η Ντόρα θα μάζευε όλους αυτούς πίσω και η ΝΔ θα έφτανε πάλι στο 45%;; Κάποιοι είναι ανθρωποδιώκτες.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ουδέτερος 10/06/2015 20:58:02

     Σωστός,η βάση άλλωστε απέδειξε το 2009 στις εσωκομματικές ότι δεν θέλει τη Ντόρα,γιατί να αλλάξουμε τώρα άποψη γι' αυτήν;

  • Φιλελεύθερος avatar
   Φιλελεύθερος @ ουδέτερος 10/06/2015 16:43:12

   Έχω προσωπικό περιστατικό, όπου σε συζήτηση για...γόνο βουλευτή που έρχεται πρώτος σε μεγάλο νομό της χώρας, είχα τις αντιρρήσεις για το πρόσωπο και τις ικανότητες του βουλευτή και πήρα την απάντηση ότι παίρνει 35.000 σταυρούς...Η απάντηση μου ήταν ότι παίρνει 35.000, αλλά διώχνει 350.000.....

   • ουδέτερος avatar
    ουδέτερος @ Φιλελεύθερος 10/06/2015 18:11:21

    όπως τα λες είναι. γερά δικτυωμένοι από τους πατεράδες σε ΝΟΔΕ, μαζεύουν πάντα ένα ικανό αριθμό ψήφων. θέλουν σύγχρονη φεουδαρχία ή κόμμα με ιδεολογία και με καταξιωμένα στελέχη που να βγαίνουν από τη κοινωνία; Μπορεί ένας γόνος να λέει ένα σκασμό βλακείες και να καίει την εικόνα της παράταξης του, ταυτόχρονα όμως να έχει κληρονομήσει το μηχανισμό για να μαζεύει μεγάλο αριθμό ψήφων. Συνεχίζει να είναι βουλευτής αλλά όμως ήδη έχει διώξει καραβιές ψηφοφόρων. Και να τα βάζει και με το ... Σαμαρά για την ήττα..Η παράταξη θέλει ριζική αναδόμηση.

 13. ΜΑΡΤΙΟΣ avatar
  ΜΑΡΤΙΟΣ 11/06/2015 09:27:35

  Ξέρετε και η Νέα Σμύρνη δημιουργήθηκε μετά την καταστροφή της Σμύρνης.Μη γένοιτο να επαναληφθή η τραγωδία που θα γεννήση την Νέα Ελλάδα.

 14. xybab avatar
  xybab 11/06/2015 11:10:02

  Ποιά παράταξη θα αντιπολιτευτεί τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ; Η ανύπαρκτη δεξιά-κεντροδεξιά με τα αμφιλεγόμενα στελέχη της που μια ζωή κάνουν αντιπολίτευση στον εαυτό τους και θέλουν όλοι αρχηγοί; Με ποιά στελέχη; Με ποιά ΜΜΕ; Με ποιούς δημοσιογράφους; (υπάρχει αλήθεια δεξιός-κεντροδεξιός δημοσιογράφος;)

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ xybab 11/06/2015 13:48:17

   υπάρχουν μόνο δημοσιογράφοι που σπρώχνουν τους φίλους συγκεκριμένων επιχειρηματιών.. Ο Σαμαράς είναι πατριώτης και σοβαρός. Και οπωσδήποτε αν ήταν αυτός πρωθυπουργός το 2004, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Το κόμμα του έχει πολλά βαρίδια, τα οποία πρέπει να τα ξεφορτωθεί. Άκουσα χτες, γειτόνισσα που έβριζε συνέχεια τη ΝΔ για τα οικονομικά μέτρα όταν ήταν κυβέρνηση, να λέει ότι ήταν τελικά πιο σωστός ο Σαμαράς. Η συγκεκριμένη ψήφισε ΧΑ, στις επόμενες θα επαναπατριστεί. Οι εξελίξεις θα δικαιώνουν όλο και περισσότερο το Σαμαρά.

 15. Κοκκαλης Αθανασος avatar
  Κοκκαλης Αθανασος 11/06/2015 20:19:25

  Θεωρω το αρθρο σοβαρο και πιθανη εως βεβαιη η ελευση ολων οσων παραθετει για επικειμενο ριζικο πολιτιτικο μετασχηματισμο. Ο χρονος ειναι το ζητουμενο . Σιγουρα θα υποστει η χωρα πολλες συνεπειες εως τοτε απο τα .. "καλουδια" που σημερα εχει και ....στη χειροτερη τους εκδοση τα απο 25-01-2015. Μια παρατηρηση για κατι που ειδα στα μμε χθες . Ειδα τον τωρινο εκπροσωπο τυπου της ΝΔ , τον πρωην υπουργο κ Βοριδη και αλλους ..να σιγονταρουν τον προεδρο των φαρμακοποιων κ Λουραντο ....στην υποστηριξη των αιτηματων του κλαδου του ..... Ξαφνιαστηκα ....Δηλαδη τι σημαινει.... παλι αυτο ; Δεν εχω τιποτε με την συμπαθη ταξη των φαρμακοποων ..αλλα ..οταν τους " αδειαζει " ο ΣΥΡΙΖΑ ....το σκεφτηκαν καλα οι κκ της ΝΔ ; Ειναι συμφωνο με την ιδεολογια τους η τελος παντων συμφωνα με οσα πριν λιγο καιρο ελεγαν ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.